Ježíšmarjá, Hiltoši, "skodovku za dva miliony s chybejici zakladni vybavou" si v žádném případě nekupuj. Ani já bych si jí nekoupil.
Když už jsme u těch příměrů: já si koupil škodovku čili CoD za normální cenu a plně odpovídá mým představám (pokud si někdo myslel, že škodovka bude místo toho, co dosud dělá, vyrábět BMW či porsche, tak je to opět jeho problém). Jsem spokojený, čekám na různé doplňky, trochu si jí vyladím sám a moc si jí užiju. Dělá přesně to, co od ní očekávám (možná proto, že jsem ani niky nečekal, že z ní bude ten bavorák. Jo jo, nejhorší jsou zklamaná očekávání, bez ohledu na to, jak moc realistická jsou či nejsou). Ale znovu říkám, ať si každý koupí, co uzná za vhodné, nikoho do toho nemůžu ani nechci nutit. Pokud chceš porsche...
Opitz,
ty čekáš na důchod od Kalouska? Tak to jo, to děláš dobře. A já myslel, že jsi konzervativec, který dělá všechno proto, aby se o sebe a své blízké postaral sám a nemusel nikde natahovat ruku. Řekl bych, že na tem komp budu mít ještě v devadesáti (tedy pokud se do tý doby neuchlastám dobrým španělským vínem). Ty ne?
Mimochodem mně to jede na dvojjádru, 260 GTX a čtyřech gigách paměti s mírně nadstandarními detaily nad Londýnem na avg. 25 FPS. Ale to už jsem tu tuším párkrát psal.
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 15:53
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
já nečekám od státu nic, škoda že to není reciproční vztah...
já jen, že za dalších sedm let mě už bude přes 40 a při pomyšlení, že i za další sedm let uvidím stejně hnusné menu, offline kampaň a zvuky pro hluché nebo dementní, mě opravdu děsí... ;-)
nehledě na to, že za sedm let už nikdo PC hry vyrábět nebude ;-) i díky Olegovi
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
Za sedm či ještě lépe sedmnáct let budeš rád, že je tu nějaký simulátor pro staré, slepé, hluché a dementní. Jiné už létat nebudeš moci. Věř mi, to o těch zkušenostech jsem už psal výše.
Hmmm, zatracenej Oleg, ještě že to máme na koho svést.
Že by díra na trhu? No, výborně, takže se jí hned nějaký další nladý "Oleg" pokusí zaplnit. Tak to totiž v normální ekonomice chodí. Já myslel, že toto Ti vyhovuje (za sebe řkám, že mně ano. Jsem také konzervatice, i když liberální ).
A jen úplně na okraj: Od státu samozřejmě čekáš spoustu věcí (např. budování a ošetřování infrastruktury, zajištění bezpečnosti a prosazení práva daného zákony; jiná věc je, jak to který stát dokáže Tvoje představy naplňovat).
P.S. A teď už na Vás peču. Balím to v kanclu a jedu domů. Děti přijdou až kolem sedmé, takže mám čas si zase trochu zalétat svůj nový krásný sim.
Upravil/a 310_cibule dne 04-04-2011 16:09
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
310_cibule napsal:
V pořádku, Farky. Tak pro Tebe asi Il2 ani CoD moc nejsou (a pro jiné, nejen pro mne, ano).
Hraju Il2 minimálně stejně dlouho jako ty a pořád mě to ještě baví. Poctivě jsem platil za všechno co mi Oleg naservíroval. To ale neznamená, že tam je nějaká atmosféra. Párkrát do měsíce probleskne světlejší moment, ale jinak nic. Ono taky to, co Olegovi prošlo při simulaci východní fronty (malé počty letadel atd. atd.) se mu nepovedlo "uvěřitelně" naroubovat na jiný bojiště.
Já to mám vlastně dost podobné jako ty - baví mě jen tak si poletovat, kochat se výhledem a hejbat hejblátkama a čudlit čudlíkama. Shodnu se s tebou i na tom, že Il2 nebo CoD ti (do jisté míry) dají pocit že v tom letadle fakt letíš. Jenže já nechci simulaci pilota warbirdu, já chci simulaci války. To mi Il prostě většinu času nedává.
Ale to není chyba Olega. Jestli ti tato hra nevyhovuje, kup si jinou. Že žádná jiná taková není? Recht. A víš proč? Protože se to nikomu moc nevyplatí dělat, kupuje to strašně málo lidí, ...
Kupuje to málo lidí, protože to není dobrá HRA. Šturm ani CoD nemají nic, čím by oslovily širokou hráčskou komunitu. To je ten problém a za to Oleg může a ne že ne. Moře nových platících hráčů nepřitáhneš na klikatelnej kokpit a na lítání kolem Big Benu. Ale třeba simulace "Bitvy o Británii" by lidi přitáhnout mohla že. To jsme ale nedostali.
