Výbava pilota letového bojového simulátoru - diskuse
|
606_Temp |
Přidané 26-01-2008 11:29
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
ja jak nemam jou presne pred sebou, idealne na kline, tak jsem mimo. To ti nijak nevadi, ze to mas tak moc napravo ten joy?
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
jax_sk |
Přidané 26-01-2008 11:39
|
Nováček
Příspěvek: 6
Založený: 28.01.07
|
1stCL_Punkey napsal:
Nemáš občas nutkání kouknou doleva nebo doprava na prut, jestli nemáš záběr?
Ani nie, na ryby nechodím už dva roky. A na rybačke som mal udice vždy pred sebou. Ale ako pripomienka je to dobrééééé. Vedieš 1:0
Ved aj v hokeji ste boli vždy lepší. Ja si vážim kvalitných súperov |
|
|
|
jax_sk |
Přidané 26-01-2008 11:47
|
Nováček
|
606_Tempik napsal:
ja jak nemam jou presne pred sebou, idealne na kline, tak jsem mimo. To ti nijak nevadi, ze to mas tak moc napravo ten joy?
Nie nevadí. Nikdy som nepilotoval naozajstné lietadlo a takto som si to zvykol ovládať. Je to len o zvyku. Možno by bolo ozaj lepšie mať joy v strede a napravo mať trebárs myšku na rozhliadanie, ale mne to takto vyhovuje. Možno to časom upravím ináč ako je to teraz... Ďakujem za pripomienku. Nečakal som, že do hoďky od zavesenia fotiek na fórum tu budú hneď nejaké odpovede a pripomienky...
Ešte by som chcel poďakovať pilotovi s nickom CR_PETRAS... Veľká vďaka, že mi poradil ako zavesiť fotky na fórum, bez neho by tu neboli. Ešte raz ďakujem...
LETU ZDAR |
|
|
|
Rufu |
Přidané 26-01-2008 11:54
|
Uživatel
Příspěvek: 1348
Založený: 30.09.05
|
No vzhledem k tomu že část vyspělejších letadel současnosti má rozložení joy(knipl) vpravo ,plyn vlevo taky tak to myslím není na závadu.Navíc joystik není ten dlouhej klacek jako ve skutečnejch letadlech. |
|
|
|
jax_sk |
Přidané 26-01-2008 11:54
|
Nováček
|
310_Obluda napsal:
Ještě k těm židlím. Tyrl mě inspiroval. Za pár šlupek jsem to vyřešil následovně.
Troch úchylný, přivazovat se ke stolu, ale materiál asi 70Kč a funguje to naprosto spolehlivě. Doteď jsem si musel brát k lítání kuchyňskou židli, abych neujížděl a z ní mě bolej záda. Takhle je to paráda. Třeba to někomu z vás pomůže
Mne napríklad úplne stačilo aby som pedále oprel o stenu a stačí to. Nepohnú sa... Nie som CHUCK NORRIS aby som ich prekopol cez stenu... |
|
|
|
Panek |
Přidané 01-09-2008 20:43
|
Diskutující
Příspěvek: 2105
Založený: 15.07.06
|
Pohyblivá sedačka v akci |
|
|
|
alfik |
Přidané 01-09-2008 21:19
|
Diskutující
Příspěvek: 4829
Založený: 21.04.06
|
Panku: To už tu někde bylo, jenže - ten maník to má celkem dost blbě...
Správně by bylo kdyby se ta sedačka nakláněla tak jak ukazuje kulička, a ne tak jak cukne s džojem. Pokud by dělal správně zatáčku s vytrimovaným strojem, sedačka by měla setrvat kolmo dolů, dle tížnice. Pak by skutečně simulovala pocity při letu.
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 01-09-2008 21:41
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 5062
Založený: 09.10.05
|
MS FS 2004 patri mezi bojove simulatory ?
nehlede na to tam ma katastrofalni chybu designu
kdyz potlaci, tak ho to vyklapi dopredu, namisto dozadu ... nejspis to teda ridi jeho manzelka vpravo ve skrini
|
|
|
|
Panek |
Přidané 01-09-2008 22:00
|
Diskutující
|
Ale tady přece nejde o to, jak to má nastavený, ale o to, že se mu to hejbe. Jen houšť takovýcho průkopníků a nové letecké simulátory budou tyto zařízení podporovat. Zatím jsem se s podporou setkal pouze automobilových simulátorů. Tam je to jednoduší. |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 01-09-2008 22:02
|
Uživatel
Příspěvek: 1021
Založený: 01.04.08
|
eh tobe se zveda nos letada kdyz potlacis ? nebo sem neco prehlid |
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 01-09-2008 22:19
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10830
Založený: 26.01.13
|
Clone, ty jsi bandaska
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
clone9cz |
Přidané 01-09-2008 23:40
|
Hlavní administrátor
|
311_Tank napsal:
eh tobe se zveda nos letada kdyz potlacis ? nebo sem neco prehlid
kdyz pritahnes, tak te pretizeni tlaci do popruhu, a kdyz potlacis, tak do sedacky
nehlede na to by te to melo tlacit do popruhu i pri kazdy zatacce treba i v horizontale
on tam simuluje naklon letadla, kterej mu je na nic
EDIT: http://www.youtub...bSRVW9lAFM 0:26
Upravil/a clone9cz dne 01-09-2008 23:52
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 01-09-2008 23:59
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
clone fakt ne, to je moc...
Když v normáůlním letadle přitáhneš, tak tě pozitivní G tlačí do sedačky, když potlačíš tak tě negativní G tahnou ven ze sedačky.
