Co se historie týče tak Beneš je jedním z největších škůdců národa.Nejen jeho skutky v Anglii ale před a i poválečné by se dali považovat za zločiny proti vlastnímu národu.Ne anulace "Mnichovské dohody" stojí za atentátem na R.H. jak je nám soustavně předkládáno. Sněmovna Lordů se rozhodla omezit finanční "pomoc" exilové vládě,která se soustavně klonila k Moskvě(Beneš),leda,že by dokázala svou poslušnost nějakým skutkem. Beneš si byl dobře vědom následků plynoucích z atentátu,přesto mu nebylo líto lidských životů,"hlavně když je na nájem".To co poté předvedl v roce 1948 je však ještě horší zločin a měl na národ katastrofální dopad.Podobu téměř mučedníka z něj udělala komunistická propaganda, svým zakazováním jeho kultu jen proto,že za války seděl na té západnější straně.Dr Emil Hácha(kterého osobní statečnosti si velice vážím) udělal pro Český národ mnohem více než Beneš.Koho by více zajímalo jak to bylo za války v Londýně,doporučuji si přečíst vzpomínky více méně kohokoliv z exilové vlády aby si na Beneše udělal trochu jiný pohled.Koho by zajímalo jak to bylo s Českým zlatem doporučuji si přečíst knihu "Kam zmizel zlatý poklad republiky" od zde již uvedeného autora Standy Motla.Ať na autora se názory různí ve shora uvedené knize uvádí fakta, na které jsem již narazil i jinde.Je pravda,že někdy ty zdroje téměř jen opsal a hlavu si s tím moc nelámal,jindy zas vypátral věci o kterých jsem jinde nečetl.
Co tety Wiki týče,je sice šikovná ale ne vždy má pravdu.Považovat tetu Wiki za zdroj informací není ta nejlepší cesta k zjištění jak se věci mají.
Co se současnosti týče, 17.listopad je další zradou v řadě na národu a až se jednou budou moci zveřejnit informace o různých dohodách z té doby , budou se opět přepisovat učebnice dějepisu a pražské letiště se zase bude jmenovat Ruzyň (nebo po někom jiném). Upravil/a Bierglass dne 17-09-2013 19:34
No, jo, dyť to říkám, že nás pořád někdo zrazuje, furt nám někdo škodí. Kde my sakra mohli bejt, kdyby nebylo těch druhých...
Tak já si jdu otevřít další láhev. Všechno je to na hovno (ještě že soused na chatě má včely).
P.S. Ostatně soudím, že CoD je pěknej zmetek.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
Vše jsem zavinil já, když jsem Birglassovi odpověděl na to, že by byl v zajetí vlastně vysvobozen a tak jsem mu připomněl že by to tak nemuslo být jak vidno z historie. Nabalilo se to mnho věcí, ale nemusí to být až tak špatné když se sem tam někdy něco plácne, pokud neteče krev Tím to se všem omlouvám.
Neblbni Pepe, není proč se omlouvat. Od toho je forum, aby se lidi vyjadřovali a tříbili si názory. Jeden se dozví spoustu zajímavejch věcí. Jednak nějaký fakta. A pak i když už jsou fakta, co člověk, to názor. Ono vůbec sem tam neškodí, když si jeden svůj názor na fakta zkonfrontuje s ostatníma. Bo se velmi často dozví, že ty fakta, se dají nahlížet z velmi různých pohledů, že až jeden váhá, zda jsou to fakta
Hele třeba já se na Beneše nedívám tak kriticky, jak by se třeba zdálo záhodno, na základě výsledků jeho činů. Páčto jedna věc je vidět souvislosti s odstupem 70ti let a druhá věc je být v tom a dělat rozhodnutí dnes. On totiž málokdo o něčem opravdu rozhoduje. Kdo si prošel třeba řízením větší firmy, ví své. Naprostá většina rozhodnutí se dělá pod tlakem okolností. Není to tak, že by si jeden volil kdy a kde se rozhodne. Prostě stojí před situací, kterou musí řešit a vyřešit. A ze všech stran má mantinely. A co bude, to prostě neví. A nejhorší varianta je, nerozhodnout se. A to je podle mě přesně to, čím si Beneš prošel. On rozhodně nedělal rozhodnutí s cílem poškodit národ. Tak a teď se tu strhne debata pomazaných.
