Robo, horizontalna zatacka lietadla sa da lahko zmerat.
Navod pre samotesterov FM (horizontalna zatacka): Zvolis si vysku, typ lietadla, pripravis stopky, vystartujes, nastavys bojovy vykon motora a zacnes tahat so stopkami v ruke, ked sa rychlost ustali na optimalnu, tak sa zacnes kukat na kompas a zvolis si pismenko N, E, W alebo S, podla sympatii a ked ti kompas bude minat tvoje oblubene pismenko, tak stlacis cudlik na svojich znackovych stopkach. Tako zmeras dajme tomu 10, 50 alebo trebaes aj 100 zataciek a mozes z toho urobit priemer a ked si nadupany matik, tak aj statisticke odchylky. Potom zoberies IL-2 Compare a Hardballs Aircraft Viewer a porovnas to, co si dosiahol ty a co stoji v dokumente k lietadlu. Potom sa zhlboka nadychnes a zacnes sa rehotat o dusu, ked si spomenies, ako Robo na fore pouziva slovo realisticky v spojeni so slovom IL-2 nemodovana verzia a nainstalujes UP, skusis viacero "nerealistickych" FM od cheatera Kwiateka a ostanes zarazeny kua, ved to sedi skoro na stotinu sekundy
co este neznamnea ze ked to sedi na stonicu sekudny podla il-2compare tak to aj bude sediet s realitou skutocnych leitadiel a ich horizontalnych zatackach....
a este bys om chcel dodat k tym realita a neraalne leitanie a ine pikatchuovini tuto posledne desiate prikazanie famozneho Turbovho okienka alternativnej pilotaze....
10) Il-2 Sturmovik + FB + PF + AEP + PE + 1946 je pouze a jenom hra. Počítačové modýlky letadel v nich mají stejná jména jako v reálná letadla, která reálně létala. ALE NEJSOU TO REÁLNÁ LETADLA. Nenechte s tím zmást. Až Vám bude někdo tvrdit, že nějaké letadlo létá líp nebo hůř než to bylo v reálu, tak ho pošlete do prdele. Je to magor, kterej to moc žere. Jsou to pouze počítačové modely, která dokáže rozhýbat vaše PC plečka za 20 táců. A podle toho to všechno vypadá.
606_Hayes napsal:
co este neznamnea ze ked to sedi na stonicu sekudny podla il-2compare tak to aj bude sediet s realitou skutocnych leitadiel a ich horizontalnych zatackach....
Zial pri Olegovych lietadlach to nesedi na SEKUNDY, nie na stotiny sekundy a -2 sekundy zatacka je dost na to aby ti z akoze realistickeho zatacania urobila arkade shit No a pokial viem, tak do IL2 Compare su vyberane udaje zo Sturma, alebo nie? Nie z realnych merani, napr. z RAE.
Upravil/a Adler dne 15-11-2009 15:43
... aspon vies, preco sem pisem stale tieto pitchoviny
MK_Turbo napisal: Rezignovaný veterán – Myslím, že je to poměrně úzká skupina online pilotů. Patřím sem piloti, kteří vyzkoušeli v Il-2 online prakticky všechno. Prošli tréninkem 1vs1, užili si pocity vítězství i porážky v soubojích jeden-na-jednoho. Prošli spoustou divokých dogfightů, lítali ve dvojici i v rojích, prošli nejednou online válkou. Užili si atmosféru turnajů i vítězství vysoko ve stratosféře. Zažili divoký tanec flaku při střemhlavém bombardování i hodinové patroly ve výšce 7k. Našli si v Il-2 komunitě kamarády i nepřátele. Veteráni prožili u Ila spoustu skvělých okamžiků a nakonec zjistili, že bez něho nemohou být. I když dokáží lítat prakticky jakkoliv, chybí jim motivace a cíl. Podávají nevyrovnané výkony. Někdy přijdou na mapu a během dvou desetiminutových letů nasbírají 1000 bodů. Jindy netrefí ani bombarďák na stojánce. Prostě jsou to pažouti, kteří mají Ila rádi a těžko si bez něj dokážou představit život. Na druhou stranu už nemají potřebu něco dokazovat sobě ani ostatním. A když se nudí, tak píšou na fóra píčoviny, jako je tahle ...