Je to jako by sis stěžoval na škodovku že nevyrábí vznášedla. Protože ty bys moc vznášedlo od škodovky chtěl. Jenže škodovka má za to, že je za současné situqace přeci jen lepší dělat osobní auta nižší a střední třídy. A řada lidí je ráda kupuje. Vyhovují jim.
Aby ses nespletl. Šturmovik hraje většina lidí offline. Jasně, ono to vypadá že ta hra žije jen online, ale to je hluboký omyl. Pokud si to vy, tedy "pár nás, co létají zejména na síti a ve spolupráci s jinými" neuvědomujete, pokud se nechytne CoD mezi běžnými "ti co lítají zejména offline a nespolupracují s jinými", žádné pokračování zřejmě nebude. Opravdu si myslíš, že největší podíl na prodeji Ila měli online hráči? Já si to nemyslím. Pokud si hra neudrží nebo nevytvoří offline příznivce, bude to IMHO rychlej sešup a pak už jen Good Bye.
Simulátory všeho druhu skoro vychcípaly a můžeme si za to i my sami. Tolik let se honíme za detaily, že už se úplně zapomnělo na to nejdůležitější - ZÁBAVU. To neznamená že chci po CoDu nějaké Crimson Skies, pro mě je v tomhle případě ZÁBAVOU simulace VÁLKY.
Jasně, v Ilovi můžu mít offline kampaně, kde je válka. Jenže je museli vytvořit nadšenci. Jasně, v Ilovi můžu mít super zvuky který mě vtáhnou do atmosféry. Jenže je museli vytvořit nadšenci. Jasně, probíhají speciálky a online války, při kterých TO cítíš. Jenže je museli vytvořit nadšenci.
10 let mohli Oleg a spol. potají šmírovat co dělají nadšenci s jejich hrou. 10 kurevsky dlouhejch let. Co si z toho v podstatě vzali? NIC!!!
Pokud ti přijde v pořádku, že kvůli atmosféře zkrátka MUSÍŠ být v nějaké bandě, nebo se MUSÍŠ účastnit speciálek,OK. Mně to v pořádku nepřijde.
Škoda jen, že jsem se na tý mapě většinou ,,narodil" uprostřed nějaké zdi hangáru Na tom serveru od Valce mám 30 FPS nad vodou a 12 FPS nad pevninou, vše na LOW, jen terén na MEDIUM. Grafika terénu pak vypadá neuvěřitelně ošklivě jako v simulátorech, co jsem létal na 200 MHz počítačích v minulém století Ale na novou grafiku už se šetří, stará GTX260 poletí ,, z vokna po psoj "
Farky napsal:
Pokud si hra neudrží nebo nevytvoří offline příznivce, bude to IMHO rychlej sešup a pak už jen Good Bye.
Tak správně, já jsem například starej neorganizovanej offlinista již od dob Il-2 Sturmovik. Ňáký organizovaný bandy nechci. Off-line a střílet AI to je vono a nikdy jinak.
AB1_LEON napsal:
Škoda jen, že jsem se na tý mapě většinou ,,narodil" uprostřed nějaké zdi hangáru Na tom serveru od Valce mám 30 FPS nad vodou a 12 FPS nad pevninou, vše na LOW, jen terén na MEDIUM. Grafika terénu pak vypadá neuvěřitelně ošklivě jako v simulátorech, co jsem létal na 200 MHz počítačích v minulém století Ale na novou grafiku už se šetří, stará GTX260 poletí ,, z vokna po psoj "
310_cibule napsal:
No, vidíš Opitz, už si začínáme pomalu rozumět.
Za sedm či ještě lépe sedmnáct let budeš rád, že je tu nějaký simulátor pro staré, slepé, hluché a dementní. Jiné už létat nebudeš moci. Věř mi, to o těch zkušenostech jsem už psal výše.
Hmmm, zatracenej Oleg, ještě že to máme na koho svést.
Že by díra na trhu? No, výborně, takže se jí hned nějaký další nladý "Oleg" pokusí zaplnit. Tak to totiž v normální ekonomice chodí. Já myslel, že toto Ti vyhovuje (za sebe řkám, že mně ano. Jsem také konzervatice, i když liberální ).
A jen úplně na okraj: Od státu samozřejmě čekáš spoustu věcí (např. budování a ošetřování infrastruktury, zajištění bezpečnosti a prosazení práva daného zákony; jiná věc je, jak to který stát dokáže Tvoje představy naplňovat).
