October 20 2025 00:06:55
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Team Daidalos - novinky chystané do 4.12
BP_dFrog
Peter Winter napsal:
BP_dFrog napsal:
Spíš ano, protože Curtiss není Grumman...

takže vyjímka? Pokud vím Grumman Curtise koupil ...

Ale kdepak. Kupec byla firma North American Aviation, tu posléze získal Rockwell International a tudíž je dnes součástí firmy Boeing.

magot
Boeing je ok.

Ajvn
Čau.
Ty Saburo: Pokud máš k tomuhle nějakou " studii" napiš to přímo na stránky D.T.
Neboď pokud máš pravdu, mohl by se v této záležitosti konečně udělat trochu průlomMrknutí

magot
Saburo napsal:
Máte někdo prosím představu jak je ve hře nasimulovaná rychlost střelby M2 Browning u P-47 a P-51?
Mě podle zkoušek vychází někde mezi 705-740/min.
Udávaná kadence by měla být 750-850.

z 4.101 (v 4.11 se s tím nehejbalo)

Zdroj stáhnutí  Code
gunproperties.shotFreq = 12.5F;

12,5 x 60 = 750/min

LEON
Saburo napsal:
Už mě nepřekvapuje u některých letadel se berou hodnoty ze spodního spektra tabulek a u jiných z té druhé strany... Asi dobrej lobbing.

Ale k té kadenci, zkoušel jsem střelbu z P-47, default (zde 200 nábojů). Vystříleno bylo za 16.2.. až 16.55 sec. což mi dává tak kolem 725-741 ran za minutu. Zkoušeno několikrát, stopováno mobilem a může tam být chybka v desetinách (tak plus-mínus 10 ran/sec).

Ale třeba to mám blbě nainstalované...

Zkus nataktovat FSB nebo zvednout násobič u CPU, třeba se zlepší i ta kadence Šklebící se

https://www.rcfree.eu
606_Temp
Kua Saburo. Seš teď u Lionů, tak přece musíš vědět z jaké strany ten lobbing fouká, ne? Co tě na tom překvapuje?
Nebo máš moc rychlej počítač, trochu podtaktuj Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
MG 151/20 - 11,5/sec, tzn. 690 / min.

V reálu dával asi 750+ / min.

Osobně mě tyhle rozdíly příliš neiritují. Spíše by bylo zajímavé modelovat zasekávání zbraní.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
A kolik sníží u toho MG 151 syncgronizace s vrtulí? Určitě to nebylo bezeztrátové.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
1stCL_Fucida
Historicky u verze MG 151/20 E okolo 10 - 15%. Nicmene ja meril nesynchronizovane kanony (Bf 109 G-6 a vnejsi laufy na Fw 190 A-8).
Upravil/a 1stCL_Fucida dne 01-08-2012 08:08
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

Pragr
Saburo napsal:...Moc tomu nerozumím, ale nezávisí udávaný rozptyl kadence (750-850/min) na druhu použité munice?
Jó sem otravnej a asi budu i nadále Naštvaný

První věc je, není M2 jako M2. Jako výzbroj letadel ve WWII sloužila odlehčená verze s kratší hlavní. Pozemní "klasická" verze má hlaveň dlouhou 45'', letecká 36''. Její kadence byla nastavitelná od 750-850rpm. P-47 vycházely z továrny s nastavením 750rpm, jelikož se baterie 8 kulometů považovala za dostatečnou a nižší kadence znamenala menší opotřebení zbraně, nižší zahřívání atd. U ostatních instalací se nastavovalo 800rpm. U operačních jednotek se ale prakticky okamžitě po příchodu stroje nastavovalo 850rpm, jelikož priority reálného světa se dost liší od úřednických a pilotům šlo o maximální efekt a ne o to šetřit zbraň aby dlouho vydržela (celkem pochopitelné). Dokonce existovala polní modifikace, která zvýšila kadenci na 1000rpm. To se mělo pravidelně používat u P-51B/C/D, které nosily jen čtyři kulomety místo šesti.