Adlere, mohl bys nám schválně poslat track toho jak se to má dělat? Nějak si nedovedu představit, že ručně držím letadlo v konkrétní výšce (s nutností přesnosti na metry) a na konkrétní rychlosti (s nutností přesnosti 1km/h) a to hned několik otáček po sobě. Něco jsem se natestoval z ila a vím, že sebemenší pilotní odchylka ti změní výsledná čísla. To jestli ti pak utíká nějaká ta sekunda sem nebo tam nemusí být špatným údajem s porovnání s il2 compare, ale třeba nepřesnému létání. Tohle by zvládl jen Lesníkův autopilot do šturma a ten není user friendly pro běžné smrtelníky.
A Hayesi, ty si uvědom, že když si bude chtít někdi zahrát nějakou hru, tak je spousta her zábavnějších než Il2. Ale il2 je pro mnohé součást zájmu o WWII a pokud tam budou létat X-wingy a tie T-Fightery tak nemá cenu se s takovou "hrou" zabývat. Milovníky závodních aut by taky jistě štvalo, kdyby v závodní hře mělo soupeřovo online auto větší top speed než jeho, ikdyž by podle skutečnosti nemělo. Takové závody by si taky každý odpustil.
Upravil/a 606_Temp dne 15-11-2009 16:05
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Tempik, ak chces nieco odomna, tak mi posli najprv tvoj vysledok a potom mozeme diskutovat dalej. Pre mna za mna aj PMkou alebo majlom. Pretoze ak chces len nieco odo mna, tak nevidim skutocny zaujem od teba, ze si to vobec skusal a len tu pises pismenka. Rad si s tebou vymenim nahravky a aj o nich podiskutujem, ale nezabudni, nieco za nieco. Barter Business
Tys tu dával návod jak to testovat, tak sem si jen myslel, že už jsi to dělal. Pokud nedělal, tak jsou tvoje argumenty trochu mimo ohledně hanění il2 compare.
Já ti nenabízel nic a ani jsem ti neříkal jak co máš dělat. Ty tu argumentuješ a já se jen optal po tracku z tvých údajných měření. prohlášení : "já si to zkusil a je to špatně, zkuste si to taky" mě nijak nenadchne, protože vím, že takhle přesně lítat neumím a nedvedu si předstait, že někdo umí. Proto jsem to chtěl vidět.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Adler napsal:
Robo, horizontalna zatacka lietadla sa da lahko zmerat.
Praveze ani nie, preto som bol zvedavy na metodu, aku pouzivas.
Adler napsal:Zvolis si vysku, typ lietadla, pripravis stopky, vystartujes, nastavys bojovy vykon motora
Aku vysku? Ktoru mapu pouzijes na testovanie? Kolko paliva vezmes? Co urobis so strelivom, ktore nesies? Co je to bojovy vykon motora? 110%? MW50? Forsazh?
Adler napsal:a zacnes tahat so stopkami v ruke, ked sa rychlost ustali na optimalnu, tak sa zacnes kukat na kompas
Ako zacnes tahat? Aka je to optimalna rychlost? Mas na mysli TAS alebo IAS? Pouzivas klapky?
Adler napsal:a zvolis si pismenko N, E, W alebo S, podla sympatii a ked ti kompas bude minat tvoje oblubene pismenko, tak stlacis cudlik na svojich znackovych stopkach.
Vies vobec, ako funguje kompas v hre? Pocitas s oneskorenim jeho ustalenia? Pocitas s vplyvom nastavenia joya?
