November 24 2024 13:18:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Jaký joystick si pořídit v roce 2017 ?
1stCL_Fucida
Cibule, zkoušel jsem to jen před mnoha lety na kurzor radaru v nějakém pokračovateli Falconu 4.0.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

magot
@Fuči
No jo Úsměv

@Cibule
Ten malý "joy" na plynovce se použivá na TDC cursor (target designator cursor), tj. zaměření kurzorem na obrazovce radaru ..
Je tam potřeba extra přesnost tak se to řeší v osách, tak jako ve skutečnosti.

Rumcajs
Tak Fuči má ode mě 50 halířů. Tak se pořádně opij.

@Cibule
Já třeba minijoystick používám na zoom. Mám CH Products throttle a to má tak jako na levý palec to dráždítko. Býval jsem zvyklý mít zoom na posuvník, ale CH posuvník nemá a má místo toho to mini. Tak jsem si naprogramoval osu toho miniklacíku jako rychlost posuvu osy zoomu. Zkrátka jak moc tlačím, tak rychle zoomuju.
Non est specifica

Hoper
Já se tím (na CH) kdysi dávno rozhlížel. Myšítko bylo na jemné rozhlížení (po zaměření cíle :), na rychlé rozhlížení do stran jsem používal klasicky jeden z kloboučků (měl dvě funkce - klasické krokování a se "SFTem" pak pohled rovnou dozadu)
Tirem tahle varianta přestala býti aktuelní, takže - takže jsem ho vlastně přestal používat úplně. Ono totiž to mé blbě drželo střed a jakmile nebylo na středu, tak to rozhlížení (nebo jak psal magot pohyb po obrazovce radaru) se posouvalo...
Jinak to CHáčkové myšítko je i klikací.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

alfik
1stCL_Fucida napsal:

Pro případné zájemce jsem orecenzoval T.16000 s plynovkou:
http://pctuning.t...eho-pilota

Narazil jsem na to už včera večer - pěkné, pěkné. Kliknul bych ti tam "padoš" odměny navíc ale nejsem tam registrovaný Úsměv
Mám taky Thrusta, ale toho staršího. A plná spokojenost.
Není to F1, ale za ty prachy je suprovní.

PS: Já tu "kolíbku" používám v kosmických simech (Elite a SC) na tranzverzální pohon (doleva - doprava jako krab ), takže bych klíďo uživil ještě jednu kolíbku na zdvihové - snosové motory. Ty holt musím ovládat tlačítky na plynovce vedle té kolíbky. Šklebící se
Upravil/a alfik dne 12-01-2017 11:18
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

310_cibule
Hello ladies, díky všem za odpověď.

Nikdy jsem neletěl v letadle, které by mělo radar. A asi ani nepoletím, protože pro mne všechno zajímavé, co se letadel týče, končí 2. září 1945.

Taky mám plynovku CH. Když na ní stisknu ministick jako tlačítko, přehazuje to mezi třemi různými profily jejího nastavení.

Nicméně to zoomování by mne hodně zajímalo. Rumcajsi, dalo by se nějakému spíše méně intelektově disponovanému člověku vysvětlit, jak se to na něj dá naprogramovat. Samozřejmě nemyslím sebe, ale kdyby se mne na to někdo takový ptal...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Rumcajs
Dalo,
potřebuješ umět číst hodnoty os toho miniklacíku. Já na to používám knihovnu SlimDX. SlimDX je taková nadstavba nad DirectX a DirectInput a Sound no prostě nad herníma Windows. Pak potřebuješ nějaký způsob, jak z těch hodnot vytvořit představu té zoomovací osy. To je asi nejsnazší část celé legrace. Je to na několik řádků programu v čemkoli rozumném. C, C++, C#, Java ... prostě cokoli. No a pak potřebuješ Windows a potažmo nějakému tomu Simu sdělit, že máš osu a její hodnoty se maj použít pro zoom. No a na to budeš potřebovat nějaké HID (Human Interface Device), kterýmu tu svojí hodnotu zoomu předhodíš. Protže se ti asi nepovede přesvědčit nějaký ovladač skutečného HID, co máš připojený k počítači, asi sáhneš po nějakém virtuálním HID. Já na to používám vJoy. To je programovatelné virtuální HID. No a je to.
Nebo možná pro někoho snazší cesta je napsat si to v programovacím softu dané plynovky. Páčto tam je začátek a konec týhle cesty vyřešen. CH Products maj myslím takový skriptovací jazyk, takže v tom by to skoro jistě šlo udělat taky. Svého času jsem to dokonce zkoušel zlomit, ale přišlo mi to skriptovací prostředí natolik uhozené (asi jsem neměl dost trpělivosti se pohroužit do tajů logiky jiného člověka), že jsem si to radši napsal celé sám. Ale je mi jasné, že to bude pro většinu lidí zlomitelnější přístup.
Non est specifica

