October 21 2025 02:13:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Zlepšení výkonu ve FPS, optimalizace nastavení
WT_Flan
von Pavel napsal:
Robo napsal:
von Pavel napsal:
313_Paegas napsal:
Něco pro lepší výkon: Game Booster

Smutný
Nedávno jsem ho taky s nadšením objevil a vyzkoušel,… a hned zase odinstaloval. Zrušil mi naprogramovaná tlačítka a ať jsem hledal, jak jsem hledal, nenašel jsem, kde mi tlačítka Game Booster vypíná.
Vyděšený

paulus musis kliknut na to 'configure' pod BOOST tlacitkom a nastavit si to tak, nech to ten konkretny proces nevypina.

V konfiguraci jsem vypnul pro jistotu vše (samozřejmě nesmysl), přesto mi naprogramovaná tlačítka nešla.
Nejdřív musím zapnout GameBooster a pak hry musím zapínat samostatně. Nemohu zapnout hru z GameBoxu, klávesnice nepochopí cestu.
GameBooster mi „prý“ zvýší výkon o 42%!?!Šklebící se

To pise kazdemu Šklebící se...Nekde to fakt ale zavre procesy, ktere jaksi clovek potrebuje, jinde to vali zcela ok a asi to v principu muze byt ku dobru veci, kdyz to povypina kde co, aby se komp nerozptyloval blbinama a soustredil se na hru Úsměv

1stCL_Chroustall
Zdravím,
mám i7 2,2 Ghz
2x4Gb
Gt 630m s 2G
a SSd disk

a přesto mi šturm běží na 3 fps...
nevěděl by někdo co s tím? Úsměv

310_cibule
Ahoj, pravděpodobně věděl, protože s tímto ti to musí běžet tak na padesát FPS nebo více.

Až zde uvidíš někoho na TS CoD (vpravo nahoře), zajdi tam. Většina z těch, kdo to létá, Ti budou s velkou pravděpodobností umět poradit. Ale chce to projít pár nastavení.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
S GT630M padesát fps? To asi opravdu velice těžko. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Chroustall
Možná by mi stačil zaslat config asi... protože třeba ProcessAffinityMask tam vůbec nemam. A ještě je možný že je to způsbený Windows 8..

310_cibule
Processaffinitymask je v CoD myslím k ničemu, CoD využívá/nevyužívá více jader dost svérázným způsobem. Ano, osmičky by mohly být problém. Už se tu o nich psalo. Ale to nemohu sloužit, nevím, nemám.

Jestli umíš anglicky, dost toho najdeš tady http://forum.1cpu....php?f=189. Včetně problémů s osmičkami.
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

310_cibule
Hele, něco jsem ti našel ;-)

http://forum.1cpu...hp?t=36078
Upravil/a 310_cibule dne 10-01-2013 22:40

1stCL_Chroustall
Tohle už jsem pročítal.....pokuď jsem tak pochopil...tak tam spíše řeší to .. že jim to nejde spustit.. to už jsem přes ten CLODer vyřešil..(ale nevím .. jsem více kovanej v němčině než angličtině)

310_cibule
Pojď na TS.

1stCL_Chroustall
už jdu

Rumcajs
Pořídil jsem si tuten zázrak http://www.alza.c...298675.htm. Je to intelovské SSD. No a na něj vrazil CLOD. Téměř pak vymizelo ono zadrhávání při průletu nad městem, nebo při rozhlížení. Pro mě to je rozhodně docela velký pokrok k celkové plynulosti hry. Určitě není potřeba do toho dávat tolik peněz. Podle mě stačí i něco mnohem levnějšího, třeba tuto http://www.alza.c...244243.htm. Zkrátka SSD na CLODa můžu jen doporučit.

Hoper
Loupežníku, kolik her ze/na steamu máš ? Steam si všechny svoje hry ukládá do jednoho společného adresáře, což pro některé "hravější" by mohl býti problém (kvůli místu).

