December 08 2025 17:23:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 6

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Váš první letecký simulátor
Vitman
OTU_oblak napsal:
fleet defender....bylo to dobré???

Mě se to nelíbilo, CAP na Amize mi připadal mnohem hezčí a lepší.

313_Volume
já začínal na půjčeným atari 800, apk jsem testoval didaktika a commodory, až se mu mě usídlila C64II, časem přišla mnohá vylepšení (draze zaplacená) jako final cartrige III, a floppy...v r. 93, kdy už byla C64 opravdu překonaná jsem získa 286/20MHZ, 2MB ram a 40HDD doublespejsnutej na 80...512kB vga karta a z počátku herkules monitor, po roce jsem s težkým srdce, ale za těžké peníze prodal commodora a pořídil zánovní mono VGA monitor, pak už šly upgrejdy jako po másle (většinou díky nutnosti posílit krze novější a náročnější simulátory), přes 386,486,486DX4 (120MHZ) jsem se dostal k současnému AMD2500+ (už tři roky starému), na kterém ten šturm ještě jakš takš běhá....proč to píšu? protože jsem taky simulátorový závislák a většina věcí, který jsem tady zahlídl mě prošla compem...některý se ohřály jen chvíli, některý vydržely dlouho....dokonce jsem si dnes stáhl 1942, ale i když jsem to rozjel, zaboha jsem neuměl přepnout pohledy - klobouček neragoval, plynovka taky bez odezvy Úsměv

co mě ale děsí víc je, že když spočítám tu investici do těch všech věcí, je docela možný, že bych za ty prachy mohl mít doma slušný olítaný UL letadlo Úsměv

alert
První se jmenoval snad "Sopwith" 2D hra něco jako pingpong, takže za sim se to nekvalifikuje :sm19:, a pak už slavný Flanker 1.0. Od té doby jsem hledal něco, co by se Flankerovi vyrovnalo (Fleet Defender, JF15,JF18, Falcony atd.). Až jsem našel - Il2...Cool

312_Karl
Hoper napsal:
WT_Schmouddle napsal:
Hoper: Kennedy Approach byl straaaašlivej nářez....možná že to najdu na emulátoru....loool

jj, říkalo to dost lidí Úsměv

genialni!

chvilkama jsem mel sice pocit, ze jsem chobotnice a mozek se pokousel o multitasking - 3 letadla cekaj na start, 2 se motaj kolem letiste a chtej sednout a dalsich 5 se blizi z ruznych smeru k letisti...

po hodine hrani docela slusne na palici :sm19:

ale genialni... :sm38:

EDIT: Schmouddle - to Mosquito se jmenovalo ACE OF ACES.. z kazetaku se to delsi dobu nahravalo, nez se to pak hralo :sleep:Cool
Upravil/a 312_Karl dne 19-12-2005 01:49

www.312raf.com
312_Jura
muj prvni co si pamatuju byl Spitfire na Atarku, pak urcite neco ale uz mi pamet neslouzi ( chodil sem tehdy mozna tak do 1. tridy Úsměv )..
no a na PC:
F-117
Red Baron
F-29 Retaliator
Chuck Yeager
LHX
Secret Weapons of Luftwaffe
Aces over Europe
!!Overlord!!
TFX
B-17
Fly!
Battle of Britain
Red Baron II, 3D
F-22 Lightning II
F-16 Multirole Fighter
Commanche 1,2,3
MFS2002
Su27
Hind
World War II Fighters
CFS3
EAW
MFS2004
Il2
a 100% sem na neco zapomel..
Upravil/a 312_Jura dne 19-12-2005 11:10

http://spitfire.ic.cz/
Ace
Prvni? To byla F15: cerny dole byly nahore a za vocasem pet sest raket... Pak uz vysel RedBaron, dlouho nic jinyho -> IL2 + FB (a kdyby to ted nevypadalo jak podivna hranata slideshow, tak baronim dal

http://www.bitevnici.wz.cz/news.php
MIKI
WW II Fighters

Zacal som to morzit u kamosa a musim priznat,ze kvoli tomu som si zaobstaral aj prvy comp.
Je len skoda,ze to nefachci na silnejsich masinach.Obcas by som sa k tomu aj vratil.:sm39::sm41:

Arnold Eso Rimmer
Začínal sem na simu F-19 (výborná gameska :sm38Úsměv, Retaliator, Gunship 2000, a nesmím zapomenout na výbornou automatovku Afterburner, to bylo dvoukorun. (Nebo pěti? Už nevim) Nesměl chybět Crimsonskyes (snad sem to napsal dobře) A pak jeste na 386 sem pařil jakejsi sim letadélka (asi cessna) co lítalo ve městě. Asi simulace vyhlídkového letu, už je to dávno takže nevim jestli sem přišel na smysl :lol:

Rufu
Ace napsal:
Prvni? To byla F15: cerny dole byly nahore a za vocasem pet sest raket... Pak uz vysel RedBaron, dlouho nic jinyho -> IL2 + FB (a kdyby to ted nevypadalo jak podivna hranata slideshow, tak baronim dal

stáhni nové textury s D3d a už není hranatý,bohužel už nevím linky.

Rufu
Jak již všichni psali Sinclair-Spitfire,Dambusters
Atari-Blue max....
V tý době první samodomo joy-ty dodávaný se lámaly.Úsměv
Pc Chuck Yeager... pak koupě první originálky Aces collection

CZAF_mrazik
alert napsal:
První se jmenoval snad "Sopwith" 2D hra něco jako pingpong, takže za sim se to nekvalifikuje :sm19:, a pak už slavný Flanker 1.0. Od té doby jsem hledal něco, co by se Flankerovi vyrovnalo (Fleet Defender, JF15,JF18, Falcony atd.). Až jsem našel - Il2...Cool

toho sopwitha porad mam, muzu poslal, je teda nutny i spomalovacy program a nastavit 1procento vykonu Úsměv))

CZAF_mrazik
WT_Horrido napsal:
LHX attack choper http://www.mobyga...creenshots
Secret weapons of the Luftwaffe [url]http://www.mobygames.com/game/dos/secret-weapons-of-the-luftwaffe/screenshots [/url]

ha oboje vlastnim orig. cd, SWOTL se vsema datadiskama je narez, a do335 v podani SWOTL je naproto uzasny letadlo - rychly jak 262 a obratny jak 190 Šklebící se

CZAF_mrazik
Farmar napsal:
Ja zacinal na atari a comodore64Úsměv
Mohli to dokonce hrat 2 na rozpuleny obrazovce. Uz ani nevim jak se to jmenovalo. A Tomahawk to byl vrtulnik, nulova grafika jen bile cary na tmavym pozadi. Úsměv)

tomahawkama/mel naprosto squely FM 15 let pred dnesnima simama
jinak rozpuleny na 2 orazovky to mohl byt topgun a nebo aces II

WT_Horrido
Ja byl nejvice pysny na krabici plnou vyznamenani. Kam se hrabe Sturm. Úsměv

BTW original opatruj. Videl jsem ho prodavat na e-bay za naprosto hrisnou sumu.
Upravil/a WT_Horrido dne 19-12-2005 13:13
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

CZAF_mrazik
pro me bude mozna jednodussi napsat co sem nehral - air warrior 2 a 3 , sem jim nak neprisel na chut ,ale origosky mam nerozbaleni jen tak do poctu do sbirky, ,udelam seznam a napisu svuj letovy denik,ale sim na PC si pamatuju naprosto presne - kdysy ve 2 tride sem sel s tridou na fucikarnu kde meli 286 a na jedny bezel karel a na druhy SOPWITH, po pul hodine me musela odtahnout tridni a jeste sem dostal poznamku a doma sprdanaŠklebící se

CZAF_mrazik
WT_Horrido napsal:
BTW original opatruj. Videl jsem ho prodavat na e-bay za naprosto hrisnou sumu.

to je na me?krabici s cd a manualama ma a nedam/neprodam i dybych zustal o chlebu a vode, taky mam origos gold verzi falcona 3.0 nesna vaha -3x knizky,1xcd

paorel
Já jsem poprvé virtuálně lítal a bojoval někdy v roce 1996, kdy jsem měl k dispozici notebook s černobílým (nebo snad čtyřbarevným ?) displayem. Šlo tenkrát o Knights of the Sky a velice mě to nadchlo. Potom nastaly roky temnoty, kdy jsem jen občas viděl nějaký simulátor v rámci návštěvy u známých. Ale zpravidla se šlo domů dřív, než mě děti stačily naučit, jak se to ovládá Úsměv. Až na jaře 2001 nastal obrat k lepšímu, protože jsem si pořídil PC a objevil Warbirds. Nejdřív "staré" WB 2.75 a potom v létě WarBirds III.

