January 01 2026 13:12:33
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
 Vytisknout diskuzi
Nejvyráběnější letadla
Panek
Horrido: Díky za tabulku. Doplním ke svým potřebám.

Ale teď k realitě.Je tam zohledněn průměrný příjem? Je tam zohledněn průměrný zůstatek kupní síly po zdanění? Je tam zohledněna návratová složka?

O negativní vlivu deflace na HDP se v dnešní době vyučuji snad i na středních školách.
Když je deflace tak "užitečná" repektive není nebezpečná, tak proč se hodně investorů a ekonomů soustředí na japonsko devadesátých let minulého století? Proč tam hledají makroekonomické mechanizmy, které by po zdokonalení mohly ekonomiku před negativním vlivem ochránít a nebo ještě lépe zastavit deflaci.
Proč japonsko v dnešní době dělá všechno proto, aby se k deflaci nevrátili?

Panek
Aha, tak odtud vítr vane. Něco se najde ve wiki a hned jsem odborník.

Add zlato:

Někdo vdolky někdo holky. Ale zlato má i své nevýhody, hlavně na dlouhodobém horizontu. Já proti zlatu nic nemám, ale nehodlám se spoléhat, že nějaké multimiliardové koncorcium se nerozhodne na zlatě spekulativně vydělat. To pak obyčejný retail šeredně odskáče.

Přesto tady proti zlatu nechci vystupovat.

Víš, že byl o v Evropské historii i období, kdy za kilogram zlata se daly koupit max. dobře ušité pánské kalhoty?
Upravil/a Panek dne 02-10-2009 15:49

3BAP_Cassius Chaerea
WT_Schmouddle napsal:
Žádám timto moderátora fóra, aby Casse řešil za porušení pravidel SVK, kterého se podle mne dopustil příspěvkem z 2.10.2009 14:59 v tomto znění:

WTčkáři maji svojí klubovnu práskacích svišťů. Kde pravidelně plní bobříka hledače flejmů, rozlezou se po všech forech a když někdo najde flejm (nebo ho někde založí) napráská to v klubovně náčelníkovi Prašivé Vopici.

porušení pravidel SVK je popsáno v části doplněné Cibulem 31.07.2006 v 09:51:

Prosím autory, aby se vyvarovali hrubých osobních útoků, osočení i nemístných vulgarismů. Všechny ideologicky zaměřené, mravně závadné i zákon porušující příspěvky budou smazány.

Shledávám že osočení WTček jako celku z jakési soutěže v oznamování flamů a nazývání člena tohoto fóra Opitze cituji "Prašivou Vopicí" je dvojnásobným porušením pravidel fóra a žádám aby z toho byly vyvozeny adekvátní důsledky.

Ani WT, ani Opitz nezvadali jedinou příčinu tohoto verbálního útoku.

Děkuji.
Ale no tak, svatouškové co?

WT_Peci napsal:
Panek napsal:
Tak chudák Saša tu hodil vtipný příspěvek a byl dost drsně napadnut.

Drsně napadnut? OMG Cool

To říká příslušník 3IAP, letky proslulé svým nekonformním slovníkem?

Pánové jděte do prdele...

sprostost (po slovensky) = hloupost, blbost, stupidita... (česky)

edit: i o vtipnosti onoho příspěvku bylo by možno diskutovati... Vyděšený

Jednak Pánek neni členem 3.IAP/BAP a pak výrazem "Pánové jděte do prdele..." by se členové 3.IAP mohlo cítit napadnutý, neb v předchozím souvětí byli uvedeni.

Liptow
Panek napsal:
Sakra Liptow, tady to musí hoře, chápeš?
Když to plápolá, tak musíš přilejvat do ohně a né přiběhnous s hasičákem.

A takovej hezkej flejm to mohl být.

Myslim ze sa tomu celkom dari. Uz tu lietaju nahlasenia adminom a tak Vyděšený

Nikto z insitnych ekonomov IAP mi vsak neodpovedal na predosle otazky.
Upravil/a Liptow dne 02-10-2009 15:50

WT_Schmouddle
...a vy zase mlátíte černochy...Pff

Zatímco ty se opíráš o celou WT, tedy i lidi které neznáš a znát ani nemůžeš, i ty, kterří naším jménem jezdí LFSko, kvůli nějaké pofidérní flamovací soutěži a opitzovi nadáváš otevřeně. Peci posílá do psích otvorů dva konkrétní lidi...Jestli se dotyční cítí uraženi, tak ať chtějí omluvu, tohle je mezi Pecim a Pankem/Sašou etc, ta tvoje konstrukce s 3IAP je dost krkolomná...ty se do toho vůbec nemusíš montovat a přesto se pouštíš na tenký led...

