Koty napsal:
... pokud si ale správně uvědomuji, tak energie zásahu je kvadratickou funkcí počtu hlavní... stoupá to s druhou mocninou. A proto by se tři .50 měly vyrovnat jednomu UBS, nebo UB (z toho ve věži dopadají kulky z kratší hlavně - tj větší rozptyl. Žádná věda...
Ty! Zrovna ty! hodláš diskutovat o veličinách, hodnotách a energii? Ty, který cituje tetu Viki?
Takže tu napiš. Myslím váže napiš do fora:
Jaká je ustová rychost .50 vs UB.
Jaká je kadence .50 vs UB.
Jaká je konstrukce náboje .50 vs UB
Jaká je energetická ztráta .50 vs UB
Jaká je tříštivá energie .50 vs UB
Jak to je vše dohromady?
Proč rusové přešli k 20mm kanonum, zatímco US/UK na základě testů setrvali u "baterie" .50?
Lítáš s Fučidou?
Bojí se Fučida éééémerických ajroplánů?
Pro Fučidu:
Fokáč při zásahu bateriíí .50 rejže přišel o křídlo protože jeda - kulka klidně odpálila munici.
Fuči neblow mu kysnu!
Upravil/a Panek dne 14-05-2012 21:05
Podle mého skromného názoru jsou 50. cally při střelbě takové celkově míň user friendly zbraně mezi ostatními třináctkami ve hře. Zdá se mi, že působí třes letadla mnohem více než ostatní třináctky (nespíše počet a uložení v křídlech?) a než puškové ráže kulometů. V konečném důsledku je příjemnější a možná i efektivnější střelba 12 kulometů Hurricanu, než čtyřech kulometů v poníkovi. Třeba u spita se mi poslední dobou lépe "pracuje" s křídlem typu c, než s křídlem typu e.
jirik napsal:
Podle mého skromného názoru jsou 50. cally při střelbě takové celkově míň user friendly zbraně mezi ostatními třináctkami ve hře. Zdá se mi, že působí třes letadla mnohem více než ostatní třináctky (nespíše počet a uložení v křídlech?) a než puškové ráže kulometů. V konečném důsledku je příjemnější a možná i efektivnější střelba 12 kulometů Hurricanu, než čtyřech kulometů v poníkovi. Třeba u spita se mi poslední dobou lépe "pracuje" s křídlem typu c, než s křídlem typu e.
to protoze litas na UP3
je to na delsi debatu, ale hlavne neporovnanvat ciste pulpalce s upeckovymi
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
1stCL_Fucida napsal:
Skutečně stejná munice? I stejné páskování? Minimálně má MG 81 zcela jinou kadenci.
Tím spíš, ne ? Schválně jsem zvolil jako příklad tyhle 2 kulomety.
MG15 - cca 755m/s, cca 1000 ran/min
vs.
MG81 - 790m/s, 1400 ran/min
Už jen selskou logikou -> pozdější kulomet s vyšší kadencí a vyšší úsťovou rychlostí by asi měl být lepší. A přitom má horší účinky v cíli ? Podotýkám, že na stejný cíl pro oba. A stejně tak i páskování se asi měnilo na účinnější, ne ?
Zrovna u tebe bych nečekal, že jako příznivec Luftwaffe budeš trvat na tom, že schválně zaváděla do výzbroje horší zbraně, protože germoši chtěli vlastně tu válku prohrát už od začátku...
je to na delsi debatu, ale hlavne neporovnanvat ciste pulpalce s upeckovymi
Ne ne Pipe, mluvím o čisté verzi. Ikdyž je to v UP packu asi opravdu ještě trochu jinak. Ale třeba je to jen můj pocit.
ok, ja celkem nemam problem s cistejma pulpalcema, i kdyz ucinnost by mohla byt vyssi
v UP3 je ucinnost zbrani vseobecne zvysena, ale pulpalce maji takovou divnou tendenci rozkyvat letadlo a kadence je asi jako u 30mm, takze tam ve vysledku to vyjde hur nez na ciste verzi, aspon takhle se mi to zda...
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
zakazuji mluvit o .50tkách.... už tak plápolám nechutně často :D
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
voni ty 50cal nebudou až tak zázračné, možná jen u černé vdovy s kombinací čtyř kanonů lámaly vazy
Taky mám zato, že jsou 0.50 cal v pořádku. Ale bylo by tedy fér, aby byly v pořádku i zbraně Luftwaffe. Tady taky teda přikládám důkazní video http://www.youtub...2E992D0A04, kde i po několika zásazích granátu na křídle to křídlo neodpadne, po zásazích na ocas se letadlo za kabinou nezulomí a dokonce tam není vidět ani žádná exploze.
