March 07 2026 06:54:19
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 1
CSW_Rannisokol

· Registrovaní piloti: 2,760
· Nejnovější pilot: 310_Raptor
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Rome Total War
j4ck41
jo tam je fakt hodne znat ze jezdec ma nad pesakem vyhodu ... presne do ty doby nez pesak vytahne dlouhej kus dreva a da ho pred sebe ... ale trosinku me u ty hry mrzela takova opakovatelnost a nevypocitatelnost ... mas 70 lidi a das bitvu proti 12 zbojnikum rozhodnout automaticky a klidne se muze stat ze prijde o 2 rytire apod. ... ale jinak paradicka na vyblbnuti ... a stejne se me nejvic libilo stat na hradbach mit luk, 3 toulce sipu a z boku ostrelovat zebrik

Tajpan
Warband je skvelá hra. v offline je nedotiahnuté hlavne tvorba formácii.
ale od toho je neskutočné množstvo modov, každý si môže vybrať.
Onnline je ešte lepší. neskutočná zábava. možnost mať 225 hráčov na jednej mape!!!! Fantastický bol server 22nd, tam sa robili organizované velké bitky s formáciami. Cool

BenKenobi
VGR_j4ck41 napsal:
jo tam je fakt hodne znat ze jezdec ma nad pesakem vyhodu ... presne do ty doby nez pesak vytahne dlouhej kus dreva a da ho pred sebe ...

Problém je, že v singleplayeru tohle nikdo neumí a tak jsou tam jezdci skuteční bohové. Warband to má trochu lepčí, ale ve vanille stačilo mít 50 Švabijských rytířů a "GG" vlastně proti čemukoli, co proti tobě kdo poslal. Ale tak od balancu jsou tu mody, že Mrknutí

j4ck41
BenKenobi napsal:
VGR_j4ck41 napsal:
jo tam je fakt hodne znat ze jezdec ma nad pesakem vyhodu ... presne do ty doby nez pesak vytahne dlouhej kus dreva a da ho pred sebe ...

Problém je, že v singleplayeru tohle nikdo neumí a tak jsou tam jezdci skuteční bohové. Warband to má trochu lepčí, ale ve vanille stačilo mít 50 Švabijských rytířů a "GG" vlastně proti čemukoli, co proti tobě kdo poslal. Ale tak od balancu jsou tu mody, že Mrknutí

mno ve Warbandu tam byli nejaky manici - ti zeleni mysllim - a jejich pechota mela pavezy, kopi a kuse ... to byli pekne tuhy parchanti kteri to jizde davali docela pozrat

saldy
Hrál jsem celou serii TW ale v srdci mám jen Rome, zejména pro vyladění hratelnosti ale i historické zacílení je velmi vhodné pro hru(neni prostě nad to, vtrhnout s římany do Galie), z Medievalu2 bych vzal pouze dobývání hradů, empire je nejslabší-příliš megalomanský nepřehledný a bitvy k uzoufání nudný.
[img]https://ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
manny77
Tak sem zkusil demo Shoguna,podle mě se to povedlo,grafická stránka hry je pěkná,bitvy jsou klasika,tady snad jen jedna novinka,jízda může sesednout,takže kopiníci už nemusí jízdu deklasovat. V kampani je několik příjemných novinek.Neprozkoumané oblasti jsou znázorněny jako tradiční jap.mapa,po vyslání zvěda nebo lodí po okolí vašeho regionu se teprve ukáže normální mapa,která je zpracovaná docela pěkně.Obchodní oblasti zůstali.Agenti jsou tři druhy.Zvěd,vyšetřovatel a mnich.Ten první prozkoumává,ale můžete si z něho vytvořit i dokonalého zabijáka.Vyšetřovatel nebo spíš ochránce má za úkol chránit vaše území před cizými agenty nebo vašeho generála při útoku na nepř. území,aby vám ho někdo nesejmul,nebo i nezranil.Generál jde totiž nově i jenom zranit,po čase se samozřejmě vrátí,zřejmá dokonalejší inspirace z Napoleona.Mnich samosebou rozšiřuje náboženství,ale nově může vzbouřit provincii,což se projeví objevením povstalecké armády.To je podle mě moc šikovný,můžete v týlu protivníka vytvářet zmatek a zeslabovat jeho vojska.Nej změna je povyšování agentů.Můžete sami rozhodnout jak bude dál vývojově pokračovat,např. po několika výzvědných úkolech nebo vraždách agent postoupí na vyšší level,a vy mu určíte jeho cestu.Dokonalejší zvěd nebo vrah,záleží jenom na vás.Dokonce mu určujete i jeho společníky.Mohl jsem si vybrat opilého samuraje,ten pomáhal při vraždě nebo převlek geiši,to zase pomohlo při nepovedeném útoku,aby ho nezabili a on mohl snáze utéci. U diplomacie je novinka,při vyjednávání spojenectví dáte své děti jako rukojmí jinému klanu,jinak byste si spojence asi těžko našli,v případě že zaútočíte na svého spojence,tak rukojmí propadne hrdlem. V míru vám po čase vašeho potomka zase vrátí.Vyjednávání mě přišlo trošičku těžší,ale po chvíli si zvyknete na standard politického chování a pak to bude asi víc snadnější.Snad mě to dále ve hře více překvapí. Jinak mapa bude asi rozsáhlejší,demo je jenom na ostrově Šikoku a jeho okolí,samotný ostrov měl 5 provincií,takže se zdá,že jich v celkové mapě bude hafoŠklebící se. Zajímalo mě,jak si poradí s bojujícími mnichy,ve středověkém japonsku totiž měli celkem velký vliv i v podstatě vlastní stát ve státě a dokázali vojensky potrápit i zkušené vojevůdce. Ve hře po postavení budhistických chrámů můžete najmout jejich jednotky,ale nevypadá to nato,že budou i v kampani,což může být škoda. Generály můžete taky vylepšovat,když jsou ve městě,tak jim jde změnit chování,např. na kvalitnější ekonomiku,takže vyberou větší daně. Hra mi po provedení tahu občas dávala na výběr budoucnost mého území. Jestli chci jít vojenskou cestou,nebo hospodářsky vyvinutou. Anebo další dotaz,úroda se povedla,rozdáme přebytek mezi lidi nebo schováme na horší časy. To se mi zamlouvá,doufám,že tyhle rozhodnutí budou mít vliv na celou hru.Ale zdá se,že jo,protože jsem si vybral silnější ekonomiku a po pár tazích lepší úroda. Tolik moje zatím malá herní zkušenost,ufo jednotky tam snad žádné nebudouÚsměv,i když jsem mohl najmout nějaké házeče výbušných granátů. Sám za sebe budu kupovat,bude to stát za to,zatim čus.
Sic transit gloria mundi...

