FreeTrack IR
|
311_Mart |
Přidané 13-11-2010 10:25
|
Uživatel
Příspěvek: 1636
Založený: 22.08.10
|
http://shop.fkt.c...c+dp88477/
KP-3216F3C za 2,20 Kč Vidím správně, když nikde nevidím min. odebírané množství?
Edit: Jak tady fungujou URL tagy?
Upravil/a 311_Mart dne 13-11-2010 10:28
|
|
|
|
LEON |
Přidané 13-11-2010 10:27
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Preferuju trochu pevnější konstrukce, ten v obrázku od krysto6 vypadá snad jako z nějakého papíru
[img]http://www.letajicicihly.ic.cz/files/SVK/FreeTrack.JPG[/img] is not a valid Image.
U tohoto se nemusím bát, že se mi pohne geometrie diod ani když mi čepka spadne ze stolu na zem...
Upravil/a LEON dne 13-11-2010 10:28
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 13-11-2010 18:29
|
Uživatel
Příspěvek: 875
Založený: 30.10.07
|
Tak přidám také svou trošku do mlýna :
Takto jsem to pořešil já .
Z tenkého cuprextitu ( což je laminát na výrobu pl.spojů ) jsem vystříhnul tvar "téměř dvojité W" ,i když to je možná jen "V".
Alternativou je klidně plast, třeba mě napadají varovné tabulky velikosti A4. Ale neberte je z označení "pozor jáma"
Podle rozteče spojovacích pružin sluchátek jsem v rozích provrtal otvory asi 3,5mm vrtákem, pro budoucí protažení rychlosponkami (plastové stahovací pásky).
Na přidělání diod jsem použil staré plastové konektrory z PC ,aby se diody nemuseli letovat a může se tak během pár sekund vyměnit diody třeba za jiný typ.Druhou výhodou je, že konektory přilepíme sekundovým lepidlem tzv. plochu na plochu a všechny tři mají pevně definovaný ,ale stejný dopředný směr.Případné nepřesnosti se lehce "vystředí" přihnutím vývodů diod.Ty se pak můžou zakápnout třeba tavnou pistolí,kapkou silikonu atd. dle libosti.
Pod stahovací pásky jsem zároveň přichytil napájecí drátky diod,aby mi neplandaly po palici..
Vzadu mám vypinač, který je tady na obrázku mírně řečeno nabastlen,a heftnut izolačkou
Přidávám dvě fotky pro případnou inspiraci..
[img]http://img541.imageshack.us/img541/2184/img0284os.jpg[/img] is not a valid Image.
Je dobré si přesně a jasně označit polohu napájení vypnuto, protože kdo to neví, infradiody nejsou vidět že svítí.
K tomu taky docela dobrá pomůcka...když se podíváte na infradiodu foťákem, mobilem/foťákem nebo třeba kamerou , je krásně vidět bílý svit diod.
... díky za radu ohledně diod.
Je samozřejmé, že dioda s vyzařovacím úhlem 180° je pro nás zbytečná.. při otočení 90° hlavou si buď vyrvete oči z důlků, v lepším případě spatříte láteřící manželku/milenku
Hlavní důvod této varianty je prostý.
Nechtěl jsem mít na hlavě sluchátka a k tomu čepici.
Myslím že tahle varianta .. nasadit pouze sluchátka je typ dva v jednom
Audio a ještě infra-video
[img]http://img245.imageshack.us/img245/839/img0287d.jpg[/img] is not a valid Image.
P.S. Kdo jde do Wingsu a měl by zájem o ploché konektory k diodám, můžu vám tam pár vzít, mám jich doma pytel.. doslova. |
|
|
|
krysto6 |
Přidané 13-11-2010 21:39
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 108
Založený: 08.11.10
|
ja to asi pridelam na nakej plast nebo naku desku ale nevim jak to přidělam ke sluchatkum???
