Opravdu ty Lavočky? Knihu jsem četl ale o Lavočce co si pamatuju jsem nečetl. Tak nevím.
Kdybych si dal práci tak bych možná vypátral i tu správnou stránku. Pamatuju si, že jeden z Frantíku proháněl Lavinu a Yaka nad letištěm a u Laviny to přehnal z dobou letu na zádech.
U těch Yaků Frantíci zřejmě našli nějakou podobnost v použitém motoru
hm nevim nevim. Stihaci skupina Normandie-Nemen (Yves Courriere) str. 78
"Mame Bell P-39 Airacobra, Hurricany a Spitfiry. Pavel vam ukaze take stihaci letoun sovetske vyroby JaK-.1 Poté si vyberete. Rozhodnuti bude na vas"
Z tohohle vyberu je JAK celkem jasna volba
Ok gryzlove. Tvoje parketa. Stejne si myslim svoje ;-) . Pokud najdes nejake zdroje ktere vyvraceji "zazite skutecnosti" tak je sem napis.
Frantici nedostali na vyber letiet lavocky. Ten incident sa stal na navsteve kde im rusi pozicali lavocku a frantik robil akrobaciu. Prehnal to s tym letom na chrbte a motor siel do kytek.
Ale stejně, můj osobní žebříček kdybych si mohl vybrat na přežití při nasazení v WWII:
1) práškovací dvouplošník na středozápadě USA
2) P51
3) FW190
4) Jak...
Sipi - nešel do kytek. Pilot který dostal lavinu půjčenou s ní udělal manévr s velkým negativním G (obrácený přemet?) a moror rozkouřil. Myslím že jej všask neodepsal.
Pilot byl velitel Jean Tulasne a LA-5 patřila Gen. Zacharovovi.. dobře známý generál, napsal třeba Já, stíhač atd. atd.
Jean Tulasne byl špičkový pilot a akrobatické představení dělal již v minulosti před pohlavárama SSSR při ukončení výcviku a taky při fingované smrti, kdy utekl z Vichistické armády.
Upravil/a GC3_Messik dne 10-01-2006 13:59
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.