November 23 2024 22:44:49
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Superpack C6, Ultrapack...a další...
olda Olde maly
Robo nevím jestli jsme si rozuměli. Já stojím při tobě Mrknutí

LEON_CZ
Lavo napsal:
Som dojaty z tohoto vlakne ,takze vsetkym co tak strasne chvalia UP ....viete aj o tom....-There is no fair online gameplay anymore. Judging from couple of bits that reached me (never tried to download two gigs of mods), hitpoints of planes were changed, their FMs altered. I don't understand how crt is supposed to work if it accepts these changes, I believe it simply does not protect against anything now.

prelozene....

(V IL-2) uz neexistuje ferova online hra. Sudiac na zaklade kuskov modov, ktore sa ku mne dostali (nikdy som sa nepokusal stiahnut si dva giga modov), na lietadlach boli zmenene hitpointy (miesta poskodenia), bol upraveny ich letovy model. Nerozumiem, ako CRT (IL-2 online ochrana) moze vobec fungovat, ak akceptuje taketo zmeny, myslim si, ze dnes uz (CRT) nevie ochranit online hru pred nicim.

zazil som to na vlastnej kozi ako mi G-55 prelietaval sprskou 20mm hispan cisty ako aniel.....zaujimave je,zenikto z moderov sa nepochvalil ze pomenil hitzone a hitboxy rovnako ako damagezone a damageboxy....

Podobných příhod, kdy letadlo těsně přede mnou prolétlo sprškou 20mm střel, jsem viděl na vlastní oči taky několik, ale jelikož se jednalo většinou o střety mezi členy vlastní letky, kteří si určitě IL-2 nijak neupravovali a víme mezi sebou o tom, že máme mizerné připojení k netu (velké lagy, dlouhé pingy), tak jsem pomalu takovým pohádkám o takových ,,cheaterech" přestal věřit a spíš to osobně považuju za záležitosti způsobené chybami na síti, v packetech apod., přijde mi to daleko pravděpodobnější, než že bych každého druhého hráče, kterého nemůžu sestřelit, obviňoval z cheaterství a úpravy hry Zamračený

http://www.virtualnipilot.cz/
Lavo
Drahy Leon,

ty mi nerozumies....to lietadlo inkasovalo jeden zasah za druhym(mal som Tempesta).Mam na to kopu svedkov...Robo bol ten co mi do TS hlasil ze ho trafiam ...pretoze som nadaval na seba aky som slepy,odputal som sa a pustil dalsieho Tempesta a aj ten NALADOVAL Fiatu plnu rit....a nic ,ani len dym z neho nesiel...nakoniec som sa este raz odhodlal a PRESIL ho celeho od rypaka po chvost.Lietadlo nedoknute , ale zabil som pilota ,takze kill...potom este trikrat sme sa stretli a VZDY som ho dal len tak,ze PK.Nakolko toho pilota poznam a viem,ze nikdy by nepodvadzal , tak viem ze on letel UP a ja cistu 4.09.....staci ti to ????

2JIRKA- meno neviem......

Lavo
CZS_Stuka napsal:
To sa dá upravovať?Zamračený

Samozrejme ved ja to IBA MOD......Mrknutí

Adler
Mozno ste nepochopili niektori, ze alternativne FM/DM lietadla, nemozno pouzivat spolu s ON STOCK OLEG FM/DM lietadlami a preto to sem v kratkosti pisem Šklebící se Ak robite planeset pre hru v UP1.8, tak je dolezite dat obom stranam len stroje, ktore maju modovany FM/DM (najlepsie od jedneho tvorcu) a nemiesat ovocie.

Na margo originalnych dat ... V IL-2 Hardballs Aircraft Viewer k 4.08m su dat ON STOCK lietadiel a ich vykony. Skusali ste niekedy niekto overovat tieto tabulky s realitou v OFIKO hre? Ja ano. Zistil som, ze sedia iba ak si obmedzim riadenie (vychylky joysticku) lietadla na asi 46% Mrknutí Tolko k datam od Oleg and Co. Ak neverite, tak skuste sami horizontalnu plochu zatacku Spita, Fwecka, alebo cohokolvek ineho a budete prekvapeny tou "megastatistickou" odchylkou v casoch, ktore dosiahnete oproti hodnotam, ktore celkom zodpovedaju rusko-spojenecko-germanskym udajom. Kde sa stala chyba? Zeby Kwiatekoskriatek u Olegteamu? Vyděšený

CSL_Stuka
Lavo napsal:
CZS_Stuka napsal:
To sa dá upravovať?Zamračený

Samozrejme ved ja to IBA MOD......Mrknutí

Tak ako UI? Proste niečo prekopírujem, zmažem, nahradím ?