310_cibule
Dík. Něco mi říká, že nikdo z těch, kdo by se mne na to mohli zeptat a podle tohoto návodu si zoomování na ministicku zařídit, se v mé společnosti nevyskytuje. Ale některým slovům z toho Tvého textu by možná porozuměli, i když by jich asi nebylo mnoho. Nakonec zoomování na kloboučku také není k zahození.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

magot
V čem je problém? Je to normální joy i když jen malý.
Namapuješ si na ose Y nahoru - zoom +, dolu zoom -. Cokoliv je mapotavelné na osu X nebo Y, tam nebo zpět si na tomto můžeš využít.
WH to takhle má ..

clone9cz
Magote, už si se potápel s tím lanem?

http://www.wwii-illusion.net
hybca
Fuči, děkuji za recenzi na T-mastera, uvažoval jsem o koupi této páky, ale nakonec jsem se rozhodl pro Jevelina o kterém tu bylo diskutováno. Jelikož nejsem tolik náročný pilot, abych musel mít všechna hejblátka zvlášť a navíc dupat do pedálů (nic proti tomu, jednou až budu velký chlapec, koupím pedály také), postačuje mi na takové to domácí lítání prostý klandr s pár čudlíky a zbytek doladí klávesnice. Proto i z úcty k německým strojům jsem si pořídil kopii KG 13, jinak řečeno již zmíněný Jevelin od společnosti Ravcore. Proto mi prosím dovolte připojit své hodnocení této páky, přičemž upozorňuji, že jde o ryze subjektivní pohled a co je pro mě super, je zavrženíhodné pro virtuální Piloty s velkým "P" zde na fóru. Nedělám si zároveň ambici, že to bude recenze v pravém smyslu slova a že vysvětlím vše. Pro případné zájemce o další informace odkazuji na možnost mi poslat soukr. zprávu.

První dojem byl, že je to pěkný řízek. Základna velmi stabilní a těžká, se čtyřmi gumovými destičkami ve spod, takže vám po stole neutíká ani se nepřeklápí při maximálním náklonu páky. Navíc mě velmi potěšil přívodní kabel, který je předený s z kombinace červeno-černé textilie, takže tento káblik vyniká oproti ostatním kilometrům kabelů směřujících do mého PC. Když jsem u zapojení, stačí jen strčit do USB portu, zkalibrovat a jde se lítat, žádné instalační CD k tomu není, WIN si s tím poradí sám. Celý joy je z hladkého plastu bez náznaku jakéhokoli přemýšlení tvůrců, že ve zpocené dlani by taky mohl klouzat. Pěkně ale působí gumová blána u kořene kniplu, stejně jako u aut jsou ty koženkové u řadící páky. Zabraňuje to padání bordelu do senzorového srdce kniplu.

