October 21 2025 13:30:02
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 16

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
4.10 patch
Hoper
When the speedbar is enabled an indication of proximity to the Service limit is provided. When you get within 25% of the current Service limit a "G" will be displayed on the top of the speedbar. As you get to within 10% of the current Service limit the "G" will begin to flash. The process being reversed as you reduce the G. No G cueing is provided if Speed bar is deselected.

komu se zobrazuje G ve spdbaru ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

606_Temp
blikalo mi G nad rychlostí ve speedbaru když jsem to zkoušel.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
310_cibule
Tak nejdřív jsem si včera nainstaloval 4.10 přes zapnutý mody a rozje... si ila. Komplet.

Ničevóóóó, čtyři roky stará instalace už stejně zasloužila jít do důchodu.

Nainstaloval jsem fungl novou FB 1946, 4.08 a 4.09... a zjistil, že nevím, kde mám uloženou UP 2.01.... A tak šel raději smažit kapra.

Ráno jsem si nejdřív uvědomil, že jsem si tak dokonale vyčistil komp od všech ilů, že jsem si ani neuložil config, což byla pěkná blbost.

Nu vot... Zapnul jsem stroj, nahodil torrent, začal stahovat UP 2.01 a uvažoval, jak si musím namapovat znovu všechny periferie, nastavit nvidii na ila a tak... když v tom začal smrdět komp, jako kdyby v něm hořely snad všechny izolace.

Všechno sice pořád fungovalo, ale po pár minutách mě charakteristický "elektrický" smrad tak dokázal znervoznit, že jsem komp vypnul a šel se na laptop podívat, kde bych na Boží hod sehnal nový zdroj.

Zřejmě nikde. Tak jsem komp zase opatrně zapnul a... už to dobře půlhodiny nesmrdí. Takže pokračuju ve stahování, ladění a tak...

Jsem zvědavej, co si na mně ten gauner v červený čepici a fousama, co si ho vymysleli v reklamním oddělení coca-coly, vymyslí teď...
Upravil/a 310_cibule dne 25-12-2010 13:49
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

czs_scharck
No, smrad už ti poslal ..... teď ještě nějakej ten koblih k tomu ... abys měl sadu a něco ti nechybělo. Šklebící se
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

TozziFan
Hele Cibule, nebylo by rozumější mít dvě instalačky? jednu s čistou 4.10m a druhou s UP? stejně ten ultrapack asi udělají komplet novou verzi.

lochness
606_Tempik napsal:
... Co jsem si ale všiml, tak křídlo jde jen poškodit. Když v tom jen křachne (někde mezi těmito rychlostmi), tak se letoun chová, jako by měl v křídle/ech díru.
...

vsak bylo psano, ze i kdyz clovek neutrhne hned kridlo, ale taha za to, tak krupnuti oznacuje poskozeni, cili G limit se snizil a priste staci mnohem mene, aby se kridlo vydalo svou vlastni cestou. Podle me bude tahle zmena nejvic patrna pri poskozeni kridla strelbou, kdy driv nejaka ta dourka az tak nevadila, pripadne pro piloty, kteri radi vozi bombu. Zejmena tam by mel byt ten G limit hodne znatelny

Ale presne jak uz tu nekdo vzpomenul, kazde testovani je v soucasne dobe prinosne, takze dik Tempiku
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Joe Hallenbeck
109F neztraci kridla? Zamračený
313_FlyBoy
RY-C

czs_scharck
... nedělej paniku Pff
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Hoper
ke Géčkům - (co jsem teď zjistil) tak obecně letadla, která mají problém dosáhnout 600 a nerozpadají se, tak se Géček tolik bát namusí. Ale už i Zeru jsem urval křídlo. Ale musel jsem se hodně snažit :)

Doře upadlo taky, u té to ale fungoval tak nějak, jak si přáli tvůrci - nejprve to louplo a až ve druhém střemhlavém letu upadlo celé :)
Ale ty G jsem dosahoval při nějakých 740+ ;)
Takže FW se těch G, při rozvážném letu, bát taky nemusí.

Raiden je v tomhle naprosto boží (prostě nejlepší ;) ) ....

Ty G nad spdbarem se mi "už" taky ukazují ;)

Jinak je to jak psali (ehm :)) ) - nejprve se objeví G, pak když už jich je moc, začně G blikat a když je jich moc a dlouho, buďto v tom lupne nebo už to rovnou něco ulomí.

