BTW jeden pro FF tip. Kdo má doma ještě starou dobu forcefeedbakovou v podobě MS Sidewinderu FF2 a "pogumování" joysticku se proměnilo v lepkavý hnus (což se stane i když není používán) stačí rozmíchat sodu bikarbonu s vodou na hustější pastu a klacek s tím vydrhnout. Jako nový bude.
Mohu lepkavost potvrdit, před mnoha lety jsem použil všechnu možnou chemii, co jsem doma našel.
BTW jeden pro FF tip. Kdo má doma ještě starou dobu forcefeedbakovou v podobě MS Sidewinderu FF2 a "pogumování" joysticku se proměnilo v lepkavý hnus (což se stane i když není používán) stačí rozmíchat sodu bikarbonu s vodou na hustější pastu a klacek s tím vydrhnout. Jako nový bude.
Tak to zkusím se svým gamepadem, který se mi tak trochu roztíká.
Dyk vám to říkám celou dobu. Všechny ty vibrátory jsou ze své podstaty na hovno. Vyprdněta se na nějaké mozy nemozy. Kupte si nějakou pořádnou základnu+páku:
https://virpil-controls.eu
Vibrace jsou to poslední, co je třeba. U vrtulníků řízení bez FFB nikdy nebude správně fungovat. Protože při použití páky bez FFB dochází k docela nepříjemnému kompromisu, tedy omezení rozsahu řízení po přetrimování (viz video). Stejně tak třeba Mig-29 má dynamický doraz páky, který se například podle rychlosti letu automaticky mění.
Mohu lepkavost potvrdit, před mnoha lety jsem použil všechnu možnou chemii, co jsem doma našel.
No a nebo si koupit isopropylalkohol (prodává se i jako isopropanol) Běžně k sehnání třeba v DIY řetězcích, drogériích, lékárnách.... Trochu nalít na nějakej bavlněnej hadřík a leze to dolů fakt rychle. Ověřeno asi před 1,5 měsícem na MSSW2, vytaženým ze skříně tak po 7.letech. Přilepil se mě okamžitě na ruku a skoro nešel sundat Vyzkoušel jsem tenkrát technickej líh, benzínovej čistič a právě isopropylalkohol. U těch dvou prvních působil v podstatě jen mechanickej efekt, ale isopropyl byla trefa. Kdo doma něco bastlí s elektrem, tak ho nejspíš má. Myslím se používá i v lékařství na dezinfekci a parádně to odmašťuje brejle V modelařině právě proto taky není k zahození. Odpařuje se fakt rychle a nezanechává po sobě žádný zbytky.
petsilde, FYI, FFB HID ma paket, kterym joystick predava informaci, kolik efektu najednou umi prehrat. A umi je zkombinovat uplne stejne, jako volant ve tvem aute umi zkombinovat otresy od motoru, odstredivou silu pri zataceni, odpor pri toceni a silu z prujezdu dirou, vse v jedne chvili do jednoho "mismase" :-)
A ja nerikam, ze by nebylo hezke mit na hrani pohyblivou platformu se vsemi efekty, ale vis co.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.