no ja nevim, ale kdyz napisu: ze zacatku BYL zabugovany tak asi nelzu (hru mam taky od leta 2009 - nevim presne zda cervenec, ci srpen), pac prvni pulrok mi v ROFu nechodil joy, bug odstranen nejakym patchem pocatkem roku 2010 - joy byl Logitech Wingman 3D, na podzim koupen G940 a nechodil ani jeden, tak to asi nejaky bug bude a dost podstatny a vydane patche o opravach svedci...
to ze byl ocenen jak v r.2009 i 2010 jako sim roku me neprekvapuje, jine simy nestaly za rec, takze jednooky kralem ze?
no a o zabavnosti offlinu se snad ani bavit nebudu...
mas svuj nazor na hru to je OK, takze bych uvital, kdyby se tu nenapadali lidi, kteri se bavi CODem a ROF jim nic nerika...nezboznuju ani Olega ani Jasona, a pokud nekteri tu potrebu maji je to jejich vec... nicmene presne takhle mi lidi kolem ROFu pripadaj, nasrany na stare bozstvo a uctivajici nove me staci, kdyz nekdo vyda slusny sim ze 2.svetove
takze pokud lzu, tak mozna jen pac sem stary a moc si toho uz nepamatuju, takze prosim o trochu ucty k mym sedinam... - to pro ty co se ohaneji obcankou!
P.S. pokud to nekdo bude chtit dal probirat, tak na AP v Pardubicich sem k dispozici po oba dva dny!
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
hošíčku, já jsem tak hepy, že bys ses závistí posral až za ušima
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
CLOD není nic jiného než graficky trošku hezčí Šturm s klikatelným cockpitem a trávou. Kdo v tom vidí něco jiného, vidí jenom to co si přeje vidět.
Šturm od svého vydání až po 1946 obsahuje následující specialitky:
- AI na hovno
- zvuk na hovno
- kampaň na hovno
- fyzika na hovno
- mrtvý svět na hovno
- snajperské AI střelcu a flaku
- spoustu "vylepšení" naprosto nezapracovaných do hry
Na počátku byl revoluční letový model a grafika, ale pak následovalo deset let přidávání letadel a map, od Pacific Fighters bez jakékoli historické reflexe či snad zapracování do herních mechanismů, až po finální ignoraci herního obsahu simulátoru.
Světě div se, CLOD je po obsahové stránce úplně to samé, navíc se skvělým bonusem absurdní hardwarové náročnosti (či spíše odfláklé slepenosti). Po deseti letech zpětné vazby uživatelů je výsledkem jakýsi nepodařený pokus o konkurenta MSFS s kanóny.
To jsou fakta a i kdyby se něco V ROF začalo hýbat po vstupu 777, či se kampaň vyvíjela dva roky, pořád povede NEOQB/777 nad 1C velice hrubě na čas i na body. V prezentaci, ve FM, v DM a především v obsahu.
Opitz napsal:
ROFL... KLODisti se rozhodli, že budou hledat na ROFu špatnosti a zatím tu plácají páté přes deváté... nojo, jedna věc jsou fakta, neboli PRAVDA, a druhá věc je to, čím se obelháváte... Proto nelítám KLOD a ani nechci být součástí jeho konunity...
Opice zatim jedinej, kdo vzdycky prudil a byl vubec prvni prudic tak si byl ty...
z tvych pripevku mi pripada, ze s tebou Oleg vyjebal uplne nejvic a proto ho nenavidis az za hrob...
pro upresneni - ja se do toho zapojuji jen ze dvou duvodu:
1. vadi mi, kdyz maj lidi kratkou pamet (sam na tom nejsem o moc lip, ale nektery veci nezapominam)
2. nemam rad arogantni lidi ohanejici se vekem, penezma a virou...
Hoka hey!
tak Horrido s Tebou souhlasim jenze uvedomujes si ze pokud COD umre, sme v prdeli... nehodlam cekat dalsich X let nez se nekdo odhodla poskadlit hada bosou nohou!
Hoka hey!
310_Pip napsal:
joy byl Logitech Wingman 3D, na podzim koupen G940 a nechodil ani jeden, tak to asi nejaky bug bude a dost podstatny a vydane patche o opravach svedci...
sry, ale nefunkčnost G940ky není problém RoFu, ale tvůj, já i Horri máme 940ku a po instalaci fungoval bez problémů... předtím jsem měl Afterburnera a taky mi jel normálně...
Pip nevim jak Horrido ale já si uvědomuju že v momentě kdy Clod umře na úbytě a osobně si myslím že jo tak jsou hlavně v prdeli lidi co se omezují jen a pouze na skvělou a dokonalou WW2. .Stejně tak nechápu proč si někdo myslí že boje s WW1 letadlem jsou strááááášně snadný a jenom o točení a že vlastně něco jako taktika a hlavně osobní zručnost je tam absolutně zbytečná.A vubec proč kdejakej tajtrlík ignoruje a pohrdá první světovou?
