January 19 2026 15:06:05
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 1
Hot_Dog

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
A je to tady! PF addon
AH_James_Gastowski
313_OTU_Blc napsal:
Hele ... přestaňte už rejpat do Tempestu :sm11:
Vždyť je to tak krásný letadlo :yes: :sm12:

Kdo do něho rýpe? Každý se tady na něho třepe jak ratlík, akorát se prostě budem muset naučit nekroutit Cool

WT_Peci
to není pravda -radioaktivního ho má Rimmer, my máme obyčejnýho...Šklebící se

durynnkx
Cau letci, zajimam se o leteckou historii, hlavne WW II, libi se mi tenhle web a samozrejme Sturm vseobecne - nema konkurenci, tak jsem se zaregistroval. Litam jen offline, nemam doma net Smutný Kdy to vyjde a kolik za to budou asi chtit penez? Nepredpokladam, ze to bude zadara.. :cry:

310_cibule
To je zadarmo, tzv. patch. Musíš ale mít originál hru a všechny předchozí patche, který se ztahujou z webu.

A kdy to vyjde? No, přeci za čtrnáct dní Šklebící se
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Peci
tohle bude zadarmo, peníze si připrav na addon s Pe-2, vyjít to má do dvou týdnů Šklebící se (mimochodem, prohlásil to Oleg i o tomhle addonu?)

WT_Peci
Cibule, tvůj kolt byl proklatě rychlý, dostal jsi mne, parde... :sm41:Šklebící se

durynnkx
Takze dalsi patch? 4.03? Aha, ja myslel, ze je to placeny add-on (add-on je to nazyvane i na ofic. strankach PF). Mam samozrejme origo FB+AEP+PF, opatchovane na 4.02m Úsměv

14 dni je stary forek, nejsem uplny rookie.. Úsměv) vim ze to muze znamenat i 2 mesice..

durynnkx
Tak to je dobra zprava, nejsem milionar.. Add on s Pe 2 uz vysel vloni v Rusku, jestli se nepletu? Co je v nem? Kdysi jsem to cetl, ale jsem hlava derava..

Jp-
nee Pe-2 ka nevyšla a ten placenej adon by měl vyjít jen v rusku , ale uvidíme jak to nakonec dopadne

durynnkx
Tak snad ten velky adon vyjde i pro Evropu.. Zatim se budu kochat Tempestem a prohanet mezky a fokouše. Možná oživím vzpomínky a opráším Velký cirkus Úsměv)

Wardog
durynnkx napsal:
14 dni je stary forek, nejsem uplny rookie.. Úsměv) vim ze to muze znamenat i 2 mesice..

Je vidět,že i když jsi se zaregistroval teprve dneska,tak to tady máš dobře okoukaný Úsměv
A to je dobře :sm16:

Jinak addon nemusí být nutně placený.Obecně patch znamená,že se opravuje nějaká chyba v programu a addon zase že se do programu něco dalšího přidává.
A takových patch/addonů už na FB+AEP+PF v minulosti pár zadarmo vyšlo.

1stCL_Fucida
durynnkx napsal:
Takze dalsi patch? 4.03? Aha, ja myslel, ze je to placeny add-on (add-on je to nazyvane i na ofic. strankach PF). Mam samozrejme origo FB+AEP+PF, opatchovane na 4.02m Úsměv

Tak blbé je, že to může trvat i mnohem déle Úsměv. Vůbec se nijak patchem nevrušovat je asi nejlepší.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

MK_Paja
Pavel napsal:
Mno .. Do-335 A0 , to je něco jako YP-80 že ? Který je stejně rychlejší :lucka2:

EDIT: překlepy

No v podstatě nemlich to samý :sm6::sm6::sm6:, dvě křídla, podvozek, SOP a VOP Šklebící se

WT_Flan
Mno...Úsměv

Jestli Oleg posteluje Lagga a Jaka, bude rachot.:sm41:

Jestli posteloval k lepsimu Bf...bude dokonce hroznej kraval. :upsetw::sm23:

Emgeckovy patch se stane slabym odvarkem. Pojem "vyrvat", vyplakat" apod nabyde na cetnosti vyskytu na forech.:sm29: :sm11:

Cerveni budou chtit mit vsude Tempesta a je treba uz ted dokazat, ze ho byla cela mracna. Modri ovsem uz stavi barikadu, "opatrne hosi, opatrne..." :sm8: a nakonec doufaji, ze prumerny cerveny pilot se v Tempestu takticky znemozni. Šklebící se

Modri budou chtit mit Do, aspon na urovni "no, co, co, co,...bylo to preci uplne skoro normalni seriove letadlo, pro kazdou mapu" a cerveni odpradavna mnohdy kysele snasejici Me-262 okamzite zadupou snahu o vyskyt vice jak jednoho Do na mape do zeme.:sm23:

Ten paces nam da zase zabrat. :sm6::sm6:

1stCL_Fucida
WT_Flan napsal:
Mno...Úsměv

Jestli Oleg posteluje Lagga a Jaka, bude rachot.:sm41:

Jestli posteloval k lepsimu Bf...bude dokonce hroznej kraval. :upsetw::sm23:

Emgeckovy patch se stane slabym odvarkem. Pojem "vyrvat", vyplakat" apod nabyde na cetnosti vyskytu na forech.:sm29: :sm11:

Cerveni budou chtit mit vsude Tempesta a je treba uz ted dokazat, ze ho byla cela mracna. Modri ovsem uz stavi barikadu, "opatrne hosi, opatrne..." :sm8: a nakonec doufaji, ze prumerny cerveny pilot se v Tempestu takticky znemozni. Šklebící se

Modri budou chtit mit Do, aspon na urovni "no, co, co, co,...bylo to preci uplne skoro normalni seriove letadlo, pro kazdou mapu" a cerveni odpradavna mnohdy kysele snasejici Me-262 okamzite zadupou snahu o vyskyt vice jak jednoho Do na mape do zeme.:sm23:

Šklebící seŠklebící seŠklebící se
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Ucho
WT_Flan napsal:
Mno...Úsměv
...

:sm6: BTW zapomněl si na tu lepší K4. Jestli jich bylo vyrobenejch cca 750, tak jich alespoň 300 lítalo na ten C3...:shy:Cool
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.

MK_Paja
WT_Peci napsal:
paja_cz napsal:
WT_Peci napsal:
paja_cz napsal:
WT_Peci napsal:
paja_cz napsal:
LesniHU napsal:
.....Myslis zebrat o prototypy jako do335 nebo me109@1.98ata?
....

Do-335 se přece už vyráběl sériově :lucka2: . Vyrobeno celých 20ks !

PS: A je krásnej Šklebící se

Pokud je sériová výroba, že je každý kus jiný, tak se opravdu vyráběl sériově :sm13:

Označení A0, A1,...... je už seriové, s tím nic nenaděláš :lucka2:

Omyl ctihodný kolego A-0 je označení pro předsériovou výrobu 10 ks. :sm12:
A-1 je opravdu označení pro sériovou výrobu. Strojů v sérii A-1 bylo vyrobeno pravděpodobně do deseti kusů maximálně, většinou nekompletních a to ještě se některé, které měly být A-1 přímo na výrobní lince předělávaly na cvičnou A-12.

To vím taky ! Podstatnějsí je, že už to není prototyp. Skoro to vypadá, že jsi tenkrát seděl u výrobní linky. Šklebící se

no nezdá se mi, že by to bylo podstatnější - o tom, jestli se předsériová výroba Do-335 dá považovat za sériovou, by se dalo s úspěchem pochybovat. Mrknutí
Stroje se lišily kus od kusu, asi polovina z nich nebyla vyzbrojena a byla používána na zkoušky motorů, odledovacích zařízení apod. vzor pro sérii A-1 byl až A-010.

U pásu jsem tenkrát neseděl, ale nejsem línej si leccos najít v podkladech...:sm8:

Zkrátka, seriová výroba jela,... pokud se nemýlím, tak v tom spočíval náš prvotní spor Šklebící se

PS: Š-120 je taky každej kus originál a byla to seriová výroba Šklebící se

Pavel
Copak šlo vůbec udělat benzín C3 z hnědýho uhlí ? :sm13:
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

XXX_Dazz
Asi by to chtělo petici a ten zatracený patch zrušit !!! Myslím, že to dohadování nebudé stát za ty nové éra.

WT_Peci
paja_cz napsal:

Zkrátka, seriová výroba jela,... pokud se nemýlím, tak v tom spočíval náš prvotní spor Šklebící se

PS: Š-120 je taky každej kus originál a byla to seriová výroba Šklebící se

Já jsem nikdy neřekl, že nejela?! Já jsem jen řekl...

WT_Peci napsal:

Pokud je sériová výroba, že je každý kus jiný, tak se opravdu vyráběl sériově :sm13:

Naopak jsem s tebou souhlasil...:yes:Šklebící se

WT_Peci napsal:
A-1 je opravdu označení pro sériovou výrobu. Strojů v sérii A-1 bylo vyrobeno pravděpodobně do deseti kusů maximálně, většinou nekompletních a to ještě se některé, které měly být A-1 přímo na výrobní lince předělávaly na cvičnou A-12.

Mrknutí

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,111,412 návštěv