Plánované, zrušené, odložené DT projekty
|
Uzin |
Přidané 05-01-2015 12:13
|

Uživatel

Příspěvek: 708
Založený: 16.01.08
|
cyberolas napsal:
Jj, tyhle věci by mě taky zajímaly, třeba tvorba mapy Slovenska (kolik lidí na tom dělalo, zajímavosti a tak...). Ale DT jsou spíše tajemní a tak si můžu tyhle věci jen představovat...
Někdy v době vydání mapy Slovenska kolovala informace, že na mapě se pracovalo tři roky, asi tři lidi. Je to JPP, snad to někdo upřesní. |
|
|
|
SepiaX |
Přidané 05-01-2015 12:16
|

Uživatel

Příspěvek: 1165
Založený: 15.11.11
|
v minulosti i pro CLOD ...Update 4.13 by měl již brzy vyjít.
Supr díky za info
Má-li problém řešení nemá cenu se trápit, nemá-li řešení trápení je zbytečné.
|
|
|
|
magot |
Přidané 05-01-2015 14:48
|

Fusioner

Příspěvek: 18189
Založený: 19.06.08
|
Uzin napsal:
cyberolas napsal:
Jj, tyhle věci by mě taky zajímaly, třeba tvorba mapy Slovenska (kolik lidí na tom dělalo, zajímavosti a tak...). Ale DT jsou spíše tajemní a tak si můžu tyhle věci jen představovat...
Někdy v době vydání mapy Slovenska kolovala informace, že na mapě se pracovalo tři roky, asi tři lidi. Je to JPP, snad to někdo upřesní.
Vím o třech lidech. Jestli se nemýlím dělala se 2 roky, ale už si to moc nepamatuju. Nicméně letní mapa Slovenska nebyla projekt DT. Byl to 3rd party projekt pro Olega pro IL2 4.09b.
DT produkovalo pouze opravy této a pozdější verzi zimní mapy.
Btw V 4.13 vyjde nově podzimní mapa Slovenska s kampaněma pro letní/zimní mapu. Takže Slovensko porád žije  |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 05-01-2015 14:56
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
SepiaX napsal:
v minulosti i pro CLOD ...Update 4.13 by měl již brzy vyjít.
Supr díky za info 
Sepi, 4.13 není pro CLOD, ale pro starého šturma :-)
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
Vladis |
Přidané 05-01-2015 14:59
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 100
Založený: 19.01.13
|
cyberolas napsal:
Taká pikoška, na mape Slovenska sú ukryté aj nejaké tie "srandičky" ako napr tento "odpočívajúci" vojak v hangáre. Niekde som čítal (asi na fore Letky 13) že je toho viac. Ja som náhodne natrafil len na 1-2 veci. Mimochodom na tomto fore sa dozvieš asi najviac info o tomto projekte.
[img]http://i1030.photobucket.com/albums/y365/vladiss1/LETECTVO/Rozne/0111.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
magot |
Přidané 05-01-2015 15:10
|

Fusioner

|
Ano jsou tam poschovávané takové vtipné věci jako půjčovna růžových kol "Jopo" 
Či různé vzkazy ... |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-01-2015 17:03
|

Diskutující

Příspěvek: 2520
Založený: 30.05.07
|
Díky moc Magote.
A sku.......o luthiera aď si odnese Lusifer.  |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 05-01-2015 17:04
|

Diskutující

|
Lucifer |
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 05-01-2015 21:59
|

Uživatel

Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
pekne si to napisal magot 
samozrejme prosili by sme moderatora, nech to hodi ako samostatne vlakno. predsa len by bola skoda, keby sa to tu casom zahrabalo
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
cyberolas |
Přidané 05-01-2015 22:20
|

