November 23 2024 10:16:42
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 1
LesniHU

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
Rumcajs
Doporučuju BOSistům, aby zkusili DED Expert server. Je to zatím ve stavu Beta, ale to vůbec nevadí. Napíšu, čím je to zajímavý.

1) Na začátku mapy nejsou označené žádné cíle. Cíle musí objevit recon.
2) Mapy jsem semináhodně generované, nemělo by se tedy stát, že by naskočila mapa, kterou všichni znají a bod č. 1 by tak neměl smysl.
3) Jsou to mapy kooperativní mezi letectvem a tankama. Aby tankové síly byly úspěšné, je docela potřeba, aby jim letectvo čistilo cestu. Přeci jen vyjde tankový útok líp, když někdo vystřílí protitanková děla, než když protitanková děla vystřílejí tankový útok.

Zkoušeli jsme to dneska a je to o poznání větší zábava, když kluci v tancích žádají o leteckou podporu, schovaní v lese hlásí, kde co je a co maj bitevnící zničit. A díky zničení kanonů můžou postoupit do dobývané vesnice. Tankisti vídí svoje letectvo, jak jim čistí cestu a naopak letectvo vidí, jak díky nim můžou postupovat a obsadit dané území. To zkrátka dává zábavě mnohem větší náboj, než jen čistě letecké souboje. Navíc cizí letadla bijou spoluhráče a ne nějaký pitomý AIčka v tanku, takže i letecké souboje jsou najednou o něčem.

DED server tak ukazuje pravděpodobný budoucí směr vývoje kooperativních map v BOSku. Je to jistě v počátcích a ty tanky se budou vyvíjet. Podobně se budou měnit a zdokonalovat mapy s takovou kooperací. Ale už tohle, co jsme zažili dneska, byla ohromná legrace. Ten pocit, že ty pozemní cíle likviduje s úplně konkrétním záměrem pomoct klukům v postupu, to je prostě něco o třídu lepšího než jen lítání a sbírání sestřelů či bodů.
Non est specifica

Baron
Len doplnim, ze spolupraca tankov s lietadlami je docela zasadna vec - vidiet Stuky ako utocia na tanky (so zivou posadkou) a likviduju jedno protitankove delo za druhym, zatialco tankisti im nahlasuju ciele, je vazne o comsi inom ako iba utok na AI. To sa samozrejme druhej strane velmi nepaci, takze dochadza k docela zurivym bojom nad bodmi, ktore treba obsadit/udrzat.

Poznamka na koniec - ak chcete nejaky bod dobyt, najprv k nemu musite prist. A to su vzdialenosti docela velke, nebojuje sa na zvlast zmensenych mapach ako vo WT (rozumej vyrez mapy, su to vcelku male vzdialenosti), ale na normalnej "leteckej"mape. Kym sme obsadili nepriatelsky bod (a tym ich pripravili o tanky - dakujem za spolupracu Vlcakovi a Paulusovi v tankoch, Rumcajsovi a Focusovi za krytie zo vzduchu a priamu letecku podporu), isli sme dobrych 10 - 15 minut. Tiez je ale pravda, ze sme sa schovavali s tankami kde sa dalo, prvy celny utok skoncil neuspesne. Az druhy, po privolani vzdusnej podpory, mal uspech a obsadili sme nielen dedinu ale i znemoznili nepriatelskym tankom ohrozovat nase letisko.

...no a jazdit dvaja v jednom tanku je obzvlast prca. Vlcak skoro dostal trasavku ako vodic Cool
Hals - und Beinbruch!

olda Olde maly
No tak tomu musím říci. Dobrá zpráva. Mě se to líbí. Úsměv Dnes vyzkouším.

Jak se přepíná v tom tanku do střelce? Nikde to nemůžu najít. Start a jízda ok. Mohli by tam přidat řazení. Ale ten střelec. OMG. Smutný
Upravil/a olda Olde maly dne 19-12-2015 08:20

1stCL_Novotny
A tank is controlled by the following commands (they can be changed in input settings):

"E" - Start engine

"Cursor Keys" - Movement (the game automatically translates these simple direction commands to pushing pedals, switching friction clutches and changing gears).

