October 22 2025 05:56:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 1
Ace14

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Videa z poletů
SepiaX
Pepe, hezké video... Nenechej se odradit lidmi kteří sami nic nedělají a jen kritizujíMrknutí

Pepe
Díky Sepi, mooc jsi tam chyběl.Úsměv

Bierglass
Pepe napsal:

Jara4 napsal:

Superní filmeček Pepe, díky! Myslím, že žádné oko nezůstane suché.
P.S.: To rozkouřené BRko jsem byl asi já. Ti hajz.. mi zapálili levý motor, ale kupodivu mašinka držela ještě dlouho, než jsem to musel posadit na břicho. Nějak jsem nemohl najít ovládání hasičáku (jestli tam vůbec je?) a ani mi nefungovala klávesa na výskok padákem Zamračený.

Zdar spolubojovníku. Tak jsi přeci jenom přežil. Chtělo by to 15 stihačů. Byli jsme jen 3. Ozval se mi také ten ,,Němec,, (po shlédnutí videa) co na tebe útočil a psal že jsem ho dostal i jeho soukmenovce, ale co je to platný a tak jsem mu pogratuloval k vítězství. Liboval si, že viděl akci z jíného pohledu. Bral to sportovněÚsměv
PS: Musíme zavést brannou povinnost nebo tak něco. Němců je vždy dost. Ti mají morálku řeknu ti.

To bude tím,že vědí za co bojujíMrknutí

Bierglass
Mriswith napsal:

Jenže banán neroste na stromech... banán roste na banánovníku, což je bylina. Úsměv

No a není to jedno jestli je nekolizní strom nebo bylina?Opičák by si ten banán stejně neutrhlŠklebící se

Pepe
To bude tím,že vědí za co bojujíMrknutí[/quote]

To mi také. Nám slovanům to trvá trochu déle než se rozhoupeme, ale potom to stojí za toÚsměv

Jara4
Pepe napsal:

Jara4 napsal:

Superní filmeček Pepe, díky! Myslím, že žádné oko nezůstane suché.
P.S.: To rozkouřené BRko jsem byl asi já. Ti hajz.. mi zapálili levý motor, ale kupodivu mašinka držela ještě dlouho, než jsem to musel posadit na břicho. Nějak jsem nemohl najít ovládání hasičáku (jestli tam vůbec je?) a ani mi nefungovala klávesa na výskok padákem Zamračený.

Zdar spolubojovníku. Tak jsi přeci jenom přežil. Chtělo by to 15 stihačů. Byli jsme jen 3. Ozval se mi také ten ,,Němec,, (po shlédnutí videa) co na tebe útočil a psal že jsem ho dostal i jeho soukmenovce, ale co je to platný a tak jsem mu pogratuloval k vítězství. Liboval si, že viděl akci z jíného pohledu. Bral to sportovněÚsměv
PS: Musíme zavést brannou povinnost nebo tak něco. Němců je vždy dost. Ti mají morálku řeknu ti.

Jojo, díky za cover! Dělali jste co jste mohli Mrknutí (taky to jde vidět na vašem skóre). Ale bylo jich jak nas.... A ještě když viděli už z dálky raněné zvíře, slétali se jak supi.
Taky jsme byli hodně roztahaní, ale každý už to bral víceméně jako sebevražednou misi a tak to taky dopadlo.

beermajkl
Bierglass napsal:

Mriswith napsal:

Jenže banán neroste na stromech... banán roste na banánovníku, což je bylina. Úsměv

No a není to jedno jestli je nekolizní strom nebo bylina?Opičák by si ten banán stejně neutrhlŠklebící se

Mrknutí

Permon
Pepe,pěkné nám seto líbi a ostatní aťCool trhnou nohou.
Jsem starý,blbý ale snaživý.

Rumcajs
Moje vůbec nevíc nejprvnější video, co jsem kdy vyrobil. Zatím jsem to nenakonfiguroval, aby byl zvuk i ze hry, ale to se taky povede. Tak zatím se o ozvučení stará Špinarová. No a to video samo o sobě je takové přiblížení k tomu, jak se dělají sestřely v Cliffs of Dover. Kritici zajisté přijdou s tím, že to je nudné. Možná je, ale mě to baví.
Začátek videa je trochu matoucí, po konverzi do smysluplného formátu není vidět ten dot, po kterým jsem šel. Ukáže se až za pár vteřin jako letadlo. Tak snad příští ukázky budou vychytanější.
YouTube Video

