October 10 2025 11:43:10
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » Speciální mise
 Vytisknout diskuzi
Invasion!
Hoper
jen bych rád za sebe poděkoval všem, kdo včera přišli vyzkoušet připojení se k serveru
vyjimečně děkuji i modrým :)

a dotaz na správce serveru - nechcete ještě pouvažovat o radikálním omezení vypisování hlášek od serveru do chatu ? popřípadě komplet zakázáním ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

606_Alllite
Preto prosim, kto sa mozete dostavit dnes (t.j. piatok 2.12.) skor -- napr. okolo 17-18tej, tak prosim prijdite pomoct otestovat upravene nastavenie serveru.

adresa a heslo budou stejne?

[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.

falkon
Hoper napsal:
a dotaz na správce serveru - nechcete ještě pouvažovat o radikálním omezení vypisování hlášek od serveru do chatu ? popřípadě komplet zakázáním ?

Ak vies ako sa to robi, tak sem s tym -- nie je problem to obmedzit, ale bolo by treba zistit sposob, akym sa to robi Mrknutí

Osobne si myslim, ze to je sposobene nejakym modom, nie konfiguraciou serveru.

WT_Schmouddle
falkone, hlasky v serveru vypnout nejdou, vždy se tak dělalo na nadstavbach (IL2SC/FBD), nevím jak je to v mds, ale něco se mi plete, že v nastavení mds je fog of war? Coz by mohlo být ono. Tedy nastavovalo by se to v misi.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Hoper
Ty hlášky určitě nebudou ten zásadní problém, ale serveru (a i nám) by mohlo alespoň trošku odlehčit, že nebude za minutu psát 100hlášek o tom, kdo se právě připojil a zemřel.
Navíc bude i pro hru samotnou dobré, aby nepřítel neviděl, co se kde děje...
ale to je jen můj osobní názor

jinak kde, co a jak bohužel nevím - napadl mne Šmudla, Tyrl nebo někdo ze Spitů/Zeke (na jejich serveru jsou hlášky omezené)

a jak tak koukám, tak Šmudla taky tápe :)

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_PETRAS
Přátelé ve zbrani na té správné straně..

Něco se asi děje. Kamarád z naší letky se vrátil z tajné dovolené za kanálem a podívejte co mi přivezl. Údivem jsem nemohl mluvit.

[img]http://img265.imageshack.us/img265/7412/inv1a.jpg[/img] is not a valid Image.

Někdo si asi do klína vylil svůj odpolední čaj a rozhodl se že se vylodí !!! Ve Francii ...

A už k tomu i vydávají hrnky na oslavu. Ta drzost !!!

Pokud to je pravda, je naší povinností smést je zpět do moře a proměnit pláže Francie v krvavá jatka.

Z těchto hrnků oslavy zbydou je střepy !!

[img]http://img7.imageshack.us/img7/5561/inv2t.jpg[/img] is not a valid Image.

Salute !!

Robo
1stCL_PETRAS napsal:
Přátelé ve zbrani na té správné straně..

Něco se asi děje. Kamarád z naší letky se vrátil z tajné dovolené za kanálem

O vsetkom uz dlhsiu dobu vieme, ale dik. Mrknutí

1stCL_pbarry
Navíc je z hrnku jasně patrný planeset červených. Dobrá práce petras!
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!

barryk.webz.cz
Robo
1stCL_pbarry napsal:
Navíc je z hrnku jasně patrný planeset červených. Dobrá práce petras!

Ano, podla informacii najdenych v spodnom pradle zajateho kuriera RAF, ktory pristal na padaku na juznom predmesti Lisabonu (vyskakoval nad Siciliou, ale vietor je nemilosrdny) a dopade bol necakane zahynuvsi po prudkom zachvate ovcich kiahni, sa zakladne stihacich klzakov CG-4A nachadzaju v sektoroch H-8, O-3, V-9, N-5 a O-12.

WT_Schmouddle
A taky H55, což je první out v historii Šturma.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
1stCL_Wedge
Já bych se nebál. Jejích marína vypadá neškodně!!!

[img]http://www.theforcesstore.co.uk/images/uploads/Strip_Mugs_-_hunks.JPG[/img] is not a valid Image.

Lekk
Wedge - to jsou WAMF - war auxiliary milk force - neboli česky: vidíš uniformu doručovatele mlíka v Londýně. Ty používáme pro povzbuzení morálky obyvatelstva v době kdy jsou v krytech a hrozí klaustrofobie.

Kampan je natolik uspěšná, že si někteří přejí být v krytech déle - nemužete s tím něco občas udělat?..vím že toho máte moc na Ukrajině, ale občas byste si mohli vzpomenout i na Starou dobrou Anglii.Vyděšený
Upravil/a Lekk dne 02-12-2011 11:07

Lekk
WT_Schmouddle napsal:
falkone, hlasky v serveru vypnout nejdou, vždy se tak dělalo na nadstavbach (IL2SC/FBD), nevím jak je to v mds, ale něco se mi plete, že v nastavení mds je fog of war? Coz by mohlo být ono. Tedy nastavovalo by se to v misi.

bohužel UP3 a její verze RC1-4 již mají minimum možností - bylo to v JSGME modech myslím.

