October 20 2025 06:27:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 22

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
lochness
z pohledu pilota he111 ti muzu rict, ze pokud jsem sam nebo ve spatne formaci, dost casto jsem hned out, at uz s mrtvym pilotem, mrtvyma strelcema ci poskozenym ovladanim. To zase nadavam, jak spatne je ten heinkel chraneny Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

GC3_Messik
lochness napsal:
z pohledu pilota he111 ti muzu rict, ze pokud jsem sam nebo ve spatne formaci, dost casto jsem hned out, at uz s mrtvym pilotem, mrtvyma strelcema ci poskozenym ovladanim. To zase nadavam, jak spatne je ten heinkel chraneny Úsměv

jo to z pohledu pilota bombru jsou i .50cal účinné Šklebící se Jen moje lítání se smrsklo na 10 minutové lítání a nejčastěji útočím na formace 4 bombrů. U He111 se člověk zapotí. A zas u americkejch dvojčat děsná nuda.. No je to jen můj názor za léta jistě nechutně zdegenerovaný Šklebící se
Upravil/a GC3_Messik dne 15-05-2012 15:28
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
1stCL_Fucida
BP_dFrog napsal:
Už jen selskou logikou -> pozdější kulomet s vyšší kadencí a vyšší úsťovou rychlostí by asi měl být lepší. A přitom má horší účinky v cíli ? Podotýkám, že na stejný cíl pro oba. A stejně tak i páskování se asi měnilo na účinnější, ne ?

Zrovna u tebe bych nečekal, že jako příznivec Luftwaffe budeš trvat na tom, že schválně zaváděla do výzbroje horší zbraně, protože germoši chtěli vlastně tu válku prohrát už od začátku...

Blbě jsem si přečetl tvůj původní post, myslel jsem, že MG 81 zničí nádrž flusnutím a MG 15 ne. Otázka je, jaké to má ve Šturmovi páskování, jestli průbojné, nebo zápalné. Já to netuším, shodou okolností defensivní výzbroj bombardérů LW je úplně mimo mou oblast zájmu Šklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
Tak ten Lagg s rozstřelenou výškovkou je hlavně ze dřeva. Tam samozřejmě ta pevnost nebude jako u kovových konstrtukcí. I tak se ale nerozpadl na kusy.
Schválně kdo máte doma v nějkaké knize bojové hlášení kterékoliv z bojujících strran zkuste spočítat, kolik letounů bylo hlášeno jako sestřelených po odstřelení křídla, či celého ocasu za kabinou. Odhaduji, že tak jeden z 20. cVětšinou to bude požár, černý kouř, vyskočení, případně ztráta kontroly letadla, vývrtka a pád na zem. Přerazit totiž křídelní nosník není jen tak.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Koty
606_Tempik napsal:
Tak ten Lagg s rozstřelenou výškovkou je hlavně ze dřeva. Tam samozřejmě ta pevnost nebude jako u kovových konstrtukcí. I tak se ale nerozpadl na kusy.
Schválně kdo máte doma v nějkaké knize bojové hlášení kterékoliv z bojujících strran zkuste spočítat, kolik letounů bylo hlášeno jako sestřelených po odstřelení křídla, či celého ocasu za kabinou. Odhaduji, že tak jeden z 20. cVětšinou to bude požár, černý kouř, vyskočení, případně ztráta kontroly letadla, vývrtka a pád na zem. Přerazit totiž křídelní nosník není jen tak.

Hessova slavná kniha, popis souboje s Do-17. Viděl, jak křídlo během střelby bouchlo a následně upadlo. Jiný člen 310, Douglas Bader se pověsil za sto desítku a taky mu ustřelil křídlo - bez nějaké viditelné exploze. To vše s Hurricanem.

EDIT: A ten Heinkel měl opravdu nerozbinou konstrukci. Jen mě mrzí ocasní plochy . strašně rychle odpadávají. Vydržely obrovské množství (i těžkých) zásahů. Piloti opravdu měli strach o holý život. Občas si do kabiny brali i ocelové pěchotní přílby (hlavně horní střelec - viděl jsem i foto!). Ale do kokpitu se moc často netrefovalo.
Upravil/a Koty dne 15-05-2012 16:43
Rien n'est parfait; c'est la vie!

1stCL_Werner
Jenže kolik tebou vyjmenovaných sestřelů znamená sestřel i ve šturmovi ? Jelikož se nemusíme bát o vlastní život skáčeme až opravdu v poslední chvíli. Takže beru, že víc padají křídla, protože ve skutečnosti asi nepřítel z kterého cákal benzín a měl olej na skle moc nepomýšlel na pokračování v boji.
1st Czech Lions - Resistance is futile...

