January 19 2026 14:54:11
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 12

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Deathkick a jeho přínos
MK_Paja
1stCL_Fucida napsal:
Pájo..no comment Úsměv. Obhajuješ se jen slovy "ti co pochopili" a "ti co nechápou"..to není fakt nic moc. Jamamoto ti výše zcela jasně píše, že na něj to výchovný vliv mělo a ty to bez mrknutí oka ignoruješ....

Rudidlo mi výše píše, že na něj to výchovný vliv nemělo.Mrknutí

1stCL_Fucida
paja_cz napsal:
Možná máš pravdu, některé mé příspěvky mohou vyznívat mírně damagogicky, ale zkus se také někdy zamyslet nad svými řádky. Přesvědčivými argumenty dvakrát nehýří.

Lítáš většinou pouze stíhače, a Fokáče máš vypilovanýho do detailu, befka nazýváš hanlivými přívlastky, pokud Tě někdo náhodou sundá, rozžhavíš se doběla, a nejraději bys hned kliknul na disconnect. Pro Tebe je DK zbytečný, a možná Ti tvůj styl brání, dívat se tuto polemiku trochu s nadhledem.

Myslím, že by ses měl spíše soustředit obhajobě svého názoru než útokům na mě. Mé nepřesvědčivé argumenty (jaké?) jsou myslím pořád lepší, než tvé žádné, nemyslíš?

Opravdu létám většinou Fokáče. Ono když létáš za stíhače Luftwaffe, tak můžeš létat většinou Fokáče a občas Befko, nebo prakticky pořád Befko. Befko nenazývám o nic hanlivějšími názvy, než jakékoliv jiné letadlo. Je to můj stroj NO.2 a na své pozici tak nějak musím ovládat jak Emila, tak i Bf 109 G-6. Třeba na CW jsem s Fokáčem neměl ani jeden let a taky se mi tam líbilo. Imho by se to nedalo létat se strojem, který člověk nemá rád tak dlouho "úspěšně".
Když mě někdo sundá, tak rozhodně neslavím (za poslední týden jsem byl sestřelený vícekrát, než za poslední dva měsíce dohromady, takže teď všeobecně v hangáru šampaňský nestříká Šklebící se). Dělám všechno proto, aby se mi to nestávalo často. Ale zaráží mě, jak můžeš vědět, co bych v tu chvíli nejraději udělal. DK zbytečný pro mě? A proč? Když vlezu do letadla, mám k dispozici stejný materiál, jako každý jiný, DK mě ohrožuje naprosto stejně. Jde jen o to, jestli si pilot řekne, že víc touží po sestřelu, nebo po přežití. Když si řekne to druhé, DK se ho za pár týdnů moc týkat nebude - viz. Wedge.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

1stCL_Fucida
paja_cz napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Pájo..no comment Úsměv. Obhajuješ se jen slovy "ti co pochopili" a "ti co nechápou"..to není fakt nic moc. Jamamoto ti výše zcela jasně píše, že na něj to výchovný vliv mělo a ty to bez mrknutí oka ignoruješ....

Pokud vím, tak Rudidlo začal létat podstatně dříve, než byl DK zaveden. Jamamoto se "zrodil" do DK.

AH_Cutora
jak jste si jen mohli dovolit rozjet flajmu bez Cibula a jeho brusli? To nam nezapomene a az se vrati z dovolene, da nam to sezrat :sm11: :sm13:

Tajpan
1stCL_Fucida napsal:
paja_cz napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Pokud vím, tak Rudidlo začal létat podstatně dříve, než byl DK zaveden. Jamamoto se "zrodil" do DK.

Je to v ludoch.
Na niekoho to bude mať vplyv a na niekoho nie.
Na mna??? Neviem.... Ja sa vždy a v každej onnline hre snažím zvítaziť a prežiť a harť fair-play.
Ale som za DK. Lebo občas mám a ja krvavé oči a chcem niekoho roztrielať za každú cenu i za cenu vlastnej smrti. I ked sa to už dávno nestalo, ale nik nevie. Takto mám pred sebou aspon nejakú hrozbu, že sa mám krotiť a hrať aj s ohladom na druhých.

