January 20 2026 05:56:40
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,759
· Nejnovější pilot: Kubas
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Připomínky a dotazy pro patch 4.11
1stCL_Fucida
Taky pravda Úsměv Nicméně otázka spíše je, jestli by virtuální piloti ocenili nějaký posun virtuální hlavy (vpřed/vzad/nahoru/dolů), to je věc, která značně ovlivní výhled.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

VGR_Terp
Předpokládám, že to je foto stojícího éra, že?

http://www.virtualgrimreapers.cz/
313_OTTO
Nevim co se tu řeší. viditelnost haubny je relativní v reálu a to, jak už tu bylo řečeno, záleží na pozici hlavy. takže ovlivňuje to sposta faktorů. to jak si kdo poposedne, jak si zvedne sedačku atd atd. Když si vygooglujete fotky kokpitu spita tak uvidíte, že někteří piloti jsou naprosto utopení v kokpitu, takže by neměli vidět překryt motoru naopak jsou tam i habáni a těm zas hlava trčí nahoru, takže těm by zase měla haubna překrývat zaměřovač. Je sice pravdou že piloti té doby byli menší ale bylo tam i pár pořezů přes 185 tuším že i v českejch perutí jich pár bylo.Pokud mi zde zase něco chyví, je to stavitelnost sedačky, případně omezený 6dof spíše 3dof (pokud je a problém s nutností přepracování kokpitů) přesněji krom současných 2 rotací by mohla přibít vertikální pohyb hlavy. Nevím ale zrovna to jak vidíme kokpit mi příde jako prkotina, ale rozebírá se to tu jako by to byl ten hlavní problém. dfal by se tak totiž rozebírat každý druhý kokpit a to je prostě kravina. jediný co je relevantní je problém u trop.
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 22:50

1stCL_Fucida
Terpe, myslíš, že Spitfire za letu ohybal motor jinam? Je přece ÚPLNĚ jedno, jestli má momentálně čumýk vzhůru, nebo dolů. Na Farkyho fotografii svítí dokonce i ten zaměřovač. Těýko můžeš chtít více.

313_OTTO
jo a ještě když se tu tak holedbáte tím jak jste seděli v kokpitu spita a jakej je rozdíl mezi tím a ilem, měli jste pod prdelí padák??? byli jste připoutáni??? měli jste na sobě mundůr??? To vše ovlivňuje pohled!

313_OTTO
1stCL_Fucida napsal:
Terpe, myslíš, že Spitfire za letu ohybal motor jinam? Je přece ÚPLNĚ jedno, jestli má momentálně čumýk vzhůru, nebo dolů. Na Farkyho fotografii svítí dokonce i ten zaměřovač. Těýko můžeš chtít více.

stačilo by jen posunout foťák tak o 2 čísla dolů a uvidíš prd.
A v tom je nesmyslnost této debaty
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 22:58

Farky
Terpe tak to předpokládám taky že to éro stojí na zemi. Šklebící se

Našel jsem konečně jedno video Spitfiru co jsem hledal, nějak jsem se ho nemohl dopátrat. Stojí za zkouknutí určitě celý, cca od poloviny jsou tam záběry z kabiny - http://www.youtub...re=related

1stCL_Fucida
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Jo Otto, to se tu snažím opakovaně naznačovat Úsměv

313_OTTO
Farky napsal:
Terpe tak to předpokládám taky že to éro stojí na zemi. Šklebící se

Našel jsem konečně jedno video Spitfiru co jsem hledal, nějak jsem se ho nemohl dopátrat. Stojí za zkouknutí určitě celý, cca od poloviny jsou tam záběry z kabiny - http://www.youtub...re=related

Tak to je super videjko, ale zase jedna uštěpačná, kde měl namontovanou kameru, ve víši očí to rozhodně nebylo Mrknutí

VGR_Terp
Otto jak ty vidíš problemy inde, já vidím problem v tomto, jelikož se mi to příliš nezdá, jak je to provedené. Menší úprava by neškodila.

http://www.virtualgrimreapers.cz/
313_OTTO
Dobrá, pokud tedy nebudu mluvit o trop verzi tak teda ten překryt by měl bejt širší. je to subjektivní pocit, jako vše v této debatě. přes střed zaměřovače to nejde u žádného spitu, jen to zasahuje okraj. Ano ve skutečnosti to bylo ošéfované, stavitelnou sedačkou a jemnou úpravou pozice hlavy vůči zaměřovači, což reflexní zaměřvač právě umožňuje. Proto jsem psal i možnost jak tento "nešvar" odstranit, a to omezenou možností posunu po vertikální ose, ať už pomocí Tiru nebo něčeho jiného.
Opakuju to co jsem naznačil v reakci na fučidovo příspěvek, stačí posunout hlavu o 2 cm níže a překryt nevidíš, teda co se týče zaměřovače. pokud ale beru to že při manévrech byl pilot spíše zapřený do sedačky a né nalepený na zaměřovači viděl to asi tak jak to je (až na tu šíři) v ilu. Pokud měl možnost posunout hlavu o těch pár cenťáků dopředu, pak se z fiziologického hlediska hlava posune o pár (1-2cm) cenťáků níže to pak může způsobit to, že haubna nebude vidět. Pokud chceš tak ti udělám krátkou studii, až se k tomu dostanu, na možnosti pohybu hlavy v kokpitu s ohledem na přetížení. Dokonce ti to můžu ve 3D nasnímat v naší laborce. Ale to by asi bylo těžké nasimulovat, že při přetížení např. 5G se hlava hůře posune dopředu a nedostaneš se k nalepení k zaměřovači.
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 23:38