Draky letounů jsou v Ilovi tragicky křehký. Ustřelení nějaké části bylo v reálů zázrakem. Spíš chytl motor, palivo, munice, byl zabit/zraněn pilot, či byl potah tak potrhán, že bylo letadlo neovladatelné. Ale upadnutí křídla, či obou křídel či celá desintegrace draku je prostě nesmysl.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
voni ty 50cal nebudou až tak zázračné, možná jen u černé vdovy s kombinací čtyř kanonů lámaly vazy
Taky mám zato, že jsou 0.50 cal v pořádku. Ale bylo by tedy fér, aby byly v pořádku i zbraně Luftwaffe. Tady taky teda přikládám důkazní video http://www.youtub...2E992D0A04, kde i po několika zásazích granátu na křídle to křídlo neodpadne, po zásazích na ocas se letadlo za kabinou nezulomí a dokonce tam není vidět ani žádná exploze.
Draky letounů jsou v Ilovi tragicky křehký. Ustřelení nějaké části bylo v reálů zázrakem. Spíš chytl motor, palivo, munice, byl zabit/zraněn pilot, či byl potah tak potrhán, že bylo letadlo neovladatelné. Ale upadnutí křídla, či obou křídel či celá desintegrace draku je prostě nesmysl.
Tak se všici podíváte dnes večer na ČT 2, jak to vidí USAAF... Ůsťovka UBS je vyšší, hmotnost munice také, UBS má větší průraznost, ale používala se i tříštivotrhavá náplň a zápalná náplň.
Tomu říkám důkaz, video na youtube, bez informace co a kam a čím vlastně bylo zasaženo. Videa Toma a Jerryho zase dokazují že kočky a myši jsou nesmrtelné a jejich damage model je ve skutečnosti strašně podhodnocený.
zásah hamonagu 50.cal http://www.youtub...re=related
Ve skutečnosti zasáhl cosi výbušného v otevřeném hanomagu tahnoucího AT kanon. Možná munici ...
Upravil/a magot dne 15-05-2012 08:36
http://www.youtub...XEvlgtzghw
1:22 je vidět, jak LaGG (!) v podstatě s prvním zásahem kouří, pak velmi ochotně ztrácí ocasní plochy a nakonec exploduje.
Je sice pravda, že možná křídla padají častěji, ale ještě jsem na žádném guncamu neviděl takový zásah, jaký musíme dát my, vždy je to zásah max. 2 granátů na jedno místo. Jediný natočený rozpad ve vzduchu Spitfira co znám je se 108.
Tomu LaGGu upadla tak akorát část výškovy, ne celé ocasní plochy jak je to s oblibou v hrách.
Ustřelení křídel nebo ocasních ploch jak to bývá v hrách prezentováno je imho málo pravděpodobné. Spíš došlo k ulomení křídla následkem snížení pevnosti a přetížení.
Pár ustřelených křídel na videích zde: YouTube Video
2. díl: http://youtu.be/N...
Většina letounů se však nápadně podobá FW190 a exploze v křídlech by spíš napovídaly explozím munice než ustřelení křídla pouhým následkem energie zásahů.
Upravil/a Letecz dne 16-05-2012 08:40
To jasně. Pokud po pár zásazích letadlu něco pořádného neupadne mají hráči pocit, že zbraně nemají žádnou účinnost Ztráta vztlaku nebo ovladatelnosti se tak "pěkně" neprojeví.
WT_Horrido napsal:
Teď je otázka jestli má grafická prezentace poškození nějaký vztah ke kalkulaci poškození jestliže má být výsledkem neovladatelnost letounu...
BP_dFrog napsal:
To není jedinná chyba ve zbraních. Schválně si zkuste to co je na obrázcích. Zbraně jsou stejné ráže, stejný náboj, ale... He-111 na první výstřel zničí nádrž naproti tomu Ju-88 do ní vystřílí celou zásobu a ... nic se nestane. Víc netřeba dodávat.
Edit: a proto že je toto vlákno o přáních, tak bych si přál aby palubní zbraně měly sjednocené účinnosti podle konkrétního typu a ne aby každé letadlo na tom bylo jinak, byť mají stejné zbraně.
jsem jedinej komu se zdá He111 asi tak 3x větší sousto než jakýkoli jiný bomber? Účinnost, přesnost AI střelců, výdrž.
Radši bych útočil na 2 B17,B25,Tu,Pe... , než na 1 He111. Edit: teda krom Pe-8, a Me-323 ty jsou perfektní na ACE obtížnost.
Upravil/a GC3_Messik dne 15-05-2012 14:58
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.