1stCL_Wedge
Takže na plážích se střetneme s polonahými chlapci s mlíkem v přepreavce. Jejich volací znaky jsou Yoghurt a Kefír.

Jsem nyní naprosto klidný!!!Mrknutí

606_vencour
Nebude to spíš Mister Yoghurt a Mister Yoda?

1stCL_Fucida
Včerejší test pomohl odhalit jednu chybu, která by v ostré akci mohla způsobit problém, ač jsem to původně nepředpokládal, byl z tohoto důvodu test dosti hodnotný i pro server.

K potížím letců:

Je zapotřebí si uvědomit, jak náročná akce to je. Hardwarové nároky Šturma za této situace rostou daleko výše, než když poletujete na běžných serverech (například AH v 50ti lidech), ale i výše, než na největším současném serveru Spit vs. 109 třeba s 80ti lidmi. Zátěž se projevuje těmito základními směry:

1) snížení FPS přibližně o 1/3 - 1/2. To znamená, že pokud na AH létáte spokojeně třeba s 30 FPS, zde můžete mít při stejném nastavení najednou FPS pouze 15.

Jak to řešit? Snižovat HW nastavení. Zátěž především procesoru, ale i grafické karty roste. Například dohlednost ze 70 km (landgeom=3) snížit na 30 (landgeom=2). V nejhorším vypnout shadery (Hardwareshaders=0), samozřejmě zcela zásadně ovlivní tuto položku i vyhlazování hran (antialiasing) a anizotropní filtrování, to už se nevypíná ve Šturmovi, ale v nastavení grafické karty.

2) zvýšení lagů (poskakování letadel po monitoru)

Jak řešit? To je řešitelné pouze částečně. Pomáhá snížení nastavení konektivity z DSL, LAN či ISDN na Modem 56k. To je asi nejlepší nastavení pro vysoce zatížený server. Problém se sníží, pokud se letadla rozptýlí na větší ploše.

3) krátkodobé zamrzání (freeze)

Jak řešit? Zbavit se toho nedá. Způsobují to především Reflye ostatních pilotů (proto s tím také při včerejším testu byl velký problém, reflyovalo se neustále dokola). Na slabých počítačích to může často skončit i pádem aplikace a nutností restartovat Šturmovika. Silné stroje na to obvykle reagují jen pocuknutím a jede se dále. Částečným řešením je uvolnění co největšího množství paměti. Nenechávejte na pozadí běžet ICQ, prohlížeč, Skype...a podobné aplikace. Všechny to jen zhoršují. Opravdu jen TS a Šturma, nic víc.

4) exploze po "narození"

Jak řešit? Problém je ten, že server je velmi zatížený a vaše herní počítače také. Jsou procesy, u kterých by vás ani nenapadlo, že je potřeba čekat na nějakou odezvu, protože běžně probíhají de facto okamžitě. Tady došlo k situaci, kdy někteří piloti stiskli "Fly", nic se nestalo, tak jej stiskli znovu, případně ještě opakovaně. Server reagoval již na první načtení letadla a po delší chvíli ho umístil na plochu. Váš počítač ho ale zahltil informací znovu a server umístil letadlo znovu...a kam ho umístil je vám všem jasné. Následovala exploze o sebe sama. V případě opakovaných postupů opakovaná. U nás byl rekordmanem Joker, který svou explozivní světelnou show zvládl letiště zcela vyčerpat. Nuže co s tím? Na vše klikat pouze jednou a čekat, co se stane. Pokud se třeba minutu nestane vůbec nic, pak vypněte Šturmovika a znovu ho zapněte a postupujte stejným způsobem. Mapa se dlouho načítá pouze napoprvé, poté už zůstane uložena ve vašem počítači a přepojení tedy proběhne rychle. Toto je jediné doporučení.

===========================
=======MOŽNOST TESTU========
===========================

Dnes od 17:00 bude spuštěn ostrý server s ostrou mapou, adresa:

invasion.vwings.net:21001
heslo: krahulec

Na serveru bude nastavena tma (10 hodin v noci), každý z testujících pilotů smí využívat pouze letiště své strany a nesmí za žádných okolností létat přes frontu.

Pokud vše proběhne v pořádku a dle očekávání, tak v 8 hodin proběhne restart na finální nastavení a začne oficiální akce (operace od devíti hodin). Doporučuji všem udělat si ještě tento finální testík. Pomůže to jak organizátorům, tak účastníkům.

Díky.
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 02-12-2011 17:16
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_vencour
Fuči, máte info, kolik lidí bylo na serveru současně?

Dík za odpověď.
Upravil/a 606_vencour dne 02-12-2011 12:03

Lekk
100 připojených najednou Vencoure. to byl max.

Hoper
@Fuči

- nastavení rychlosti netu 56k je striktní příkaz ?

- 1minuta při čekání, co se stane po kliknutí na Fly, je málo. Doporučuji čekat 2minuty a až pak začít plašit :)

ovarek.cz/hamster.gif

1stCL_Fucida
Vencoure, nejspíš tam chvilku bylo lehce přes 100, ale když jsem se díval (cca 4x), tak nejvíc jsem viděl těch rovných 100.

Hopere, 56k je spíše důrazné doporučení. Dlouhodobým testováním se mi to zdá jako nejlepší možnost při opravdu velkém vytížení.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

38,247,266 návštěv