Adler napsal:Potom sa zhlboka nadychnes a zacnes sa rehotat o dusu, ked si spomenies, ako Robo na fore pouziva slovo realisticky v spojeni so slovom IL-2 nemodovana verzia
Ja som ani raz nepouzil slovo 'realisticky' v suvislosti s oficialnou verziou hry a ani som tu nikde nekomentoval FM v nej. Pouzil som slovo 'nerealisticky' v suvislosti s niektorymi FM v Ultrapacku 1.8 a vysvetlil som aj dopodrobna preco.
Myslim si, ze tvojou amaterskou metodou merania by nameralo 20 hracov 20 rozdielnych casov, a to ja nie som ziadny expert na FM, robim uplne ine veci.
...a nainstalujes UP, skusis viacero "nerealistickych" FM od cheatera Kwiateka a ostanes zarazeny kua, ved to sedi skoro na stotinu sekundy
1. Neviem, preco si stale myslis, ze som proti UP.
2. Kwiateka som nenazval cheaterom, ale amaterom a diletantom. O tom, ze jeho FM su vysledkom nespravnych metod a merani snad nepochybuje ziadny objektivny citatel tejto diskusie. Dokazom je jeho I-16 typ 5 (ktora ma 'oficialny' FM z dielne DT a on ho 'opravil' tak, ze stupa 20m/s. Navyse mal vyborny napad tvrdit na 1C LesnimuHU, ze Isak ma zly FM a postol mu nejake data. Podla tych dat a odpovedi v tej diskusii je zrejme, ze Kwiatek to nema uplne vychytane.
zly, zly, zly Kwiatek, zly, zly, zly Adler, Robo z DT profesional, ostani diletanti a amateri z UP, cela komunita byt nesmierne vdacna, ze ty a DT existovat, lebo ja osobne nevediet predstavit zivot.
No dobre, dost bolo srandy. Chapem, ze DT + Oleg ma patent na pravdu a toho co je spravne, tak vam prajem mnoho uspechov pri priprave dalsieho patchu alebo modu alebo cohokolvek na com pracujete. Ja a cela aktivna cast I/JG1 odporucame nacheatovany a naboostovany Ultra Pack verzie 1.8 aj ked ma svoje nedostatky, lebo je obrovskym obohatenim toho, co uz je davno po zivotnosti.
Na tahu je Wings of Prey (krajsi brat IL2), tak uvidime, ci splni ocakavania, alebo len doplni virtualny svet o dalsiu arkadovu hru.
Na zaver by som sa ta chcel opytat, na WindConfigMod 4.1 od Zloya, ktory poslal aj DT? Za tvoju profesionalnu odpoved vopred dakujem.
Adlere, ale tu NIKDO nepsal o tom, že má oleg a DT patent na pravdu. Já třeba taky UP používám, ale mám k ní mnoho výhrad. A mám i výhrady k Olegovým věcem. Ani jedna verze není dokonalá, ale bohužel nic lepího nemáme.
606_Tempik napsal:
Adlere, ale tu NIKDO nepsal o tom, že má oleg a DT patent na pravdu. Já třeba taky UP používám, ale mám k ní mnoho výhrad. A mám i výhrady k Olegovým věcem. Ani jedna verze není dokonalá, ale bohužel nic lepího nemáme.
Adler napsal:
zly, zly, zly Kwiatek, zly, zly, zly Adler, Robo z DT profesional, ostani diletanti a amateri z UP, cela komunita byt nesmierne vdacna, ze ty a DT existovat, lebo ja osobne nevediet predstavit zivot.
Dufam, ze takyto dojem z toho, co sem pisem, mas iba ty. Nerad by som posobil na ludi ako chytrak s patentom na rozum. Mojim umyslom bolo len vysvetlit, preco nie je mozne implementovat niektore mody, do oficialneho patchu. Odkial si si domyslel vsetko ostatne naozaj netusim.
