1stCL_Jamamoto napsal:
Tohle by bylo opravdu kulantní a elegantní řešení! Schmouddle plně vystihl podstatu toho, o co mi jde. Pokud je to technicky možné, plně se za tento návrh přimlouvám.
Jamamoto, s Tvým stanoviskem i motivací, proč bylo vyřčeno, veskrze souhlasím. A v Tvém případě vím, že jsi schopen respektovat odvrácený názor. Ale jako téměř všechno pozemského, co je tvořeno lidmi, to má svoje jenže...
Celá tahle, zdánlivě nesmyslná debata vznikla proč ? V naprosto normálním diskusním vláknu o jakési konkrétní věci někdo vyslovil stanovisko "A". (Pilot byl označen za hazardéra, případně frajera - omlouvám se za pravděpodobně nepřesnou interpretaci, ale nevidím ji jako podstatnou, důležité je to, že tento názor byl pejorativní a zlehčující profesionalitu a odpovědnost veskrze kvalifikované osoby). Na tento názor zareagovala jiná skupina tím, že vyslovila tentokrát názor na vynašeče úsudku, tedy stanovisko "B". A přesto, že stanoviska "A" i "B" dle mého názoru jsou z pohledu společenské komunikace a etiky rovnocenná, Hazardér-Chytrolín, byla tato člověkem, který by měl dbát na diskusním fóru právě na onu etiku, posouzena zcela neadekvátně a jednostranně.
A o tomto střetu celá debata je. My jen říkáme: Pozor, na tohle nemáš právo ! Ty nemůžeš mít právo vyhlašovat stanoviska bez toho, aby toto právo neměli ostatní.
Takže celý problém je o tom, že fórum by mělo být moderováno tak, aby nedocházelo k porušování daných pravidel slušnosti a jinak si prostě každý může pindat co uzná za vhodné. A moderátor by tedy měl mít více než kdokoliv jiný pod kůží ono Voltairovo "Jakkoliv s vašim názorem nesouhlasím, budu se vždy do posledního dechu bít o to, aby byl slyšet..."
A v tom je to mnou uvedené "jenže". Protože i do žumpy bude někdo konkrétní "odstřihovat nevhodné". Bude tedy zapichovat onu imaginární kudlu do knihy debat a oddělovat "zrno od plev". A nebude-li vybaven dostatkem sociální inteligence a tolerance k názorům druhých, budou flejmy nanovo a pořád dokola. Protože neodstraníš příčinu, ale jen vyměníš důsledek.
A k kontextu výše napsaného chápu Fucidovu, na kterém jako na superadminovi leží tíha této odpovědnosti, výzvu: "Nechcete někdo dělat admina ?". A stejně tak se proto ptám, neboť z Tvých příspěvků je zřejmá snaha po nápravě, Jamamoto, nechceš dělat admina ?
Btw: Nikdo z nás nemá patent na rozum. A tak, když nevím, zeptám se náměstí. Protože fórum je náměstí. A položím otázku: Vnímáte termín Hazardér jako adekvátní termínu Chytrolín ? A fórum mi odpoví. A potom rozhodnu. Ve jménu většiny. Demokracie je prostě dřina...
Hoši já bych nic nezamykal, nebanoval, nepřesouval, nemazal. Musím souhlasit s tím, že pakliže je tu jednou svoboda slova tak ať se každej vykecá jak uzná za vhodné. To že je to kolikrát k zblití je druhá stránka věci. Když se mi to jejich flamendrování nelíbí - tak s nima nechlastám!!! - zachlastám s těma co se co chlastat uměj
Normálně bych se na to vysral,nic neřešil, nepřepínal a rači bych domluvil nějakej spoklečnej polet - CL, 313, 3Iap,ostaní se samozřejme mohou také přidat jestli budou chtít... - už dlouho borci nic společného nebylo - a Pepan si potřebuje pořádně zalítat!!! - tož kdy něco vymyslíme???:sm40:
Messik napsal:
příspěvky ne, jen vlákna. Zde by byl problém jak jsi ptal co je flam. Bude se to muset asi definovat.