Robo
Adler napsal:
Mozno ste nepochopili niektori, ze alternativne FM/DM lietadla, nemozno pouzivat spolu s ON STOCK OLEG FM/DM lietadlami a preto to sem v kratkosti pisem Šklebící se Ak robite planeset pre hru v UP1.8, tak je dolezite dat obom stranam len stroje, ktore maju modovany FM/DM (najlepsie od jedneho tvorcu) a nemiesat ovocie.

Zaroven si vsak pisal o tom, ako si loboval za to, aby boli pouzite len modifikovane FM/DM. Aky je na to podla teba dovod? Ak niekomu vyhovuju alternativne varianty lietadiel, tak prosim, nech sa paci lietat Ultrapack do omrzenia - ale nech sa prosim nevydava tieto sprznene paskvily za lepsiu a nebodaj opravenu verziu povodnych letovych modelov, pretoze to je vzhladom na sposob a metody, akymi boli napriklad Kwiatekom tieto FM vytvorene dost velka drzost. Opakujem, ze bez ohladu na dobry umysel a pouzitie tychto lietadiel len vramci UP sa jedna o pocin amatersky a diletantsky a jediny dovod, preco sa o tom bavime (inak by mi to bolo jedno) je, ze sa nazim vysvetlit ludom, ktori citaju a rozmyslaju, ze je nemozne, aby sa taketo daco dostalo do ofiko hry - pamatas sa hadam este, ze o tom sa tu cely cas bavime, ze?

Hracom, ktorym nevadi, ze v UP lietaju na lietadlach s uplne odveci FM doporucujem do pozornosti nasledovny herny titul:

www.glaister.com/History/Andy/Crimson%20Skies.jpg

http://www.microsoft.com/games/pc/crimsonskies.aspx

Adler napsal:Na margo originalnych dat ... V IL-2 Hardballs Aircraft Viewer k 4.08m su dat ON STOCK lietadiel a ich vykony. Skusali ste niekedy niekto overovat tieto tabulky s realitou v OFIKO hre? Ja ano. Zistil som, ze sedia iba ak si obmedzim riadenie (vychylky joysticku) lietadla na asi 46% Mrknutí Tolko k datam od Oleg and Co. Ak neverite, tak skuste sami horizontalnu plochu zatacku Spita, Fwecka, alebo cohokolvek ineho a budete prekvapeny tou "megastatistickou" odchylkou v casoch, ktore dosiahnete oproti hodnotam, ktore celkom zodpovedaju rusko-spojenecko-germanskym udajom. Kde sa stala chyba? Zeby Kwiatekoskriatek u Olegteamu? Vyděšený

Chyba sa najskor stala v sposobe, akym si robil svoje 'testy'. Tieto data sa tahaju z hry trosku inak ako kvrdlanim joystickom a cisla su cisla, tie nepustia.

606_Temp
na crimson skies nešahat. Náhodou to byla super hra Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Jirka
Lavo napsal:
Drahy Leon,

ty mi nerozumies....to lietadlo inkasovalo jeden zasah za druhym(mal som Tempesta).Mam na to kopu svedkov...Robo bol ten co mi do TS hlasil ze ho trafiam ...pretoze som nadaval na seba aky som slepy,odputal som sa a pustil dalsieho Tempesta a aj ten NALADOVAL Fiatu plnu rit....a nic ,ani len dym z neho nesiel...nakoniec som sa este raz odhodlal a PRESIL ho celeho od rypaka po chvost.Lietadlo nedoknute , ale zabil som pilota ,takze kill...potom este trikrat sme sa stretli a VZDY som ho dal len tak,ze PK.Nakolko toho pilota poznam a viem,ze nikdy by nepodvadzal , tak viem ze on letel UP a ja cistu 4.09.....staci ti to ????

Tak naprosto to samé se mi opakovaně stalo v kombinacích Spit vs Stuka a pak Spit vs Bf109. A to na privátním dogfaitu s kamarádama o kterých vím najisto, že nepodvádí. Ba naopak všimli si toho u sebe taky.