Jinak já jeho 120 verzi mám na systém :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Rumcajs
Ehm mám jednu - CloDa. Nicméně Steam podporuje víc úložišť. Dají se v něm nakonfigurovat další adresáře pro ukládání her a při instalaci se to ptá na úložiště. Když jsem ten disk přidal do počítače, Cloda jsem odinstaloval, vyrobil nové úložiště na tom novém disku a znovu přes Steam nainstaloval s tím, že jsem zvolil ten nový disk jako cíl. Není to nic náročného. Dokonce to neponičilo nastavení, takže to bylo jen 15 minut, než se to stáhne.

Fiks
A nebo si dát tu práci a prolízt to tady.Někdo to testoval na RAM disku Úsměv

1stCL_Novotny
No mám SSD jako systémmovej disk. Bo jsem netušil že se hry nahrávají přímo do Steamu tak tam mám i CloD. Žádné zmizení cukcuků nad městem v malých vejškách nemám. Prostě to jede stejně. Takže nefím sím. Úsměv

Rumcajs
Víš co Novi, možná ho máš malýho, nebo pomalýho. Tedy toho SSD šampiona Úsměv
Nevím, jen jsem se podělil o zkušenost. Přidal jsem ten SSD a takový to zadrhávání při rozhlížení nad Calais je téměř neznatelné. Může to být i jinejma parametrma toho mýho stroječku, ale důkladně to testovat nebudu, stačí, že to chodí docela hezky.

CSL1_Talbot
Rumcajs napsal:

Pořídil jsem si tuten zázrak http://www.alza.c...298675.htm. Je to intelovské SSD. No a na něj vrazil CLOD. Téměř pak vymizelo ono zadrhávání při průletu nad městem, nebo při rozhlížení. Pro mě to je rozhodně docela velký pokrok k celkové plynulosti hry. Určitě není potřeba do toho dávat tolik peněz. Podle mě stačí i něco mnohem levnějšího, třeba tuto http://www.alza.c...244243.htm. Zkrátka SSD na CLODa můžu jen doporučit.

No presne kvoli tomu som si kupil SSD aj ja a mne isiel CLOD stale rovnako.Tak som pekne SSD do 7 dni aj vratil.
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Robo
Rumcajs napsal:

Víš co Novi, možná ho máš malýho, nebo pomalýho. Tedy toho SSD šampiona Úsměv
Nevím, jen jsem se podělil o zkušenost. Přidal jsem ten SSD a takový to zadrhávání při rozhlížení nad Calais je téměř neznatelné. Může to být i jinejma parametrma toho mýho stroječku, ale důkladně to testovat nebudu, stačí, že to chodí docela hezky.

U mna tiez poznatelne zlepsienie, lepsie to nabieha a mam to plynulejsie. Tiez DCS a vsetko ostatne bezi lepsie. Samsung 840 pro.

Rumcajs
Možná že důvodů toho poškubávání je víc. Může to být procesor, který nemá dostatečnou rezervu výkonu, pro to dogenerovávání krajiny kolem. Nebo možná že to chce víc RAM, aby se klíčové soubory nakešovaly. Nebo jsem taky na 1C foru pochytil to doporučení opravit .NET framework a reinstalovat DirectX při kdejaký změně systému. Nebo třeba CLOD vytváří dočasné soubory a potřebuje ještě k tomu paralelní přístup na disk kam ukazují TEMP a TMP proměnné.
Napíšu, na čem a jak to provozuju.
i7 2600k
16GB RAM & 1866MHz CL9
GTX 670
disky
C: SSD nějaký starší OCZ s cca 200 MB/s R/W, systém a většina SW
D: HDD 7200 RPM, TMP a TEMP adresáře
E: HDD 10k RPM, swap file
G: SSD IBM cca 500MB/s přenosy, CloD

Zkrátka mám oddělené disky pro systém, TMP a TEMP, swap a CLOD. Možná že to taky něco dělá.

Hoper
těm co to cuká - na tom ssd máte jen hru nebo i systém ?

@Rumcajsi, kde se nastavuje to rozhození do jiných adresářů ??
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,320,637 návštěv