..cor blimey!.. <pic>
|
313_123 |
Přidané 08-03-2007 15:38
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
1. ještě že je tu cenzura ...
2. já fakt začnu střílet liony na padáku
3, juro držím palec
ps: rači držím kušnu nebo budu zas sprostej
|
|
|
|
1stCL_pbarry |
Přidané 08-03-2007 16:24
|
Uživatel
Příspěvek: 1688
Založený: 30.09.05
|
312_Jura napsal:
BlueL je to zbytecne moc prace..
Tyrle ja nemam nic proti kritice, ale zrovna sem to kvuli ni nedavam.. kvuli kritice to davam pri tvorbe ke konzultaci lidem jako:
Wade Mayers
Lyle Brown
Russell Smith
Darren Reynolds
Pete Wenman
Graham Ward
Colin Duncan
Kevin Moffat
James Tomlinson
Mark Karvon
Eric Neatherlin
Jared Bishop
Joe DeMarco
Stephen Mudgett
Pete Barry
Carsten Jicha
Alexandre Jay
a dalsi.. doufam ze sem nikomu nezkomolil jmeno..
jestli znas aspon jednoho z nich, tak asi sam uznas ze sou to ti nejpovolanejsi..
Ještě tam chybí Chuck Norris
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 08-03-2007 16:46
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10825
Založený: 26.01.13
|
pb...woe
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 08-03-2007 17:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1984
Založený: 02.10.05
|
Jura:
neber to prosím jako lacinou kritku tvého díla, jen jak poznámku nezaujatého člověka který (zatím jen) tuší jaké nuance v kompozici a v technickém provedení vyžaduje sdělná fotografie.
Zachycení dynamiky pohybu v 2D je strašně důležitá a zajímavá věc, která často rozhoduje zdali fotka bude sterilní a nezajímavá nebo dynamická, svádějící k představám jak to celé dopadlo.
U kompozicí, u kterých divák očekává že jsou foceny v nějaké akci, že fotograf byl účastníkem děje je vhodné snažit se dosáhnout dynamiky děje, vtáhnout diváka do do situace na fotografii.
Oko, na rozdíl od objektivu nesnímá celý zorný úhel se stejnou mírou zaostření, zaostřena je pouze krátká výseč a mozek tuhle "konstrukční vadu" kompenzuje tím, že "těká" - pohledem přejíždí celou dynamickou scénu a zostřuje tam, kam zrovna míří jeho pohled.
Periferní vídění tak zůstává samozřejmě rozostřené, mozek ale objekty v periferním vidění registruje a v případě že nějaký zaujme jeho pozornost zaostří na něj.
Objektiv fotoaparátu (a tvoje obrázky) jsou ale tvořeny jinou technologií než pohledem lidského oka a tak je třeba upravit jejich vzled tak, aby oku navozoval obvyklou situaci, tzn hlavní objekt zájmu zaostřený a zbytek rozostřený (nebo jinak, ale to je složitější).
Je to všechno o citu, tvůj obrázek a moje fotka musí působit na oko a mozek diváka přirozeně - ty más se svými obrázky mnohem těžší pozici než já s foťákem, ale ten pocit o kterém mluvil Horrido (tedy že obrázek je statický) mám i já. Obrázek automobilu, který jsi ukázal jako přklad dynamického děje ale nesplňuje tu poždovanou vlastnost a to že by měl na oko působit přirozeně. Svědčí o tom že jsi zatím nedošel poznání co je dynamický a statický obrázek, což není žádná tragédie...
Oko zaostří na automobil, ale ostatní věci kolem něj (pozadí, části vozu) jsou stejně ostré. Mozku to přijde zvláštní a výsledkem je pocit že ta fotka je jakási umělá, nepřirozená, že něco nesedí. S tvám obrázkem je to stejné, všechno je zaostřeno, všechno je jakoby přibité na obloze, stejně jako se ten vůz jakoby vznáší metr nad zemí.
Ta fotka je jistě zajímavá, rychlá závěrka dělá divy, ale pokud by ten obrázek měl vypadat přirozeně, musí být něco mázlé. Auto nebo pozadí.
O tvých obrázcích platí to samé.
http://www.warbir...rd_20x.jpg
Letadlo ostré, pozadí neostré - koukni co dělá ten čmoudík na koncích křídel, 3m za letadlem se rozpouští..
http://www.airic....ri2852.jpg
Úžasná studie Hurricanu, skoro bych odpustil ty ořezaný křídla...
http://www.richar...anking.jpg
A tohle, tohle mám jako wallpaper...až jednou vyfotim něco takhle úžasně tak se radostí počůrám...
Upravil/a WT_Schmouddle dne 08-03-2007 18:00
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
1stCL Pepan |
Přidané 08-03-2007 18:14
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 386
Založený: 29.09.05
|
313_123 napsal:
3, juro držím palec
1. Kde?
2. Začni co ti v tom brání
3. Já taky
Ps neser se s tim a pořádně se odvaž!!! - je to osvobozující si zde čas od času ulevit |
|
|
|
1stCL Pepan |
Přidané 08-03-2007 18:19
|
Rozkoukaný
|
WT_Schmouddle napsal:
Jura:
neber to prosím jako lacinou kritku tvého díla, jen jak poznámku nezaujatého člověka který (zatím jen) tuší jaké nuance v kompozici a v technickém provedení vyžaduje sdělná fotografie.