Ještě bych zkusil Ki-61 s bombama, ale už asi nebude čas :(

a prima věc je ta, když si povolíte zobrazování trasy na mapě (ale bez ikonek letadel), ukazuje vám to za letu kurzy, vzdálenosti a číslo WP :)
ale jen od určitého přiblížení mapy

ed:[img]http://home.tiscali.cz/cz470266/Sturm/410/grab0001.jpg[/img] is not a valid Image.

zkoušel už někdo ve FMB to multipřesouvání a kopírování ?
Upravil/a Hoper dne 25-12-2010 15:55

ovarek.cz/hamster.gif

Hoper
tak sem ji zkusil :)

měl jsem tam 600+ když jsem odhazoval. Ale pokud je to v dostatečné výšce a vybírá se pomalu, tak ač svítí (neblikají) G, vyjede krásně nahoru...
s odhazováním bomb se ale váže vlastnosti bomb, resp jejich aktivace - i při střemhlavém letu z poměrně velké výšky se musí počítat s rychlostí bomby - nelze odhazovat např v 800m, protože tam bomba se nestihna (díky své rychlosti) odjistit (ale DT to v readm psali :)) )
Další poznatek - když už jsem byl níž a útočil skrz mrak, flak na vlaku na mne od určité výšky stejně pálil...
další poznatek - ač bomby (2x250) spadly nějakých 5-10m vedle vlaku, ten jel v poho dál. Já ale, ač ve výšce 170m, jsem přišel o motor (podotýkám, že vlak měl flak už zničený kulomety)

[img]http://home.tiscali.cz/cz470266/Sturm/410/grab0000.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Hoper dne 25-12-2010 15:56

ovarek.cz/hamster.gif

clone9cz
Joe Hallenbeck napsal:

Tím chceš naznačit jako co, že by se měla zvýšit účinnost ovládacích ploch, nebo co ?!?

http://www.wwii-illusion.net
Stoupa
Hoper napsal:

zkoušel už někdo ve FMB to multipřesouvání a kopírování ?

pomocí altu vyber objekty, pak dej pravy a kopirovat, a pak klasicky pravy a vložit.

Farky
Joe Hallenbeck napsal:

Jasně že ne. A myslím že žádný befko ho jen tak neztratí. Lámat konstrukci budou hlavně éra s výškovkou účinnou na vysoký rychlosti. Befku (nebo třeba Airacobře) zkrátka nejde naložit tolik géček.

Není třeba panikařit, aby to člověk rozlámal musí bejt hodně rozjetej (600 km/h +) a zarvat za to jako magor. Nevidím v tom problém.

Rychtygu, jen tak pro pořádek - nestěžuju si, naopak tenhle krok docela vítám.

4.10 jsem už prozatím otestoval dost, jdu zkoušet "bod G" i jinam. Šklebící se

lochness
tak jsem si zkusil i to radio BBC - se soubory z Ila fungovalo krasne, s vlastnim mp3 upravenym v CDexu bohuzel ne. Takze asi nejvetsi problem bude ve vytvoreni souboru v pozadovanem formatu.
edit2: Tak se mi podrilo rozjet i mp3, cili mi tam ted zpiva Jiri Cisler, ale jina skladba, nahodne vybrana, mi nejde, pri stejnem postupu konverze v CDex, a anzto moc neholduji hudebnim formatum, asi timto ukoncim sve badani ohledne AM radia Úsměv (jedine snad, ze by me to chtel nekdo vysvetlit pres PM)

FMB multiselekce s ALTem funguje tez pekne, ctr+c, v, x taky, dokonce v kontextovem menu obejktu (klik pravym tlacitkem) pribylo copy, cut a paste, takze je to ted luxus.

co vzpominal Hoper, s tim stremhlavym bombardovanim, trocha jsem se toho bal, ze budu muset hazet z velke vysky Úsměv Uz se tesim, az si vysetrim cas na delsi testovani.
edit1:
Farky napsal:
Jasně že ne. A myslím že žádný befko ho jen tak neztratí. Lámat konstrukci budou hlavně éra s výškovkou účinnou na vysoký rychlosti. Befku (nebo třeba Airacobře) zkrátka nejde naložit tolik géček.

Není třeba panikařit, aby to člověk rozlámal musí bejt hodně rozjetej (600 km/h +) a zarvat za to jako magor. Nevidím v tom problém.

jak rikam, tohle se podle me bude nejvic projevovat prave pri souboji s uz poskozenym kridlem, kdy byl kazdej zvyklej kroutit jako blazen, dokud mu letadlo trochu drzelo ve vzduchu, i kdyz byl jako svycarsky sejra. Pokud pomuze tahle uprava G k tomu, aby lidi s deravyma kridlama radeji leteli domu a nevystavovali se risku v souboji, bude to podle me jedine dobre
Upravil/a lochness dne 25-12-2010 16:53