310_Stanlee
Isté mody sú velmi fajn. Je skvelé,že vznikajú nové mapy, zvuky, kokpity a podobné ´´hlúposti´´. Ale prečo pre kristovú prostatu niekto začal upravovať FM a DM už hotových lietadiel? A ultra dala tomu korunu, podľa hesla zmoduj si hru a ked chces bud killer.

Ja netvrdím,ze ultra je zlá,ja si to inštalovať nebudem. Ale zlé je,že dva tie isté typy lietadiel nemusia mať vobec tie isté vlastnosti. A tak ked ma za vecer tri krát zostrelia, tak budem hladať výhovorku,že minimálne jeden z mojich premožitelov bol hnusný zmodovaný cheater. A to je to,čo zráža celú hru k zemi,nie,že povodný fokk,alebo spit bol o niečo iný ako vo WWII. To nevadilo,lebo nikto nás v tých masinách nesedel a co je dolezitejsie - kazdá masina v hre bola rovnaká - mala tie isté unifikované vlastnosti.

a teraz máme čo?

LEON_CZ
Jirka napsal:
Lavo napsal:
Drahy Leon,

Tak naprosto to samé se mi opakovaně stalo v kombinacích Spit vs Stuka a pak Spit vs Bf109. A to na privátním dogfaitu s kamarádama o kterých vím najisto, že nepodvádí. Ba naopak všimli si toho u sebe taky.

Kolega z letky dokonce nemohl domlátit jeden hydroplán ani pomocí celého zásobníku 30mm kanonů FW 190 A9 z besprostřední blízkosti, i když z něj odletělo tolik plechů, že by se s tím naplnila ve Vítkovicích železárna Zamračený Také na privátním serveru, všichni jsme měli AAA UI 1.1 a nikdo z nás neumí upravit FM, DM hry. Proto když někoho nemůžu sestřelit, dávám za vinu v prvé řadě svým volšovým rukám a pokud cíl opravdu viditelně inkasuje zásahy a nic se neděje, tak to pokládám za chyby ve spojení. Možnost, že si nějaký mladý génius upravil hru, beru až jako poslední, spíš mi přijdou logičtější jednoduché příčiny jako porucha v datech ve spojení, než za vším hledat mimozemšťany Mrknutí

Palo
LC_LEON_CZ napsal:
Jirka napsal:
Lavo napsal:
Drahy Leon,

Kolega z letky dokonce nemohl domlátit jeden hydroplán ani pomocí celého zásobníku 30mm kanonů FW 190 A9 z besprostřední blízkosti, i když z něj odletělo tolik plechů, že by se s tím naplnila ve Vítkovicích železárna Zamračený Také na privátním serveru, všichni jsme měli AAA UI 1.1 a nikdo z nás neumí upravit FM, DM hry. Proto když někoho nemůžu sestřelit, dávám za vinu v prvé řadě svým volšovým rukám a pokud cíl opravdu viditelně inkasuje zásahy a nic se neděje, tak to pokládám za chyby ve spojení. Možnost, že si nějaký mladý génius upravil hru, beru až jako poslední, spíš mi přijdou logičtější jednoduché příčiny jako porucha v datech ve spojení, než za vším hledat mimozemšťany Mrknutí

Lavo ma pravdu,bol som pri tom[ten druhy Tempest] a mozem to potvrdit nebol to len jeden utok ktory by sa mohol nevydarit ale cely vecer sme sa o to pokusali viacery z letky.

Skoda poniektorym nieco vysvetlovat aj tak si budu tvrdit svoje.

Mody, ked prisly tak som ich radostne vital ale bol by som najradsej keby ich robili nejaky rozumny ludia a nie kazdy kto ma v riti dieru sa v tom vrta bez toho aby si vedel uvedomit dosledky otvorenia Pandorinej skrinky!!!