O to víc si vážím Pánka a jeho reakcí, byť se neshodneme v politice nebo ekonomice, tak spolu dokážeme rozumně mluvit...to ty neumíš, umět nebudeš a právem tě jednou někdo převálcuje stejným stylem jaký ty používáš na lidi tady.
Upravil/a WT_Schmouddle dne 02-10-2009 15:55
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
Panek
Jo, jak je tu byl nebo je Opitz a Cassius, tak to pojede až do zamknutí.

Dík Liptow

clone9cz
Cassi, můžeš podat vysvětlení k tomu svištímu práskání ?

Schmouddlo, kdo má být "náčelník Prašivá Vopice", Opitz přece WT ještě nevelí ?

PS: já bych byl úplně v klidu, svišť není tygr a Opitz není váš velitel, zcela jistě šlo o někoho jiného a Cassius akorát "mluví" z cesty.

http://www.wwii-illusion.net
WT_Schmouddle
Panku ale všimni si, že Opitz má snahu diskutovat k tématu...Šklebící se
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.

www.wtigers.org
3BAP_Cassius Chaerea
WT_Schmouddle napsal:
...a vy zase mlátíte černochy...Pff

Zatímco ty se opíráš o celou WT, tedy i lidi které neznáš a znát ani nemůžeš, i ty, kterří naším jménem jezdí LFSko, kvůli nějaké pofidérní flamovací soutěži a opitzovi nadáváš otevřeně. Peci posílá do psích otvorů dva konkrétní lidi...Jestli se dotyční cítí uraženi, tak ať chtějí omluvu, tohle je mezi Pecim a Pankem/Sašou etc, ta tvoje konstrukce s 3IAP je dost krkolomná...ty se do toho vůbec nemusíš montovat a přesto se pouštíš na tenký led...

O to víc si vážím Pánka a jeho reakcí, byť se neshodneme v politice nebo ekonomice, tak spolu dokážeme rozumně mluvit...to ty neumíš, umět nebudeš a právem tě jednou někdo převálcuje stejným stylem jaký ty používáš na lidi tady.
Začínám mít pocit, že mě válcuješ.Vyděšený Peci jenom více otevřeněji řiká co si myslí o 3.IAP, což je dle mého mnohem lepší postoj, než tvůj "ukřivděný". I ta opice je alespoň otevřená.

WT_Schmouddle
clone:

Cassius dle mne reaguje na Pánkovým příspěvkem, že Opitz se přihlásí jen když se něco děje.

WT a sviští soutěž jsou dávány do souvislostí v jedné větě, takže tam nějaká spojitost mezi svišti a tygry je...

A ano, čekal jsem, že Cass zcela jistě Prašivou Opitzí myslel někoho ze svého okruhu přátel...on by tohle přece nikdy Opitzovi nenapsal.

Čistě osobně a nijak útočně, jsem tak nějak zvědav, jestli psaná i nepsaná pravidla SVK, jejichž dodržování jsi tak vehemetně vyžadoval v případě mého podpisu, jsou jen cárem bajtů na který se za pochodu kálí nebo jestli mají nějakou váhu. Úsměv

www.wtigers.org
LesniHU
clone9cz napsal:
Schmouddlo, kdo má být "náčelník Prašivá Vopice", Opitz přece WT ještě nevelí ?
UAAA Šklebící se

Ja taky takhle uvazoval, ale neodvazil jsem se naznacovat. Navic tahle otevrene. Tohle je zlaty hreb celeho flamu. Pff

3BAP_Cassius Chaerea
WT_Schmouddle napsal:
A ano, čekal jsem, že Cass zcela jistě Prašivou Opitzí myslel někoho ze svého okruhu přátel...on by tohle přece nikdy Opitzovi nenapsal.
Bohužel nejsem tak otevřený abych použil tento výraz. Když mě budeš správně citovat zjistíš, že jsem použil výraz "Prašivé Vopici". Což je myslím dostatečně "neurčité", jako Peciho poslání neznámého množství osob 3.IAP do p*dele.Úsměv

Panek
WT_Schmouddle napsal:
Panku ale všimni si, že Opitz má snahu diskutovat k tématu...Šklebící se

Všimnul. On Opitz dskutuje téměř vždy akorát se nesmí potkat s Cassiem, to pak ti dva dostanou takovou nějakou alergickou reakce nebo co.

Teď už se tu diskutovat nedá, je to hrozně nepřehledné. Smutný

Panek
WT a pánek + pátek případě 6 pivek v Pánkově krvi. To má vždy velké předpoklady vzniku něčeho, co sníží produktivitu práce návštěvníků SVK (těch flákačů, kteří sem chodí v pracovní době).

Panek
Opitz napsal:
jestli tomu rozumím dobře, tak Pánek tu dává za příklad správně řízené ekonomiky Japonsko? Chápu to dobře?

To ALL: Brzděte. Právě jsem tu tohle přehlídnul a musím se proti tomu ohradit.

Ne, Pánek tu nedává za příklad správně řízené ekonomiky Japonsko. Pánek tu dává Japonsko za příklad špatného vývoje díky deflaci.