WT_Horrido
Všiml jsem si, že lučištníci umí konečně vést mířenou palbu. Když střílejí do davu, zasahují více protivníky než vlastní Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

manny77
Ti lučištníci opravdu umí líp zacílit,dostal sem se do boje,moji samurajové bez brnění proti obrněným kopiníkům,své střelce sem už na ně před tím zamířil a zapoměl jsem jim změnit rozkaz,samurajové už byli s nimi v boji a když jsem viděl mrak šípů jak samurajům letí do zad,tak se mi udělalo nevolno,ale trefovali většinou cizákyŠklebící se. Zapoměl sem na hudbu. Dokonalá. Někde sem čet,že vzali zpět jejich dřívějšího dvorního skladatele. Japíci když se rozdovádí,tak to je celkem k neposloucháníVyděšený. Ve hře absolutně nevtíravý,příjemně se to poslouchá, i v boji je to guten arbait.

WT_Horrido
Bubny a jo-ho-ho-ho je silně návyková kombinace Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Flan
Jo jo, po extempore s ETW a NTW angazovali zpet sveho dvorniho van Dycka a je to na hudbe hned poznat. Zvladl tu japanskou tematiku do hry paradne. V nebubnovacich skladbach je to proste on a v bubnovych to dokazal aniz by jeden po hodine zblbnul...Nebo zbubnul ?? Úsměv
I ja souhlasim s tim chovanim lucistniku, jop.

j4ck41
taky neco pridam ... hnedka po prvnim stretu jsem si vsimnul, ze na zemi nezustavaj lezet jen mrtvi ale i par zranenejch ... ktery se po chvilce prestavaj hejbat ... takova blbustka, ale "potesi"

saldy
doufám, že teď začnou konečně dělat na ROME2 !
[img]https://ijncluny.estranky.cz/img/original/405/mig19ccc.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
BenKenobi
Mohli by začít makat na první světové válce a využít úderný název The Great War: Total War Úsměv

WT_Flan
j4ck41 napsal:
taky neco pridam ... hnedka po prvnim stretu jsem si vsimnul, ze na zemi nezustavaj lezet jen mrtvi ale i par zranenejch ... ktery se po chvilce prestavaj hejbat ... takova blbustka, ale "potesi"

Tohle mi vylozene roztahlo hubu spokojene kolem hlavy..."sel" jsem prozkoumat zblizka jak vypadaji mrtvoly a byl mile prekvapen manikem, co se pokousel neuspesne vstat, dalsi snad plazit, ci co, dalsi se jen tak z posledniho hybal Šklebící se

WT_Flan
BenKenobi napsal:
Mohli by začít makat na první světové válce a využít úderný název The Great War: Total War Úsměv

Doufam, ze tohle je nenapadne..to si nejak nedovedu predstavit ty bitvy. Tajne doufam ve vytuneny Rome 2...nebo treba.. proc ne 30ti letou valku...??Úsměv

BenKenobi
WT_Flan napsal:
BenKenobi napsal:

Doufam, ze tohle je nenapadne..to si nejak nedovedu predstavit ty bitvy.