Co se týká samotného použití, tak hned v prvních vteřinách po rozbalení a položení na stůl mě nemile překvapila jedna věc, a to, že knipl má velkou vůli. Sice drží pozici uprostřed (ještě aby ne, ještě aby svévolně padal kamsi do stran jak stárá výlétaná "hilzna", když jsem dal za něj 1.500Kč), ale kvedlá se, jakoby měl uvnitř nějaký šroub povolený. Když jsem zkoušel v BoS přehled os, tak jeho výchylku senzory ani nezaznamenají, takže třes je vlastně jen výrobní vůle, která působí, jako by s joyem bylo nalétáno x let a byl už vykvedlaný. Je to pochopitelné u použitých pák, ale na novém kniplu? Tlačítka vyjma zadního na spoušť, který je velmi citlivý, jsou tuhá a musí na ně člověk větší silou mačkat a někdy ani nestačí jen tak zmáčknout, ale když to přeženu, tak je třeba na ně máčknout úplně shora, aby senzor zaznamenal, že bylo kliknuto. Uvnitř páky jsou takřka nesmrtelné hall senzory na X a Y osu a na twistu je poťák, který sice nezažije vaše vousaté děti, ale jsem domluvený s Joskou, že až odejde, předělá mi ho na hall také. Takže v tomto smyslu je knipl velmi trvalý a čekám, že spolu několik krásných let zažijeme. chci říct, že jsem dosud měl jen poťákové kniply, takže Jevelin je pro mě úplně nová věc a možná právě proto jsem z toho tak nadšený a jiní zkušení mou radost sdílet nebudou, protože "to je prostě už dnes normální", ale knipl krásně přechází plynule, žádný odpor. Chce se dostat doprostřed a při puštění se doprostřed dostane, ale odpor je minimální a přechody přes střed zleva doprava a nahoru dolu je taktéž plynulý. Samozřejmě malinko cítíte, že jste střed právě přejeli, ale tak málo, že to se starým poťákovým xindlem nechci srovnávat. Twist už je poddajný méně a musíte trochu víc donutit páku se točit, což mi trochu ztrpčuje život zvlášť ve chvílích, kdy potřebuji jemně zaměřit nepřítele, který o mě neví a musím pálit přesně a hned killnout.

Jako jedna užitečná věc a zároveň frajeřinka je bezpečnostní packa nahoře na páce. Stejně jako u německých strojů má tu funkci, že když je nahoře, v podstatě se nedá střílet (pakliže máte klasicky vzadu na ukazováček nastavenou jako já střelbu ze všech zbraní a tudíž packa není jako spoušť přilepená k tomu tlačítku vzadu). Horní velké tlačítko, které v reálu sloužilo jako ona spoušť je tím pádem také překryté) záleží zda něm máte nastavené třeba kanony, já ne a rovnou pálím ze všeho a toto historické tlačítko mám jako hotkey na TSku. Když je ale v poloze "nelze pálit" tak vám umožňuje páku chytit všemi prsty a nemít připraven ukazovák na palbu a v tu chvíli se páka drží skvěle a můžete se soustředit v plném pevném úchopu na přistání...třeba. Když přilétáte do oblasti, kde možno čekat nepřítele, ťuknete do něj palcem a ono odskočí a přes magnetek se přichytí vzadu k tlačítku na spoušť a otevře se vám i velké tlačítko vepředu, takže pokud tam máte kanony nebo já TS, lze pálit. Joy má i samotné tlačítko, které volá po tom, abyste na něm měli palec - to je to s tím "výklenkem" vlevo vepředu. Pro informaci to slouží jako klobouček.

Celkově jsem si tímto joyem polepšil, nevěřil jsem, že kinklat pákou může být v pohodě a po dlouhém hraní bez bolesti zad. Naopak mě některé věci zarazily a nelíbí se mi, ale tak za 1500Kč nečekejte zase bůhvíco. Já to hodnotí jako ve škole jako horší 2.
Upravil/a hybca dne 12-01-2017 14:37
i.ibb.co/X77nbn3/banner2.jpg

i5-6600K @ 4.6 GHz, ASUS Z170 Pro Gaming, Gigabyte RX 5700 XT Gaming OC 8G, Kingston 8GB KIT DDR4 2400MHz CL12, Noctua NH-C12P SE14, Win 10 Pro

310_cibule
magot napsal:

V čem je problém? Je to normální joy i když jen malý.
Namapuješ si na ose Y nahoru - zoom +, dolu zoom -. Cokoliv je mapotavelné na osu X nebo Y, tam nebo zpět si na tomto můžeš využít.
WH to takhle má ..

