January 19 2026 19:04:35
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
CSW_Eda

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
"Kradeni sestrelu"
Jimik
Na Czechwaru prostě Spit uletět nesmí. Když tak hned sedejte. V zajetí vám bude moooc pěkně. Bazén, modelky, pivečko a tak. Kam se teda honit! Být rudým, tak radši vyskočím hned po přeletu fronty.

Safrik
Jo v takovejch situacich mam nejradsi kdyz si "nahodou" zapomenu nejakou tu bombicku v pumovnici, kolik uz se takhle nechalo nachytat stihacu co si mysleli tohle bude snadnej sestrel :sm13: :lol:

Jimik
Jo jo, zaparkovat za dva motory na šestou přináší vždy velké nebezpečí! :sm12:

Joe Hallenbeck
1stCL_Jamamoto napsal:
Joe Hallenbeck napsal:
xHorst napsal:
1stCL_BlueL napsal:
xHorst napsal:
1stCL_BlueL napsal:
...to jestli pro "svou" stranu delam neco uzitecnejsiho nez honeni se za sestrelama.

A v pripade ze dotycna obet uz kouri, nema kontroly a pronasledujici dava souperi sanci vyskocit nebo si chce dat zalezet s ranou z milosti, tak to uz je vylozena prasarna, co BlueL...

myslim ze o tomhle se nema cenu bavit a nevim proc to chapes jinak nez jsem napsal ale to je ciste Tvuj problem. jestli ze vidim nad letistem lehce kouriciho a prokazatelne bojujiciho spita (strili po letadlech na zemi a ve vzduchu) a 100m za nim visi Fw ktereho 1) nema sanci utocit 2) nema ho sanci ustoupat a spit nad nim zacina ziskavat navrh nevidim jediny duvod proc bych nemel se tam nemel spustit...

A kdyz pronasledovany spit ma na 6ce Bf, nema kontroly, kouri, nema energii, a po nikom nestrili...Mrknutí

A ze tim muzes ohrozit jak to Bfko tak sebe...Zamračený

No zazil jsem ze u Lionu jsou dva pristupy k bodu 4) jejich kodexu cti:

Pro nektere je osamely Spitfire ocividne poskozeny (se zadirajicim se) Merlinem 66 (cca 290 km/h), par metru nad zemi, snazici se tahnout na svoji stranu fronty nejkratsim kurzem a tam sednout na bricho do travy, s priblizujici se, az nakonec cca 150 metru vzdalenou (mozna i min, to bude vedet s urcitosti ten dotycny ktery me mel v zamerovaci), Lionskou Bf 109G6 na seste skutecnym nebezpecim, ktereho musi sundat, aniz by ten Spit se snazil jakkoli bojovat, pominu-li ostrou zatacku s cilem dostat se z palebne zony 109 s naslednym navratem na puvodni kurz.

Pro nektere je ocividne zasazeny Spit letici v kurzu na letiste zanedbatelne nebezpeci, ktere si prohlidnou a nechaji byt.

No at si to kazdy prebere jak chce. Kazdopadne ta prvni "sorta" vrha na onen kodex cti a i na zbytek 1st/class negativni svetlo.

No asi tak, Kodex cti je hlavně záležitost naší letky. Každý kdo k nám chce přijít, musí se s ním seznámit a....jak to říct.....v podstatě slíbit, že se jej bude držet. Myslím, že velení se dost snaží jeho dodržování vymáhat. Bod 4 opravdu hodně záleží na vyhodnocení celkové situace útočícím pilotem.
Neříkám, že v případě, který popisuješ nedošlo k jeho porušení, pokud ano, nechci to nijak hájit. Na druhou stranu, přijde mi trochu divné, že si z pozice pilota"nepřátelské letky" stěžuješ. Pokud pilot spita dopustil situaci, kdy je jeho stroj takto těžce poškozen, musí tak trochu počítat s tím, že je vydán na milost a nemilost nepříteli. Pilot naší letky by tě sice měl nechat odletět, nemůžeš to ale brát jako hotovou věc.
Na víc, pokud ten spit před tím např.5 minut vulchoval naše stojánky, tak se nemůže divit, že ho prostě ostatní nenechají odletět. Upřímně ti mohu říct, že v takových případech mám krvavé oči i já, i když se jinak snažím létat tak, abych "štval Cassia"....

Mas pravdu, jako byl sem vydan na milost a nemilost, navic ve stavu kdy jsem to definitivne koupil uz by se stejne nikdo na nic kloudnyho nezmohl.
Asi udelal co udelat musel a ja to tak beru. V prvni chvili jsem sice spackoval (asi jako vetsina z nas) sproste jak cip ale pak me to preslo.

To nebyla stiznost, kdybych si chtel stezovat rekl bych kdo to byl, jen jsem chtel rict, ze nejsou u Lionu jen taci, kteri to mydli "hlava nehlava", ale najdou se i taci, kteri ten kodex cti Mrknutí
Upravil/a Joe Hallenbeck dne 04-07-2006 12:57
313_FlyBoy
RY-C

Jimik
Joe pokud vyskočíš, budeš žít. Promiň, na tomhle serveru jsou pro nás spitfire jako mor a musí dolů. Holt 10 kilometrů od našeho letiště nemáš šanci na odlet. Spousta rudých mašin vulčuje i poškozených až do hořkého konce. :sm16:

Joe Hallenbeck
ECL_Jimik napsal:
Joe pokud vyskočíš, budeš žít. Promiň, na tomhle serveru jsou pro nás spitfire jako mor a musí dolů. Holt 10 kilometrů od našeho letiště nemáš šanci na odlet. Spousta rudých mašin vulčuje i poškozených až do hořkého konce. :sm16:

To mas pravdu ale spousta rudych masin nema na oficialnich strankach kodex cti Mrknutí
313_FlyBoy
RY-C

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,112,971 návštěv