Uživatel

Příspěvek: 560
Založený: 24.04.08
|
JJ, také děkuji Magote. Pro mě je šok, že vlastně DT ten projekt "jen" dojížděli. Já jsem si vždycky představoval, že bylo na začátku nějaké koordinační setkání nebo schůze, kde si členové říkali, jak se chtějí přiblížit skutečnému způsobu urbanismu měst a vesnic na Slovensku (vždyť do té doby byly na mapách domy jen tak rezesety s velkými vzdálenostmi), jak to založit na kvalitním modelu terénu, textury atd. |
|
|
|
magot |
Přidané 06-01-2015 15:17
|

Fusioner

|
Nu dobrá poslechně tedy příběh, ale pak vyčůrat a spát ...
Na počátku byly lidi kteří externě spolupracovali s Olegem. Po ukončení prací 1C se klukům z Letky 13 nelíbilo že jim Oleg slíbil létatelnou Avii a AI šmolíka v Ilovi a nesplnil to. Pouze importoval Slovensko letní mapu. Tak hledali cestu jako to provést. Po neúspěchu u velmistra Jollyho na již neexistujících AAA, jehož žádali o konvertní utilitu kterou si nechal naprogramovat a on jim ji neposkytnul se Martin obrátil přímo na Olega. Než ale toto stalo vzniknul takzv. vývojový team L13 (Předchůdce Daidalosu) a vyvíjel "ilegálně" mod pro IL2. Toho času jsem přišel do teamu já s člověkem Dr. Jones z Xentax hack komunity a počal vývoj konvertoru pro Avii a šmolíka. Dr. Jones a já jsem byly dvojítí agenti páč jsme byli zároveň i v teamu Mr. Jollyho v AAA ... (někdo to rakousko uhersko musel podkopat) V ten čas přišel do L13 i Lesník a pomohl s dekódováním zašifrovaných TGA textur.
Aby toho nebylo málo přišel další člověk, nadaný v SDK scriptu pro 3Dsmax a naprogramoval takřka identický výstup z 3dmaxu jaký používala 1C. Avia a Letov byly oživeni. Takéž významný projekt Fokker D21.
Když Oleg viděl jak jsou kluci z L13 šikovní podepsal s nimi smlouvu s za 1C protože chtěl aby IL2 pokračoval.
Tím dostali vše k ruce zdrojový kód, zdrojové soubory modelů a textur, konvert a map utility.
L13 team byl ale defacto Letka13, ne mezinárodní, tak se hledalo nové jméno. Zvítězil Daidalos.
A parta flákačů co pro nikho nic neudělaj už byla na světě  |
|
|
|
Ajvn |
Přidané 06-01-2015 16:00
|

Diskutující

|
Moje hluboká poklona Letce 13, Tobě Magote a všem Daidalosům. |
|
|
|
310_cibule |
Přidané 06-01-2015 16:06
|

Fusioner

Příspěvek: 15148
Založený: 29.09.05
|
Dobrá práce, Magote. Hodně dobrá...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
|
|
|
|
cyberolas |
Přidané 06-01-2015 20:49
|

Uživatel

|
No to jsou věci, potvrzuje se zase to, že největší životní pravda zní "Všechno je jinak" |
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 06-01-2015 23:43
|

Uživatel

Příspěvek: 879
Založený: 17.05.08
|
Pěkné čtení. Vyjde kapitola o flyable šmolíku? |
|
|
|
magot |
Přidané 06-01-2015 23:59
|

Fusioner

|
No původně byl flyable šmolík zavržen, kvůli nedostatku zdrojů. Stoupa tuto pečeť zlomil a vytvořil kokpit, ten byl přezvat do DT, částečně přepracován.
Střelecká pozice je ve stavu wip, bohužel člověk co na tom pracoval vážně onemocněl a už pravděpodobně pokračovat nebude. Těžko říct zda to vůbec spatří světlo světa.
Pozice pilota je tak z 90% ready, pozice radio operátora/ střelce tak z 60%.
pilot
[img]http://i988.photobucket.com/albums/af2/Stoupa/s-328-4.jpg[/img] is not a valid Image.
radio
[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/68344843/DTstuff/s328gun_1.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://dl.dropboxusercontent.com/u/68344843/DTstuff/s328gun_2.jpg[/img] is not a valid Image.
Aby toho nebylo málo, Stoupa nám chětl poslat i model kulometu vz30, ale než to stihl tak mu shořel s diskem ...
tenhle:
[img]http://i988.photobucket.com/albums/af2/Stoupa/dvoj10D0evz30_zpsa9806fec.jpg[/img] is not a valid Image. |
|
|
|
cyberolas |
Přidané 07-01-2015 00:57
|