606_Temp
To je argument do arkády, ne do simulátoru.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

magot
1stCL_Fucida napsal:Blbě jsem si přečetl tvůj původní post, myslel jsem, že MG 81 zničí nádrž flusnutím a MG 15 ne. Otázka je, jaké to má ve Šturmovi páskování, jestli průbojné, nebo zápalné. Já to netuším, shodou okolností defensivní výzbroj bombardérů LW je úplně mimo mou oblast zájmu :D

Tam šlo o to že MG15 nádrž neprorazí a MG81 prorazí a nádrž exploduje.
---

Tak jsem na to koukal v kódu jak to měl defaultně nastavený Oleg (4.09b)

a hodnota průraznosti (kalibru)
pro MG15 = 2,6
pro MG81 = 4,6
Tady můžete vidět že MG15 je čajíček

ale od každého typu se tam nacházejí další 4 typy, čili 4 druhy MG15 a 4 druhy MG81. Ty se liší právě páskováním a kadencí ...
Upravil/a magot dne 15-05-2012 16:55

606_Temp
Prozradíš nám i průraz 0.50 a toho sovětského ?

Koty
606_Tempik napsal:
Prozradíš nám i průraz 0.50 a toho sovětského ?

Odhaduji, že se používaly stejné náboje v místní úpravě - tzn. stejná patrona ale jiná třaskavá směs a kulka. Takže průraz u sovětů byl zřejmě stejný jako u amíků, ale amíci neměli trhavinu

606_Temp
To vím taky, že to byli jiné zbraně. Jinak bych se na ně neptal zvlášť. A průraz kvůli tomu byl zcela určitě jiný. Hlavně mě ale zajímá ten údaj ze šturma.
Upravil/a 606_Temp dne 15-05-2012 17:25

Koty
606_Tempik napsal:
To vím taky, že to byli jiné zbraně. Jinak bych se na ně neptal zvlášť. A průraz kvůli tomu byl zcela určitě jiný. Hlavně mě ale zajímá ten údaj ze šturma.

Mehm, a nepíše se 0.50, ale .50, nebo 0.50"

kouty
Docela by se mi líbila nějáká fičurka, která by seřizovala časový interval mezi odpoutání pum od letadla, případně i pořadí.
(sry že vám do toho skáču, pánové)

Koty
kouty napsal:
Docela by se mi líbila nějáká fičurka, která by seřizovala časový interval mezi odpoutání pum od letadla, případně i pořadí.
(sry že vám do toho skáču, pánové)

Nemyslíš náhodou nějakou fičurku, která by například u Pe-8 umožnila odhoz veškerého pumového nákladu zaráz?

BP_dFrog
magot napsal:
---

Tak jsem na to koukal v kódu jak to měl defaultně nastavený Oleg (4.09Cool

pro MG15 = 2,6
pro MG81 = 4,6

ale od každého typu se tam nacházejí další 4 typy, čili 4 druhy MG15 a 4 druhy MG81. Ty se liší právě páskováním a kadencí ...

To je právě to, co mi vadí. Proč jsou 4 druhy MG15 ? Chápal bych 2 - pevné a pohyblivé.

A je to přesně obráceně - starší a "horší" MG15 je lepší než novější MG81. Jakou to má logiku ?

Koty
BP_dFrog napsal:
magot napsal:
---

Tak jsem na to koukal v kódu jak to měl defaultně nastavený Oleg (4.09Cool

pro MG15 = 2,6
pro MG81 = 4,6

To je právě to, co mi vadí. Proč jsou 4 druhy MG15 ? Chápal bych 2 - pevné a pohyblivé.

A je to přesně obráceně - starší a "horší" MG15 je lepší než novější MG81. Jakou to má logiku ?

Tu logiku, že jedna kulka (rychlejší a průbojnější) cílem proletí a udělá v něm uzoučkou dírku, kdežto pomalá a baculatá kule z MG-15 taky trochu probije, jelikož je měkčí, tak to udělá trochu větší dírku, a zápalnou směsí to tam všechno zapálí... žádná věda, ale realismus

Uzin
magot napsal:
Cracken napsal:
Aspoň jednu novou mapu, prosím.

Jeden člověk dělá na Centrálním tunisu a západní evropě.
Taky byly snahy importu Donbas mapy ... ale nic extra se neděje.
Není map team jako byl pro Slovenkou mapu, takže jestli něco nejdříve bude a pokud vůbec oficiálně tak naše CZ kotlina z rukou TJurmy na které skutečně pár lidí dělá.

Jeden team dělá na mapě Moskvy - až ke Smolensku. Navštivte disperalfield.ru.
http://dispersalf.../index.php

BP_dFrog
Koty napsal:
Tu logiku, že jedna kulka (rychlejší a průbojnější) cílem proletí a udělá v něm uzoučkou dírku, kdežto pomalá a baculatá kule z MG-15 taky trochu probije, jelikož je měkčí, tak to udělá trochu větší dírku, a zápalnou směsí to tam všechno zapálí... žádná věda, ale realismus

Ale no tak. Chápu, že se měnilo páskování a poměr zápalné-tříštivé-průbojné-kdovíještějaké. Ale celý palebný průměr MG81 a i MG81Z té nádrži nijak neublížil, zatímco MG15 stačí jedna kulička. To v pořádku není.

1stCL_Fucida
Jop, to je určitě špatně. Bylo by potřeba, aby na to někdo v Daidalosu mrknul.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

313_OTU_oblak
jsou důležitější věci, nebo ne ?Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,290 návštěv