November 24 2024 06:28:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 5

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Alpha-version of IL2BOS: Poznatky z testování.
Shadowdeath
X Novotny napsal:

Tak tady bych to viděl přesně v tom co popisoval Rumcajs. Nemusí ti to jít pro zdvojenou osu.
Nehledě na to mne zajímá použití tvého nastavení. Jak brzdíš pravou brzdou při zatáčení chápu, ale levou teda naprosto nepobírám! Mrknutí Šklebící se

Jak už jsem odpovídal, výše Rumcajzovi, zdvojenou osou to není.

No LaGG má jenom jednu brzdu, takže prakticky funguje jenom namapování na Wheel brakes, ta pravá a levá se asi ignoruje. Doufám, že obdobně tomu bud letadel co mají brzdy dvě. Ale jak to bude doopravdy, se nechám překvapit.

Robo
Shadowdeath napsal:
No LaGG má jenom jednu brzdu, takže prakticky funguje jenom namapování na Wheel brakes, ta pravá a levá se asi ignoruje. Doufám, že obdobně tomu bud letadel co mají brzdy dvě. Ale jak to bude doopravdy, se nechám překvapit.

Shadowdeath - LaGG mal v realite len jednu brzdu, zatacas potom smerovkou. Tie polozky pre pravu a lavu brzdu zvlast budu prave pre lietadla ako 109ina... Cize vsetko je v poriadku.

Art - zatial to vyzera velmi slubne, uvidime ked budeme mat LaGG s cim porovnat

BP_Madvlk
WT_Horrido napsal:

TIR funguje.
Není tam normální AA.
Hýbe se to f plné palbě v pohodě (taky tam nic není :-)
Při startu jsem využil celou šíři dráhy, i kus okolního sněhu Úsměv
Přistání jde dobře.
Nefungují brzdy mám dojem...

Rychlovka pro nás slečinky od Luftwaffe:
Je někde nějaká vizuální kontrola vysunutí klapek?

[img]https://public.bn1.livefilestore.com/y2poIFS9vvPvlR2m7u2uyKgSDK2EMh4OegOi-YkQdyUASzacSi6d7k37MMu8rGcEusHarfmgrWwf_HWKqocfqBUlScvnWfXTgzEUq5cb1h4z4Y/2013_11_18__21_31_5.jpg[/img] is not a valid Image.

Jednotka je kolo trimu výškovky hádám?
Dvojka je přepínaní kompresoru, vzadu stupeň jedna, vpředu dva.
Trojka chladič vody, dopředu otevřeno na max.
Čtverka chladič oleje, dopředu otevřeno na max.
Pětka je co?
Šestka je směs, dopředu chudá, dozadu bohatá?
Sedm je plyn.
Osm je vrtule, dopředu max záběr, dozadu placato?

1 : elerony = křidélka - takže trim křidélek
5: vypadá to na trim výškovky
6: výškový plyn ( možná směs )

Toliko překlad

Shadowdeath
Robo napsal:
Shadowdeath - LaGG mal v realite len jednu brzdu, zatacas potom smerovkou. Tie polozky pre pravu a lavu brzdu zvlast budu prave pre lietadla ako 109ina... Cize vsetko je v poriadku.

Sorry klucí, že to řeknu takhle, ale někdy si přijdu jak u blbců na dvorku Úsměv Já vím, že se snažíte pomoct, ale nejdřív si to chce pozorně přečíst co ten druhý píše.

Takže to shrnu a debatu o mapování brzd, tímto z mé strany uzavírám.

Někde ze začátku se řešilo že nefungují brzdy a trimy.

U brzd jsem zjistil následující:
- nefungují na tlačítka
- fungují na osu, ale osa je obráceně. tzn. brzdí při vyšláplém pedále. V souvisloti stím, jsem zjistil, že v nastavení chybí ikonka na obrácení této osy, proto jsem pro ostatní se stejným problémem postnul, jak se to dá vyřešit.