Já si například nemyslím že boje s dráčky jsou nějaké lehké, ba naopak, ale mám raději letadla (když to nejsou trubky). Ale je od tebe milé, že se nás snažíš přesvědčit, aby jsme lítali RoF.
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
Já si například nemyslím že boje s dráčky jsou nějaké lehké, ba naopak, ale mám raději letadla (když to nejsou trubky). Ale je od tebe milé, že se nás snažíš přesvědčit, aby jsme lítali RoF.
Nevkládej mi nějakou tu komunistickou teorii do úst.
PS: už vím proč to cass nechce lítat von tam nemá za koho
Merten napsal:
....A vubec proč kdejakej tajtrlík ignoruje a pohrdá první světovou?
To je Mertene spíš specifikum pouze CZ/SK komunity, řekl bych. Jinak ROF komunita (hlavně díky větším zahraničním letkám jako Jasta 5, Jasta 99, HQ, Syndicate apod.) je poměrně čilá a aktivní, pořádají se nádherné specky a turnaje, pouze v naší kotlině jsme v této oblasti krapet pozadu a bojuje se tu akorát tak na diskusních fórech...
Merten napsal:
To je Mertene spíš specifikum pouze CZ/SK komunity, řekl bych. Jinak ROF komunita (hlavně díky větším zahraničním letkám jako Jasta 5, Jasta 99, HQ, Syndicate apod.) je poměrně čilá a aktivní, pořádají se nádherné specky a turnaje, pouze v naší kotlině jsme v této oblasti krapet pozadu a bojuje se tu akorát tak na diskusních fórech...
Heh, nechci rejpat, páč ROF nelítám a ani nechci ... to už raději FC2.0.
Ale o pár topiců vedle někdo píše něco v tom smyslu, že prej je ten ROF tak dokonale nenáročnej oproti CoDu a optimalizovanej ... že to někomu vyhazuje chybový hlášky a někdo má zase stuttering ...
jak, je, to, možné !!?
.. a řešením prý má být koupě 4 jádra, jinak má s 2 jádrem peška
a přechod na 64bit systém .... fakt super gamesa .... ale mne božský ROF zajímá asi tolik jako Opitzi CoD.
(holt je to gamesa pro háj sosájety a kdo nemá 64bit a 4 jádro, je prostě socka a socan. Jen u CoDu je to nehorázná drzost chtít to po lidech)
Tak já zas jdu ... prej tříska ve voku ROFu ... muhehe.
CZS_Scharck napsal:
Heh, nechci rejpat, páč ROF nelítám a ani nechci ... to už raději FC2.0.
Ale o pár topiců vedle někdo píše něco v tom smyslu, že prej je ten ROF tak dokonale nenáročnej oproti CoDu a optimalizovanej ... že to někomu vyhazuje chybový hlášky a někdo má zase stuttering ...
jak, je, to, možné !!?
.. a řešením prý má být koupě 4 jádra, jinak má s 2 jádrem peška
a přechod na 64bit systém .... fakt super gamesa .... ale mne božský ROF zajímá asi tolik jako Opitzi CoD.
(holt je to gamesa pro háj sosájety a kdo nemá 64bit a 4 jádro, je prostě socka a socan. Jen u CoDu je to nehorázná drzost chtít to po lidech)
Tak já zas jdu ... prej tříska ve voku ROFu ... muhehe.
doporučená konfigurace na webu RoF:
Recommended System Requirements
Operating System Windows® XP (SP2)/ Vista (SP1) / Windows® 7 (SP1)
CPU Intel® Core™ 2 Quad 2.6 GHz+ or Intel® Core™ i5/i7 2.6 GHz+
GPU 1024 Mb+, GeForce GTX 260+/Radeon HD5850+
RAM 4 Gb+
Sound DirectX 9.0c/11 compatible
Free Hard Drive space 10 Gb+
Internet Connection for Registration, Career Mode, Statistics Tracking, 256 Kb/s - for Multiplayer
A na tomhle RoF v pohodě a plynule jede dá se říct, že téměř na full details (nejmíň na 90 % určitě) na jakémkoliv místě mapy.
doporučená konfigurace na webu CloD:
PC Configuration
OPERATING SYSTEM: Windows® 7 / Vista SP2 / Windows XP SP3
PROCESSOR: Pentium® Dual-Core 2.0GHz or Athlon™ X2 3800+ (Intel Core i5 2.66GHz or AMD Phenom II X4 2.6GHz recommended)
RAM: 2GB (4GB recommended)
VIDEO CARD: DirectX® 9.0c compliant, 512Mb Video Card (1GB DirectX® 10 recommended) – See supported List*
DIRECT X®: DirectX® 9.0c (included on disc)
DVD-ROM DRIVE: 8X
SOUND CARD: DirectX 9.0c compatible (… recommended)
HARD DISK: 10GB
PERIPHERALS: Mouse, keyboard
MULTIPLAY: Broadband connection with 128 kbps upstream or faster
An internet connexion is required to activate the game
A na tomhle to nejede plynule ani náhodou ani na střední detaily nad mořem.
