Rume, odpověděl ti Cibule za mě.
Cibule, jsem rád, že ses nakonec dobral toho, co jsem tehdy psal i já, tedy, že ač sám Zemana až tak nežeru abych "mu to tam hodil", tak bych rozhodně neurážel lidi kteří jej volili - a rozhodně to není tak, že by jej nemohl volit nikdo "tzv. slušný".
A rozhodně si nemyslím, že je dobré brát lidi podle hesla "kdo nechlastá s námi, chlastá proti nám".
A rozhodně si myslím, že Drahoš promlouval blbě a prohrát si zasloužil. A není to "jen" o těch dolních 10M, je to i o referendu, výsledku parl. voleb (a bohužel tím pádem o Babišovi), apod. Prostě je vidět, že patří k těm lidem, kteří volby všeho druhu uznávají jedině když vyjdou podle jejich.
Cassie, tohle je právě výsledek "causy černoch". Přesně takhle to dopadne vždy, když se do her začnou montovat levičácké "pasy" s jejich rovností a ještě rovnovatější rovností. To je o co mi šlo, tedy, že ten troll se dopustil politického útoku na Vávrovu hru. Byť Vávra nezareagoval nejinteligentněji, je na straně bránící se proti podlému útoku.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Alfi, ad odpověď na druhou část tvého textu, který možná admin časem přesune do jiného vlákna :-)
Kdykoliv se někam montují jakékoliv "pasy", je to špatně. Ať už se zaštiťují "rovností", nebo třeba staví na předsudcích a smyšlenkách :-) Vyzývat k bojkotu hry kvůli takové pitomosti samozřejmě podlé je. A ano, je to i útok. Já jen dával k úvaze, zda je nutné polemizovat s každým šílencem, který někam něco napíše. Protože když se do toho člověk nechá vtáhnout, tak toho šílence vlastně legitimizuje. A navíc se většinou rozjede obrovská debata, jakoby šlo o něco nadmíru důležitého. Nejde.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Kluci Alfí a Cibulí. Cibule jen tou svojí první větou zopakoval moje slova bledě modře. Já psal o tom, že Drahoš tím Zemanovi řekl, že "opomíjí těch zbylých 300 000". Na což mi Cibule píše, že Drahoš tím chtěl říct, že on (jako Drahoš) by byl prezident všech. Tak v čem se to liší? Že jsem to samé napsal z úhlu pohledu Zemana a Cibule z úhlu pohledu Drahoše?
No a ještě k tomu, čí prezident vlastně Zeman je. Opravdu těch spodních 10M? No to ne, on to sice říká, ale fakticky pak funguje jako prezident především těch horních. A to ani ne těch 300 000, ale spíš tak 100. Kvůli komu jezdí po všech těch banánistánech? No vůli těm horním několika především. Že z té aktivity časem něco doteče i dolu ve smyslu mzdy? No to jo, ale většina toho výnosu se odleje někam na Kajmany ve prospěch těch prvních několika. Můj pohled na věc je ten, že Zeman se prezentuje jako ochránce zájmů malých a slabých a obyčejných, ale reálně funguje pro velké a mocné. Ne že by to bylo blbě, stejnak to tak rozumný politik musí dělat. No a paradoxně mu pak Drahoš vyčítá, že není prezidentem horních 300 000. Což je samozřejmě nesmysl, ačkoli se tím Zeman chlubí. To je holt nepochopení stran Drahoše, jak to vlastně v tý politice chodí a o co tam jde.
Jinak jsem ještě chtěl říct, že volit pro někoho je stejně legitimní jako volit proti někomu. Často je to volba menšího zla. Nakonec si myslím, že třeba i Trump byl zvolenej tak, že to hodně lidem přišlo menší zlo než Hillary. Jestli to bylo reálné očekávání, to je pak věc zcela jiná.
Je to jen drobná nuance, Rume. Myslím, že Drahoš se chtěl vysmát tomu, že Zeman se snažil podbízivým bonmotem vzbudit zdání, že bude prezidentem úplně všech (dolních deseti miliónů, čili všech). A že naopak cíleně rozděloval společnost. Ne na 300 tisíc či 100 tisíc a zbytek, ale na nespokojence (ať už mají jakýkoliv důvod) a ty, co myslí jinak (z mého subjektivního pohledu pozitivně). A že to dělá záměrně, byť už tím bonmotem lhal, že takový být nechce (a nyní ve druhém kole jakbysmet. A hned po volbách zase opakovaně hrubě napadl ty, kdo mají jiný názor). Čili nejde o nějakých zbytkových 300 tisíc, jimž Zeman nechce být prezidentem. Ale o záměrné rozdělování společnosti, které slouží k dosažení vlastních cílů. Zeman prakticky nijak nevyužil svůj předchozí mandát k tomu, aby cokoliv posunul k lepšímu, komukoliv pomohl (dobře, Kájinkovi jo). Jen rozděloval a štval lidi proti sobě. To pode mne chtěl Drahoš zdůraznit. Ale zapletl se do toho.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Taková atmosféra s parádní grafikou musí každého fandu historie oslovit.
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpg[/img] is not a valid Image.[img]https://img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpg[/img] is not a valid Image.
Ještě mě napadlo: Kdyby Vývra nebyl blbej, mohl dát do družiny Sigismunda Hungárského a Kroátského, Lišky ryšavé, nějakého toho arabského kupčíka a ten by si mohl na řetězu za sebou táhnout černého otroka... a bylo by po křiku, byl by tam nejen černoch, a nadto by to připomínalo problematiku otroctví v USA, ale dokonce i muslim - a klidně by mohli být oba i relativně klaďasy (mohli by říkat Žigimu něco jako "Vaše milosti, nenechte hněv cloumati majestátem" )
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
Ta hra se odehrává 90 let před druhým - kolumbovským - objevením Ameriky a v podstatě v čase před zámořskými objevy i kolonialismem.
Podle té ukázky mi to příjde jako Zaklínač 3, ale bez fantasy prvků. A vidím tam společné prvky s filmem "Království nebeské" - tam je taky hrdinou kovář.
Teď je otázka jestli to fakt bude zábavné, nebo ne, doufejme ve filmovou atmosféru a historický velkofilm ve videoherní podobě.
Tak asi sedlák by tam lítak se sekerou, ne? To by byla jiná hra. Jednou snad ty husity proti křižákům někdo dá. Křižáci budou mít prémiák a husiti f2p.
Tak asi sedlák by tam lítak se sekerou, ne? To by byla jiná hra. Jednou snad ty husity proti křižákům někdo dá. Křižáci budou mít prémiák a husiti f2p.
Stejně to i s tím prémiákem proserou... čtyrykrát.
Vidle, cep a kosici nepodceňovat! Sedláci dokážou být pěkný mrchy - zvláště pod velením zemana
By to mohla být první hra, kde mají f2p výhodu nad prémiákama a proč ne, jen mít odvahu. Login screnn by byl taky sranda: chceš být Němec, zaplať nebo vítej mezi Čechy.
Já bych taky nerad dostal zemědělským nástrojem po hlavě
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.