No..myslím, že speciálky jsou o nějakém zvláštním prožitku obecně a co je pro různé jedince jedinečné a zvláštní, to asi nelze bagatelizovat. Mně například stačí jejich silná atmosféra. Rád ji trávím v kokpitu stíhačky - ať je to Zero, nebo Befko.
suhlasím s tebou.
ale kolko ešte hodín odlietaš v zeru, befku, fokáči spitovi ?
stovky, možno tisícky hodín.
ale kolko hodín odlietaš vo velkom bomberovi aka B17/B24?
alebo kolko odlietaš hodín v B17/B24 vo velkej formácii?
alebo kolko krát uvidíš velku formáciu 30-40 B17/B24 na onnline (nie 2-3 stroje).?
podla mna, neíst do takej to akcie a nechat si ju ujsť, ktorá sa môže naskytnuť len raz za pár rokov , resp nepodielať sa aspon učastou na tréningov (a to je podla mna ešte lepšie ako celá akcia, lebo vidíš nielen na sebe ako sa neustále zlepšujete či ako jeden člen i ako celý kolektív), ako presne ako to povedal Patton.
Chlapi, jedného dna , ked budete starý a na kolenách vám bude sedieť vnučik a opýta sa vás kde ste boli v den D, budete štastný že budete môct povedať , že ste tam boli a nemusíte povedať:
Kopal som v Luisiane sračky.
A já můžu říct, že jsem se ty hordy pokoušel zastavit míst otoho, abych ve Vídni kopal sračky . Tajpane, pokus se pochopit, že pro mě je bombardér prostě věcí víceméně neatraktivní. Rád s nimi kooperuji a plánuji, ale mnohem více si akci užiji ve stíhačce.
Tajpan napsal:Chlapi, jedného dna , ked budete starý a na kolenách vám bude sedieť vnučik a opýta sa vás kde ste boli v den D, budete štastný že budete môct povedať , že ste tam boli a nemusíte povedať:
Kdyby nebylo tech chlapiku, co v den D kopali v Luisiane sracky, tak se ty stastny chlapi dostanou akorat do peknych sracek. Takze vocad pocad.
A Fucida taky lita v bombrech. Napriklad Alstenrufer je toho zarnym (a ojedinelym) prikladem!
Chlapi, jedného dna , ked budete starý a na kolenách vám bude sedieť vnučik a opýta sa vás kde ste boli v den D, budete štastný že budete môct povedať , že ste tam boli a nemusíte povedať:
Nebo...Až bude tahat střeva po palubě letounu, bude nadávat že raději nekopal sračky v Luisianě, aspoň se těch vnoučat mohl dožít.
Tajpan napsal:
...alebo kolko krát uvidíš velku formáciu 30-40 B17/B24 na onnline (nie 2-3 stroje).?
mno, někomu se tenhle pohled líbí co by součást toho boxu, někomu zase co by masa letící proti tobě a určená na odstřel... ;)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
1stCL_Fucida napsal:
A já můžu říct, že jsem se ty hordy pokoušel zastavit míst otoho, abych ve Vídni kopal sračky . Tajpane, pokus se pochopit, že pro mě je bombardér prostě věcí víceméně neatraktivní. Rád s nimi kooperuji a plánuji, ale mnohem více si akci užiji ve stíhačce.
tak to poviem polopatisticky.
Komunita českých a slovenských hráčov simulátora IL2 a sound modu sa pomaly rozrástla do pekné číslo. he, kde u tie časy ked sa oslavovala prvá stovka reg hráčov. Servery DF vo vlastníctve českých a slovenských adminov s tak výkonné, že môžu kludne zvládnuť tých 60 pilotov a možno i viac.
Väčšina z pilotov tejto komunity už má tak výkonné PC, že tento počet onnline pilotov kludne zvládne.
takže je tu dost pilotov, starých i mladých, ak to mám tak povedať, že by nemal byť problém obsadiť všetky miesta i mať dostatočnu zálohu.
takže rád by som sa dožil jednej akcie (pritom v bojoch WWII skoro dennodennej , ak to rátam 1944), ktorá by viac menej odpovedala 1.polovici 1944, ked to bolo pre obe strany tak povediac ešte vyrovnané a i pre nás hratelné.
No a kde by hlavnu ulohu zohráva Bombardér B17.
cca 600-800 B17 plus cover 100-150 verzus 100-150 stíhačiek LW.
viz planeset Berlin z roku 2005, kde by sa len zvýšili počty B17 aby vznikli tri boxy.
to je všetko čo som chcel.
a k tým sračkám: tým som chcel povedať, ak by sa takáto akcia zorganizovala, tak by som nebral na ohlad , že som stíhač LW alebo inej strany, ani to že nemám rád bombre, tak by som do to šiel i ako ten pilot bombardéru, ktorý môže byť zostrelený už pred Frankfurtom, ako sa to mne stalo. A tak celé tie hodiny točenia okolo letiska a vzletov a pristávania, a neustáleho opakovania tých istých vecí až to bolo k zblázneniu, len aby som si neurobil ostudu a nenabural do kolegov čo boli vpredu, vzadu, nabokoch , mi boli tak povediac nanič. Ale nelutujem a šiel by som znova. Aspon si nemusím hovoriť, že ten den , ked sa letel Berlin, nekopal som v Lousiane sračky.
Tajpane, to, že IL zvládne na jedné scéně třeba 50 letadel je dost velká teorie a já si nedělám moc velké naděje, že by to šlo. Chtěl jsem před nedávnem otestovat scenérii se čtyřiceti letouny, ale nevím.
Nejsme ani tak limitováni výkonem vlastních počítačů, jako spíš poměrně špatným síťovým kódem, který nám paradoxně nedovoluje na jedno místo nasadit významně větší počet letounů, než před čtyřmi roky.
čeče, Tajpane...
za prvé - myslím, že pár lidí, co by se rádo vidělo v mase bomberů, jejichž hradba zakryje slunce a následná tma dopadne na hrůzou zkřivené obličeje ustrašených nepřátel, se tu najde...
bohužel, jak psal Fuči, Oleg nepočítal s tím, že se šturm ujme tak dobře co by online hra a jeho síťový kód tomu odpovídá.
takže i kdyby se podařilo sehnat dostatečný počet maníků na odstřel, asi bysme si to moc neužili :(
snad někdy časem BoBek (jeho addony)...
doufejme ;)
a za druhé - ty se tu rozplýváš, jak by sis rád zaletěl ve svazu bomberů a o Lekkově Level High nevíš ?? Jak to, že už tam nejsi zapsanej ?!!!
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.