Takže tříska v oku? A máš pravdu... RoF je pro high society, na CloD ti stačí jedno jádro. Ale to musí být echt jádro, aby to rozjelo
začnu clodem
čísla se nám namnožily no prostě mám malého sviště tak nějak trávím 70% simulátorového času u offline
ten u clodu (at nemusím nadávat moc)prostě není
tudíž jsem se ještě ani nedokopal k pořádnému nastavení kláves
1946
tady offline je a nějak mě neustále baví
ač by chtěl doladit
když už jenom tím, že by konečně někdo přidal nová letadla, mapy do DGEN
chápu - vše pro online
tady jsem poslední dobou narazil
masomlejny neba (už jen proto, že po mě neusále střílej vlastní
přinejlepším mě přejedou při pokusu dorolovat k dráze - stalo se mě to pokaždý
co jsem se poslední dobou připojil)
online války náko stojí - no škoda
RoF
o WWI jsem se nikdy moc nezajímal, že jsem přečetl na západní frontěklid 3x nepočítám
offline nic moc no zatím carreara stačí a na novou se těším až tak nějak hodně
byl to ale první sim u kterého jsem měl tak nějak pocit že opravdu sedím v letadle
no prostě jsem se prokousal až k online
a tam zůstal čučet s otevřenou hubou
nejenom, že po přihlášení na servr mě podezřele hodně pilotů odpovědělo na pozdrav
ale sou tak nějak všeobecně slušnější
příklady - dva
mému neu28 zastavili proradní načítovaní huni motor
otáčím letadlo směr jih a pokuším se doplachtit přez frontu k verdunu
levé křídlo - jeden drajekr, na pravém druhý - vavírám oči a čekám na smrt
světe div se doprovodily mě až za frontu po nouzáku mě zasalutovaly a frrrnk lovit jiné frantíky
když sednu do bombru než doletím k frontě mám bez prošení a datlování čehokoli
kolem sebe dva tři ochránce a jejích pandůláčkové mě ukazují, že bude vše ok
nevím bud mám štěstí na protivníky/spolubojovníky nebo to je těma šálama
no jak před lety na spitvsbf
no co mě tedy u rofu dostalo
je slušná a vstřícná komunita
a slušný a vstřícný vydavatel kteý
mě neustále nutí se těšit na nové a nové věci
a v případě nutnosti je i schopen zodpovědět i hloupé dotazy
a ne jak jiný který pošle svého fandu doslova doprdele
doufám že mě za pár let někdo udělá radost s WWII
a tuším že nejsem sám
kdo čeká na IL2CoD copleteedition či RoF WWII
všem držím palec
Merten napsal:
Už jsme se o tom bavili se Šmudlou, kontaktoval jsem 777 people a plánujeme udělat CZECHOSLOVAT Turnaj... chtěli bychom využít ten ROF portál, ale nyní máme tři problémy:
1. Šmudlův server si dělá co chce
2. Čekáme na nový patch
3. Máme oba málo času a blíží se prázdniny (protože by to byla víkendová online akce a mnoho lidí jezdí po chalupách, pařbách, koncertech a dovolených)...
Turnaj bude i s cenama symbolickými...
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
3BAP_Cassius Chaerea napsal:
asi každý tady zkusil mnoho různých simů - WW1, WW2, moderní stíhačky, někteří možná i helikoptéry... Mě také moc nebaví lítat v A-10 a jen prvních deset minut klikat, aby se to rozjelo, plus potom posílat mavericky někam téměř za obzor Ale dokážu ten sim a jeho propracovanost ocenit a dokážu i pochopit, že některým lidem se to strašně líbí.
To co ale nedokážu přijmout je to, když někdo obhajuje zabugovanou alpha verzi "simu" z druhé světové, který svým obsahem i formou doslova plive na památku pilotů z Battle of Britain. Chápu, že Rusáci v téhle bitvě nelítali, a možná proto, to tak odflákli...
Si představ, že bys udělal simulaci tankové bitvy u Charkova a zprznil T-34, a navíc by to celé bylo hnusné jako bolavá noha a ty by ses tvářil jako mistr světa, který přesně ví, jak to mělo bejt a jak to má vypadat. Všichni by tě poslali do háje. Což se děje i s KLODem, kde zůstalo možná 100-200 magorů, kteří se s tím snaží "bavit"...
Jinak, co je nového v KLODu? nějaké novinky? Už je zase pátek... Nějaký alpha,beta,gama,delta patch?
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.