-to co ma obluda to by se mi líbylo ale nevim jak tm přesně ma udelany to uchyceni ke slchatkum ale ten to ma vymakany |
|
|
|
Topper-Czech |
Přidané 14-11-2010 02:16
|
Uživatel
Příspěvek: 879
Založený: 17.05.08
|
1stCL_PETRAS napsal:
Na přidělání diod jsem použil staré plastové konektrory z PC....
Dobrej nápad Alespoň mám o důvod víc k obhájení skladování takových zbytečností |
|
|
|
joska |
Přidané 17-11-2010 16:19
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 141
Založený: 11.04.09
|
Ahoj
Omlouvám se že ať sem toto téma začal, už moc nestíhám sledovat reakce a názory.
Pár nových postřehů v používání freetracku na IL2 Sturmovik 1946
přes"*" nastavíte víc neš se zdá
Vadí vám zoom v il2 chcete
se jen reálně pohybovat v kabině, stačí přes "*" vypnout zoom
a budete se v kabině pohybovot reálně.
Otočíte se hlavou za sebe a zdá se vám divné že po přiblížení
k monitoru se přibližujete k zadní opěrce sedačky a přitom máte vlastně opačný pohyb v kabině,
stačí tuto nepřirozonou věc vypnout ve hře přes "*"a příslušnou numerickou klávesu.
Další nezanedbatelná informace je že už zase zlevňují pořizovací náklady na freetrack a to díky nové kamerce VX-800 která jde také použít namísto dražší VX-1000.Osobně jsem to ještě nezkoušel,ale kolegové z naší letky už sní mají zkušenosti.
Pro ty co se jim to nechce bastlit doma --> dělám stále třídiodoví clip i s upravenou kamerkou,stačí se ozvat a domluvíme se. Popřípadě předám zkušenosti z výroby.
[img]http://www.imgup.cz/images/2015/08/30/FCU.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
1stCL_PETRAS |
Přidané 17-11-2010 23:34
|
Uživatel
Příspěvek: 875
Založený: 30.10.07
|
http://facetrackn...efault.htm
Znáte někdo tohle ? Detkce "ksichtu" bez diod ?? |
|
|
|
joska |
Přidané 21-11-2010 01:28
|
Rozkoukaný
|
Zkoušel sem to, vypadá to zajímavě ale il2 mě to nebere, jenom vtom programu mě to mění souřadnice dle polohy hlavy , kdo víte co stím prosím napište jak nato!!!
|
|
|
|
roman |
Přidané 21-11-2010 01:59
|
Nováček
Příspěvek: 95
Založený: 25.07.10
|
joska napsal:
Zkoušel sem to, vypadá to zajímavě ale il2 mě to nebere, jenom vtom programu mě to mění souřadnice dle polohy hlavy , kdo víte co stím prosím napište jak nato!!!
V conf.ini si nastav trackIRUse=1 a v FaceTrackNoIR si jako Game Protocol nastav "Fake TrackIR". |
|
|
|
joska |
Přidané 21-11-2010 15:21
|
Rozkoukaný
|
Včera sem to nastavení Fake TrackIR našel na netu.Už to sice maká,ale ne zrovna jak bych potřeboval.
1.odezva i při 30FPS je pomalá(nepoužitelné)
2.opčas se to kousne stráta obličeje softem.
Pokud máte někdo lepší výsledky budem určitě všichni rádi když poradíte jak to nastavit.
Ale pište prosím jen ty co už poznali funkční freetrack a ne ti co zkoušejí poprvé Face Track NO IR.
Dík za každé info.Joska
PS:někdo si stěžoval na netu že se stím nedá otočit za sebe.Jde to u té novější verze, stačí si nastavit rozsach na těch grafech podobně jako ve freetracku.
|
|
|
|
Paulus |
Přidané 21-11-2010 15:37
|
Diskutující
Příspěvek: 2291
Založený: 26.03.08
|
V tomhletom jsem úplně mimo.