Uživatel

|
Hle jaké kvantum lidského usilí maří vnější okolnosti, Magot se jen trochu rozepsal o DT a už tu máme smrt(i), vážné nemoci a shoření hadru...magie a prokletí obchází DT |
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 07-01-2015 11:03
|

Uživatel

Příspěvek: 879
Založený: 17.05.08
|
Velké díky za informace. Šmolíka je škoda, po Palbě 1938 (ČSL vs. LW) po něm (doufám) netoužím jen já.
EDIT: On by DT nějaký ten volně přístupný info web mít nemohl? Něco málo se dá pochytat po zahraničních komunitách, resp. fórech, ale bylo by fajn mít stručný přehled na jednom místě (i bez možnosti komentovat, nechť toto zůstane obsahem diskusí). Samozřejmě chápu, že DT je parta nadšenců a nemají vůči nám (natož mě) nějaký závazek, ale vhodně zvolený přísun informací by mohl (doufám) zpomalit přerod pajlotů devatenáctsetčtyřicetšestky na betatestery next-gen simulací. Kouknu-li do hyperlobby anebo xfire, cítím, že onen křížek bude brzy po funusu - rok 2014 byl obzvláště štědrý k online přítomným, ale špatným směrem. Ale stále věřím, že původní Šturm je nesmrtelný a že mu k tomu DT řádně pomůže!
Upravil/a Topper-Czech dne 07-01-2015 11:44
|
|
|
|
saldy |
Přidané 07-01-2015 11:55
|

Diskutující

Příspěvek: 3715
Založený: 29.01.09
|
Já jsem si týden před shořením hdd zálohoval všechny mé věci do šturma, ale kampaň na šmoldu z Malé vojny a SNP jsem nějakým omylem zapomněl. Každopádně se k tomu chci zase jednou vrátit, však žádný spěch, šturm nestárne, to jenom my kolem něj.
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 07-01-2015 12:21
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11133
Založený: 26.01.13
|
Topper-Czech napsal:
EDIT: On by DT nějaký ten volně přístupný info web mít nemohl? Něco málo se dá pochytat po zahraničních komunitách, resp. fórech, ale bylo by fajn mít stručný přehled na jednom místě (i bez možnosti komentovat, nechť toto zůstane obsahem diskusí). Samozřejmě chápu, že DT je parta nadšenců a nemají vůči nám (natož mě) nějaký závazek, ale vhodně zvolený přísun informací by mohl (doufám) zpomalit přerod pajlotů devatenáctsetčtyřicetšestky na betatestery next-gen simulací. Kouknu-li do hyperlobby anebo xfire, cítím, že onen křížek bude brzy po funusu - rok 2014 byl obzvláště štědrý k online přítomným, ale špatným směrem. Ale stále věřím, že původní Šturm je nesmrtelný a že mu k tomu DT řádně pomůže!
S původním Šturmem je v jeho online podobě veta - ani žádné velké speciálky v něm už nebudou. I na posledním větším serveru (AoE) rychle ubývají lidé. Imho cokoliv, co se pro další pokračování Šturma dělá, je už jen vyhazováním peněz a času. Snad ještě krom posledního patche 4.13, tam by mi přišla škoda úsilí do něj vloženého. Ale nějaké plané naděje ohledně Š-328, nebo He 177...to už dnes význam opravdu nemá.
Ve 1stCL reálně pracujeme na co možná nejméně bolestném a brzkém přechodu do BoS.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|