Koncem války s ubývající četností leteckých soubojů a zvýšením počtů útoků na pozemní cíle se nastavení vracelo na 750rpm, jelikož delší doba po kterou bylo možno střílet byla pro daný úkol vhodnější, než vyšší kadence.

Od září 1944 se vyráběla vylepšená verze označená jako M2A1 (Browning Caliber .50 M2A1, Aircraft Basic), u níž byla možnost nastavit kadenci v rozmezí 850-950rpm. Po vyrobení cca 8000kusů byla ale výroba zastavena ve prospěch ještě pokročilejšího Browning AN M3.
Upravil/a Pragr dne 01-08-2012 10:26

Pragr
Možná někde najdu odkaz, ale jelikož je to tak 10let nazpátek, co jsem na tohle narazil, bude mi to chvilku trvat.

EDIT: Nastavení kadence, viz manuál pro M2 strana 61:

http://www.scribd.com/doc/55440241/Training-Manual-Caliber-50-M2-Browning-Machine-Gun-USA-194

Pokud myslíš nastavení u jednotek a tovární nastavení tak to ještě hledám.
Upravil/a Pragr dne 01-08-2012 12:15

magot
1stCL_Fucida napsal:
Osobně mě tyhle rozdíly příliš neiritují. Spíše by bylo zajímavé modelovat zasekávání zbraní.

Souhlas. On tam kód je na zasekávání, ale musel by se aktivovat a"zrandomizovat" a hodně lidí by to iritovalo že užuž ho měli na mušce a pak jim nějaký k*eténi naprogramovali chybovost a kvůli nim se ji to nepodařilo. To samý z bombama, motorama, torpédama atd ...

Snad jen Lesníkův kanón pro TSE TSE je parádně udělanej, kdy ho větší přetížení G poškodí a on se zasekne. Ale to jsou vyjímky.
Upravil/a magot dne 01-08-2012 12:40

Hoper
pokud lidi řvali na motory a G a DT to přežilo, pak by přežilo i tohle ;)
a myslím si, že zasekávání se zbraní na základě teplot, G, doby střelby a náhod by bylo velmi příjmené zpestření
a jestli by se zohlednily japonské zbraně, mající závěry v kabině ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Pragr
Mno, ono to zasekávání má něco do sebe. Jako třeba v RoF, kde si člověk nemůže být nikdy jistý. Viz tak dva dny nazpátek, padám na nic netušící oběť, pro jistotu natahuji kulomety a když 50m za zády nepřítele zmáčknu spoušť, z jednoho vyjde jediná rána a z druhého 16. Soupeř je varován a zdrhá a já můžu překousnout kabel od kniplu. Ano v danou chvíli frustrující, ale rozhodně bych to neměnil za 100% spolehlivost zbraní. Ve výsledku totiž tyhle "drobnosti" dokáží člověka vtáhnout do hry mnohem víc, než se zdá.

Koty
Jo... to se mi kdysi stávalo, že při střelbě v přetížení se mi zasekly zbraně... teď už to ale není, jen u TseTse
Rien n'est parfait; c'est la vie!

310_Pip
Pragr napsal:
Mno, ono to zasekávání má něco do sebe. Jako třeba v RoF, kde si člověk nemůže být nikdy jistý. Viz tak dva dny nazpátek, padám na nic netušící oběť, pro jistotu natahuji kulomety a když 50m za zády nepřítele zmáčknu spoušť, z jednoho vyjde jediná rána a z druhého 16. Soupeř je varován a zdrhá a já můžu překousnout kabel od kniplu. Ano v danou chvíli frustrující, ale rozhodně bych to neměnil za 100% spolehlivost zbraní. Ve výsledku totiž tyhle "drobnosti" dokáží člověka vtáhnout do hry mnohem víc, než se zdá.

no jo ale tam jen natahnes znova a muzes strilet, tady by to samozrejme asi neslo...

magot napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Souhlas. On tam kód je na zasekávání, ale musel by se aktivovat a"zrandomizovat" a hodně lidí by to iritovalo že užuž ho měli na mušce a pak jim nějaký k*eténi naprogramovali chybovost a kvůli nim se ji to nepodařilo. To samý z bombama, motorama, torpédama atd ...