P.S. A teď už na Vás peču. Balím to v kanclu a jedu domů. Děti přijdou až kolem sedmé, takže mám čas si zase trochu zalétat svůj nový krásný sim.
1. Co bude za 17 let ví jen pán Bůh a díky za to, takže pozor na ty svoje závěry, protože rozhodně nemůžeš vědět, za co budu vděčný, ani to, co bude nebo nebude... Proto je dobré vždy nejprve vyhodnocovat to, co je v porovnání s tím, co bylo. Tomu se říká totiž racionální analýza. Každý kdo porovnává pouze to, co je s tím, jak by to mohlo za sedm let vypadat, je odsouzen ke škodě a v některých případech i záhubě.
2. Bral bych to všechno, co říkáš, pokud by to Oleg dělal skutečně zadarmo, jako formu charity. Pak bych ani necekl, protože bych od toho ani nic nečekal. Tady na tomto trhu je to ale veskrze paradoxní - to co dělá profík, stojí za prd, a to co dělají lidé zadarmo, jako jistou formu charity, z tohoto prdu dělá jakž takž přijatelnou věc. Pokud toto považuješ za správné, já nikoliv. Každý je nahraditelný, a Oleg není vyjímkou. Oleg byl tváří tohoto produktu, vychvaloval ho do nebe a jistě z toho také něco získá. že to stojí za prd, není chyba jeho zákazníků.
3. Díra na trhu tu je, ale je otázkou, jak ten trh vypadá, jak je zdeformován (mnohaletým monopolem) a kolik peněz z lidí už vysál, a co jim na oplátku dal. Děr je mnoho na mnoho trzích. Tyto díry si konkurují také. Já bych tedy radši nakoupil řecké hovno, pardon, dluhopis. Pokud bych tedy měl investovat několik desítek či stovek melounů... Proč to nakonec všechno nefunguje? Je to jeden velký, propojený organismus. Oleg byl monopol, zneužil svou pozici na trhu, diktovat ceny i úroveň služeb a produktů a výsledek je jako podle učebnice. Samozřejmě že to dál bude pokračovat a nejlepší by bylo, kdyby zákazník přestal neustále omýlat mýty o dokonalosti Maddox Games teamu... Rozhoduje nakonec zákazník, pokud bude mít stejný postoj jako ty, pak se nic nezmění a opravdu můžeš jako zákazník je pasivně očekávat, že si na tvou poptávku někdo laskavě vzpomene.
4. Od státu opravdu už nečekám nic. je mi jasné, že opět víš, co očekávám a co ne, ale ponech mi prosím alespoň trošku osobní svobody. Pokud něco, pak se nechávám občas překvapovat - ve většině případů negativně. Kdybych mohl jako svobodný občan sám rozhodovat, kolik státu na to, co od něj očekávám(čti slovo "očekávám" a nikoliv "pobírám", dám (svobodně a nikoliv nuceně pod hrozbou uvěznění), tak bych byl spokojen.
A teď zpátky ke COD a kdy to konečně bude opraveno? two weeks?
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
AB1_LEON napsal:
Ja mel prumer 80 FPS
Jak se Ti to povedlo takhle vytunit na takové FPS? Vždyť na fóru Tvé letky jsi psal, že na Tvém PC je to skoro nehratelné
AB1_LEON napsal:
Ja mel prumer 80 FPS
Jak se Ti to povedlo takhle vytunit na takové FPS? Vždyť na fóru Tvé letky jsi psal, že na Tvém PC je to skoro nehratelné
Uz jsem tu psal nastaveni co pouzivam. [img]http://img535.imageshack.us/img535/4170/nastavenij.png[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Valec dne 04-04-2011 18:01
Jak se Ti to povedlo takhle vytunit na takové FPS? Vždyť na fóru Tvé letky jsi psal, že na Tvém PC je to skoro nehratelné [/quote]Problem byl v tom ze se mi nechtelo zmenit nastaveni mel jsem vsechno na max a kdyz jsem to opravil na stredni tak jsem si myslel ze to mam na stredni ale porad tam zustavalo max nastaveni.Uz jsem to rikal i Pegymu neveril jsem mu kolik ma FPS.Ted mi to drzi stredni nastaveni a FPS rapidne stouplo.
Hele Opičáku, to nemá smysl. Jeho nepřesvědčíš, bude říkat že je to super i kdyby měl nula fps a nebo to ani nespustil. Pro Cibuli je nejdůležitější, že hra není dodělaná a nefunguje tak jak by měla! Psal to už několikrát, jeho nejvíc baví pokoušet se to rozjet, čekat týdny a měsíce na případné patche. Prostě todle je pro něj nejlepší možný způsob jakým simulátor může vyjít.
Bych to fakt nechal být. Kdo to má furt dokola číst.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.