CH to takhle asi nemá. Hýbu v mapování ministickem nahoru dolů a nic se neděje.

magot
Podporuje BOS na zoomu osy? Teď z hlavy nevím ... ale asi jo ..
Pak je ještě otázka jestli z toho mini sticku na CH lezou skutečně osy a ne jen tlač. výstup
Upravil/a magot dne 12-01-2017 15:51

Rumcajs
CH mini je skutečně X a Y - osy.
BOS má samozřejmě osu pro zoom.
Non est specifica

310_cibule
Podporuje. Osy asi lezou, nevím. Když chci zoom či cokoliv jiného (třeba Pitch Control) namapovat na ministick, nic se neděje.

310_cibule
Tak drobný posun. Nahrál jsme si znovu CH manager, všechno znovu zkalibroval včetně ministicku.

Teď už ho při mapování BoS vidí. Jenže po spuštění mise to na ministick nereaguje.

Rumcajs
Tohle se mi u BOSka taky stalo, že cosi šlo namapovat, ale ve hře to zaboha nejelo. Už ale nevím, co to bylo a jak jsem to vyřešil. Snad je omrkni, zda se ti neperou nějaký nastavení.
Non est specifica

petsild
Maj tam chybu už dost dlouho Smutný osa na zoom funguje pouze, když se namapuje správným směrem.
Divím se že to ještě žádný Boskař na ofiko podporu nenapsal.
img25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DCS.jpgimg25.rajce.idnes.cz/d2502/15/15475/15475408_671c3d189a72430840e88702444950a4/images/DR_2.jpgimg33.rajce.idnes.cz/d3302/16/16984/16984634_736d48680dbea871c244e75c34d27f32/images/SClogom.jpg

310_cibule
petsild napsal:

Maj tam chybu už dost dlouho Smutný osa na zoom funguje pouze, když se namapuje správným směrem.

Co to znamená? Mohu to nějak ovlivnit?

Jdu to tam napsat.

Aces_Wild
VPC předprodej začíná 16.1.2017

VPC je potěšeno oznámit, že v pondělí 16. ledna 2017 bude náš web otevřen pro předprodej.

Co lze předobjednat:

* VPC MongoosT-50 Grip & TMW Adapter - €159,95
* VPC TMW Extension (50mm/75mm/100mm) - €24,95
* VPC Desk Mount - €34,95
* TMW Mounting Plates (Base or Throttle) - €9,95

Pro ty kteří využijí možnosti předkoupě pak dostanou 15% slevu. VPC Founders Club pak nabízí dalších 5% z ceny dolu. Jak se stát členem VPC Founders Club? Zaregistrujte se na stránkách virpil.com do konce ledna.

Pak nabízejí soutěž pro ty co holdují lajkům na držkoknížce. Více v původní zprávě.

Celá zpráva

Cyph3r pak ve vlákně zodpověděl pár dotazů:

Co myslíte těmi "jednoosými pedály"?

Tím myslíme, že naše pedály nebudou mít brzdy. To proto, že ruské stroje používají k brždění páku na kniplu. Nicméně, v kombinaci s tlačítky lze kontrolovat levou či pravou brzdu. Mohu ale potvrdit, že do budoucna počítáme s tříosými pedály.

Používáte HALL senzory nebo potenciometry?

VPC MongoosT-50 používá bezkontaktní GMR senzory, vylepšení oproti klasickým HALLům a analogová páka na kniplu určená k brždění používa vysoce kvalitní potenciometry.

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,034,867 návštěv