|
Připomínky a dotazy pro patch 4.11
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 29-12-2010 22:13
|

Hlavní administrátor

Příspěvek: 11214
Založený: 26.01.13
|
Taky pravda Nicméně otázka spíše je, jestli by virtuální piloti ocenili nějaký posun virtuální hlavy (vpřed/vzad/nahoru/dolů), to je věc, která značně ovlivní výhled.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
| |
|
|
| VGR_Terp |
Přidané 29-12-2010 22:36
|

Uživatel

Příspěvek: 591
Založený: 11.11.05
|
Předpokládám, že to je foto stojícího éra, že? |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-12-2010 22:50
|

Uživatel

Příspěvek: 547
Založený: 03.10.05
|
Nevim co se tu řeší. viditelnost haubny je relativní v reálu a to, jak už tu bylo řečeno, záleží na pozici hlavy. takže ovlivňuje to sposta faktorů. to jak si kdo poposedne, jak si zvedne sedačku atd atd. Když si vygooglujete fotky kokpitu spita tak uvidíte, že někteří piloti jsou naprosto utopení v kokpitu, takže by neměli vidět překryt motoru naopak jsou tam i habáni a těm zas hlava trčí nahoru, takže těm by zase měla haubna překrývat zaměřovač. Je sice pravdou že piloti té doby byli menší ale bylo tam i pár pořezů přes 185 tuším že i v českejch perutí jich pár bylo.Pokud mi zde zase něco chyví, je to stavitelnost sedačky, případně omezený 6dof spíše 3dof (pokud je a problém s nutností přepracování kokpitů) přesněji krom současných 2 rotací by mohla přibít vertikální pohyb hlavy. Nevím ale zrovna to jak vidíme kokpit mi příde jako prkotina, ale rozebírá se to tu jako by to byl ten hlavní problém. dfal by se tak totiž rozebírat každý druhý kokpit a to je prostě kravina. jediný co je relevantní je problém u trop.
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 22:50
|
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 29-12-2010 22:52
|

Hlavní administrátor

|
Terpe, myslíš, že Spitfire za letu ohybal motor jinam? Je přece ÚPLNĚ jedno, jestli má momentálně čumýk vzhůru, nebo dolů. Na Farkyho fotografii svítí dokonce i ten zaměřovač. Těýko můžeš chtít více.
|
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-12-2010 22:55
|

Uživatel

|
jo a ještě když se tu tak holedbáte tím jak jste seděli v kokpitu spita a jakej je rozdíl mezi tím a ilem, měli jste pod prdelí padák??? byli jste připoutáni??? měli jste na sobě mundůr??? To vše ovlivňuje pohled! |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-12-2010 22:57
|

Uživatel

|
1stCL_Fucida napsal:
Terpe, myslíš, že Spitfire za letu ohybal motor jinam? Je přece ÚPLNĚ jedno, jestli má momentálně čumýk vzhůru, nebo dolů. Na Farkyho fotografii svítí dokonce i ten zaměřovač. Těýko můžeš chtít více.
stačilo by jen posunout foťák tak o 2 čísla dolů a uvidíš prd.
A v tom je nesmyslnost této debaty
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 22:58
|
| |
|
|
| Farky |
Přidané 29-12-2010 22:58
|

Uživatel

Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Terpe tak to předpokládám taky že to éro stojí na zemi. 
Našel jsem konečně jedno video Spitfiru co jsem hledal, nějak jsem se ho nemohl dopátrat. Stojí za zkouknutí určitě celý, cca od poloviny jsou tam záběry z kabiny - http://www.youtub...re=related |
| |
|
|
| 1stCL_Fucida |
Přidané 29-12-2010 23:00
|

Hlavní administrátor

|
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Jo Otto, to se tu snažím opakovaně naznačovat
|
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-12-2010 23:00
|

