Merten napsal:
S tím že na Zeke nenajdete Liona bych si dovolil nesouhlasit osobně tam bývám relativně často
sry za OT, ale...
Mertene, pokud se pletu, tak mne prosím oprav, ale ty jsi Lvíče, ne Lion
a jsem rád, že Fajlow zapojí Liony do lítání na Zeke, páč když mne 3x nebo 4x za sebou sejme jeden a ten samej ferda (ještě k tomu cizí), je to pak nuda
příchodem početných Lionů by to dostalo jiný spád... )
ale copak Hopere. Tobě se nelíbí naše pekelný kočky?
jinak nejkrásnější formace jsem viděl na konci loňskýho roku, když kluci vydali ten modovaný Kanál. Lítalo tam na Londýn 20+ Heinkelů ve formaci nad nima 110ky a ze všech stran se valily menší či větší formačky Hurricanů. To jsem pak i koukal na tracky to bylo super.
Na spitech se bombarduje velice dobře. Je to snad jediný server, který má na každé mapě cíle jak pro bitevníky, tak strategické bombardéry (města). Efekt při koberčáku z B17 je nádhernej. Hlavně když se vezmou menší pumy, ale víc .
1) speedbar bych za čít nepovažoval, protože některé přístroje bez zoomnutí nejdou moc přečíst (konkrétně třeba kompas je skoro nepoužitelný u všeho). Pak některá letadla z nových módů (I16) s upravenými kokpity mají nefunující (špatně fungující) rychloměry, nebo prostě nevíš v jakých jednotkách ta věc ukazuje (Blenheim - píše uzle a ukazuje v mílích).
2) ikony jsou velkou nevýhodou pro lidi využívající BnZ
3) ikony na mapě mi nevadí. Je to pro relax lítání víceméně dobrý. Lítání na fullreal serverech tě však vycvičí za krátkou dobu natolik, že už toho pak ani nevyužíváš. Navíc většina map má notorický záchytný body.
3IAP_Sasa napsal:
ale copak Hopere. Tobě se nelíbí naše pekelný kočky? :)
pokud poletí ve formaci, podvěšené bombama, tak se mi to bude líbit víc ;)
jinak mi nevadí, ale mám občas chuť sednout do něčeho velkého a shodit pár šutrů někomu na hlavu ;)
a nedej bože, aby to bylo ve formaci 6+ letadel :))
(o tom byl ten "povzdech")
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Já spíš jen chtěl dokázat, že bombardovat a trefit cíl lze i bez ikony na mapě a speedbaru...to že to tam některým trochu ujelo do strany nezmiňuju...
Ono, možná to ani nebyl nikdo od nás, občas se k nám přidá i úplný cizinec...to neznamená že by to cizinci neuměli...tuhle jeden letěl s námi a držel se líp jak kdejaký náš ostřílený pilot stěhováku...a jak si chrochtal blahem...
Kdyz uz je rec o spitech a zeke tak par duvodu proc si myslim ze sou tyhle servery natolik oblibene:
- mapy jsou mission oriented, kazda mise ma svuj cil ktery dava jakztak smysl a vyzaduje kooperaci stihacich a bombardovacich slozek k jeho dosahnuti. Pozemni cile jsou peclive pripravene a rozmistene
- vemi dobre poladeny planeset, historicky podlozeny a poupravenyproco nejlepsi hratelnost
- nove mapy. Po rocich letani over the "olegs fields" sou mapy se skurecnym terenem ala slovensko, slovinsko skutecnym pozitkem. Nehlede na to ze na takovych mapach maji lowlevel utoky konecne odpovidajici sanci na uspech.
- velmi slusna komunita hracu, clovek ma jistotu z protivnik patri ktomu lepsimu co se da na DF serverech potkat
Jedinym minusem ktery mohu spitum a zeke vytknout je totalni ochrana letist.
Na spit vs 109 jsem se nalétal něco a osobně si nemyslím, že by byli nějak víc hardcore, než třeba i jiné servery s ikonama. Cíle jsou vcelku snadno najitelné, nejsou nijak daleko a na 90% map se pravidelně udělá masomlejn v jednom sektoru mezi nejbližšími nepřátelskými letišti. V podstatě když si budu chtít zamasomlejnit, tak půjdu právě na spit vs 109, protože vím, kde se to bude řezat. Na mapu koukat nemusím, vlezu na nejbližší letiště a letím směr nejbližší nepřátelské letiště tak dlouho, dokud nenarazím na chumel táhnoucí se od země do cca 4 km (občas se to šplhá i vejš). Případně jsou cíle pro červené i modré ve stejném, nebo sousedním sektoru a masomlejn se udělá nad nima.
Tamní planeset mě osobně nenadchl. Když jsem se adminů zeptal proč není v roce 45 dostupný Tempest, tak se mi dostalo odpovědi, že tam nemá co dělat, že je jen do map druhé poloviny roku 44 a ve 45. roce jen nepoužitelný...