Bohužel místo očekávané odpovědi, jako jó mam stejnej problém, dík za řešení, jsem dostal, něco ve smyslu, ty jsi blbej, dyť stačí kliknout na ikonku.... no a pak už se to rozjelo úplně někam do ho... Úsměv

Robo: Já tvrdil, že LaGG má jiný počet brzd, než jednu? Přesně jsem napsal "No LaGG má jenom jednu brzdu" v reakci na předchozí příspěvek...

Shadowdeath

Toliko překlad

Spíše bych to viděl na elevator, ale nejsem ruštinář (pokud vím, tak LaGG trim křidélek nemá).
Upravil/a Shadowdeath dne 19-11-2013 19:10

CSW_Cassius Chaerea
Tak jsem se konečně proletěl. Chtělo to opravdu jen tři věci, páku se směsí k sobě, páku s úhlem listu od sebe a páku s plynem také dopředu, pak už se letadlo chovalo jako beránek...ale dostup jsem dosáhl nejvyšší 8 750m a nikde žádná kondenzačka. V divu jsem dosáhl rychlosti 720 km/h indikovaných a nic se neurvalo, až potom když se mi zatmělo a předpokládám že jsem měl 720-750 km/h se utrhly obě křidélka, jedna výškovka a směrovka, což je taky trochu...divné.

1stCL_Novotny
@Shadowdeath:
Sorry že se snažíme to vyřešit na rovině nastavení ve hře. Protože nutnost mapování v řádku je krokem spět. Pro mne ve fázi testování normál. Ale pokud to vadí tak se omlouvám.

Jirka
Po tolika letech nový letadla. I když zatím jen jedno. Pod dohledem zdatného ošetřovatele Casse jsem nastartoval, vzlétnul, zaakrobatil si a přistál.

Božské .... Úsměv

Robo
Shadowdeath napsal:

Robo napsal:

Sorry klucí, že to řeknu takhle, ale někdy si přijdu jak u blbců na dvorku Úsměv Já vím, že se snažíte pomoct, ale nejdřív si to chce pozorně přečíst co ten druhý píše.

Takže to shrnu a debatu o mapování brzd, tímto z mé strany uzavírám.

Někde ze začátku se řešilo že nefungují brzdy a trimy.

U brzd jsem zjistil následující:
- nefungují na tlačítka
- fungují na osu, ale osa je obráceně. tzn. brzdí při vyšláplém pedále. V souvisloti stím, jsem zjistil, že v nastavení chybí ikonka na obrácení této osy, proto jsem pro ostatní se stejným problémem postnul, jak se to dá vyřešit.

Bohužel místo očekávané odpovědi, jako jó mam stejnej problém, dík za řešení, jsem dostal, něco ve smyslu, ty jsi blbej, dyť stačí kliknout na ikonku.... no a pak už se to rozjelo úplně někam do ho... Úsměv

Robo: Já tvrdil, že LaGG má jiný počet brzd, než jednu? Přesně jsem napsal "No LaGG má jenom jednu brzdu" v reakci na předchozí příspěvek...

Brzdy na tlacitka funguju, teda ta jedna hlavna. Potvrdil som Ti, ze ostatne dve sa ignoruju na LaGGu a ze su urcene pre ine lietadla. Chapem, co myslis tym, ze tam nemas ikonku, a vidno to z toho obrazku, ale s tym som Ti nevedel poradit, kedze pouzivam cudlik. Podla vsetkeho nikto iny taky problem nemal. Prepac, ze som nepomohol, ale Tvoje otazky som cital vcelku pozorne a myslim, ze som pochopil co si sa pytal.

Mozno by pomohlo napisat na akom zariadeni konkretne si sa snazil tie brzdy namapovat.

Art
Děkuju aspoň někdo odpověděl Mrknutí.

BP_Madvlk
Shadowdeath napsal:

Toliko překlad

Spíše bych to viděl na elevator, ale nejsem ruštinář (pokud vím, tak LaGG trim křidélek nemá).