Prostě by se čekalo tak dlouho, až by jednomu hráči došla dělostřelecká munice nebo trpělivost, vyběhl by šturmem a druhej by ho zmasakroval z kulometů, využil by iniciativy, zaútočil by a teď by ho zmasakroval zase ten první. A pořád dokola.

manny77
Na pořadu dne by snad asi měla bejt Rome dvojka,ale zřejmě si uvědomujou,že je to jejich stěžejní dílko,tak to nebudou chtít pokakat. Doufám,že to udělaj na direct XI,stejnej engine jako Empire, Napoleon ted i Shogun a kdyby pokračovali dál i na Rome,tak nevim jak by to lidi vzali. Raději si počkám,at je to dokonalý.Úsměv

3BAP_Cassius Chaerea
Pořád tahovka...Smutný

WT_Flan
Naivni cekat neco jineho. A dalsi bude predpokladam opet tahovka Šklebící se Ale to uz jsme tu probirali, ja jsem spokojen. Treba prekvapi a nekdy osetri i strategickou cast jinak...Sice si to neumim nejak predstavit, ale pokud to bude stejne dobre funkcni jako nyni , nemam nic proti.

Jinak po Shogunovi asi spis neocekavam dalsi "druhej dil" , ale zase neco noveho. Doposud jejich chrleni her odpovidalo vicemene zhruba schematu:
novy - datadisk - dvojka, novy - datadisk - dvojka...

Jinak jen doufam, ze to nebude nejaka silena exotika...Zrovna ta tricetileta valka mi prijde slusny namet...Navic po NTW jsem zjistil, ze kratsi herni obdobi obdobi pro jeden tah se mi libi mnohem vic nez 2 roky ( ! ), rok, ci leto-zima-leto-zima

3BAP_Cassius Chaerea
No když pominu námořní bitvy, tak bohužel skutečně žádná velká změna od RTW se v Total Warech neděje. Asi dobrej business jako u CoD. Třeba Shogun překvapí aspoň po diplomatické stránce. Nevím jestli za ty léta přišly lepší hry, ale TW hrám obětuji s každým novým dílem méně a méně času, v podstatě ten čas co jsem nahrál na RTW(R) je minimálně dvojnásobný než u všech ostatních dílů TW her dohromady. Samozřejmě za tím stojí nasycení, ovšem to se dá z hráče přece dostat tím, že mu nabídnete něco nového. A když si přibližně spočítám bitvy, které jsem hrál na automatiku a které ručné, tak ten počet opět dramaticky roste ve prospěch automatiky s každým novým dílem.
Tutorialové bitvy mě v Shogunovi teda taky zrovna nezaujaly (třeba je to ale tutoriálem), zlepšování po grafické stránce, nějak nedokážu ocenit, když zrovna na to v bitvě nemám čas, ačkoliv bych si rád pořádně prohlédnul zpomaleně vojáčky jak do sebe řežou. No snad se dájí v Shogun2 bitvy natáčet. Statistiky (nemyslím pobitevní) co jsem zběžně prohlédnul jsou lepší než v MTW, ale furt čekám, že tam jednou uvidím počet vojáků jednotlivých národů, které jsem poslal do nebe a počet vojáků které jsem ztratil. Ale jedno teda taky musím pochválit u Shoguna, obrázky a hudba, i když zrovna obrázky u avatarů rodiny mě docela překvapili, ovšem těžko zatím říct jestli pozitivně, nebo negativně.

Co se týká strategické části, tak ta mapa je teda pěkně udělaná, to se musí nechat. Ale jinak mimo pár divný pokusů (v MTW dva typy provincí "hradní" a "městské", v ETW jedna province s jedním městem a několika městečky) je to bohužel furt to samé, ale to už tady bylo-prostě tahovka.
Upravil/a 3BAP_Cassius Chaerea dne 26-02-2011 16:36

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-03-2026 12:24
večerníček z třetí říše https://youtu.be/.
..N8z5guABCb

29-01-2026 21:13
Každá dobrá snaha se počítá! :-)

28-01-2026 08:45
Oslava doma vyrobeným rámenem se počitá? Úsměv https://imgur.com.
..

27-01-2026 16:56
Mám někde doma konzervu s kaki. Bude to stačit?

26-01-2026 19:44
Kdo má doma saké nebo něco japonského (a vlastně klidně i korejské sodžu) - tak zítra by se dožil 106 let Hirojoši Nišizawa...

13-01-2026 15:22
touch & go jde i bez podvozku https://youtube.c.
..906nYc3PZR

01-01-2026 13:45
Spitfire Over Berlin Šklebící se https://youtu.be/.
..5VhM8uOx67

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

39,594,550 návštěv