Když pár měsíců zpátka na WOE zrušili ikony na mapě, tak některým lidem od nás došlo až po pár desítkách minut, že tam ta ikona není (na druhou stranu návštěvnost WOE tímto klesla asi na 20% původní návštěvnosti, protože a tamních mapách byli cíle běžně na třech místech vzdálených i 12 sektorů a masomlejny se málokdy udělali jen na jednom fleku - s vyjímkou malých map). Když člověk chodí na nějaký server, tak se naučí tamní mapy. Nehledě na to, že hodně lidí má ty mapy nalítané a třeba taková normandie je asi mapa, kterou zná spousta lidí zcela nazpamět a ať je vysadíte kdekoliv, tak se dohrabou kamkoliv i bez ikony.
Ale rozhodně vypnuté ikony na mapě vítám, Hned to není jen o kroucení, ale člověk si musí hlídat kurz, má výpadky soustředění při kontrole prostoru kolem sebe a moment překvapení hraje větší roli. Ikony letadel pro nepřátelské rozhodně vypnout, pro přátelské bych nechal na 150 metrů imatrikulaci a souhlasím s Čutorovým pohledem ohledně nemožnosti číst imatrikulaci na letadlech jen pár desítek virtuálních metrů daleko oprtoti pravým vyrtuálním metrům. Většina lidí sřílí na větší vzdálenosti než oněch 150 metrů a naopak při řazení nad letištěm, kde se motá na DF serverech krom 4 lidí co chcete najít i 5 dalších je problém a kolikrát ikdyž chcete letět trochu mimo, tak se na vás "nalepí" lidi, co se chtějí přidat, ale vy máte pak binec v tom, kdo lastně kde je. Při boji v chumlu s cizíma je to ještě horší.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
No s úrovní pilotů na Zeke (teda alespoň většiny) to moc slavné není. Nasednou do zera a letí. Spadnou na první věc kterou vidí a pak se nechají zmasit při dragu hellcatem. Ze skoro 200 sestřelů co tam máme ve dvojici od posledního resetu je jich dobrá polovina přesně takováhle vražda.
Na spitech to taky není o moc lepší, ale potkáš tam i dost slušné piloty. Na zeke ochrana letišť není a nemyslím, že by to nějak vadilo. Osobně jsem si nevšiml, že by tam nějaká skupinka hellcatů někoho vysloveně vulchila. Naopak na Spits jsem se párkrát už stal obětí vulchingu, i když je tam zakázaný a dokonce za to lidi dostávaj od adminů i banány.
Rozhodně v případě těchto serverů není pravidlem to, že FULL REAL létají jen zkušení piloti. Spity jsou ještě promakanější než zeke. Holt běží na 4.09 a mise jsou barvitější. V tom pacifiku se toho moc vymyslet nedá. Ale i tak považuju za vynález hodný Olegovy ceny umístění speciální letadlovky pouze pro přistání do každého svazu. Jediná škoda je, že tu opět nejsou plane limity (narozdíl od spitů).
Jinak teda ne Zeke teamplay nic moc (alespoň u modrých). U červených je mi to jedno, protože lovíme samostatně . Na spitech tam nějaký náznaky jsou (napříkal, že se k formaci bobrů připojí cover a fakt s nima letí). Defacto lítám jen 3 servry:
AH - kvůli komunitě a když si chci zaletět Rusko, který ve větší míře není nikde (2mapy na SPITS)
ZEKE - tady se projevuje moje láska k zoomování
SPITS MOD - miluju B17 a nesnáším misi Channel Dash
PSravdu má Tank, že umístění cílů na SPITS má hlavu a patu. Není to jen postavíme letiště modrý sem, červený tam a cíle dáme mezi ně. Rozhodně by se tam tvůrci map měli inspirovat.
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 15-08-2009 23:54
Je mi lito Tempiku ale zrejme litas na jinych Spitech nez my ostatni.
Nektere cile snadno najit lze jako treba prumyslovou oblast Klagenfurtu kterou sem bezne bombardoval 20k ft a nektere ne, jako treba nemecke delostrelecke pozice na zimnim slovensku ktery se blbe hledaj ikdyz clovek vi kde jsou.
Zrovna dneska jsem letel 15 ctvercu lowlevel v Mosquitu pravda ne primou cestou ale letet primo rovna se sebevrazde. Strategicke cile byvaji tak kolem do 100km ale i tak kdo nekdy lital s B17 vi ze dostat tuhle krasku kdyz je nalozena do operacni vejsky (25k +) zabare ve formaci tak 40 min a to pak i s nejakym preletem kdy si clovek nalitava na cil udela let o hodine a pul jen to fikne.