"RAlt-C" - Close/open hatch (riding with open hatches is obviously more dangerous).

"LCtrl-C" - Switch to gunner and back to driver seat.

"RAlt-G" - Switch ammunition: Armour Piercing / High Explosive / Machine Gun.

"Ralt ;" "Ralt ." - Adjust gunsight verticaly (range)

"Ralt ," "Ralt /" - Adjust gunsight horizontaly vertical (only on T-34)

"Mouse Wheel" or "LShift - Mouse Wheel" - Zoom in or out

"T" - Set turret to stowed position / Take control over the turret

Paulus
BOS – ovládání tanku
Celé ovládání tanku ještě neznám. (Je to tajné či tajemné). Úsměv
Přepínání do střelce = Ctrl+C
Změna střelby AP-HE-MG = RAlt+G
Otevření poklopu, pohled nad tankem = jako otvírání kokpitu (RAlt+C, mám změněné na O)
Rozhlížení FreeTrackem = T
Další hledám.
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E

Shadowdeath
Přepínání mezi věží a řidičem je na stejné tlačítko jako přepínání v letadle, pokud se nepletu. Takže pokud to máš namapováno někde na joysticku, tak k tomu budeš muset ještě přidat i nějakou klávesu.
"Když umřeš, tak o tom nevíš, ale pro ostatní je to těžké. To samé platí, když jsi debil." ~ autor neznámý

olda Olde maly
Tak klávesy RAlt'- Vycentrování zaměřovače na 0. Ta klávesa ' je mezi ; a \.

BP_Iceman
Shadowdeath napsal:

Přepínání mezi věží a řidičem je na stejné tlačítko jako přepínání v letadle, pokud se nepletu. Takže pokud to máš namapováno někde na joysticku, tak k tomu budeš muset ještě přidat i nějakou klávesu.

Já u toho používám i ten joy. Přepínání střelec/řidič, nastavování náměru. Pojezd tanku mám na plynovku - funguje tak trochu jako řazení. Při malé výchylce jede tank opravdu pomalinku a plynule zrychluje.
Zatáčím na pedály,ikdyž to není úplně ideální ,dá se to. Ještě se naučit něco trefitŠklebící se

olda Olde maly
No mě už trefila Stuka Úsměv

Art
Rumcajs napsal:

Arte, že Jak a jeho klapky jsou podezřelé, to se ví už dlouho. Že FW 190 má problém s výkonama v jistém rozmezí výšek, to se taky ví dlouho, není to žádné tajemství. F4 je nejlepší stihačka ve hře a zůstane to tak. Proč? No protože to je hra a ve hře platí jiné kvality než v realitě. Navíc mi není jasné, na co přesně si vůči F4 stěžuješ? F4 má známou chybu v příliš optimistické maximálce ve výšce. A aktuálně v posledním patchi jsou obecně nějak zvláštně namodelovány chladiče.

Co se týká dohnání FW 190, princip je celkem prostý a nejedná se o chybu. Pokud se Jak dostane k FW 190 na dostřel a FW nemá dostatek energie, aby hned odstoupal, nebo utekl, pak má FW 190 problém. Situaci vůči obratnému Jaku musí řešit strmým dajvem. Jo musí to být strmý dajv, aby se co nejrychleji získala rychlsot, kterou Jak nemůže následovat. Strmý dajv je ale velmi rychlé přetavení energie do rychlosti a je to tedy rychlá ztráta energie. Pokud Jak následuje mělkým dajvem, ve kterém je velmi efektivní, tu FW 190 časem dožene. To platí nejen pro FW 190 versus Jak. Platí to pro kdejakou jinou dvojici, kde rozdíl maximálek není až tak zásadní. Mělký dajv je z hlediska vzdálenosti za čas efektivnější než strmý dajv a pak vodorovný let.