Adler napsal:No dobre, dost bolo srandy. Chapem, ze DT + Oleg ma patent na pravdu a toho co je spravne, tak vam prajem mnoho uspechov pri priprave dalsieho patchu alebo modu alebo cohokolvek na com pracujete. Ja a cela aktivna cast I/JG1 odporucame nacheatovany a naboostovany Ultra Pack verzie 1.8 aj ked ma svoje nedostatky, lebo je obrovskym obohatenim toho, co uz je davno po zivotnosti.
Dakujem za prianie uspechu, a znova ti pripominam, ze nasa letka lietava na HSFX a ja nic proti UP nemam.
Adler napsal:Na zaver by som sa ta chcel opytat, na WindConfigMod 4.1 od Zloya, ktory poslal aj DT? Za tvoju profesionalnu odpoved vopred dakujem.
Na toto som ti odpisal uz hned na zaciatku, totiz ze o tomto resp. o ATM sa uvazuje, so Zloyom sa spolupracuje a komunikuje, nevylucujem, ze bude priamo clenom DT. Ako som uz pisal, na implementaciu tychto veci ako je vietor, propeller wash effect a podobne sa musia prekopat mnohe dalsie veci priamo v engine hry. Alebo na co si sa chcel vlastne opytat? Ci bude pouzity? Uvazuje sa o tom. Na moj nazor? Mne sa paci, napad je vyborny, treba dotiahnut do konca. Nie je to az take jednoduche, kedze ide o komplexny problem, ale nie je to ani nemozne. Mas zaujem o viac technickych podrobnosti?
Teraz sa ja ja tesim na odpovede na moje otazky ohladne testovania FM polozene v mojom predoslom prispevku. Za tvoju profesialnu odpoved rovnako vopred dakujem.
Upravil/a Robo dne 15-11-2009 17:31
tempik je mi jasne ze Il2 je pre mnohych mierne malo priblizenie si svojho konicku o lietani a o WWII ale take mamstale na pamati ze je to len hra a nema cenu sa tu dozuvat o tom ci je to real alebo nie pretoze v reale mozno to lietadlovedelo robit kotrmelce po oblohe ale pilot s tym zvladol dva barel roll jedne split S jeden horizonta a ked nieco pri tom zostrelil super ale jeho telo bolo tak unavene ze bol rad ze je.
No vidíš. Já viděl nějakou německou propagandu kdy se vrátil stíhač LW s několika sestřely během jednoho letu, usmíval se a ještě si zapálil
Tady je nějaký seznam UP1.8 serverů, ale nezkoušel jsem je (podle názvu by měli být dohledatelné přes HL)
II/JG11
II/JG54 OSTFRONT
ALA-13
BANG-BOOM-BURN
BHMADDIS
D13-TH
FSFN DF SRVER
GERM-SERVER-MODDED
JAGER WAR
kIWIS WAR
LW10
NORAD
USLG-2
Zkoušel jste někdo nějaký UP1.8 server? je už nějaký rozumný (ne quakeIII) a navštěvováný?