Clovek nemusi bejt genius aby si domyslel ze kdyz v operaci Torch nebo Huskey kde ma osa za ukol nicit invazni plavidla a tanky na plazich, a spojenci napak nict obrane pozice a cile v tylu ze nad tou plazi obcas bude srumec. Nikdy ale takovy misto neni jediny na mape takze nidky tech 60 lidi co na sevru bejva nejsou koncentrovany na jednom spotu ale na 2-3 mistech.
No tempest ma narok bejt akorat z tech map co rotujou jen v Normandii a tam taky je.
Doporucuju spity prubnou znova, mapy se meni spatne se vylepsuji nebo rusi, nove neustale prichazeji.
na Spitech fakt nemám rád jen jedinou mapu a to je Channel Dash, aneb útok na Scharnhorst a Gneissenau v Kanálu. Absence jakýchkoliv jiných cílů z toho dělá neskutečnou pastvu pro stíhačky. Jediný letadlo co mají spojenci použitelný je Vb (historicky správně co se týče času, ale spitfiry nemám rád) takže jsem odsouzenej k lítání sebevražedných misí v A20. Co se týče snadnosti hledání cůlů, tak konkrétně Slovensko je na to šíleně těžký a pak může být problém v Africe, kde je mnohdy orientační bod pouze pohoří někde v dálce.
Jak říká Alfik tak vypnutí ikon není zárukou lepších pilotů. Vypnutí ikon + absence statistik alespoň mě motivuje k dělání prasečin a zkoušení si různých věcí co bych někde, kde si ty statistiky snažím držet nedělal atd. Na druhou stranu je to těžkej relax, když si člověk cche zablbnout (po turnusu na spitech v B17kách je to víc než potřeba, protože za 1 mapu, která trvá 3 hodiny dáš maximálně 2 nálety).
Saso, na Zeke občas náznaky spolupráce modrých jsou, ale pokud tam "chceš" kroutit, tak se vedoucího moc dlouho neudržíš...
A to vaše vraždění neviňátek - pokud červení kempí nad svýma letadlovkama v nějakých 2km (a následný boj se pak přesune k hladině) není pak opravdu problém pro pár zoomerů si vyzobávat Zera, která aby si mohla vůbec zabojovat, musí do flaku a dolů...
to je holt těžký ;)
(ten flak tam povětšinou strašný není, ale je tam ;) )
ed: nekempí se jen nad letadlovkama, teď naposled se mi to stalo u Wake :))
kroužím v x km nějakých 5km od ostrova a vidím přilítat dot od červených letadlovek
frajer to ale radši otočí, aby byl buď přímo nad ostrovem nebo raději mezi ním a jeho letadlovkama...
pokud něco udělá, tak to, že sjede dolů, kde zbylí maníci v 1km "zuřivě" kroutí se Zerama, co to už nevydržely a šly tam k nim dolů
takhle těch dotů "potkávám" několik a vystrčit růžky se odvážil až jeden, co byl trošku víc schopnej
ale problém byl asi v tom, že mne neviděl - nepodařilo se mi ho trefit pořádně, takže to sklopil k vodě a pryč (což na jeho místě bych udělal taky ;) )
a zase jsem tam dalších dvacet minut čekal, jestli se někdo neuráčí trošku povylízt...
pak jsem šel radši přistát
Upravil/a Hoper dne 16-08-2009 17:37
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
ve vší úctě k modrým na Zeke, tak jsem jedinýho vysokýho japonce potkal Tomia asi v 7km a pak pelášil s dírou v ocasu domů, když se nechal hloupě natáhnout. Občas tam někdo vysokej lítá, ale je velkej problém s tím, že si kluci neuměj podržet výškovou převahu a snaží se ti za každou cenu viset za ocasem. Já tam lítám ve výškách na 3. kompresor tudíž 4000m+. Právě mě štvou ti lidi co lítaj nad zemí a sestřelují 5 vs 1 nějakýho blázna co se opováží tam spadnout. Jinak kempení nad letadlovkama... no na některých mapách to tak vypadá. Třeba na Midway. Je to hodně daný tím, že odstartuješ a v US mašinách prostě aspoň těch 10 000 stop potřebuješ, pokud nechceš zgegnout do 20 sekund. Takže tam mnohdy lidi začnou stoupat a teď přilítaj jednotlivě japonci a už to je..... vznikne z toho permanentní točení u hladiny. Toto mě taky štve, protože mám rád japonce lítající ve 3 km . Naposled jsem dobrej souboj 2xP40 vs 2x zero zažil na AH, kde to kluci z 40.stl dělali docela dobře a i když měli pak jedno letadlo poškozený tak jsme se krásně asi 15 minut navzájem drželi v šachu. Zera čekala na příležitost, P40 čekali až bude zero moc agresivní. Zero agresivní nebylo - přežilo
Je to hodně podobný lítání ve fokáči na východní frontě. Docela mi to přijde analogický
Jak říkám. Drtivá většina sestřelů je, že si někdo nehlídá šestku a buď se kochá, nebo zuřivě honí (vesměs rychlejší) letadlo před sebou.