No, že jsem zavlekl ten hovor kamsi. Chtěl jsme jen vyvážit ten tak zvaný ušlechtilej západ, že není tak ušlechtilej, jak to na první pohled vypadá atd atd. Jinak s tebou naprosto souhlasím kdo byl Beneš. On také mnoho věděl a poznal praktiky na vlatní kůži.
Neblbni Pepe, není proč se omlouvat. Od toho je forum, aby se lidi vyjadřovali a tříbili si názory. Jeden se dozví spoustu zajímavejch věcí. Jednak nějaký fakta. A pak i když už jsou fakta, co člověk, to názor. Ono vůbec sem tam neškodí, když si jeden svůj názor na fakta zkonfrontuje s ostatníma. Bo se velmi často dozví, že ty fakta, se dají nahlížet z velmi různých pohledů, že až jeden váhá, zda jsou to fakta
Hele třeba já se na Beneše nedívám tak kriticky, jak by se třeba zdálo záhodno, na základě výsledků jeho činů. Páčto jedna věc je vidět souvislosti s odstupem 70ti let a druhá věc je být v tom a dělat rozhodnutí dnes. On totiž málokdo o něčem opravdu rozhoduje. Kdo si prošel třeba řízením větší firmy, ví své. Naprostá většina rozhodnutí se dělá pod tlakem okolností. Není to tak, že by si jeden volil kdy a kde se rozhodne. Prostě stojí před situací, kterou musí řešit a vyřešit. A ze všech stran má mantinely. A co bude, to prostě neví. A nejhorší varianta je, nerozhodnout se. A to je podle mě přesně to, čím si Beneš prošel. On rozhodně nedělal rozhodnutí s cílem poškodit národ. Tak a teď se tu strhne debata pomazaných.
Podívej Dr.Hácha určitě jednal také pod tlakem okolností a přesto se nechoval jako zrádce.(i když to z něj historici udělali).Úplně náhodou jsem si prošel i řízením firmy,vím co to je dělat rozhodnutí pod tlakem ,přesto jsem však nikdy neudělal nic v rozporu se svým přesvědčením a nebo bylo proti zaměstnancům jen proto abych z toho já měl osobní prospěch.Od počátku inklinoval k Sovětskému svazu( je doloženo,že byl rusofil) a v té době co se rozhodoval kam útéct, Anglie byla jedinou možnou volbou(Německo - Sovětský pakt).Kdyby se ta samá situace odehrávala v roce 1941 není pochyb,že naše exilová vláda by seděla v Moskvě.To co udělal je neomluvitelné a přijmout teorii o tom,že škodil nevědomky je nepřípustné.Od počátku věděl co dělá,znal důsledky a činil tak jen kvůli vlastnímu egu.
Jinak souhlasím s Cibulí,za všechno může "Zmetek".
Beneš byl prezident svobodného státu, kdežto Hácha protektorátu. Byla to nesrovnatelně jiná role. Byl natočen film a vznikly nějaké dokumenty o Háchovi, které přesvědčili i velmi zatvrzelé, že H. nebyl vlastizrádce a vysvětlilo mnohé. Brrr. Už to slovo vlastizrádce je hnusné, protože je lehce zneužitelné, hlavně po boji.
Být Rusofil není něco opvrženíhodného, zrovna jako Grmanofil. Jooo, takový pedofil........
...Od počátku inklinoval k Sovětskému svazu( je doloženo,že byl rusofil) a v té době co se rozhodoval kam útéct, Anglie byla jedinou možnou volbou(Německo - Sovětský pakt).Kdyby se ta samá situace odehrávala v roce 1941 není pochyb,že naše exilová vláda by seděla v Moskvě...