Jirka
LC_LEON_CZ napsal:
Jirka napsal:
Lavo napsal:
Drahy Leon,

To není chyba ve spojení. Příčinou toho je prostě jen to, že autor modu vrtal, vrtal až to rozvrtal. Proto to dělá tohle. Vy jste si to jen nainstalovali. To je to o čem tu Robo píše. Je to nedomyšlené a nedotažené.
Upravil/a Jirka dne 14-11-2009 16:11

Uzin
Zkusili jste někdo sestřelit stejné éro v offlinu?
Pak by vypadlo lagování jako příčina, ne?
Btw., když se někomu nějaký mod nelíbí, má možnost ho odinstalovat, a né nutit všechny ostatní, aby si ho odinstalovali taky. Vše je přece věcí dohody, jsme přece lidi, ne?
ad Kwiatok: nejde náhodou o ohováranie za chrbtom, že ne? Když si to tady ten dotyčný asi težko přečte, že?
Upravil/a Uzin dne 14-11-2009 17:56

Adler
Robo hovori: Zly, zly, zly UP, zly, zly, zly Kwiatek! Oleg FM OK, Oleg DM OK! Zly, zly, zly neofiko moderi! Šklebící se Adler zle, zle, zle testuje!

Adler prosi Roba, aby Robo postol track, ako sa spravne testuje FM lietadiel (horizontalna zatacka, stupanie, max.dive speed, max. speed pri hladine mora) a Adler potom postne svoj track na nemodovanej 4.09m a ukaze, ze FM OlegTeam stoji za howno. Beres? Vyděšený

LEON_CZ
TO ROBBO: Crimson Skies byla na svoji dobu úžasná zábavná akce, byl to můj první on-line ,,SIM" a od té doby jsem už BOHUŽEL nezažil takovou akci, jako když jsem tam honil soupeře v dlouhém vlakovém tunelu a ještě nám dýchala na záda lokomotiva Cool

Pityy
a co teda delas povecerech jiriku kdyz neletas? Vyděšený

Robo
LC_LEON_CZ napsal:
TO ROBBO: Crimson Skies byla na svoji dobu úžasná zábavná akce, byl to můj první on-line ,,SIM" a od té doby jsem už BOHUŽEL nezažil takovou akci, jako když jsem tam honil soupeře v dlouhém vlakovém tunelu a ještě nám dýchala na záda lokomotiva Cool

Ja viem, ja viem, CS velmi dobre poznam Šklebící se ale nedalo mi, kedze som si na to spomenul v tejto suvislosti.

Olda - jasne, uz chapem, ...a dakujem Mrknutí

Uzin - ja predsa nikoho nic odinstalovavat nenutim, ja ani nevravim, ze mody su a priori zle. Ja len vysvetlujem, preco sa niektore mody nikdy nemozu dostat do ofiko verzie tak, ako na to bolo pozadovane v prispevku, kvoli ktoremu som sem zacal pisat. Pises o demokracii a dohode, ale momentalne tu mame ocividne anarchiu.
Ohladom ohovarania sa chcem opytat, ci si sem Oleg chodieva citat, co pekne si o nom kto z vas myslli? O Kwiatekovi som napisal, ze je to bardzo dobry facet s dobrym pomyslem, tylko newie co dziala bo jest patalachem. Niczego takiego co by mu nienapisalem normalne personalne a specialne nic takiego czego by mu niepowiedalem pri sklanke Tyskiego Pff (sorry za babravu gramatiku, viem len hovorit)

Adler - nenapisal som, ze by bol UP zly, citaj prosim ta trosku pozornejsie ked uz sa rozhodnes mi odpisat. Moj nazor na mody a na ich implementaciu do oficialnej verzie hry je kazdemu sudnemu cloveku jasny, rozpisal som to totiz dost podrobne. Pisal som konkretne len o UF_Josseho weapon mode a o FM z Ultrapacku. Taktiez som nikdy nenapisal tu ani nikde inde, ze oficialna verzia hry je 100 percentne spravna a bezchybna, takze vobec netusim, preco si si take daco domyslel. Co sa testovania FM tyka, pokusam sa ti uz vyssie vysvetlit (marne), ze data sa neziskavaju len kvrdlanim joysticku ako sa ty naivne nazdavas. Takze neviem aky track ti mam nahrat ani co a preco a komu chces akoze dokazovat... Na FM su tu ini machri, ja robim uplne ine veci a s vedomostami o tejto mimochodom velmi komplexnej problematike na tom budem asi podobne ako Kwiatek...

Jirka - autorom vyroku je LesniHU a cosi podobne, ba este ostrejsie tvrdi aj FC99. Podpisalo by sa pod to pomerne vela ludi, myslim si.

K tomu, co pise Palo a Lavo - potvrdzujem, robi to veru taketo a ine divne veci. Vec sa ma tak, ze v podstate kazdy hrac ma svoju vlastnu verziu hry, s ktorou sa pripaja online a v tom vidim celkom pochopitelne problem.

