November 22 2024 07:02:56
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 11

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Mapa Ostravska
Pavel
Letecké snímkování příhraničních oblastí včetně bývalé opevněné linie probíhalo krátce po válce. A pokud jde o průseky, zalesnění a textury polí a políček, není lepší zdroj než letecká fotka. Myslím, že všechny existující fotografie tohodle typu budou v Dobrušce ve vojenském archivu nebo topografickém ústavu či co to tam je. Viděl jsem takové fotky, a jsou opravdu dobré, bunkry a překážky a průseky jsou krásně vidět.

http://cdesign.zi...fault.aspx
Gentlemen, mlha nad kanálem se zvedá.. Jo, a první sestřel se nepočítá. Tím se jen vyrovnává účet za sebe...

czs_scharck
Jj, když jsme ještě měli v Orlických horách v letech 1990-2000 v jedné pevnosti muzeum, tak jsme někde schrastili velkou leteckou fotografii našeho objektu a těch okolních. Byla z VTOPÚ z Dobrušky a byla z roku 1946.
Upravil/a czs_scharck dne 05-11-2009 19:43
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

00Inferno00
Cracken napsal:
A co ta letiště? Osobně vidím většinu z nich na trávu, podobně jako na Slovensku.

D. Benesov mel plochu urcite travnatouMrknutí

veikso
Mapy 1:75000 jsou k náhledu ZDE
Upravil/a veikso dne 06-11-2009 09:20

Permon
K těm letištím.V Ostravě Hrabůvce bylo travnaté letiště,Mošnov v roce 1945 žádne letiště neměl to bylo postaveno až ke konci padesatých let.Mrknutí

Permon
Oprava,Mošnov se začal stavět 1944 ale nabyl dán do provozu,tak se omlouvám.Cool

Cracken
veikso: Pěkná mapa, ale nebyla by v trošku lepším rozlišení?

Permon: Takže bychom k Mošnovu dali aspoň travnatou plochu, nic víc, na nějaký ten případný nouzák?

Patrikhuhu
Cracken napsal:
veikso: Pěkná mapa, ale nebyla by v trošku lepším rozlišení?

Vždyť jsou tam vidět v obcích i jednotlivá stavení (či bloky domů). Otevíral sis jednotlivá políčka a zvětšils pomocí + ???Mrknutí

veikso
To Ti nestačí?Cool
[img]http://img689.imageshack.us/img689/4354/olomouc.jpg[/img] is not a valid Image.

Uzin
mkubani napsal:
Dobre Crackene, dohodnime sa na 1 veci. Pri tvorbe tejto mapy NEPOUZI pozemne textury a 3D objekty z mapy SK. Ako autor vacsiny tychto objektov si to jednoducho nezelam. Myslim to vazne. Dakujem, za respektovanie mojho zelania.

Uvidime, ako dlho ti bude trvat vytvorit nieco vlastne od nuly a v akej kvalite to bude.

Mimochodom, na mape SK sme pracovali 3 roky.

Task toto stanovisko bych chápal jen v případě, že tu mapu Slovenska budeš prodávat. Takhle to nesvědčí o ničrm jiném, než o malé velkorysosti. To opravdu nechceš, aby mapa Ostravska byla co nejdřív v dobré kvalitě?. Praxe jiných tvůrců map pro IL2 je totiž taková, že běžně sdílejí textury, samozřejmě se souhlasem autora té původní. Zatím jsem se nesetkal se stanoviskem, podobmým tvému.
Nechci flejm, jen jsem vyjádřil obecný poznatek z MOD scény.

cyberolas
Ale no tak ho pochop, strávil nad těmi texturami spoustu hodin a kdekdo je využívá. Možná jen nechce, aby všechny mapy vypadaly stejně....

Cracken
Uzin napsal:
mkubani napsal:
Dobre Crackene, dohodnime sa na 1 veci. Pri tvorbe tejto mapy NEPOUZI pozemne textury a 3D objekty z mapy SK. Ako autor vacsiny tychto objektov si to jednoducho nezelam. Myslim to vazne. Dakujem, za respektovanie mojho zelania.

Uvidime, ako dlho ti bude trvat vytvorit nieco vlastne od nuly a v akej kvalite to bude.

Mimochodom, na mape SK sme pracovali 3 roky.

Task toto stanovisko bych chápal jen v případě, že tu mapu Slovenska budeš prodávat. Takhle to nesvědčí o ničrm jiném, než o malé velkorysosti. To opravdu nechceš, aby mapa Ostravska byla co nejdřív v dobré kvalitě?. Praxe jiných tvůrců map pro IL2 je totiž taková, že běžně sdílejí textury, samozřejmě se souhlasem autora té původní. Zatím jsem se nesetkal se stanoviskem, podobmým tvému.
Nechci flejm, jen jsem vyjádřil obecný poznatek z MOD scény.

Úplně stejně to vidí delvpier, Canon a Lal_Rone. Martin se zřejmě bojí, aby mapa Ostravy nebyla lepší než ta jejich, ale to ho můžu uklidnit - osobně budu rád, když Ostravsko dosáhne alespoň z 50% na kvality mapy Slovenska.