Když jsem se kvůli mé práci učil letadlo AN-24 a AN-26,bylo to rusky.Sice nevím,zda Lagg-3 měl,nebo neměl trim křidélek,zato naprosto přesně vím,že ELERONY jsou křidélka.A podle ovladače to vypadá na trim.Možná je to pouze na nastavení na zemi ( o čemž pochybuji ) ....

Vysota ( nemám ruský font a tak jsem to přeložil do latinky ikdyž mě to trhá oči ) je výška.Podle toho obrázku tam není vidět celý text a hru nemám,ale trim výškovky je to větší kolo.
Navíc vedle trimu výškovky je ještě jedno malé šedivé kolo a to vypadá na trim směrovky,páčto je tam napsáno (RULA POVOROTA)vlevo-vpravo....což je natáčení,otáčení,obrátka,obrat....atd
Upravil/a BP_Madvlk dne 19-11-2013 19:39

Shadowdeath
@Novy @Robo

Omlouvám se, kluci, byl jsem moc přísnej. Sem se zas proletět, udělal sem si další kanoj při přistání, ale uklidnil sem seÚsměv. Když to, řešení přes to forum je někdy tak deprimující, člověk občas z toho psaného textu nepochopí co ten druhej myslí, pak z toho vznikne taková pěkná řádka nedorozumnění Úsměv

Robo
Shadowdeath napsal:Když to, řešení přes to forum je někdy tak deprimující, člověk občas z toho psaného textu nepochopí co ten druhej myslí, pak z toho vznikne taková pěkná řádka nedorozumnění Úsměv

Vitaj na SVK Šklebící se

Art - zatial naozaj tazko povedat, faktom je, ze tvorcovia maju ambiciu vytvorit viac simulator ako arkadu (teda ak to mame porovnat s WT, ktory ja zase vobec nepoznam). Manazment motora vyzera dobre, ale v tejto verzii este nefunguje prehrievanie vody ani oleja. Ak mas rad WWII lietadla, urcite si zadovaz ked to vyjde, dovtedy bude tiez ovela jasnejsie co sa z BoS vykluje.

1stCL_Novotny
@Shadowdeath:

Nic se neděje.

@Art:

Tak tvé otázce se těžko dá vyjádřit!! Je to teprve Alpha tes verze. Dál se jen těžko dá říct zda tyhle letadla z WW2 někdy někdo udělá naprosto reál!! Prostě to jen tak nebude, ale snaží se o to. Pokud je měřítkem osobní pohled tak každé letadlo světa má něco kolek 3miliard reálných verzí. Vývojáři BoS udali že se budou snažit dostát věrnosti dle hmatatelných/dostupných podkladů, ale jak to bude k tvé věrnosti nikdo nedokáže říct. Mrknutí

Shadowdeath
BP_Madvlk napsal:

Shadowdeath napsal:

Toliko překlad

Když jsem se kvůli mé práci učil letadlo AN-24 a AN-26,bylo to rusky.Sice nevím,zda Lagg-3 měl,nebo neměl trim křidélek,zato naprosto přesně vím,že ELERONY jsou křidélka.A podle ovladače to vypadá na trim.Možná je to pouze na nastavení na zemi ( o čemž pochybuji ) ....

Vysota ( nemám ruský font a tak jsem to přeložil do latinky ikdyž mě to trhá oči ) je výška.Podle toho obrázku tam není vidět celý text a hru nemám,ale trim výškovky je to větší kolo.
Navíc vedle trimu výškovky je ještě jedno malé šedivé kolo a to vypadá na trim směrovky,páčto je tam napsáno (RULA POVOROTA)vlevo-vpravo....což je natáčení,otáčení,obrátka,obrat....atd

A tak měl trim křidélek, jsem se poradil se strýčkem googlem Úsměv No našel jsem tohle http://mig3.sovie...lagg3.html. Trim výškovky bude to velké kolo, a to menší na stejné ose bude trim směrovky.