Můžete mi prosím někdo srozumitelně pospat očem tu mluvíte?
základna Loc: 49°43'52.703"N, 16°26'5.3"E
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 21-11-2010 16:38
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
Tady už FaceTrack ne !
|
|
|
|
joska |
Přidané 21-11-2010 16:42
|
Rozkoukaný
|
joska napsal:
Ahoj
Omlouvám se že ať sem toto téma začal, už moc nestíhám sledovat reakce a názory.
Pár nových postřehů v používání freetracku na IL2 Sturmovik 1946
přes"*" nastavíte víc neš se zdá
Vadí vám zoom v il2 chcete
se jen reálně pohybovat v kabině, stačí přes "*" vypnout zoom
a budete se v kabině pohybovot reálně.
Otočíte se hlavou za sebe a zdá se vám divné že po přiblížení
k monitoru se přibližujete k zadní opěrce sedačky a přitom máte vlastně opačný pohyb v kabině,
stačí tuto nepřirozonou věc vypnout ve hře přes "*"a příslušnou numerickou klávesu.
Další nezanedbatelná informace je že už zase zlevňují pořizovací náklady na freetrack a to díky nové kamerce VX-800 která jde také použít namísto dražší VX-1000.Osobně jsem to ještě nezkoušel,ale kolegové z naší letky už sní mají zkušenosti.
Pro ty co se jim to nechce bastlit doma --> dělám stále třídiodoví clip i s upravenou kamerkou,stačí se ozvat a domluvíme se. Popřípadě předám zkušenosti z výroby.
OREL_Erichos napísal:
Kolibrik ved to máš dobre, strčil som kamerku pod XPčkom a počkal som kym sa sama nainštaluje, spustil som freetrack, tiež mi ju identifikuje ako Zobrazovací zařízení USB, stlačil som Camera, pod XPčkom su tie dalšie dve založky naozaj v češtine a v Ovládaní fotaparatu máš posuvník Expozice, mal som na ňom predvolene hodnotu vedľa neho -8, ešte viac vedla maly štvorček kde zaklikuješ či chceš Auto alebo nie, my chceme nie. Hodnotu som si dal -6 a daj Apply. To je všetko, žiadny další soft netreba. Ak chceš ostatne nastavenia kamerky tak ti ich môžem poslať ako obrazky, mam ich spravene cez Printscreen, bud mailom alebo cez skype. Asi ťa pomylilo len to nazvoslovie, česky doslovny preklad z angličtiny. Dufam že ti to pojde. Je to naozaj jednoducho spravene oproti VX-1000 kde potrebuješ ten Enabler a svietiť baterkou atd.
OU OU...tak sem se nechal zlákat a objednal hned dva kousky(VX-800) a jen koukám s otevřenou pusou, ona nemá totiž ostření objektivu a vyndat zní IR filtr je asi jak operovat křečka,mají tam sice na objektivu závit,ale zakápnutý lepidlem v pevně nastaveném zaostření objektivu.Takže sem to musel odbrousit na těch dvou místech kde měli lepidlo a opatrně vyšroubovat ven.Tam se z druhé strany schovává IR kulatý filtr-ven sním,a pak zase objektiv zpátky a doufat že něco neupadne a že to bude zaostřené akorát.
Velké plus má v tom, že není potřeba ovladač a jak výše Erich píše ani se nemusí složitě nastavovat 30FPS.
|
|
|
|
310_Snakes |
Přidané 21-11-2010 18:48
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 383
Založený: 29.09.10
|
Pro ty, co hledají levnější kamerku než VX-1000 mám tenhle tip.
Taky se mi ji nechtělo kupovat a pak se v ní hrabat, tak jsem zkusil tuhle - A4tech PK-333E. Koupil jsem za 270,-Kč a používám s ní 3point čepici s infradiodama. Není třeba žádná úprava kamery, nastavení expozice je snadné přímo v nastavení kamery. Ta kamera má na sobě 6 infradiod pro osvětlení tváře v nočním režimu, tak jsem předpokládal, že tam s infrafiltrem nebude problém a ..... a je to tak Zvládá stabilně 30fps. Ty diody jsem přelepil, aby náhodou neosvětlovaly něco (třeba kovovou část sluchátek), co by házelo prasátka a dělalo bordel ve FreeTracku.
