niekto napisal:
...Niekedy mi pripada, ze vyvojarom v DCS chyba nejaky aspon zakladny plan a robia veci tak nejak "od buka do buka". Skoda, pretoze kazda masina v DCS je skvele spravena.
niekto odpisal:
To teda ... snad jen F-86 vs Mig-15 dopadne co má hlavu a patu.
Je to tak, pri vyjadrovani nazorov (mena autorov nie su vobec dolezite, plati vseobecne) sa nechavame strhnut (mna nevynimajuc) len tym, co pozname. A nepripustame moznost, ze by tu mohlo byt aj nieco ine.
DCS86 je toho prikladom.
Ano, moze vyzerat ze F86 bez MiG-15 je proste polovicna robota. Ale to sa velmo mylime. F86 uzivalo mnoho statov a ucastnil sa vzdusnych bojov nie len v Korei.
Jeden nie moc zapadne medializovany konflikt sa odohral medzi Indiou a Pakistanom. A v tomto konflikte sa vo vzdusnom boji stretli
F86 vs MiG21!
Takze uz teraz DCS ponuka moznost si vyskusat vzdusny suboj v F86/MiG21 proti historicky spravnemu superovi.
Narazil som na to len pred par dnami: Air Defence in Northern Sector - 1971 War
Ja mam rad tieto zaujimave suboje. Bo nie len napr. Vietnam a Korea pisali historiu vzdusneho boja
jestli ale ona F-13tka není něco úplně jiného než biska...
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Koty, biska by v každém případě se Sabrem netočila a pokud by ho neměla před sebou na pekáči, tak by ani nepoužila kanon.
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Btw verzia, v tom clanku co som dal odkaz to napisane nie je, ale podla inych zdrojov mala IAF v roku '71 vo vybave FL a nie F-13.
Dalsi historicky zaujimavy konflik je Etiopsko-Somalsky '77-'78
Etiopia mala vo svojej vyzbroji vtedy F-86F a Somalci MiG-21MF. Aj ked boli oba stroje nasadene, nie je zaznam o priamom stretnuti v boji.
Kazdopadne Etiopci mali okrem ineho tiez MiG-21MF tak ako Somalci. Takze MiG21 vs MiG21!
tak aby to nevyzeralo, ze tu nikto o DCS nediskutuje, tak sem cosi pridam
boli sme si skocit v tyzdni online v F86 a moj prvy zostrel, na tomto stroji, bol celkom zaujimavy.
Dvaja sme prenasledovali unikajuci MiG nad morom, Heco v jeho vyske, ja za Hecom trochu nizsie a vzadu. Vravim sebe si, ze to by mohlo byt aj na raketu. Prepol som pekne rucne prepinac na Missile, zamieril, pockal si na ton a odpalil.
Strielal som mierne zo stupania, takze raketa sla panu Bohu do okien, aspon som mal ten pocit. Motor rychlo dohorel a uz som nebol schopny sledovat dalej drahu jej letu. Heco mi po chvilke ale hlasi, ze raketa sa naviguje na ciel.
Za okamih vybuch a chvilka napatia, bolo to vedla ci zasah? Po nekonecnych stotinach sekundy pokracovali dalej od vybuchu uz len kusy povodneho MiGa.
Já mám se Šavlí problém.Ale jenom s ní a v 1.5.V 1.2 je v pohodě.Když ji vezmu na zemi,tak se směrovka vychýlí do leva a nedá se stím pojíždět.Ale když dám vzdušnej start tak je vycentrovaná a reaguje tak jak má.
Jo ten problém tam je ale jen v tom quick mission - studený start.
Když si dáš vygenerovat misi start ze stojánky nebo s nažhaveným motorem, nebo si uděláš svoje misi se studeným startem tak je to ok. I pojíždení je v cajku.
Btw která páčka je na aktivaci podsvícení přístrojů? Mám takovej pocit že v 1.2 se automaticky rozsvítily a teď ne ...
No mě to dělalo v mejch starejch misích.Udělal jsem si novou misi a je to v cajku.Takže v těch starej ho budu muset odmazat,uložit a zkusit znova nacpat zpátky.Opruz.
U pravý nohy na bočním panelu je trojúhelníkovej výřez a tam jsou tři otočný
knoflíky.Regulace osvitu palubky,přístrojů a panelů.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.