Snad jen Lesníkův kanón pro TSE TSE je parádně udělanej, kdy ho větší přetížení G poškodí a on se zasekne. Ale to jsou vyjímky.

tak u Spita IB na UP3 se kanony zasekavaly jedna basen, vzal sem si ho dvakrat a od ty doby uz ne Naštvaný
osobne si myslim, ze tohle ma jeste cas, mely by se opravit zavaznejsi veci, pripadne dodat chybejici letadla Mrknutí
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Farky
Saburo napsal:
Pokud to dobře chápu, máme tovární nastavení které neodpovídá reálnému nastavení u jednotek (platí pro P-47).

Ne u všech jednotek, ne po celou dobu války, ne na všech bojištích. Někdy zbrojíři tu kadenci u Browningů ("padesátek" i "třicítek" ) zvýšili a někdy taky ne.

Saburo napsal:
P-51 neřeším, u modelů B/C je blbě nastavno množství munice a tím by mohly začít, kadence klidně počká.

Za to určitě může taky všemocná modrá lobby, že ty Mustangy mají víc munice než měly. Úsměv Nebo za to, že nemáme v ilovi P-47D-10 s výkonama z roku 1943, ale éro co má nesmyslně hodně paliva, dvakrát tak delší WEP a stoupavost jako field mod ze začátku roku 1944.

Saburo napsal:
Ještě sem koukal do nějaké literatury a standartní (default) zásoba munice vydržela kolem 20-ti sekund. Proč to odpovídá množství 267kusů munice a kadenci 800/min (při zkouškách se ládovalo 300 jako bojový standart, viz protokoly na wiiaircraftperformance). Asi to ale bude nějaká imperialistická propaganda...

Tzv. standardní (default) zásoba munice byla u každé jednotky jiná. Jsi nějak opomenul zmínit, že se ládovalo sice při testech 300 nábojů jako bojový standard, ale jen do šesti kulometů. Při zachování stejného zatížení to vychází 225 nábojů na hlaveň v osmi kulometech. Ale souhlasím (už myslím podruhé), že by default v P-47 mohl klidně být nějakých 250 nábojů na zbraň.

Hoper
navíc si myslím, že DT jede dle své linie a ne podle toho, co kde vykřikují nebo brečí masy (bez nějakých podložených a opodstatněných argumentů)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Farky
Saburo napsal:
No P-51B/C má ve hře 1260 nábojů jako to bylo v reálu, jen špatně napáskováno...
Kdo tu psal, že má víc???

Já to píšu, protože mají 1400 nábojů (350 na hlaveň) a ne 1260 jako v reálu. Napáskování už se řešilo, je to kompromis kryjící (podle mého názoru) solidně celou válku.

Saburo napsal:Marně hledám důvod proč snižovat kadenci zbraní, ve válce, při výcviku chápu...

Oni nic nesnižovali, jen do toho nehrabali. Mezi náma, těch celkově šest až dvanáct kulek za vteřinu (podle počtu kulometů) by bezpochyby úplně změnilo situaci s amerikama ve šturmovi. Najednou by se všichni začali určitě trefovat a nebe by se zaplnilo explodujícíma fokáčema.

Saburo napsal:P-47D-10 je jiná, už to tu bylo.
Kolik jste viděli fotek P-47 s 6-ti kulomety?
Mimochodem v tom reportu nic nepsali o snížení počtu kulometů

Nevím že by P-47D-10 měl projít úpravou FM, ale možná jsem to přehlídnul (vyskytuju se tady nepravidelně).

Projdi si ty reporty znova. Opravdu tam opakovaně nevidíš zmínku o šesti kulometech u P-47 (i když namontovaných bylo výrobcem vždycky osm)? Proč to tak je už jsem tady na SVK nedávno psal a jsem si jistý že jsi byl u toho.

Farky
Máš pravdu, raději to ukončíme když plácáš něco o nějakém božstvu.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,312,666 návštěv