Navíc další důvod pro výběr této kamery je ten, že se dá naopak využít toho infra osvětlení, co kamera nabízí. Nebyl jsem si totiž jistej, jestli zvládnu spájet ten obvod s diodama tak aby fungoval. Sice se mi to povedlo, ale kdyby ne - nebo kdyby to někdo nechtěl ani zkoušet, tak stačí si třeba na čepici přilepit 3 "odrazky" (nejlépe kulatého - čočkovitého tvaru), které se při osvětlení budou chovat jako aktivní diody. Vím že to funguje. Stačí na vrchu kamerky přelepit okénko odkud se snímá míra osvětlení místnosti a kamera si myslí, že je furt tma a tak rozsvítí ty vlastní infradiody.
Takže pokud má někdo obavy, že si nevyrobí obvod s aktivníma diodama, může zkusit variantu s "odrazkama". Pokud by nebyly výsledky uspokojivé, dá se kamera (vzhledem k tomu, že se v ní neni třeba vrtat) snadno vrátit.
Edit: Ještě odkaz na video s odrazkama na čepici z reflexní lepící pásky.
http://www.youtub...B&index=20
Upravil/a 310_Snakes dne 21-11-2010 18:50
|
|
|
|
joska |
Přidané 21-11-2010 19:39
|
Rozkoukaný
|
Ještě k té VX-800 kamerce
Erich my ještě poradil že to šroubení objektyvu se dá lehce odmontovat dvoumy šroubky zezadu a pak mimo kamerku se dá odstranit ten IR filtr.
Je to fakt lepší řešení.
Díky Erich
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 21-11-2010 20:36
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
No, já se s pokornou prosbou ptám: Byl by někdo od té lásky a tuto vymoženost mi laskavě vyrobil? Samozřejmě za mírnou úplatu + náklady Po pěti letech by to asi chtělo nějaký posun kupředu Thx.
|
|
|
|
LEON |
Přidané 21-11-2010 22:15
|
Diskutující
Příspěvek: 2076
Založený: 28.10.10
|
Pošli Joskovi mejla. Tys doteď lítál RoF bez FreeTracku???
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 21-11-2010 22:54
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
|
|
|
|
joska |
Přidané 22-11-2010 23:58
|
Rozkoukaný
|
olda maly napsal:
No, já se s pokornou prosbou ptám: Byl by někdo od té lásky a tuto vymoženost mi laskavě vyrobil? Samozřejmě za mírnou úplatu + náklady Po pěti letech by to asi chtělo nějaký posun kupředu Thx.
Pokud ti stačí provedení tří IR diod co mám na prvním příspěvku pověšený na holce tak není problém pak už je na tobě jestly si kamerku koupíš a upravíš sám, nebo to chceš také udělat? Mám ještě pár VX-1000 a jednu volnou VX-800,ale naní zatím nemám sundávatelný filtr u VX-1000 mám vysoustružený kroužek z duralu,který lehce sundáš a můžeš používat webku na skype a podobně.
Je to fakt zase velké oživení hry, pokud se stím naučíš lítat už bez toho nikdy do vzduchu nepůjdeš. U IL2 supr ale u RoF bez toho snad lítat nejde.
|
|
|
|
JPS |
Přidané 23-11-2010 09:09
|
Nováček
Příspěvek: 27
Založený: 15.11.10
|
Já jsem koupil : SPEED LINK Reflect Light Meter USB Webcam, která je uvedená v seznamu kamer podporujících Freetrack.
Vše funguje jak má (používám reflexní body)
Jen FPS mám na 20, někdy skočí na 22 ale to je málokdy.
Lítám teprve tejden, s FT asi 3 dny,tak tomu moc nerozumím.
Neporadí někdo jak to nastavit, a na čem všem záleží ??
Díky JPS |
|
|