Jo a letěl jsi FW 190 a Jaka v posledním patchi - tedy 1.105? Možná sis všiml, že ta FW 190 je nějaká rychlá a klapky Jaku nejsou vlastně nic moc přínosného. Že jak je vytáhneš, ztrácíš rychle energii, že i s klapkama je problém utáhnout zatáčku víc, než ji utáhne Befko. Že Jak s Befkem nemůže tak úplně bojovat ve vertikále. Ne že by to nešlo, ale musíš do toho dát víc než jen vytažené klapky. Nechci říct, že už je to srovnané. Nakonec nemám, jak bych to ověřil, chci jen říct, že změny v FM jsou součástí snad každého patche. 777 či 1C či co to je teď k tomu ale přistupuje s klasickou Ruskou otevřeností a cudně o tom pomlčí. Poslední patch ale posunul karty směrem k modré straně. Ne snad že by se dálo něco nekorektního, ale mě to stále víc pasuje do představy o roce 1942 na východní frontě. Doposud jsem žil v přesvědčení, že u Stalingradu byla čistě technická dominance německých strojů výrazná. Že se to srovnávalo až o půl roku později u Kurska. (To nic nemění na tom, že Jak 1 je pro Befko protivník a IL2 je nejlepší bitevník vůbec)

Asi jsem měl ze začátku uvést, že jsem přes měsíc neměl pc (grafika na reklamaci). Úsměv Ale uváděl jsem, že se jednalo o předchozí patch - 1.104 myslím. Jestli to co píšeš je pravda budu jen rád. Proti Bosu nic nemám, za hru jsou moc rád, ale Bom bude brzo hotový a ještě nedotáhli Bos do konce (kampaň mi je šumák). Mám z toho prostě strach aby to nedopadlo špatně viz WT.
Udělali mě radost s tím reálným testem, tak uvidíme co to přinese dál.

CSL1_Talbot
BOM nech si strcia,davaju tam cenu ako keby to bola nova hra,pritom to bude vlastne len ina mapa.
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

pSipi
Mig3, P40,Mc202, Bf109E7,Ju88,I16,Bf109E7
To mi nepríde ako "len" mapa.

olda Olde maly
Rumcajs napsal:

Doporučuju BOSistům, aby zkusili DED Expert server. Je to zatím ve stavu Beta, ale to vůbec nevadí.

No ale bacha, je to arkáda. Ikony na mapě. Nejen frindly, ale i enemy. Jako sólista jsem dnes pohořel. Úsměv

Rumcajs
V příštím patchi by měly být ikony vypnutelný. Uvidíme, co to udělá.

Jinak na DEDu jsou ikony letadel jen kolem letišť a tankových bází. Tankové báze jsou blízko sebe, tedy se ty kruhy viditelnosti překrývaj. I tak je ale viditelnost limitovaná na to okolí tankových bází.
Non est specifica

olda Olde maly
Ve výsledku je celkem jedno. Podle mne tam nemají být vůbec. Jinak arkáda. Úsměv

Baron
Vydrz Oldo, o nejakych 4 - 5 dni to tam nebude. Uz teraz niektori z toho maju debku, ako potom trafia na letisko Šklebící se
Hals - und Beinbruch!

1stCL_Novotny
Klucí, jak je možný sejmout T-34 tím lechtátkem u němců?
Já do něj pral z boku zezadu, pod věž, na pásy a kola. A NIC!! Max je Téčko krapet očouzený. Dokonce jsem na jednoho co naprosto nevěděl co se děje nasolil 3x přímo zezadu na korbu. Smutný To je to opravdu tak mizerné a nebo prostě jen musím trefit něco extra? Smutný

1stCL_Fucida
Novotňas, to je tím, že se chlapci rozhodli implementovat Pz III s lechtátkem a ne adekvátní Pz IV F, nebo G s dlouhými laufy. Odpověď je: Z blízka, z boku a zezadu Úsměv. Ale i tak to chce štěstí.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Novotny
Hm, dík. Smutný

magot
baj voko z toho videa z 200m z boku/ zezadu
YouTube Video

ale IRL dlouhá 50tka dávala Téčka z kilometru z boku ne? Frontálně to problém byl to je jasný ..
Btw PzIV F1 byl proti tankům na hovno a F2 těch u stalingradu ještě moc nebylo. Tj PzIIIL s dlouhou a kratší 50tkou bylo jádro tankových jednotek. Stále se píše r. 1941.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,024,534 návštěv