EDIT: Všem se omlovám za svůj příspěvek ohledně zapojování Opitze do diskuzí. Mou omluvu nechápejte jako omluvu Opitzovi, protože on nic špatného neudělal IMHO já také ne. Mou omluvu směřuji na to, že jsem svým činem neuváženě poslal tento krásný flame do hajzlu.
Upravil/a Panek dne 02-10-2009 16:28

clone9cz
WT_Schmouddle napsal:
clone:

Cassius dle mne reaguje na Pánkovým příspěvkem, že Opitz se přihlásí jen když se něco děje.

WT a sviští soutěž jsou dávány do souvislostí v jedné větě, takže tam nějaká spojitost mezi svišti a tygry je...

Čistě osobně a nijak útočně, jsem tak nějak zvědav, jestli psaná i nepsaná pravidla SVK, jejichž dodržování jsi tak vehemetně vyžadoval v případě mého podpisu, jsou jen cárem bajtů na který se za pochodu kálí nebo jestli mají nějakou váhu. Úsměv

Neboj, že jsem nepřehlíd co napsal Peci. Teď jste tada na řadě s mlčením ... ještě abych vyhověl tvojí stížnosti, to určitě.

http://www.wwii-illusion.net
Liptow
Treba priznat ze po nudnom Letka13 fore je SVK prijemne osviezenie.

Šklebící se

WT_Schmouddle
Cass:
Peci konstatoval že 3IAP není letkou co by na sprosťárny byla nějak extrémně citlivá, a poslal do prdele Sasu/Panka na zakladě jejich ohrazení na Litowovy "sprostosti", A následně vysvětlil jazykový rozdíl, který byl pravděpodobně základem nedorozumění.

Že špatně cituji...no a co? Alespoň je vidět že se mluví o Opitzovi.

Modi, žádám vás, abyste Peciho záležitost řešili na základě stížnosti dotyčných pánů, kteří byli posláni do prdele, neboť to s Cassem a jeho příspěvkem nemá nic společného. Vyžádejte si od Peciho jeho stanovisko, proč napsal co napsal, potrestejte ho, mluvil svým jménem, je dospělý a následky svého chování jistě unese a postaví se k nim čelem.

Já žádám, aby tyhle dvě věci nebyly směšovány dohromady a Cassovo porušení pravidel SVK bylo řešeno.

@Pánek
Je mi to líto, že se ekonomický flame takhle zvrhnul, ale vinu na tom nese jedině Cass, svými hloupými urážkami WT a Opitze.. Nikdo jiný.

www.wtigers.org
Panek
Liptow napsal:
Preo si teda stat dnes nemoze objednat vo fabrikach ohromne mnozstvo vojnoveho materialu, vydat obrovske ciastky na vyvoj a vyrobu, hoc aj za cenu nasobne vacsieho zdanenia? Firmy zarobia ohromne sumy, ludia viac zarobia a nezamestnanost sa prakticky strati. Kedze nechceme viest vojnu, dalsie fabriky budu ten vojensky material zasa rozoberat. Dokonca pritom ani netreba obetovat statisice zivotov.

Ivanko, ja se ptam, proc?

Nemůže proto, že nemá zásadního nepřítele a celosvětová svoboda informací (internet, TV ...) mu prostě nedovolí si takového nepřítele vytvořit. Ono jde vlastně o to, že lidi jsou strašně líní, ale když mají nepřítele nebo soupeře, tak dokáží vynaložit veliké úsilý. To je vidět v hodně věcech: Válka, Sport, Studená válka, Závody v dobývání vesmíru...

Někde jsem četl studii, že za WWII bylo vytvořeno tolik "neválečných" patentů a postupů, jako v žádném stejně dlouhém období ve 20. století.

WT_Schmouddle
Tak zpět do ekonomiky..:

Pánku a co kdyby vláda objednala hromadu nevojenského materiálu? Myslíš že bychom se jenom nezadlužili do bankrotu?

www.wtigers.org
Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-12-2025 14:37
Přeji všem, aby nový rok přinesl dny plné radosti, hezkých okamžiků a inspirace pro všechny plány.

23-12-2025 20:47
19.12. bylo výročí úmrtí Aloise Alzheimera. Nikdo si nevzpomněl.

18-12-2025 17:22
Padá databáze, něco si přej!

17-12-2025 11:06
K Vánocům si kupte RAM Šklebící se

16-12-2025 17:30
kdybyste nevěděli co k vánocům Úsměv https://youtu.be/.
..6x4ODnwcGu

14-12-2025 08:41
Pohodový vánoční čas všem přeju. Děkuju, že jsem vás mohl poznat ... najít svobodu a poznat něco víc.

11-12-2025 18:43
Vylez si tam sám, Tylere, mě bolej nohy Úsměv Žádné tři židovské knihy nebudou! Šklebící se

07-12-2025 13:51
Niitaka yama nobore!

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

38,961,824 návštěv