Na Czechwaru prostě Spit uletět nesmí. Když tak hned sedejte. V zajetí vám bude moooc pěkně. Bazén, modelky, pivečko a tak. Kam se teda honit! Být rudým, tak radši vyskočím hned po přeletu fronty.
Jo v takovejch situacich mam nejradsi kdyz si "nahodou" zapomenu nejakou tu bombicku v pumovnici, kolik uz se takhle nechalo nachytat stihacu co si mysleli tohle bude snadnej sestrel :sm13: :lol:
1stCL_BlueL napsal:
...to jestli pro "svou" stranu delam neco uzitecnejsiho nez honeni se za sestrelama.
A v pripade ze dotycna obet uz kouri, nema kontroly a pronasledujici dava souperi sanci vyskocit nebo si chce dat zalezet s ranou z milosti, tak to uz je vylozena prasarna, co BlueL...
myslim ze o tomhle se nema cenu bavit a nevim proc to chapes jinak nez jsem napsal ale to je ciste Tvuj problem. jestli ze vidim nad letistem lehce kouriciho a prokazatelne bojujiciho spita (strili po letadlech na zemi a ve vzduchu) a 100m za nim visi Fw ktereho 1) nema sanci utocit 2) nema ho sanci ustoupat a spit nad nim zacina ziskavat navrh nevidim jediny duvod proc bych nemel se tam nemel spustit...
A kdyz pronasledovany spit ma na 6ce Bf, nema kontroly, kouri, nema energii, a po nikom nestrili...
A ze tim muzes ohrozit jak to Bfko tak sebe...
No zazil jsem ze u Lionu jsou dva pristupy k bodu 4) jejich kodexu cti:
Pro nektere je osamely Spitfire ocividne poskozeny (se zadirajicim se) Merlinem 66 (cca 290 km/h), par metru nad zemi, snazici se tahnout na svoji stranu fronty nejkratsim kurzem a tam sednout na bricho do travy, s priblizujici se, az nakonec cca 150 metru vzdalenou (mozna i min, to bude vedet s urcitosti ten dotycny ktery me mel v zamerovaci), Lionskou Bf 109G6 na seste skutecnym nebezpecim, ktereho musi sundat, aniz by ten Spit se snazil jakkoli bojovat, pominu-li ostrou zatacku s cilem dostat se z palebne zony 109 s naslednym navratem na puvodni kurz.
Pro nektere je ocividne zasazeny Spit letici v kurzu na letiste zanedbatelne nebezpeci, ktere si prohlidnou a nechaji byt.
No at si to kazdy prebere jak chce. Kazdopadne ta prvni "sorta" vrha na onen kodex cti a i na zbytek 1st/class negativni svetlo.
No asi tak, Kodex cti je hlavně záležitost naší letky. Každý kdo k nám chce přijít, musí se s ním seznámit a....jak to říct.....v podstatě slíbit, že se jej bude držet. Myslím, že velení se dost snaží jeho dodržování vymáhat. Bod 4 opravdu hodně záleží na vyhodnocení celkové situace útočícím pilotem.
Neříkám, že v případě, který popisuješ nedošlo k jeho porušení, pokud ano, nechci to nijak hájit. Na druhou stranu, přijde mi trochu divné, že si z pozice pilota"nepřátelské letky" stěžuješ. Pokud pilot spita dopustil situaci, kdy je jeho stroj takto těžce poškozen, musí tak trochu počítat s tím, že je vydán na milost a nemilost nepříteli. Pilot naší letky by tě sice měl nechat odletět, nemůžeš to ale brát jako hotovou věc.
Na víc, pokud ten spit před tím např.5 minut vulchoval naše stojánky, tak se nemůže divit, že ho prostě ostatní nenechají odletět. Upřímně ti mohu říct, že v takových případech mám krvavé oči i já, i když se jinak snažím létat tak, abych "štval Cassia"....
Mas pravdu, jako byl sem vydan na milost a nemilost, navic ve stavu kdy jsem to definitivne koupil uz by se stejne nikdo na nic kloudnyho nezmohl.
Asi udelal co udelat musel a ja to tak beru. V prvni chvili jsem sice spackoval (asi jako vetsina z nas) sproste jak cip ale pak me to preslo.
To nebyla stiznost, kdybych si chtel stezovat rekl bych kdo to byl, jen jsem chtel rict, ze nejsou u Lionu jen taci, kteri to mydli "hlava nehlava", ale najdou se i taci, kteri ten kodex cti Upravil/a Joe Hallenbeck dne 04-07-2006 12:57
Joe pokud vyskočíš, budeš žít. Promiň, na tomhle serveru jsou pro nás spitfire jako mor a musí dolů. Holt 10 kilometrů od našeho letiště nemáš šanci na odlet. Spousta rudých mašin vulčuje i poškozených až do hořkého konce. :sm16:
ECL_Jimik napsal:
Joe pokud vyskočíš, budeš žít. Promiň, na tomhle serveru jsou pro nás spitfire jako mor a musí dolů. Holt 10 kilometrů od našeho letiště nemáš šanci na odlet. Spousta rudých mašin vulčuje i poškozených až do hořkého konce. :sm16:
To mas pravdu ale spousta rudych masin nema na oficialnich strankach kodex cti
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.