Uživatel

|
Farky napsal:
Terpe tak to předpokládám taky že to éro stojí na zemi.
Našel jsem konečně jedno video Spitfiru co jsem hledal, nějak jsem se ho nemohl dopátrat. Stojí za zkouknutí určitě celý, cca od poloviny jsou tam záběry z kabiny - http://www.youtub...re=related
Tak to je super videjko, ale zase jedna uštěpačná, kde měl namontovanou kameru, ve víši očí to rozhodně nebylo  |
| |
|
|
| VGR_Terp |
Přidané 29-12-2010 23:03
|

Uživatel

Příspěvek: 591
Založený: 11.11.05
|
Otto jak ty vidíš problemy inde, já vidím problem v tomto, jelikož se mi to příliš nezdá, jak je to provedené. Menší úprava by neškodila. |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 29-12-2010 23:37
|

Uživatel

|
Dobrá, pokud tedy nebudu mluvit o trop verzi tak teda ten překryt by měl bejt širší. je to subjektivní pocit, jako vše v této debatě. přes střed zaměřovače to nejde u žádného spitu, jen to zasahuje okraj. Ano ve skutečnosti to bylo ošéfované, stavitelnou sedačkou a jemnou úpravou pozice hlavy vůči zaměřovači, což reflexní zaměřvač právě umožňuje. Proto jsem psal i možnost jak tento "nešvar" odstranit, a to omezenou možností posunu po vertikální ose, ať už pomocí Tiru nebo něčeho jiného.
Opakuju to co jsem naznačil v reakci na fučidovo příspěvek, stačí posunout hlavu o 2 cm níže a překryt nevidíš, teda co se týče zaměřovače. pokud ale beru to že při manévrech byl pilot spíše zapřený do sedačky a né nalepený na zaměřovači viděl to asi tak jak to je (až na tu šíři) v ilu. Pokud měl možnost posunout hlavu o těch pár cenťáků dopředu, pak se z fiziologického hlediska hlava posune o pár (1-2cm) cenťáků níže to pak může způsobit to, že haubna nebude vidět. Pokud chceš tak ti udělám krátkou studii, až se k tomu dostanu, na možnosti pohybu hlavy v kokpitu s ohledem na přetížení. Dokonce ti to můžu ve 3D nasnímat v naší laborce. Ale to by asi bylo těžké nasimulovat, že při přetížení např. 5G se hlava hůře posune dopředu a nedostaneš se k nalepení k zaměřovači.
Upravil/a 313_OTTO dne 29-12-2010 23:38
|
| |
|
|
| cyberolas |
Přidané 30-12-2010 00:02
|

Uživatel

Příspěvek: 560
Založený: 24.04.08
|
Nádherný videjko s tím spitem, nedávno tu byla pře o to, zda je správně, když je v BOB ta hra stínů v kokpitu a tady bylo vidět jak rám kabiny skutečně párkrát přes palubovku přeběhl... |
| |
|
|
| 311_Rampa |
Přidané 30-12-2010 08:41
|

Uživatel

Příspěvek: 642
Založený: 29.09.05
|
Takhle by měl vypadat kokpit Spitu 

A vůbec, postavte si freetrack a hrejte se 6DOFem a jste bez problému
Upravil/a 311_Rampa dne 30-12-2010 08:47
|
| |
|
|
| 606_Temp |
Přidané 30-12-2010 08:50
|

Stařešina

Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
1stCL_Fucida napsal:
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:
Já myslím, že je vcelku jedno, jestli je vidět čumák letounu, nebo ne. Já být pilot, tak se spíš právě posunu ne níž, ale výš, aby mi zaměřovač nesvítil tolik do čumáku.
Když budu sedět v autě, tak taky při vyšším posazení uvidím čumák auta víc, ale zárověň uvidím lépe, než když si na frajea sklopím sedadlo a čumák neuvidím.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
| |
|
|
| Farky |
Přidané 30-12-2010 09:12
|

