Co se týká případného SW, tak otázka původního Happyho sketche pro ekosystém Arduino by řešitelná a dohledatelná asi byla.
Instalace MMJoy2 je možná a k takové instalaci je i návod na Happyho stránkách.
Tedy pokud by byl problém skutečně v SW Leonarda, ale ten se sám jen tak nepoškodí. Potom by sice pedály nepedálovaly, ale stále by se to hlásilo jako Leonardo.
Spíše to bude něco z toho co píše HU v prvním odstavci.
Upravil/a Richi dne 06-02-2022 05:37
SW se sam vetsinou neposkodi, to je uplna pravda, ale z popisu jsem vyvodil, ze se tam nekdo ohanel pajeckou, aby opravil konektor. To se muze stat hodne spatnych a prakticky neopakovatelnych situaci a tim padem velmi tezko diagnostikovatelnych.
Zduraznuji ten pokus s resetem zarizeni tlacitkem na arduinu v pedalech, pokud je (pro micro ho nema, je treba spojit pin resetu s necim, myslim zemi), v dobe, _kdy je zarizeni pripojene_. To eliminuje mozne problemy s propadem napajeciho napeti USB v dobe zapojeni, ktere dostane cpu do nedefinovaneho stavu. Reset chvilku po zapojeni, kdy uz je vse stabilni, muze neco ukazat.
tak problém vyřešen...měl jsem tam dodatečné udělátko, kdy jsem si provrtal desku na dvou místech s tím, že po zapojení kabelu do pedálů jsem jej tam uchytil dírkami prostrčeným stahovacím páskem. Poučen tím, že se mi konektor rozhrkal a po letech upadnul jsem jej chtěl udělat bytelnější. Mno jo, jenže tím pádem to sice bylo pevné spojení, ale nefunkční (podobnost s partnerským vztahem čistě náhodná). Po dlouhém laborování, kdy zelená ledka, tedy napájení svítilo a pro mě nepochopitelně prostě jen nesvítila oranžová ledka (spojení funkčního zařízení) jsem tedy uskřípnul pásek, trošku pojebkal s káblikem v konektoru a tadá, arduino leonardo rozpoznáno a herní zařízení funkční...jak prosté drahý Watsone díky všem za snahu a ochotu, jsem jen debil
i5-6600K @ 4.6 GHz, ASUS Z170 Pro Gaming, Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC 8G, Kingston 8GB KIT DDR4 2400MHz CL12, Noctua NH-C12P SE14, Win 10 Pro
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.