Malá off-topic odbočka. Jak jsem si všiml, tak v celém tomhle přehledu je o WB jen jediná zmínka. Snad tedy nebude vadit stručné představení. Je to velmi dobrý simulátor letadel z 2. světové války, který už dlouhá léta vyvíjí společnost iEntertainment Network, primárně určený pro online hraní, ale dá se to dobře lítat i offline ( je tam slušná AI). Na rozdíl od Šturmovika je možné si instalační soubor (poslední verze, kterou mám, se jmenuje WarBirds 2004 a má cca 350MB, po nainstalování to zabírá cca 550MB ) stáhnout zdarma z oficiálního webu, ale platí se za přístup na hrací servery. Je tam přes 50 letadel (mimo jiné Mosquito, B17, Liberator, Ju88), ale taky pozemní vozidla (tanky, obrněné transportéry), člověk může sloužit i u dělostřelectva. Je tam 10 map, hlavně západní Evropa, pak Středomoří a Filipíny. Jedna mapa se jmenuje Flandry a je určena hlavně pro lítání se stíhačkami z první světové, kterých je v planesetu šest nebo sedm (Albatros, Camel, Spady ...) a které se tam dostaly jako pozůstatek staršího samostatného simu Dawn of Aces (v tom se dalo dokonce lítat se zepelínem).

V rámci free weekendů, kdy byl přístup na servery zdarma jsem si právě ve WB zkusil poprvé online. Pamatuju se, že jsem si hned netroufl vzít si vlastní letadlo, a tak jsem si vlezl do jedné B17, která už byla ve vzduchu, jako střelec. Chvíli jsem přeskakoval mezi pozicemi střelců a nakonec jsem se usadil na ocase a okouzlen tím, že to funguje, sledoval, jak se na nás zezadu řítí Me262 ... Úsměv Ten pilot, co mě k sobě vzal, musel mít velikou radost. Šturmovika znám asi od července 2002, kdy jsem si prvně nainstaloval demo2. Vycedil jsem v něm za ty víc než tři roky hektolitry své virtuální a moje virtuální mrtvolky by zaplnily pěkně velký hřbitov, ale baví mě to dneska stejně jako na začátku.
Upravil/a paorel dne 19-12-2005 20:51

313_OTU_oblak
knights of the sky mam...taky jsem tam chodil na vecirkyÚsměv skoda ze to neni ve sturmovi..ale rytirsky prvek nam jaksi vymizel...mimochodem se tam zatacelo vsechno jenom pravouhleÚsměv)jinak jeste nekde bych mozna vyhrabal 8-bitovy amstrad s dvema joystikama, je u otce ve sklepe a prasi se na nej Úsměv))

moje prvni originalni hra byla Aces over europe a stala mne 600.- v dobe kdy se prestavala prodavat....tehdy jsem mel 7300 hrubeho...Úsměv))

Farmar
CZAF_mrazik napsal:
Farmar napsal:
Mohli to dokonce hrat 2 na rozpuleny obrazovce. Uz ani nevim jak se to jmenovalo. A Tomahawk to byl vrtulnik, nulova grafika jen bile cary na tmavym pozadi. Úsměv)

Tak to uz se asi nedozvim. Jsou mi povedome i nazvy Mig aley, Ace jak psal Jiricek. Uz je to opravdu davno. Nekde mi dokonce ten C64 jeste lezi, ale prestal jit (nevim proc)zvuk.

ECL_Bulldok
Farmar napsal:
CZAF_mrazik napsal:
Farmar napsal:

Tak to uz se asi nedozvim. Jsou mi povedome i nazvy Mig aley, Ace jak psal Jiricek. Uz je to opravdu davno. Nekde mi dokonce ten C64 jeste lezi, ale prestal jit (nevim proc)zvuk.

To je jasný to byl Tob Gun na Didagtiku- zlaty časy

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

38,776,690 návštěv