Prostě nám nezbývá než se smířit s tím, že někteří lidé tvoří pro "obecné dobré" a někteří jiní jsou sobci. Můžeme o tom vést spory, můžeme s tím i nesouhlasit, ale to je tak všechno, co se s tím dá dělat. (Aby nedošlo k mýlce, mně osobně je jedno, když si kdokoliv udělá cokoliv s jakoukoliv věcí na které jsem dělal (nebo se jen podílel) já. Kdybych to nechtěl, řečeno slovy jednoho přeřeknutí, neudělal bych ani nulu.Úsměv

P.S.
Slovenské objekty už stejně byly dávno použity na celé radě jiných map, tak vo co gou?
Upravil/a Cracken dne 07-11-2009 15:02

311_Rampa
Uzin napsal:
Praxe jiných tvůrců map pro IL2 je totiž taková, že běžně sdílejí textury, samozřejmě se souhlasem autora té původní.

Tím pádem je všechno vyřešeno a není dál co řešit.

crackene, být tebou tak mlčím, neobviňuju někoho ze sobectví a respektuju to, že si někdo nepřeje aby si používal to, co on vytvořil.

Postav si vlastní objekty, textury apod. a pak si je používej jak chceš...
Upravil/a 311_Rampa dne 07-11-2009 15:30

Cracken
Já to respektuju. Většina lidí, kteří dělají textury a skiny, je ale holt dělají pro ostatní, ne jen pro sebe. A co se týče autorství, stačí dát "credits", a je to OK.

Uzin
311_Rampa napsal:
Postav si vlastní objekty, textury apod. a pak si je používej jak chceš...

Reinventing the wheel.
Kde by Il2 Mody byly, kdyby každý znova vynalézal kolo. Když někdo chce, aby jeho software nebyl používán, ať ho nepublikuje...Úsměv
nebo zašifruje.Smutný
A už je tady flejm, bueeee. Cool
To jsem nechtěl.Naštvaný

Btw, je terén a budovy na Ostravsku tak zásadně odlišné od Slovenska?

Cracken
Nebudu nic zastírat - možnost použití slovenských budov (zvlášť kostelů a chalup) by nám situaci dost ulehčilo. Takhle musím hledat alternativy buď v objektech původního Sturma, Hangar modu a předvším Canonových objektů. (Takže náš produkt nebude tak user-friendly, páč se bude muset několikanásobně editovat static.ini.) A přece jen chaloupky ze Slovenska jsou jdou vhodnější než ty z Krymu nebo Francie/Anglie. Pokud Martin prokáže vůči naší snaze větší shovívavost, budeme mu zavázáni. Když ne, musíme si nějak poradit. Howgh!
Upravil/a Cracken dne 07-11-2009 16:21

czs_scharck
Proc si mkubani nepreje pouziti objektu a textur z mapy slovenska na mape severni moravy ? Nevim to jiste, davno jsem ztratil prehled, ale myslim ze by to nebyla prvni mapa ktera je ma. Italsky nebo anglicky baraky tam budou vypadat divne, staci uz, ze cs. pevnostni linie ktera vede prostredkem pres 3-4 sektory, tam bude asi nemecka z atl. nebo zap. valu . . .
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

311_Tjurma
Cracken napsal:
Nebudu nic zastírat - možnost použití slovenských budov (zvlášť kostelů a chalup) by nám situaci dost ulehčilo. Takhle musím hledat alternativy buď v objektech původního Sturma, Hangar modu a předvším Canonových objektů. (Takže náš produkt nebude tak user-friendly, páč se bude muset několikanásobně editovat static.ini.) A přece jen chaloupky ze Slovenska jsou jdou vhodnější než ty z Krymu nebo Francie/Anglie. Pokud Martin prokáže vůči naší snaze větší shovívavost, budeme mu zavázáni. Když ne, musíme si nějak poradit. Howgh!

No me se zda, ze mkubaniho nasrala ta poznamka, o slovenskych bratiach, co sa robili s mapou SK 5 let. Nekdy je lepsi drzet hubu a nedrazdit....Ale jinak smele do toho, diplomacie dokaze divyMrknutí
Upravil/a 311_Tjurma dne 08-11-2009 07:11

Cracken
Každopádně, ta poznámka o "slovenských bratřích" nebyla žádná ironie, kdo mě zná, ten by mi dal za pravdu. Kdybych se cítil povýšený, určitě bych nejel na Slovensko na svatební cestu. (Doufám, že tu neodstartuju flejm "co Češi Slovákům" a "co Slováci Čechům".)

A k těm pěti nebo třem letům - tím jsem chtěl jen vyjádřit, že ani já ani agracier nemáme v úmyslu se zabývat čímkoliv tak dlouho. Neříkám, že mapa musí být stůj co stůj venku příští týden, ale oba máme rozděláno dost různých věcí, tudíž by bylo škoda věnovat se dlouho jen jedné... (Tím neshazuju ničí úsilí, právě naopak - tím jen říkám, že nejsem schopen na jedné věci dělat tak dlouho. Kdo ano, má můj nehynoucí obdiv. (Krom slovenských tvůrců je to např. Canon). Und das ist alles, sine ira et studio!

olda Olde maly
Safra Crackene co tak poprosit někoho kdo ovládá 3DMax, aby udělal pár našich pevnostních objektů. To by nebylo snad až tak složité, myslím. Já se v tom zatímm jen tak hrabu. Jinak bych je udělal sám. Ty z atlantického valu jsou úplně o něčem jiném. Tak když už se na něčem takovém dělá, ať to není úplný paskvil.
Upravil/a olda Olde maly dne 08-11-2009 10:50

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,013,477 návštěv