Preto nerád vulchujem, lebo pravdepodobne každý môj útok by viedol k smrti niekoho z Vás, lebo zväčša lietam na serveroch kde lietate aj Vy.
A kedže je to hra/simulátor a niekto sa zrovna pripojil a chce si zalietať , tak prečo ho mám zvulchovať a dať mu DK? A ked už niekomu neštastnou náhodou dám PK a tým možno aj DK , je podla mna lepšie ak to bude s súboji ako pri vulchovaní. I ked sa za to ospravedlnujem že niekoho PK , ja som radšej ked ho len porazím a dám mu šancu vyskočiť a šancu mi to vrátiť aj s úrokmi.

Lenže je tu a bude ešte vela ludí , čo majú aj iný pohlad na šturma a na DK.
Či sa mi ich názor páči alebo nie je , rozhodujúce je ich lietanie na serveroch.
A ja vidím z mojej skúsenosti dosti častú vec. Hlavne na mape Normandia. Lietadlo vyštartuje z letiska vo výške preletí more a zaútoči na nepriatelskú base. A vulchuje dokial nedostane PK. A o 20 minút je tu znova, preletí a vulchuje. A nič viac. Keby si aspon to vulchovanie vybojoval v súbojoch, nie len letí a letí za účelom vulchu.
Kvôli takýmto pilotom som za DK.

Opitze
Tak ja jsem velice rad, ze jsem si sve zacatky zazil v dobach, kdy DK nikdo nevyuzival, mohl jsem umrit kolikrat jsem chtel, mohl jsem experimentovat a delat vselijake psi kusy, pokud jsem nekoho taranoval tak jsem se omluvil a hotovo.
me deadkick nevychoval, a dneska me spis stve Úsměv

Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

MK_Paja
to Fuči: To nebyl útok ani napadání, jen taková úvaha.

Neřeším zde, zda DK ano nebo ne !!! .

Pouze tvrdím (argumenty zopakuji na vyžádání) , že DK nemá a ani nemůže mít žádný pozitivní, výchovný či dokonce motivační efekt na pilota. Kromě motivace se na takový server nepřipojovat.
Uvědom si, že hráč je odpojen ze hry (ze serveru) bez toho aby sebemíň porušil pravidla, jinými slovy, naprosto bezdůvodně. V žádné jiné on line hře není znám, podobný "motivační" precedens.
Velká část zde diskutujících se mnou samozřejmě souhlasí, ještě zbýváš Ty, Tajpan a Jamamoto Šklebící se

PS: zkus domluvit s Čutorou ať na pár dní nastaví DK 1"smrt"/1hodina pak snad lépe porozumíš.

MK_Paja
AH_Cutora napsal:
jak jste si jen mohli dovolit rozjet flajmu bez Cibula a jeho brusli? To nam nezapomene a az se vrati z dovolene, da nam to sezrat :sm11: :sm13:

Četl sem definici a Čutoro,...tohle přece není flame Mrknutí

Jirka
Bezva thread. Úsměv A co takhle opustit tohle teoretizování a napsat, jak zavedení DK na koho zapůsobilo ?

Takže když ho Čutora před rokem zavedl tak jsem ho vzhledem k situaci chápal a doteď je mi úplně volnej.Úsměv

Opitze
taky si myslim, ze to neni flejm. proste se tu hezky debatuje o (ne)smyslnosti deadkicku.

Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

MK_Paja
Jirka EAF310 napsal:
Bezva thread. Úsměv A co takhle opustit tohle teoretizování a napsat, jak zavedení DK na koho zapůsobilo ?