Uzin
Nic jsem nepsal o demokracii, ale to není podstatné.
Co je však podstatné, je to, jak se ve skutečnosti a ve výsledku použitého FM chová hra doopravdy, tedy, jak Robo říká (pejorativně) při kvedlání joystickem. To je reálný výsledek, na kterém jedině záleží. Ne na nějakých teoretických předpokladech programátora.
Vzpomínám si, jak se na těchto stránkách před časem prováděly reálné testy o zaměřovači, tuším, P-39. Zdejší experti stříleli do pozemního cíle ve skutečné hře, a to vyhodnocovali. a o tom to je.
Experiment je kriteriem pravdy. Mrknutí

Robo
Uzin napsal:
Nic jsem nepsal o demokracii, ale to není podstatné.

Toto bolo na margo toho, ako si pisal, ze ked sa niekomu mod nepaci, moze si ho odinstalovat a nie nutit ostatnych, aby si ho odinstalovali, ze to je vec dohody, a sme predsa ludia. A to je aj uplna pravda, kazdy si moze lietat co chce a aj si lieta a tak to potom aj vyzera. To s demokraciou a anarchiou bolo len (nie moc vydarene) prirovnanie.

Uzin napsal:Co je však podstatné, je to, jak se ve skutečnosti a ve výsledku použitého FM chová hra doopravdy, tedy, jak Robo říká (pejorativně) při kvedlání joystickem. To je reálný výsledek, na kterém jedině záleží. Ne na nějakých teoretických předpokladech programátora.

S tymto absolutne suhlasim, to je predsa uplne samozrejme.

Ja som ovsem cely cas pisal len a len o tom, ako sa ziskavaju data do grafov v Il-2 Compare a ako sa nasledne hodnoty reprodukuju (overuju) v hre. To je totiz to, o com sa cely cas bavime. Ja ani vobec neriesim, ci FM originalnych lietadiel zodpoveda realite. Pisem len o novych FM v ultrapacku, ktore su ocividne vysledkom nespravneho ziskavania dat z hry (vid link, ktory som postol, pise tam Kwiatek a dostava odpoved od FC aj od LesniHU, tam jednoznacne vyplyva, ze Kwiatek sa bohuzial myli). Nasledne nato pisal Adler, ze ani original Il-2 compare grafy sa nezhoduju s tym, ako sa lietadla v hre chovaju, a ze su tam velike odchylky - teda Oleg je asi mumak. Moja odpoved bola, ze to je nelogicke a nemozne, pretoze pokial viem, tak tieto Il2 compare grafy ROVNA SA to, ako sa chovaju lietadla v hre. Mozme sa bavit maximalne o tom, ci Il2 compare udaje zodpovedaju realnym udajom z historickych testov a teda ci sa model lietalda v hre chova ako jeho historicka predloha. Udaje do Il2 compare boli ziskavane istymi metodami tak, aby vysledne grafy reflektovali realne chovanie lietadla v hre. Ked niekto pouzije nekorektny sposob, ako udaje ziskat - na to presne upozornoval Kwiateka LesniHU - tak ziska nekorektne udaje a vyjde mu nekorektny graf v Il-2 compare a takyto graf nereflektuje realne chovanie lietadla v hre (Vid I-16 typ 5 stupajuca 20m/s) Velmi jednoducha logika. Teda ak Adlerovi pri testovani vyslo, ze sa lietadlo chova inac ako demosntruje graf tohto graf v il-2 compare, asi robi nieco zle (cisla nepustia). Lietadlo skratka JE ten graf (za predpokladu, ze udaje do neho ziskas korektne). Kwiatekove lietadla podla vsetkeho NIE SU jeho grafy, a o tom tu cely cas pisem. Debatu o FM v Ultrapacku som zacal len a len s ohladom na I-16 typ 5, ktory bol pridany DT v patchi 4.09.

Adler noze napis na akej mape si skusal, kolko paliva a ake ukony si vykonal pred zaciatkom testovacieho letu, podla toho hned vediet posudit, ci mas realnu predstavu o tom, ako sa taketo veci testuju.

Tiez napis, ake megaodchylky ti pri testovani vysli a tiez by ma zaujimalo, ako si meral jednotlive parametre.
Upravil/a Robo dne 15-11-2009 09:03

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,029,541 návštěv