Pepe
Tak gratuluji k prvnímu videu. Jen tak dál abychom viděli jak se bránit tomu napadení Úsměv Spuštění za toho Spita není vůbec jednoduché. (Trochu ti to usnadnil, že tě neviděl, ale o tom to také je). S melodií je tu potíž, protože se vždy ozvou vlastníci práv. Já se musel uhýlit k sountrackům. Se divim, že Śpinarová prošla. Jinak jsem včera viděl že jsi tam měl asi 8 sestřelů, tak doufám, že máš materiál na další videa, abychom okoukli tvůj styl Úsměv p

Rumcajs
Předpokládám, že Špinarová prošla, protože je to krátké. Není co celý soundtrack. Možná že řešení je prostě podbarvovat hudbou jen důležité pasáže. Jinak se budu muset uchýlit taky k něčemu legálnímu.
S tím samotným hupsnutím za Spita je to jen věc cviku. Vědět, jako mám rychlost, jako asi on, kdy ubrat plyn a kdy přidat. Jaký mám převýšení. Dá se to přehnat, pak pravděpodobně urvu řídící plochy (což je v CloDu krutě přemodelovaný, při 715 se křidélka neurvávaly). Nebo může bejt člověk moc opatrnej a pak energie nemusí stačit, nebo to prodlouží pobyt za ocasem a dá tak příliš prostoru tomu druhému se probudit ze sna. Kdyby to bylo se zvukem, bylo by znát, že v tý spodní úvrati dajvu to jede přes 700 a chvěje se to (a to jsem stáhnul plyn už nahoře). Tedy to bylo těsně před destrukcí.
Trik s tím, aby se minimalizovala možnost, že mě uvidí, je v dvou věcech. Ideální je sluníčko, ale to se zde úplně nepovedlo, protože jsem přilétal od severu. Nicméně to chce být na maximu převýšení pro dive, aby jeden nebyl přes celou obrazovku. Vyklesával jsem do 3000m, abych to překlopil dolů. 3000m bez plynu je tak nějak maximální oblouk, kterej se s 109 dá dajvnout, pokud je předtím na maximálce.
Jinak tohle přesně je to co jsem popisoval v tom vlákně s zaměřovačema. Identickou techniku používám v ROFu. Jen tam ty poměry vzdáleností a rychlostí jsou úplně jiné. Navíc je to mnohem choulostivější na přehnání rychlosti a podstatně víc to trestá přilíš dlouhej odhad. Naopak trik s neviditelností je snazší, stačí vystihnou úhel, kdy se mu při přiblížení schovám za jeho horní křídlo.
Zkusím večer udělat něco, kde se ten Spit snaží rozporovat kvalitu myšlenky :-), případně záběry toho, kde jsem co zvoral a přehnal, nedovodhadnul.

SepiaX
Jen tak dál abychom viděli jak se bránit tomu napadení

Ano poznej nepřítele:-) Pěkná ukázka Mrknutí

606_JuLB
Pekné "videjko", prosím o pokračovanie deja.Mrknutí
i.ibb.co/DRFjqCp/JulB.png

Bierglass
Pepe napsal:

Tak gratuluji k prvnímu videu. Jen tak dál abychom viděli jak se bránit tomu napadení Úsměv Spuštění za toho Spita není vůbec jednoduché. (Trochu ti to usnadnil, že tě neviděl, ale o tom to také je). S melodií je tu potíž, protože se vždy ozvou vlastníci práv. Já se musel uhýlit k sountrackům. Se divim, že Śpinarová prošla. Jinak jsem včera viděl že jsi tam měl asi 8 sestřelů, tak doufám, že máš materiál na další videa, abychom okoukli tvůj styl Úsměv p

Hele Loupežníku, co se hudby týče doporučuji ti používat německé pochody jako třeba Bomben auf Englad,Stuka Lied,LW Lied. Nikdy jsem na svých videích neměl problém s autorskými právy.Z pro mně zcela nepochopitelných důvodů se autoři ke svým právům nehlásí Šklebící se Moje knihovna je plná,stačí říct rád zašlu.

Rumcajs
Mám tu malé nové video. Jeden Spit drze sundal mírumilovným německý bomber, když se pokoušel předat poselství na Ramsgate. Asi je jasné, že bylo potřeba použít přiměřené sebeobrany. No zkrátka pomstít kamaráda ve zbrani.
YouTube Video

.
Hudbu jsem tentokrát zvolil free. Prostě jsem v počítači našel něco co tam dala přímo instalace windows. No a nebylo to zlé. Na předchozím videu už mi YouTube píše, že se shodují obsahy třetích stran, předpokládám, že v dohledné době dostanu banána.
Video je zajímavé snad tím, že ukazuje relativně dobře odhadnutý "lead" při střelbě. (jak se to poví česky?)
Jinak je pravidlem, že doty co jsou ve hře vidět, se prostě při konverzi na video ztratí a navíc do toho vstoupí YouTube další konverzí a přiblížení je prostě nuda, páčto já někam čumím, ale na videu nic není vidět. Navíc to v plné nahotě ukáže neschopnost Cliffs of Dover podat letící objekty proti strukturovanému pozadí. Něco, co třeba ROF umí moc hezky.