Takže když ho Čutora před rokem zavedl tak jsem ho vzhledem k situaci chápal a doteď je mi úplně volnej.Úsměv

Založ si novej thread, tenhle sem dostal od Rudidla jako dárek Šklebící se

311_Rampa
nevim no... nevim jak se na to divat. Ma to sve pro i proti. Kdyby nebyl, tak se vecer nedostanu na server. Kdyz je tak me otravuje, kdyz umru po treti. A takhle to asi bude vnimat kazdy si myslim.

Tajpan
Pajo, hry sa vyvíjajú. Hráš Battlefield2?.
Zahraj si.

Jirka
paja_cz napsal:
Jirka EAF310 napsal:

Založ si novej thread, tenhle sem dostal od Rudidla jako dárek Šklebící se

Když ono to pořád není moc čtivý. Samá akademická diskuse. Nikdo nikomu nevynadá, nikdo nikoho neurazí, nikdo neflamuje, cibule na dovolené. Jedinné pozitivum, které tady je, je to, že je pátek. Šklebící seŠklebící seŠklebící se

xHorst
paja_cz napsal:
...ještě zbýváš Ty, Tajpan a Jamamoto Šklebící se

A ja :sm38:

DEATHKICK je COOOOOOL !!!:sm12:
Nejlepe 1:1 !!!:sm13:
Upravil/a xHorst dne 06-01-2006 13:52
[img]http://i74.photobucket.com/albums/i255/xHorst/Avatar/founder_gold_en_zps81618c02.png[/img] is not a valid Image.
40.StL_Horst

1stCL_Wedge
No, nechci tady nikoho osočovat za jeho názory, ale jak jsem již psal ve svém předchozím článku, tak DK se kohokoliv z nás bude týkat podle přímé úměrnost k tomu, jak Ila bere. Pokud deš hrát !HRU! Ila2 PF+AEP+FB, s tím, že chceš kosit nepřítele, tak jako ňáký ESO, ve filmu, kterej si viděl a spoléháš na to, že se Ti nemůže, jako tomu hlavnímu hrdinovi, nic stát, tak je to špatně a DK s Tebou bude častěji než Tvá přítelkyně.:sm34: Ale pokud deš lítat do ""války"" :sm32: :sm12: na nějakej server s Il2, víš něco o výhodách a nevýhodách protivníkova a svého stroje, jsi v letce, nebo s někým spolupracuješ a prioritou pro Tebe je v první řadě ochránit sebe a svého kolegu(y) a potom teprve možná, snad přivést domů nějakej ten sestřel, potom věz, že se Dkčkem nemusíš zabejvat a pust ho z hlavy. Za pravdu Ti pajo dam jen v tom, že pro mne samotného není JIŽ DK motivací, protože se s ním stýkám jen zřídka, nechci se vytahovat, ale je to tak. A dovoluji si tvrdit, kdyžtak mne Fuči oprav, že ani pro Fučiho už není a to ze stejného důvodu jako pro mne a spousty dalších pilotů tady okolo nás.
Upravil/a 1stCL_Wedge dne 06-01-2006 14:15

1stCL_SaBot
313_OTU_Wedge napsal:
No, nechci tady nikoho osočovat za jeho názory, ale jak jsem již psal ve svém předchozím článku, tak DK se kohokoliv z nás bude týkat podle přímé úměrnost k tomu, jak Ila bere. Pokud deš hrát !HRU! Ila2 PF+AEP+FB, s tím, že chceš kosit nepřítele, tak jako ňáký ESO, ve filmu, kterej si viděl a spoléháš na to, že se Ti nemůže, jako tomu hlavnímu hrdinovi, nic stát, tak je to špatně a DK s Tebou bude častěji než Tvá přítelkyně.:sm34: Ale pokud deš lítat do ""války"" :sm32: :sm12: na nějakej server s Il2, víš něco o výhodách a nevýhodách protivníkova a svého stroje, jsi v letce, nebo s někým spolupracuješ a prioritou pro Tebe je v první řadě ochránit sebe a svého kolegu(y) a potom teprve možná, snad přivést domů nějakej ten sestřel, potom věz, že se Dkčkem nemusíš zabejvat a pust ho z hlavy. Za pravdu Ti pajo dam jen v tom, že pro mne samotného není JIŽ DK motivací, protože se s ním stýkám jen zřídka, nechci se vytahovat, ale je to tak. A dovoluji si tvrdit, kdyžtak mne Fuči oprav, že ani pro Fučiho už není a to ze stejného důvodu jako pro mne a spousty dalších pilotů tady okolo nás.

