September 20 2025 20:43:00
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 19

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Záhady
Robo
313_123 napsal:
sím, sím
já mám taky záhadu

proč v každem WWI/II simulátoru lítá víc lidí za temnou stranu síly ???
(teda za germány)
né, že bych si stěžoval je do čeho střílet Mrknutí

Pretoze to je trochu lahsie? Šklebící se

Serza
Ja teda nevim, vsecky temne era mi sice prijdou jednoduche na rizeni, ale mam ten pocit, ze Camel vydrbe naprosto se vsim, ikdyz se vsim na jiny zpusob.

Hokus
Serza napsal:
Ja teda nevim, vsecky temne era mi sice prijdou jednoduche na rizeni, ale mam ten pocit, ze Camel vydrbe naprosto se vsim, ikdyz se vsim na jiny zpusob.

Jo, ale dostat camela do ruky trvá vcelku dlouhou dobu a pak si tu zrucnost udržet je taky dřina.
A není na mapě snad letadlo,ktere pri plne nádrži paliva se zmeni v naprostou bestii Úsměv
A clovek se uci znova.
Ale když se zvladne je to pekne nepříjemná mrška.
Pokud napr.vyuzijes predností D VII tak mas velkou sanci.
Proste stejne nakonec vyhrává zrucnost pilota Mrknutí

WT_Horrido
Protože černé kříže a modrý max jsou sexy a Red Barona zná každý.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Nevo
No prave, to ich nikto nechce zostrelovat?? Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

Serza
Hokus napsal:
Serza napsal:

Jo, ale dostat camela do ruky trvá vcelku dlouhou dobu a pak si tu zrucnost udržet je taky dřina.
A není na mapě snad letadlo,ktere pri plne nádrži paliva se zmeni v naprostou bestii Úsměv
A clovek se uci znova.
Ale když se zvladne je to pekne nepříjemná mrška.
Pokud napr.vyuzijes predností D VII tak mas velkou sanci.
Proste stejne nakonec vyhrává zrucnost pilota Mrknutí

Bud jsem teda naproste eso, nebo sem se pro Camela narodil, nebo nevim, ale me se s nim lita naprosto nadherne, jen co jsem prisel na ten trik se smerovkou pri krouceni v levelu. Strelba z nej je naproste posusnanicko, a ze je pomalejsi nez SPAD je mi naprosto jedno, protoze si s nim pripadam po par letech lepe nez za pul roku se SPADem.

LEON
313_123 napsal:
sím, sím
já mám taky záhadu

(teda za germány)

No Ty bys měl taky lítat s námi, když volá do zbraně Tvůj císař a král zemí rakouských, uherských a českých a Ty si klidně dezertuješ k nepříteli za Entente :-D
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE
Czech Rocket Society - moderní čeští raketoví modeláři, více info ZDE

https://www.rcfree.eu
LEON
Robo napsal:
313_123 napsal:
sím, sím
já mám taky záhadu

(teda za germány)

Já jsem létal intenzivně přes rok pouze na Entente strojích a teď létám zase pouze na Central eroplánech a musím říct, že jednoznačná technická převaha se v ROF vždy dělá volbou planesetu na konkrétní mapě. Pokud Central má k dispozici staré E.III a D.II a musí bojovat proti PuPům, tak je létání za Centraly opravdu vopruz. Stejně tak když je mapa Albatrosy III/V a Pfalz III proti Camelům/Dolphin a člověk je zatáhnut do horizontálního boje v malé výšce proti Camelu, tak má Central pilot mizivé šance. Mně se naopak subjektivně zdá, že těchto map je na Syndicate o něco víc, než map s planesety např. Albatrosy III/Pfalz III proti Nieuportům 11/17 nebo Spadům VII, kde naopak cítím převahu Central strojů, protože moc lidí Nieuporty létat neumí, (pokud člověk zrovna nenarazí na nějakého WilWila nebo na Salaka z AB1). Každopádně o nějaké jednoznačné technické převaze letounů jedné strany nemůže být v ROF řeč, vždy záleží na volbě planesetu na konkrétní mapě.
FPV Air Combat - hledáme nadšence pro tuto adrenalinovou modelářskou disciplínu, více info ZDE

Merten
Robo napsal:
313_123 napsal:
sím, sím
já mám taky záhadu

(teda za germány)

Klasický spojenecký žvásty Úsměv

Robo
Merten napsal:Pretoze to je trochu lahsie? Šklebící se
Klasický spojenecký žvásty Úsměv[/quote]

Ja lietam na vsetkom Úsměv Nemyslel som to ako urazku, ale ako objektivny dovod.