Upravil/a 606_Temp dne 15-11-2009 20:49
Robo, na tvoje profesionalne otazky sa neda odpovedat tak, aby si to pochopil asi. Udaje realnych strojov LW, RAF a pod testovali piloti tak, ze do nich sadli vystupali na bezpecnu vysku nastavili hladku konfiguraciu, pretoze klapky sa nepouzivali v zatackach (to je iba OlegCheat, tak ako OlegTrim) ale na spomalenie (ako napr. pan Mersaille) alebo stabilizovanie lietadla pri nizkych rychlostiach v pristavacej konfiguracii, no a potom krutili a cumeli na kompas. To ze ma kompas oneskorenie je jedno, pretoze sa toci a o to ide a nie o to najst sever ale spocitat cas medzi jenou otockou kopasu, popripade viacerymi. Da sa zamerat aj na nejaky bod vo vzdialenosti (napr. majak, alebo stoziar, alebo kopec) a zacat tocit a stopovat cas, kym zase zrovnas stroj do povodneho smeru. Neviem ako ovplyvni mapa zatacku stroja, ked nie su v Ilovi ziadne poveternostne podmienky. Vyska ovplyvni samozrejme zatacku, ale z trochou inteligencie skusas stroj tam, kde dosahuje najvyssie a najnizsie vykony, aby si vedel co ti stroj umoznuje. V sturmovi je to podstatnejsie jednoduchsie, lebo letis na kolajniciach. Ak Sturmo nezodpoveda udajom z tabuliek, lebo je engine na howno, tak treba do enginu nahadzat zle udaje, aby vysli aspon priblizne "realne" letove udaje. Co sa tyka nastavenia joysticku, tak predpokladam, ze si nastavujes tak joystik, aby si potiahol co najuzsiu zatacku a nie najsirsiu. Mna by zaujimalo, ked betatester netestuje stroje tak, ze na nich lieta, tak ako to robi ??????????????????????????? Naprogramujes robota ????????? Ak ano, tak to potom aj tak vyzera v tej hre.
Adler napsal:
Mozno ste nepochopili niektori, ze alternativne FM/DM lietadla, nemozno pouzivat spolu s ON STOCK OLEG FM/DM lietadlami a preto to sem v kratkosti pisem Ak robite planeset pre hru v UP1.8, tak je dolezite dat obom stranam len stroje, ktore maju modovany FM/DM (najlepsie od jedneho tvorcu) a nemiesat ovocie.
No ja uplne zasnu, takze UP buduje nejakou alternativni realitu, nebo spis kazdy jeho tvurce si buduje nejakou vlastni, ktera neni pouzitelna s ostatnimi? To ma byt vylepseni oproti originalu?
Adler napsal:Na margo originalnych dat ... V IL-2 Hardballs Aircraft Viewer k 4.08m su dat ON STOCK lietadiel a ich vykony. Skusali ste niekedy niekto overovat tieto tabulky s realitou v OFIKO hre? Ja ano. Zistil som, ze sedia iba ak si obmedzim riadenie (vychylky joysticku) lietadla na asi 46% Tolko k datam od Oleg and Co.
...tolik k datum od Hardballa.
Adler napsal:Ak neverite, tak skuste sami horizontalnu plochu zatacku Spita, Fwecka, alebo cohokolvek ineho a budete prekvapeny tou "megastatistickou" odchylkou v casoch, ktore dosiahnete oproti hodnotam, ktore celkom zodpovedaju rusko-spojenecko-germanskym udajom. Kde sa stala chyba? Zeby Kwiatekoskriatek u Olegteamu?
Horim nedockavosti, jak nam tu Adler odprezentuje horizontalni plochou zatacku Spita, FWcka nebo cehokoliv jineho. RL data, analyza, za jakych podminek byla ziskana, track z letu za stejnych podminek, odhad presnosti obou, porovnani vysledku. Vzhledem k jeho k silackym formulacim predpokladam, ze uz toto pro Spita, FW a cokoliv jineho udelal, takze poslat to sem pro nej nebude vubec problem. Do te doby to bude jen mlaceni prazdne slamy, kteremu nikdo neuveri.
Ano, Adler udelal koli vycviku v I/JG1 musel presne vediet, co ktory stroj dokaze v IL-2 a kedze lieta ILa od roku 2002, tak uz si to nahraval v roznych patchoch a ako som uz napisal niekomu zo 606, NIECO ZA NIECO ... rad vymenim svoje poznatky za ine, ak mas co ponuknut.
Stale mi ale nikto z D-TEAMu nenapisal, ako prebieha a BETA testovanie u nich, ked sa tak sklaopevne opieraju o OlegData Ja som popisal svoje sposoby strucne a jednoducho, tak cakam na oplatku vase specialne sposoby testovania.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.