cyberolas
Nádherný videjko s tím spitem, nedávno tu byla pře o to, zda je správně, když je v BOB ta hra stínů v kokpitu a tady bylo vidět jak rám kabiny skutečně párkrát přes palubovku přeběhl...

311_Rampa
Takhle by měl vypadat kokpit Spitu Šklebící se

www.rolandandcaroline.co.uk/assets/images/aoe-spit1.jpg

A vůbec, postavte si freetrack a hrejte se 6DOFem a jste bez problému
Upravil/a 311_Rampa dne 30-12-2010 08:47

606_Temp
1stCL_Fucida napsal:
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:

Já myslím, že je vcelku jedno, jestli je vidět čumák letounu, nebo ne. Já být pilot, tak se spíš právě posunu ne níž, ale výš, aby mi zaměřovač nesvítil tolik do čumáku.
Když budu sedět v autě, tak taky při vyšším posazení uvidím čumák auta víc, ale zárověň uvidím lépe, než když si na frajea sklopím sedadlo a čumák neuvidím.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Farky
Otto - já vím že v tom videu není kamera ve výši očí. Já se vůbec neodvažuju soudit jestli je to v ilovi dobře nebo špatně, v tom éru jsem totiž neseděl. Terp chtěl nějakou fotku nebo video, dostal fotku a video. Vyvození nějakejch závěrů už je na něm.

Vytáhnu z rukávu ještě jeden kousek, tam pro změnu není čumák vidět vůbec. A kamera tam taky není v "dobrý" poloze. Vadí tam ten chlapík co to řídí, ale bez něj to holt asi nejde - http://www.youtub...iAIyX0l42M

313_OTTO
Farky napsal:
Otto - já vím že v tom videu není kamera ve výši očí. Já se vůbec neodvažuju soudit jestli je to v ilovi dobře nebo špatně, v tom éru jsem totiž neseděl. Terp chtěl nějakou fotku nebo video, dostal fotku a video. Vyvození nějakejch závěrů už je na něm.

Vytáhnu z rukávu ještě jeden kousek, tam pro změnu není čumák vidět vůbec. A kamera tam taky není v "dobrý" poloze. Vadí tam ten chlapík co to řídí, ale bez něj to holt asi nejde - http://www.youtub...iAIyX0l42M

jasný já to psal jen aby z toho někdo něco nesoudil Mrknutí

313_Vity
Hezky v nastavení před letem, vyplnit kolonku - výška pilota... Cool

lochness
Jestli jsem to dobre pochopil, tak puvodni problem asi nebyl v tom, jak moc je videt prekryt motoru, ale to jak moc zasahuje do zamerovaciho krize.
podle me tato diskuze ukazala, coz ale je ale asi jasne kazdemu, ze cim vys mel pilot hlavu, tim vic prekrytu videl a opacne. Tohle podle me nema cenu menit, na to si piloti muzou zvyknout.
Dulezitejsi je prave to, kolik krize je zabrano motorem, coz je krasne videt na dodanem obrazku. A jestli jsem dobre pochopil funkci reflexniho zamerovace (predstavoval jsem si to i diky tomuhle http://www.youtub...lem3FlkaMc ), tak horni hrana krytu motoru bude pro pilota porad na temer stejnem miste zamerneho krize, at ma hlavu nahore nebo dole, zmeni se jen poloha teto hrany (spolu s celym krizem) vuci stitku zamerovace, samozrejme pokud tento nejde ohnout dolu/nahoru (pak by podle me ale doslo ze zkresleni kruznice krize na elipsu) a prave podle obrazku od Farkyho na strane 3 mi to pripada odpovidajici ve hre.
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Joe Hallenbeck
No uplne puvodni smysl byl ten, ze jsem myslel ze Daidalos v tomto patchi opravi pohled u Trop verze Spitu. Tam motor neni videt vubec. Navic i pohled na kridlo je "lepsi" protoze kridla plochou zabiraji mensi plochu vyhledu naz u Vb.... Prave v dusledku toho, ze je kokpit posunuty jaksi vyse nez u jinych verzi Spitu, coz je dle meho nazoru spatne.
313_FlyBoy
RY-C

Hoper
1stCL_Fucida napsal:
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:

jak fungoval lom světla pro malé a velké Němce v FW-190 ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

39,118,222 návštěv