jenom bych to poopravil.
pokud se lita kooperacne se znalostma vyhod atd. tak tech sestrelu je vetsinou tolik, ze ani nevis jak jsi k nim prisel Cool

1stCL_Fucida
No, v podstatě mám na to úplně stejný názor jako Wedge, včetně označení "HRA" Úsměv.
A mě osobně DK nezasáhl snad nikdy. Dalo by se tedy říct, že přímo mé osoby se moc netýká, ale zajímá mě to spíše z hlediska diskutujícího. Rád bych z Páji dostal nějaké pádné argumenty "proč ne" ..atd. Prý je nabízí na vyžádání, tak sem s nimi.

Našel jsem zajímavou poznámku o DK 1-60 minut. V současnosti DK na AH IMHO působí spíše jako upozornění: "Tak pilote, teď už je to potřetí, co se ti něco opravdu nepovedlo. Zkus to znovu, od začátku." Dle mého úplně nejskromnějšího názoru by právě DK 1 - 60 byl výchovný, ale absolutně by narušil současné vnímání "hry". Pilot by si života vážil mnohem více - a myslím že i vulcher by si sakra rozmyslel, jestli si to má rozdat byť s jediným flakem.
Úplně stejnou službu, jako tento "chorobný strach" o život dělají i streaky ve statistikách - když pilot sundá 10 letadel na jeden život, tak se mu prostě nechce ten život ztratit. Nechat si to přerušit. Tohle je velkým motivem všech VF, mě osobně to motivuje u nás na serveru, na WT to mají počítané také, na WarClouds pokud vím též.
Čutora z určitých důvodů nechtěl staty zavést, uvedl tehdy pár vcelku rozumných argumentů. Piloti si mohou vybrat, kam půjdou. Čutorova "vize" je minimálně co se týká kvantity pilotů velmi úspěšná.

1stCL_Jamamoto
paja_cz napsal:
to Fuči: To nebyl útok ani napadání, jen taková úvaha.

Neřeším zde, zda DK ano nebo ne !!! .

Pouze tvrdím (argumenty zopakuji na vyžádání) , že DK nemá a ani nemůže mít žádný pozitivní, výchovný či dokonce motivační efekt na pilota. Kromě motivace se na takový server nepřipojovat.
Uvědom si, že hráč je odpojen ze hry (ze serveru) bez toho aby sebemíň porušil pravidla, jinými slovy, naprosto bezdůvodně. V žádné jiné on line hře není znám, podobný "motivační" precedens.
Velká část zde diskutujících se mnou samozřejmě souhlasí, ještě zbýváš Ty, Tajpan a Jamamoto Šklebící se

PS: zkus domluvit s Čutorou ať na pár dní nastaví DK 1"smrt"/1hodina pak snad lépe porozumíš.

Hrál jsi někdy HDII v multiplayeru? Nejlépe plnění úkolů ze singlplayeru? Koupíš to a můžeš si v klidu udělat kafe a dát si cigárko...dřív než za pět minut se ke hře nedostaneš(tedy, pokud čirou náhodou nezdechneš jako poslední....)

1stCL_Jamamoto
CZ_Opitz napsal:
Tak ja jsem velice rad, ze jsem si sve zacatky zazil v dobach, kdy DK nikdo nevyuzival, mohl jsem umrit kolikrat jsem chtel, mohl jsem experimentovat a delat vselijake psi kusy, pokud jsem nekoho taranoval tak jsem se omluvil a hotovo.
me deadkick nevychoval, a dneska me spis stve Úsměv

No on taky není od toho, abys kvůli němu skákal radostí!Šklebící se

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,111,348 návštěv