Mám v reálu nalítáno na motorákách jen 16 hodin, ale tohodle jsem si už stačil všimnout...
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
310_Obluda |
Přidané 01-09-2008 23:59
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 288
Založený: 04.10.05
|
clone9cz napsal:
311_Tank napsal:
kdyz pritahnes, tak te pretizeni tlaci do popruhu, a kdyz potlacis, tak do sedacky
nehlede na to by te to melo tlacit do popruhu i pri kazdy zatacce treba i v horizontale
Na youtube lze najít pár videí o týpcích, který maj naklápěcí sedačku do letadel.
Principielně lze myslim si docela dobře postavit tenhle princip pro automobilovy simulatory, přičemž z toho teoreticky dostaneš rozsah přetížení 0-1g pro pohyby v rovině XY a krátkodobý přetížení menší než gravitace v ose Z
http://www.youtub...0JC5InmOqk
Pro letecký simultory nikdy nedokážeš vytvořit například 3-sekundovou zatáčku s přetížením >1g nebo <1g, takže je to všecko blbost a možná je pak lepší to postavit takhle - když už se někomu chce ) |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 02-09-2008 00:37
|
Uživatel
|
clone9cz napsal:
311_Tank napsal:
EDIT: http://www.youtub...bSRVW9lAFM 0:26
Ja vedel ze ses divnej ale ze na tebe pusobej opacne odstredivy sily sem nevedel
Hehe a napadlo to nekdy proc je treba i ve sturmu nasimulovano to ze kdyz prudce potlacis tak ti zrudne pred ocima (krev se nahrne do hlavy) a kde prudce pritahne se zatmi (krev prudce odtece z hlavu)?
viz treba zde http://fsbase.xf..../inair.htm bod 5. |
|
|
|
clone9cz |
Přidané 02-09-2008 04:27
|
Hlavní administrátor
|
WT_Schmouddle napsal:
clone fakt ne, to je moc...
Když v normáůlním letadle přitáhneš, tak tě pozitivní G tlačí do sedačky, když potlačíš tak tě negativní G tahnou ven ze sedačky.
ted na to koukam jak jsem to korunoval
samozrejme, ze nejde o "pretizeni" kolme na Zem, ale o setrvacny sily a moment setrvacnosti
... a jelikoz tam vidim osy pouze dve a zadnou centrifugu, ktera by mohla simulovat osu Z, tak mi pride logicke to, ze kdyz potlacite, tak vas to ma vyklopit dozadu a kdyz pritahnete, tak dopredu, proto jsem take napsal "tlaci" do popruhu misto "zatlacuje" do sedacky a "tlaci" do sedacky misto "vytahuje" ze sedacky, mel jsem totiz na mysli silu kolmou na odstredivou
http://FantasticContraption.com/?designId=1189957
A ze to Tank nepochopilo napoprve, kde jsem to este nezvrtal neodbornym uzitim slovicka "pretizeni", to uz necham na nem
Ostatnim akorat doporucim zamyslet se nad tim, co se vam deje ve vnitrnim uchu a jakou to ma souvislost s vnimanim pohybu ve vztahu k letu. Pokud totiz nemuzete otocit celou soustavu kolmo do nebe, tak je vam +-15° naklaneni zidle celkem k nicemu a nesimuluje to nic, kdezto kdyz to date cele do nepruhledne krabice (vy muzete na chvili zavrit oci) a zakinklate sebou o +-15 stupnu, tak to je presne to po cem touzite, aby jste zazili.
A ne nejake naklaneni podle toho kam letadlo zrovna miri cumakem
Upravil/a clone9cz dne 02-09-2008 04:28
|
|
|
|
Panek |
Přidané 02-09-2008 06:59
|
Diskutující
|
Vykašle te se na Géčka, ty to NASIMULOVAT NEMŮŽE, ale to o čem mluví Clone, to jo. Já si myslím, že to dobré může být. Už mne štve kvedlat pákou jak pominutej a zaměřovač přitom mít uprostřed monitoru a vklidu mířit.
Křeslo (dobře nastavené + rychlejší pohyby) + TiR = náklony hlavy při manévrech = chtěl bych vidět, jak koukáte do zaměřovače.
Upravil/a Panek dne 02-09-2008 07:00
|
|
|
|
310_Gringo |
Přidané 02-09-2008 08:32
|
Uživatel
Příspěvek: 550
Založený: 28.03.07
|
samozrejme, ze nejde o "pretizeni" kolme na Zem, ale o setrvacny sily a moment setrvacnosti
Z toho už se nevykecáš |
|
|
|
311_Tank |
Přidané 02-09-2008 09:29
|
Uživatel
|
Hehe kdyz sem byl v hendonu na Typhoon experience tak se to kinklalo stejne jako tomu typkovy, kdyz sem videl ve Florennes profi vojenskej simulator F-16 naklanel se stejne.
Chapu ze poacnim pohybem se da nasimulovat zatlaceni do sedacky nicmene to nikomu neprijde natolik prakticky ani aby to implementoval i doprofi simu. |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 02-09-2008 09:31
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Clone, to že přitáhnutí znamená +G platí univerzálně, tzn i v zatáčce, dokonce i v v poloze na zádech, protože se jedná o odstředivou sílu když se tvoje tělo snaží letět rovně a letadlo mu tlačí na nebo uhejbá zpod zadku. V zatáčce se k tomu se může přidávat trochu boční odstředivé síly, ovšem pouze v případě že neumíš udělat ustálenou zatáčku a nemáš kuličku v chlívě.
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|