Jinak mám sbírku nezáživných záběrů v podstatě identických tomu včerejšímu. Dokonce ze stejného místa. To smažu, ani to nebudu postovat. Počkám na něco zajímavějšího.

Pepe
Nemylím si, že ty letadla byli ve skutečnosti vidět z deseti tisíc feetů. Možná ani ne z pěti. Jinak máte nehumání náboje, víš to?!Vyděšený

Rumcajs
Letadla jsou vidět dobře. Na vojně jsem byl ve Kbelích na letišti. Sem tam nás piloti vzali na výlet a ... hele ono ze vzduchu je toho vidět docela hodně. Z 10 000 feetů vidíš třeba na silnici každé jednotlivé auto úplně zřetelně. Letadla na letišti vidíš jasně (pokud není mlha) na 10km. Hele počítačové rastrové zobrazení má svoje limity. Zatím je daleko od limitů lidského oka. Jistě, člověk není sup, nemá zvětšovací optiku, ale full HD na 50cm, co na to koukáme, je ještě moc hrubé.
Nehumánní náboje to jsou, však jste je taky zavedli. Ale já jsem tradičně nejúspěšnější s E1. Páčto ta E1 s pouhýma 4 kulometama sebou při střelbě nehází. U E3 a vyšší není možná salva dýl jak vteřinu, aby to všechno nešlo pánubohu do oken. Jinak samozřejmě povedenej zásah do kabiny je efektní. Jen to není nijak často.

Bierglass
Loupežníku,úlně jsi mně vrátil včase.Nemohl jsem se ubránit tomu,že u moci jsou komunisté,je neděle večer a čekáme co nám budou dávat po 20.00 hod za kravinu.Hudba z "Nedělní chvilky poezie" to je hit.Šklebící se Pro mne jednoznačně nejpůsobivější video co tady kdo uveřejnilŠklebící se

PS: ještě jedna věc.Když to ukládáš v Movi M ,určitě to ukládáš v té nejvyšší kvalitě?

Rumcajs
Movie maker má to nastavení "Vysoká kvalita". Je to 1080p s cca 24Mb/s. Pro vytvoření tutoho jsem zvedl ten bit rate na 48Mb/s. Tedy doma, na uloženém videu, ty doty tak nějak vidím. Jak koukám doleva na město, vidím tam ten souboj, jak Spit pronásleduje tu Ju 88. Ale na YouTube už to není vidět. Teprve až jsou nad plochou. Musím to prozkoumat a najít nejvhodnější nastavení jak Dxtory tak Movie Makeru. Soubor, co jsem uploadoval na YouTube má 115MByte, to co je pak ke shlídnutí má 40MB. Tedy YouTube to zprocesovalo a konvertovalo. Samozřejmě v tom surovém formátu z Dxtory je tam vidět mnohem víc, moje video je slabší, a na YouTube už není vidět skoro nic. Budu se muset soustředit na tvorbu videí, kde není takový boom and zoom. Na tohle je ale lepší ten Spit, ten je stavěnej na ty intimní chvilky ve vzduchu. S Bf 109 v zásadě jen velmi zřídka setrvávám v blízkosti cíle dýl jak vteřiny.

Pepe
Rumcajs napsal:

Letadla jsou vidět dobře. Na vojně jsem byl ve Kbelích na letišti. Sem tam nás piloti vzali na výlet a ... hele ono ze vzduchu je toho vidět docela hodně. Z 10 000 feetů vidíš třeba na silnici každé jednotlivé auto úplně zřetelně. Letadla na letišti vidíš jasně (pokud není mlha) na 10km. Hele počítačové rastrové zobrazení má svoje limity. Zatím je daleko od limitů lidského oka. Jistě, člověk není sup, nemá zvětšovací optiku, ale full HD na 50cm, co na to koukáme, je ještě moc hrubé.
Nehumánní náboje to jsou, však jste je taky zavedli. Ale já jsem tradičně nejúspěšnější s E1. Páčto ta E1 s pouhýma 4 kulometama sebou při střelbě nehází. U E3 a vyšší není možná salva dýl jak vteřinu, aby to všechno nešlo pánubohu do oken. Jinak samozřejmě povedenej zásah do kabiny je efektní. Jen to není nijak často.

Myslel jsem v boji když to kolem tebe sviští ne na výletě. Také bych byl rád kdyby se to o trochu zlepšilo v tom patchi, ale já ten dot také vidím a v určitém úhlu se mi stratí. Ty odlesky někdy pomáhají. To se povedlo.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,329,895 návštěv