Ale jak říkáš do 1 na jednoho moc lidí ochotných není. Ono to ani moc dobře nejde, když seš na tom energeticky jak soupeř, který má líp stoupající letadlo a kroutící. Mohl by ses sice pokusit udělat nějakej poločelňák z boku, ale to je šance na zásah skoro nula. Já to dělám takhle - zero mi jde na čelňák....uhnu mu a letím dál. On se za mě otočí. Já se o něj nestarám, protože mě nedoletí, pokud nezačnu kroutit a on ztratil trochu energie tím obratem. Pokud je chytrej tak si začne stoupat, což většinou není. Takže letím s ním na dlouhé šesté a buď si zavolám Nordoma, kterej někde poletuje okolo, nebo na něj prostě dlabu. Najdu si jiný zero pod sebou, spadnu na něj.... ten za mnou se snaží, zjistí že to nedojede a tak si ho zas táhnu. Po 10 minutách ho to přestane bavit a spadne na první dot to co vidí pod sebou. V ideálním případě to vidíš a tak spadneš po křidýlku za ním.... a jak asi dopadne souboj v divu mezi Hellcatem a zerem? Prostě Hellcat je vrah, i když někteří lidí lítaj ty Zera hodně pěkně a na kobylku se jim nedostaneš.
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 16-08-2009 18:46
asi na ten server chodíš v nesprávný čas :))
hodně často tam jsou Japíci v 5km
vejš to u většiny jejich ér totiž ani nemá smysl - jen občas tam je nějaký kosmonaut, který pak ale jen kouká, jak si jeho kamarády dolejc zobají amíci, páč to nemůže dolů pustit šusem...
jinak Zero v 7km - asi byl hodně zoufalej ;)
Hoper napsal:
asi na ten server chodíš v nesprávný čas )
vejš to u většiny jejich ér totiž ani nemá smysl - jen občas tam je nějaký kosmonaut, který pak ale jen kouká, jak si jeho kamarády dolejc zobají amíci, páč to nemůže dolů pustit šusem...
jinak Zero v 7km - asi byl hodně zoufalej
no ono je to i zbytečný když jsi 2km nad hellcatem v zeru a on o tobě ví, tak jsi stejně nedotknutelnej
Hoper napsal:
asi na ten server chodíš v nesprávný čas )
jinak Zero v 7km - asi byl hodně zoufalej
Moje řeč, záleží taky kdo je přihlášenej.Třeba poláci od 200th , kteří sedlají japonce,lezou rádi nahoru a spolupracujou.
A když si taková partička ještě veme proti našim mustangům ty jejich Raideny a podobný bejkárny, tak to stojí za to.
No a náš milý Hopřík se taky nestydí
Jinak, taky si myslím, že na FullReal servrech potká člověk vyšší procento kvalitních pilotů.
Nechci říct, že jsou tam lepší piloti naž třeba na AH apod., tam je taky spousta profíků, ale je tam zkrátka víc lidí, kteří to berou vážně.
Merten napsal:
Co jsem potom já když jsem se tam s Nordomem naháněl v 10+
ťululum? Před Nordomem jedině začít kvičet a zdrhat, kroutit, motat, padat, stoupat všecko, ale hlavně pryč.
Stejně to po chvíli určitě jednoho, nebo druhýho přestalo bavit.
Jinak raiden nebo 84 se dají v mustangu v pohodě, akorát blbě hořej
Nejvíc rostu, když nějakej matěj začne psát do chatu HEEEELP a má za řití v p40 ki43 a kroutí s ní a kroutí a kroutí. Tak se jen zbývá koukat jak spadne a pak při odstoupávání kikinu zavraždit. (teda pokud ji někdo vidí - parádně neviditelný lítadlo)
Dobrej modrej pilot je ten Otsu. Ten to s tím zerem na to, že lítá skoro vždycky sám, fakt dává. Hlavně má přesnost střelby k 20% což je podle mě absolutně fantastický. Bohužel si pánové ale z týto letky (nějaká 64...) myslí, že maj patent na lítání. Tudle došli na AH když tam byl Chalkin Gol a nazvali nás číterama, protože si Válec dovolil v I16 3x po sobě ukroutit Tomia. Korunu tomu pak nasadil Nordom, kterej 2x prozoomoval Otsua a už jsme zaškatulkovaný jako číteři . Je pravda, ale že tihle kluci lítaj někde jinde, protože moc často se s nima ve vzduchu nepotkáme. Holt jinej styl, nebo sou opatrnější...
Upravil/a 3IAP_Sasa dne 17-08-2009 09:56
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.