Uživatel

Příspěvek: 631
Založený: 04.04.08
|
Otto - já vím že v tom videu není kamera ve výši očí. Já se vůbec neodvažuju soudit jestli je to v ilovi dobře nebo špatně, v tom éru jsem totiž neseděl. Terp chtěl nějakou fotku nebo video, dostal fotku a video. Vyvození nějakejch závěrů už je na něm.
Vytáhnu z rukávu ještě jeden kousek, tam pro změnu není čumák vidět vůbec. A kamera tam taky není v "dobrý" poloze. Vadí tam ten chlapík co to řídí, ale bez něj to holt asi nejde - http://www.youtub...iAIyX0l42M |
| |
|
|
| 313_OTTO |
Přidané 30-12-2010 11:17
|

Uživatel

|
Farky napsal:
Otto - já vím že v tom videu není kamera ve výši očí. Já se vůbec neodvažuju soudit jestli je to v ilovi dobře nebo špatně, v tom éru jsem totiž neseděl. Terp chtěl nějakou fotku nebo video, dostal fotku a video. Vyvození nějakejch závěrů už je na něm.
Vytáhnu z rukávu ještě jeden kousek, tam pro změnu není čumák vidět vůbec. A kamera tam taky není v "dobrý" poloze. Vadí tam ten chlapík co to řídí, ale bez něj to holt asi nejde - http://www.youtub...iAIyX0l42M
jasný já to psal jen aby z toho někdo něco nesoudil  |
| |
|
|
| 313_Vity |
Přidané 30-12-2010 12:33
|

Rozkoukaný

Příspěvek: 399
Založený: 12.08.07
|
Hezky v nastavení před letem, vyplnit kolonku - výška pilota... |
| |
|
|
| lochness |
Přidané 30-12-2010 12:34
|

Uživatel

Příspěvek: 954
Založený: 19.03.10
|
Jestli jsem to dobre pochopil, tak puvodni problem asi nebyl v tom, jak moc je videt prekryt motoru, ale to jak moc zasahuje do zamerovaciho krize.
podle me tato diskuze ukazala, coz ale je ale asi jasne kazdemu, ze cim vys mel pilot hlavu, tim vic prekrytu videl a opacne. Tohle podle me nema cenu menit, na to si piloti muzou zvyknout.
Dulezitejsi je prave to, kolik krize je zabrano motorem, coz je krasne videt na dodanem obrazku. A jestli jsem dobre pochopil funkci reflexniho zamerovace (predstavoval jsem si to i diky tomuhle http://www.youtub...lem3FlkaMc ), tak horni hrana krytu motoru bude pro pilota porad na temer stejnem miste zamerneho krize, at ma hlavu nahore nebo dole, zmeni se jen poloha teto hrany (spolu s celym krizem) vuci stitku zamerovace, samozrejme pokud tento nejde ohnout dolu/nahoru (pak by podle me ale doslo ze zkresleni kruznice krize na elipsu) a prave podle obrazku od Farkyho na strane 3 mi to pripada odpovidajici ve hre.
|
| |
|
|
| Joe Hallenbeck |
Přidané 30-12-2010 13:16
|

Uživatel

Příspěvek: 1781
Založený: 22.04.06
|
No uplne puvodni smysl byl ten, ze jsem myslel ze Daidalos v tomto patchi opravi pohled u Trop verze Spitu. Tam motor neni videt vubec. Navic i pohled na kridlo je "lepsi" protoze kridla plochou zabiraji mensi plochu vyhledu naz u Vb.... Prave v dusledku toho, ze je kokpit posunuty jaksi vyse nez u jinych verzi Spitu, coz je dle meho nazoru spatne.
313_FlyBoy
RY-C
|
| |
|
|
| Hoper |
Přidané 30-12-2010 17:07
|

Fusioner

Příspěvek: 12133
Založený: 29.09.05
|
1stCL_Fucida napsal:
313_OTTO napsal:
1stCL_Fucida napsal:
jak fungoval lom světla pro malé a velké Němce v FW-190 ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]

|
| |
|