313_123
LEON napsal:
313_123 napsal:
sím, sím
já mám taky záhadu

(teda za germány)

No Ty bys měl taky lítat s námi, když volá do zbraně Tvůj císař a král zemí rakouských, uherských a českých a Ty si klidně dezertuješ k nepříteli za Entente :-D

až budou makaroni pudu i za císaře Mrknutí
prapra to tam dostal do jater a od císaře trafiku - moc si ji neužil
mám po něm bodák
Upravil/a 313_123 dne 22-05-2012 19:39

LEON
Robo napsal:Pretoze to je trochu lahsie? Šklebící se

Merten napsal:Klasický spojenecký žvásty Úsměv

Robo napsal:Ja lietam na vsetkom Úsměv Nemyslel som to ako urazku, ale ako objektivny dovod.

Tak napiš také objektivně, v čem se Ti zdá létání na Central letadlech lehčí. A samozřejmě mám na mysli létání na historických mapách s alespoň tropchu věrnými kombinacemi planesetů, ne arkádové masomlejny Flying Cirkus apod. zvěrstva.
Upravil/a LEON dne 22-05-2012 22:03

Robo
LEON napsal:Tak napiš také objektivně, v čem se Ti zdá létání na Central letadlech lehčí.

To nie len Central a WWI, reagoval som to co pisal Valec, ze to je tak aj v Il-2 alebo v Clod. Moj nazor je, ze je to preto, ze nemecke era su trosku lahsie. Tak mi to pripada aj v RoFke, netreba babrat so zmesou atd. Opakujem, ze ja lietam vsetko a na oboch stranach. A tiez plati, ze kazde ero treba vediet zvladnut a je to rovnako tazke, ak sa chces dostat na uroven ze ho lietas uplne na hrane. Netreba to brat ako provokaciu, ja sam mam nemecke rad.

LEON
Robo napsal:
LEON napsal:Tak napiš také objektivně, v čem se Ti zdá létání na Central letadlech lehčí.

To nie len Central a WWI, reagoval som to co pisal Valec, ze to je tak aj v Il-2 alebo v Clod. Moj nazor je, ze je to preto, ze nemecke era su trosku lahsie. Tak mi to pripada aj v RoFke, netreba babrat so zmesou atd. Opakujem, ze ja lietam vsetko a na oboch stranach. A tiez plati, ze kazde ero treba vediet zvladnut a je to rovnako tazke, ak sa chces dostat na uroven ze ho lietas uplne na hrane. Netreba to brat ako provokaciu, ja sam mam nemecke rad.

Směs si ale musíš nastavovat i na některých Central strojích. Např. Fokker Dr.1, Fokker E.VIII, Fokker E.III, a to nevím, jak na tom jsou dvousedadlovky a bombardéry, které nelétám. (Naopak u Central letounů s motory BMW si musíš namapovat další osu pro nastavení výškové karburace, pokud hodnotíš obtížnost letounu počtem ovládaných funkcí engine managementu.) Ale to, že si nemusíš např. na Albatrosu II nastavovat směs, je Ti na houby ve chvíli, pokud musíš začít točit třeba se Sopwith Pupem. Proto jsem zdůrazňoval tu roli historického planesetu na serveru, když chceš hodnotit, která strana to má lehčí.
Mně se naopak zdá, že s Central letouny člověk potřebuje létat daleko techničtěji, víc toho umět a víc u toho přemýšlet, protože Entente má na historických mapách většinou převahu v lehkých kroutivých letounech, kde průměrnému pilotovi většinou stačí přitáhnout knipl na pupek a neutrhnout to, protože toho Huna v Albatrosu po několika otáčkách človek v Sopwithech nebo v Nieuportu 17 prostě dokroutí ať dělá co dělá Úsměv
Upravil/a LEON dne 22-05-2012 23:16

Merten
Minimálně bombardování s tiskárnou HP je snažší než s Gothou Mrknutí.Přežívání s Brisfitem,Breguetem nebo DH4 je opět snažší než s DFW např.