To by mě taky zajímalo.Otevřená debata na jakékoli téma(i když nesouvisí s lítáním),ve které učastníci dodržují určitá pravidla slušnýho chování(nejsou v debatě naražky zavánějící rasizmem,neobsahuje hrubé nadávky atd.)by měla být chápána jen a pouze jako výměna názorů.Existuje svoboda slova,a forum je něco jako noviny ve kterých jsme všichni jako čtenáři a zároveň jako přispěvatelé.Moderátor by měl zasahovat jen ve zcela vyjimečných případech, a ne když se mu debata nelíbí.To není důvod něco zamykat.Někteři lidé jakmile dostanou nějakou moc,tak si hned myslí že ji musí používat a dávat všem najevo tady jsem pánem já.To je přístup byrokrata který si myslí že je pupkem světa.Někdo říkal že na forech letek se takový "flejm"nevyskytuje.To je přece jasný,v letce přece bývají lidi podobných názorů,tak vznik sporu je míň pravděpodobný.Tady sem chodíme všichni,tudíž je velice pravděpodobné že se tady odlišné názory střetnou.Nechápu proč se tomu někdo diví a proč mu to tak vadí.300 lidí=300 názorů.V parlamentu je taky zhruba 300 pitomců,a ti se shodnou pouze když se jedná o výši jejich platu.:sm5:
1stCL Pepan napsal:
Hoši já bych nic nezamykal, nebanoval, nepřesouval, nemazal. Musím souhlasit s tím, že pakliže je tu jednou svoboda slova tak ať se každej vykecá jak uzná za vhodné. To že je to kolikrát k zblití je druhá stránka věci. Když se mi to jejich flamendrování nelíbí - tak s nima nechlastám!!! - zachlastám s těma co se co chlastat uměj
Normálně bych se na to vysral,nic neřešil, nepřepínal a rači bych domluvil nějakej spoklečnej polet - CL, 313, 3Iap,ostaní se samozřejme mohou také přidat jestli budou chtít... - už dlouho borci nic společného nebylo - a Pepan si potřebuje pořádně zalítat!!! - tož kdy něco vymyslíme???:sm40:
Jo Pepane, v podstatě jsi dvěma větami řekl to, na co jsem potřeboval tři odstavce...:shy:
A ten příměr s konzumací omamných tekutin je víc než příznačný. Měl-li bych totiž s vaší elitní letkou "pokecat" na toto téma, obávám se, že druhý den by se mně při předklonu zlomily játra...:sm19:
1stCL Pepan napsal:
Jo Pepane, v podstatě jsi dvěma větami řekl to, na co jsem potřeboval tři odstavce...:shy:
A ten příměr s konzumací omamných tekutin je víc než příznačný. Měl-li bych totiž s vaší elitní letkou "pokecat" na toto téma, obávám se, že druhý den by se mně při předklonu zlomily játra...:sm19:
Noo a sme u jádra problému - někdo prostě chlastá víc - někdo míň a pak se lidi nejsou schopný pořádně na ničem dohodnout...:sm24:
1stCL Pepan napsal:
Noo a sme u jádra problému - někdo prostě chlastá víc - někdo míň a pak se lidi nejsou schopný pořádně na ničem dohodnout...:sm24:
Já myslím že jo, když je dobrá vůle a zdravý rozum.
Ať každý chlastá jak uzná za vhodné. A ti co chlastaj víc než druzí, jsou z pohledu těch druhých chlastometři. Je to urážka? Já myslím že ne, pokud chlastometři respektují, že je někdo jako chlastometry může vidět. Prostě objektivně chlastaj víc...
Koukni jak je to jednoduchý, když to vezmem přes flašku...:sm18::sm36:
1stCL Pepan napsal:
Já myslím že jo, když je dobrá vůle a zdravý rozum.
Ať každý chlastá jak uzná za vhodné. A ti co chlastaj víc než druzí, jsou z pohledu těch druhých chlastometři. Je to urážka? Já myslím že ne, pokud chlastometři respektují, že je někdo jako chlastometry může vidět. Prostě objektivně chlastaj víc...
Koukni jak je to jednoduchý, když to vezmem přes flašku...:sm18::sm36:
Noo jasný - dyť víme o čem je řeč...:jamamoto:
PS: Všem: Až se zas příště budete hovada hádat - nechte to na Pedroplanovi a Pepanovi - mi už se nějak domluvíme!!! S! :sm42:
...taak - a teď bude další flame na téma - kdo je - neni hovado...:jamamoto:
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.