BP_Madvlk
Bingo Úsměv

310_Pip
Robo napsal:

Shadowdeath napsal:Když to, řešení přes to forum je někdy tak deprimující, člověk občas z toho psaného textu nepochopí co ten druhej myslí, pak z toho vznikne taková pěkná řádka nedorozumnění Úsměv

Vitaj na SVK Šklebící se

Art - zatial naozaj tazko povedat, faktom je, ze tvorcovia maju ambiciu vytvorit viac simulator ako arkadu (teda ak to mame porovnat s WT, ktory ja zase vobec nepoznam). Manazment motora vyzera dobre, ale v tejto verzii este nefunguje prehrievanie vody ani oleja. Ak mas rad WWII lietadla, urcite si zadovaz ked to vyjde, dovtedy bude tiez ovela jasnejsie co sa z BoS vykluje.

Hmm dovolím si nesouhlasit, už se mi podařilo motor odrovnat, jen nevím zda přehřátím vody či oleje, ale bouchly oba chladiče (hnědý a bíly kouř) Šklebící se
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Art
X Novotny napsal:

@Shadowdeath:

Nic se neděje.

@Art:

Tak tvé otázce se těžko dá vyjádřit!! Je to teprve Alpha tes verze. Dál se jen těžko dá říct zda tyhle letadla z WW2 někdy někdo udělá naprosto reál!! Prostě to jen tak nebude, ale snaží se o to. Pokud je měřítkem osobní pohled tak každé letadlo světa má něco kolek 3miliard reálných verzí. Vývojáři BoS udali že se budou snažit dostát věrnosti dle hmatatelných/dostupných podkladů, ale jak to bude k tvé věrnosti nikdo nedokáže říct. Mrknutí

To mě je naproste jasné, že to je Alpha verze!!!! Úsměv číst umím, ale nikde jsem se nedočetl jak vývojáři chtějí směřovat atd. Je mi jasné, že letadlo nebude 100% realné, ale myslím si, že se k tomu dá hodně přiblížit když to vzádlo HSFX atd. I když to je Alpha verze tak už to někam směřuje. WT je stále beta verze a směřuje to do pr.... budu rád za každý váš poznatek nechci zase vrazit prachy někam co mě potom zklame. Mrknutí

Rumcajs
Art napsal:

Zdravím chtěl bych se optat zda LaGG 3 má zatím správný FM ? a zda v BoSu to hodlají vývojáři dodržet i u ostatních letadel ? Nevíte o tom prosím někdo něco ?. Nejsem žádný znalec letadel, ale co se týče WT tak to mě hodně zklamalo a u starého Il2 byla některá letadla hodně nepřesná a nerad bych se znovu nechal na pálit jako u WT a pokud by tomu vše bylo o hru bych měl veliký zájem. Co se týče 2. sv. tak mám rád reálnost OÚsměv. Děkuji.
Ano Arte, to si všichni od BOS slibují, že to bude lítat tak jako reálně. Ne jako po kolejích jak v IL2. A ne tak vycucaně z prstu, jako je to třeba v ROF. Zpracováním by to podle všeho mělo být někde mezi CloDem a DCS. Za sebe mohu říct, že komplexností řízení se to blíží spíš CloDu a samotným FM spíš DCS. Což je vlastně docela slušná volba. No a předpokládám, že letadla v BOS budou mít všechny přibližně stejnou úroveň.
Jinak zda LaGG3 z BOS má správný FM, to je těžko soudit. To by tu musel být někdo, kdo to je schopný porovnat. A asi málokdo z nás ve skutečnosti LaGG3 pilotoval, natož aby ho tahal na limit. Navíc právě tenhle typ měl operační historii hodně poznamenanou nekompetentním zacházením ze strany pilotů, mechaniků a i výroby. Dá se předpokládat, že jednotlivé kusy poskytovaly i značně odlišné výkony. Tedy nezbývá než věřit, že to maj zvládnutý dobře a snad se tím ani netrápit.

1stCL_Novotny
Arte tady najdeš na 90% svých otázek odpověď. Mrknutí
http://il2sturmov...

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,032,486 návštěv