Pityy
jak rikam, tohle se podle me bude nejvic projevovat prave pri souboji s uz poskozenym kridlem, kdy byl kazdej zvyklej kroutit jako blazen, dokud mu letadlo trochu drzelo ve vzduchu, i kdyz byl jako svycarsky sejra. Pokud pomuze tahle uprava G k tomu, aby lidi s deravyma kridlama radeji leteli domu a nevystavovali se risku v souboji, bude to podle me jedine dobre

plne s tebou souhlasim Mrknutí

606_Temp
Podle mě se to azse bude projevovat při BnZ, kdy to každej pilot Fokáče/Thunderboltu/Corsairu spustil o 2 kiláky, v 800stech vysypal dávku a zase na téhle rychlosti nahoru. teď to nepůjde tak snadno.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Bart Simpson
lochness napsal:
tak jsem si zkusil i to radio BBC - se soubory z Ila fungovalo krasne, s vlastnim mp3 upravenym v CDexu bohuzel ne. Takze asi nejvetsi problem bude ve vytvoreni souboru v pozadovanem formatu.

V Controls je to Radio Channels Switch? Lebo som si na to aj zvolil tlčidlo ale keď som bol už v lietadle tak som nič nepočul. Z toho mi vychádze, že asi v tom dotyčnom priečinku nič nenachádza. Alebo sa mýlim? Zamračený
"Sláva iba nafúkne vaše ego a hudobník začne veriť aj tomu, že jeho hovno vonia". - (J.J. Cale)

lochness
to Bart:
no pokud ti jde o to "nalazeni" radia, potom je to stejne jako navadeci system, cili v nastaveni ovladani je to jako Next/Previous Beacon. Je to jedna z 5 novych ficur v ovladani, spolu s +/- nastavenim kurzu kompasu a odhozenim zbranovych gondol. Nastaveni tlacitek je umisteno skoro dole, nad nastavenim Komprese casu.

Zkus si kdyztak pro zacatek najit ve sturmoviku slozku Samples/Speech/GB/Actor1 a zkopiruj par souboru napriklad do Samples/Music/Radio/BBC, at mas jistotu, ze ti tam bude neco hrat. Ve full editoru vyber nejakou mapu, umisti tam zakladnu a vedle nic ze stacionarnich objektu BBC (je skoro uplne dole), uloz mapu jako obvykle, zaloz si server s touhle mapou a muzes zkusit, jestli ti bude hrat.
Upravil/a lochness dne 25-12-2010 17:25

cyberolas
Jo,ještě by mne zajímalo, jak je to s rozsvěcováním dráhy. Všiml jsem si přidaného povelu v sekci věže, ale jsou to svítící objekty, které se musí nastavit v FMB?
Upravil/a cyberolas dne 25-12-2010 17:36

lochness
edit:
cyberolas napsal:
Jo,ještě by mne zajímalo, jak je to s rozsvěcováním dráhy. Všiml jsem si přidaného povelu v sekci věže, ale jsou to svítící objekty, které se musí nastavit v FMB?

jj ve FMB musis rozmistit ze Stacionarnich Objektu svetla (jsou uplne dole) a kazdemu pripradit barvu, ktere strane patri. Potom uz primo z letadla si zazadas o orzsviceni a pokud neni nepritel blizko, tak ti to roznou.

- neptal jsi se puvodne i neco k radiu, na coz puvodne reagoval muj nasledujici vylev? Úsměv

puvodni prispevek:
ok, muj postup k fungujicimu radiu je vicemene popsan vyse, ale zapomnel jsem dodat, ze jsem v Options musel zapnout "play music" prepinac a pridat volume u hudby (obe veci jsou tusim v General nastaveni zvuku ve sturmovi) - pokud jsem mel Music Volume zeslabene, slo z radia jen chrceni.

Cili shrnu:
1) nahrat do Samples/Music/Radio/[zvolene radio] nejaky ten wav (pro zacatek neco ze sturma, jak jsem psal Bartovi vejs)
2) ve sturmu si pripravit nejakou mapu, na kterej je stoprocentne umistena antena vybraneho radia (staci vedle letiste, na kterej se objevite - nejlip si to zalozit jako multiplayer servr)
3) v Options sturma zapnout Play Music a zesilit Music Volume (s timhle jde sachovat i kdyz uz clovek sedi v letadle a ma "nalazene" radio) - zrejme je tohle nutnost, ale mozna jsem jen spatne zkousel
4) vlezt do letadla a prepnout NextBeacon (melo by se vypsat, jake radio je nalazene a samozrejme bude reagovat ukazatel na palubni desce, pokud tam je - napr Bf109G6 ho ma vpravo)

Pokud bylo vse udelano spravne, zacnou se prehravat porad dokola wavy ze slozky radia.
Upravil/a lochness dne 25-12-2010 17:41

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,324,394 návštěv