313_123
jo zato halberstadt je pekná svině
tuhle jsem střetnul tři v SE5 a měl jsem co dělat abych se ubránil

jinak bombardování (na SYN.) je obecně na houno
mocné AAA, karel (střelec) proti hq je snad nalitej či co
málo cílů
...

já za huny nelítám rath páč je nemám rád
občas jsem za ně teda letěl, když jich bylo 10 a těch hodných 23
ted jsou naštěstí počty většinou obráceně Mrknutí
Upravil/a 313_123 dne 23-05-2012 06:40

Robo
LEON napsal:Mně se naopak zdá, že s Central letouny člověk potřebuje létat daleko techničtěji, víc toho umět a víc u toho přemýšlet, protože Entente má na historických mapách většinou převahu v lehkých kroutivých letounech, kde průměrnému pilotovi většinou stačí přitáhnout knipl na pupek a neutrhnout to, protože toho Huna v Albatrosu po několika otáčkách človek v Sopwithech nebo v Nieuportu 17 prostě dokroutí ať dělá co dělá Úsměv

Sorry, nepisal to Valec ale Numerowski, ze preco v kazdom sime (WWI alebo WWII), nie len v RoFke, lieta viac ludi za temou stranu sily. Ty si to zvrtol len na RoFku, tam tolko skusenosti nemam, pamatam si len casy ked som RoFKu lietaval, skusal som vsetky masiny a lietal som ich rovnako a nemecke mi prisli jednoduchsie na skrotenie. Nevravim, ze lahke, bola to celkom zabava, taka Dr.I je mrcha, ale v priemere bolo (podla mna a pre mna) jednoduchsie zacat na nich. To bolo ovsem v case, ked ziadne zweisitzety neboli, teraz sa tesim, ked zase budem RoFku trosku viac lietat. Merten to hned spausalizoval na spojenecke zvasty, on lieta bombardony, tam sa ja nevyznam, take nevladzem. Mne je jedno na com kto lieta, ja lietam na vsetkom, vacsinou podla toho, ktoru stranu treba dorovnat - a treba vacsinou cervenych, to o niecom svedci a to je co Numero spominal. Obtiaznost lietadla neposudzujem podla poctu ovladacich prvkov.

WT_Horrido
Ale ona je to pravda že jsou německá letadla (stíhačky) "jednodušší." Pilot se měl soustředit na boj, neměl se rvát s vlastním letadlem. Je to prostě jiná filosofie.

Na druhou stranu technickou převahu, nějaké to báječné überletadlo (a ne, Fokker D.VII není über v pravém slova smyslu), měli Němci snad jen třikrát za velkou válku a to na velmi krátkou dobu. Jejich převaha, pokud ji měli, spočívala v taktice a organizaci nasazení. A to je něco co se v hospodské rvačce nesmrtelných Cylonů těžko nasimuluje.

Jestli tedy hraje jednoduchost a nezáludnost tak velkou roli ve výběru strany, pak to v tomto případě imho není úplně nejchytřejší.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Merten
Ale tak Robo ty žvásty byly myšleny s nadsázkou Úsměv.Taky mi nedělá problem jít za čajíčkáře/žabožrouty.

Numero Halb. umí kousnout,ale přijde mi,že až ta verze 200koní.Faktem je,že jsem na serverech ještě tu slabší snad ani neviděl Úsměv.Co se týká flaký na syndicátech já s ním větší problémy nemám,ale to muže být tím,že praktikuji strato polety Úsměv a k tomu Karlovi vzadu jen jedno.Pořád lepší Karel než idiot co se ti nasáčkuje dozadu a popraví tě proto automaticky při startu dávám lock joining.Snad jen,že by mu člověk mohl dávat rozkaz kdy má/nemá střílet Mrknutí to bohužel doted není.

j4ck41
WT_Horrido napsal:
Na druhou stranu technickou převahu, nějaké to báječné überletadlo (a ne, Fokker D.VII není über v pravém slova smyslu), měli Němci snad jen třikrát za velkou válku a to na velmi krátkou dobu. Jejich převaha, pokud ji měli, spočívala v taktice a organizaci nasazení. A to je něco co se v hospodské rvačce nesmrtelných Cylonů těžko nasimuluje.

mno a to si jeste vem, ze minimalne jedno obdobi technicky prevahy - tedy Fokker Scourge - v RoF jen tak nebude (pokud vubec). Ale jinak bych si dovolil poupravit ... v poradny hospodsky rvacce tedy na poradnym masomlejnu se ta taktika i uplatni. Vetsinou neni problem si s D.III poletovat nad hromadou u zeme krouticich hadraplanu, v klidu si nekoho vyhlidnout a pak se na nej vrhnout. A to pak Velbloudi i jiny zvirectvo pada k zemi aniz by vedeli proc.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-09-2025 17:59
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak? Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

13-07-2025 19:07
Pro zajímavost: Na území česka se v minulosti v hradních příkopech medvědi nikdy nepoužívali. Bylo to neekonomické.

38,059,704 návštěv