Takže raději twist, než pedály bez FF? Samozřejmě to nijak neodsuzuju, ale nikdy jsem se s tímhle přístupem nesetkal, tak mě to překvapuje.
Reálně ti dává prakticky veškerou "důležitou" zpětnou vazbu knipl. To do výškovky naráží rozbité proudění od křídla a varuje před pádem. Ale samozřejmě kdyby byly nějaké rozumné FF pedály, tak bych po nich taky pošilhával, mé statické Saiteky už by snesly nástupce :-).
Jako že pedály bez FFB s hydraulickým tlumičem, kde se dá snadno vypnout centrování, je momentálně pro vrtulníky asi to nejlepší. Ale není místo utrácení lepší si počkat na FFB pedály, když vím, že je budu pořizovat? Utrácet za pedály, kterých se pak stejně zbavím, jsou pak jen vyhozené peníze. Pedály s FFB podle mě nejsou zase až tak stěžejní, ale je fakt, že třeba v DCS:MI-8 nebo DCS:MI-24 to dělá problém, pokud je zapnutý autopilot. U MI-24 se naštěstí dá zásah autopilota do vytrimování pedálů vypnout, takže potom nedochází k "rozkalibrování" pedálů. U MI-8 to bohužel nejde. Jo a jinak mě celkem mrzí, že nejznámější výrobci nedělají pedály s mikrokontakty, tedy snímač, jenž detekuje, že jsou nohy na pedálech. Opět funkce důležitá pro MI-8 a MI-24, kde položení nohou na pedály automaticky vypnulo autopilota kurzu. Musí se brát v potaz co s tím chceš řídit.
Upravil/a AJaromir dne 27-12-2025 12:51
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.