Německo - Sovětský pakt se uskutečnil později. Takže kdyby chtěl, do Moskvy by odletěl. Asi nechtěl.
tak sám, bez zbytku vlády, by byl v Moskvě k ničemu, že :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
...Od počátku inklinoval k Sovětskému svazu( je doloženo,že byl rusofil) a v té době co se rozhodoval kam útéct, Anglie byla jedinou možnou volbou(Německo - Sovětský pakt).Kdyby se ta samá situace odehrávala v roce 1941 není pochyb,že naše exilová vláda by seděla v Moskvě...
Německo - Sovětský pakt se uskutečnil později. Takže kdyby chtěl, do Moskvy by odletěl. Asi nechtěl.
Mno to máš sice pravdu ten pakt Molotov- Ribentrop byl podepsán 23. srpna 1939,nic méně to bylo zakončení diplomatických jednání,která začala již dlouho před tím.Obě země si hospodářsky vypomáhali(jako ti nejlepší spojenci) a podepsání uvedeného paktu celou záležitost jen zastřešovalo.Tato hospodářská spolupráce tuším probíhala již od roku 1937 a skončila až v den napadení Sovětského svazu.Je docela paradoxní,že ještě v den zahájení operace "Barbarosa" viděli vojáci WH přijíždět do Německa vlaky s nerostným bohatstvím z Ruska a odjíždět vlaky se strojírenskou technologíí z Německa do země,kterou již za několik hodin po odjetí uvedených vlaků začali obsazovat.Nedlouho poté viděli ve Stalingradských halách ty stroje znovu.Beneš tyto informace v roce 1938 měl,nemohl tušit co se stane poté,neměl jinou volbu.
Upravil/a Bierglass dne 18-09-2013 09:55
Autor toho pořadu chtěl ukázat Beneše ve svém světle.Účastníky diskuze považuji za odborníky na danou problematiku.Neříkají sice nepravdy,nic méně v duchu režie, nekladou na něco dostatečný důraz a něco zase zveličují.Například jeho role při vzniku státu.Má pravdu TGM,když říkal,že bez Beneše by to nedokázal.Na druhou stranu nám však zapomněli sdělit ,že to byli především politické kontakty TGM,které Benešovi otevírali dveře k jednáním. To TGM byl tím vizionářem se správnými kontakty,Beneš pak jen výkonnou silou.Vše mu výrazně usnadňovala doba,kdy vítězné velmoce se snažili podporovat nově vznikající státy především z důvodu vymanění těchto státu z vlivu Osy a tím snížení jeji vojenské síly, jako prostředek k snižování politického napětí v Evropě a také jako nárazníkové pásmo a ochrana Západní Evropy před komunismem.Především Anglie se měla nejvíce na pozoru před rudým nebezpečím.Proto také proběhl Mnichov tak jak proběhl,použili Československo k účelu,ke kterému jej nechali zřídit a to ke snižování tlaku v Evropě.Zrovna tak se tam nemluví o tom,že právě Benešova "láska" k Sovětskému Svazu byla jedním z důvodů proč dlouho Anglie odmítala uznat exilovou vládu.Zrovna tak se v pořadu nemluví,o osobní intervenci Dr. E. Háchy u Hitlera po atentátu na R.H. Byla to především jeho zásluha,že dopad nebyl tak tvrdý jak původně A.H. zamýšlel.Nelze se pak divit jeho projevům proti Benešovi.On to musel být kdo musel situaci urovnávat a chránit národ.Dokonce několikrát žádal Beneše aby upustil od podobných akcí a upozornil ho na možné důsledky včetně likvidace domácího odboje.Příliš vysoká daň Benešovu egu.I proto Beneš po válce neměl zájem za Dr.Háchu intervenovat.Okolnosti v roce 1948 také nejsou v pořadu příliš rozvinuty a ukazují na Benešovi jen to co autor chtěl.Je to příliš široký záběr tématu ,kde se dá reagovat jen opravdu velice zjednodušeně.
Díky Birglasssi, díky Permone-Jinak dvě akce byly ze 17.9 to je v době kdy jsi odcházel a to jste tam s Fiksem zrušili pozemní cíle a jak jsem koukal měl jsi tam kolem 6-8? setřelu: Takže ode mne: pěkné.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.