Zachycení dynamiky pohybu v 2D je strašně důležitá a zajímavá věc, která často rozhoduje zdali fotka bude sterilní a nezajímavá nebo dynamická, svádějící k představám jak to celé dopadlo.
U kompozicí, u kterých divák očekává že jsou foceny v nějaké akci, že fotograf byl účastníkem děje je vhodné snažit se dosáhnout dynamiky děje, vtáhnout diváka do do situace na fotografii.
Oko, na rozdíl od objektivu nesnímá celý zorný úhel se stejnou mírou zaostření, zaostřena je pouze krátká výseč a mozek tuhle "konstrukční vadu" kompenzuje tím, že "těká" - pohledem přejíždí celou dynamickou scénu a zostřuje tam, kam zrovna míří jeho pohled.
Periferní vídění tak zůstává samozřejmě rozostřené, mozek ale objekty v periferním vidění registruje a v případě že nějaký zaujme jeho pozornost zaostří na něj.
Objektiv fotoaparátu (a tvoje obrázky) jsou ale tvořeny jinou technologií než pohledem lidského oka a tak je třeba upravit jejich vzled tak, aby oku navozoval obvyklou situaci, tzn hlavní objekt zájmu zaostřený a zbytek rozostřený (nebo jinak, ale to je složitější).
Je to všechno o citu, tvůj obrázek a moje fotka musí působit na oko a mozek diváka přirozeně - ty más se svými obrázky mnohem těžší pozici než já s foťákem, ale ten pocit o kterém mluvil Horrido (tedy že obrázek je statický) mám i já. Obrázek automobilu, který jsi ukázal jako přklad dynamického děje ale nesplňuje tu poždovanou vlastnost a to že by měl na oko působit přirozeně. Svědčí o tom že jsi zatím nedošel poznání co je dynamický a statický obrázek, což není žádná tragédie...
Oko zaostří na automobil, ale ostatní věci kolem něj (pozadí, části vozu) jsou stejně ostré. Mozku to přijde zvláštní a výsledkem je pocit že ta fotka je jakási umělá, nepřirozená, že něco nesedí. S tvám obrázkem je to stejné, všechno je zaostřeno, všechno je jakoby přibité na obloze, stejně jako se ten vůz jakoby vznáší metr nad zemí.
Ta fotka je jistě zajímavá, rychlá závěrka dělá divy, ale pokud by ten obrázek měl vypadat přirozeně, musí být něco mázlé. Auto nebo pozadí.
O tvých obrázcích platí to samé.
http://www.warbir...rd_20x.jpg
Letadlo ostré, pozadí neostré - koukni co dělá ten čmoudík na koncích křídel, 3m za letadlem se rozpouští..
http://www.airic....ri2852.jpg
Úžasná studie Hurricanu, skoro bych odpustil ty ořezaný křídla...
http://www.richar...anking.jpg
A tohle, tohle mám jako wallpaper...až jednou vyfotim něco takhle úžasně tak se radostí počůrám...
Sem si to doposavaď jen myslel ale teď už to můžu s jistotou prohlásit - ten WT_Schmouddle fakt ví úplně všechno! |
|
|
|
Ucho |
Přidané 08-03-2007 18:40
|
Diskutující
Příspěvek: 2952
|
1stCL Pepan napsal:
Sem si to doposavaď jen myslel ale teď už to můžu s jistotou prohlásit - ten WT_Schmouddle fakt ví úplně všechno!
jj, hlavně ví jak zahajovat konstruktivní kritiku.
WT_Schmouddle napsal:
...
hehehehe
Žije, žije ve stepi jeden v suché otepi.
Druhý v láptích pod pařezem, třetí v díře mezi bezem.
Ať si jsou, tam kde jsou. Ať sem na nás nelezou.
|
|
|
|
Hiltos |
Přidané 08-03-2007 20:15
|
Uživatel
Příspěvek: 863
Založený: 28.04.06
|
313_123 napsal:
3, juro držím palec
1. tobe se nejak vyhnula
2. uz se bojim
3. ja taky
ps: radsi drz |
|
|
|
LesniHU |
Přidané 08-03-2007 20:25
|
Stařešina
Příspěvek: 5855
|
Pavel napsal:
312_Jura napsal:
Pavel> pricinou je poskozena hydraulika, ne znicenej zamek.. je to bezne videt na guncamech..
Jenomže - pokud neodemkne (není zničený) zámek, je úplně jedno co je s hydraulikou, noha drží zatažená. A pokud je zámek zničený a hydraulika děravá, tak noha vypadne vlastní vahou až dolů.
To je například princip nouzového vysouvání podvozku na L-39 pokud je v hydraulika v háji - odemknout podvozek, nechat ho vypadnout, zahoupat letadlem aby ve vysunuté poloze zamkl a je to.
Jasně ,můžeš namítnout že noha právě padá dolů... ale taková výmluva tě není hodna Podle me je ta situace celkem jasna - kdyz podvozek vypadne ze zamku (at uz z jakehokoliv duvodu), drzi ho hydraulika (staci neposkozeny kus mezi podvozkovou nohou a zavrenym ventilem u paky). |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 08-03-2007 21:44
|
Uživatel
|
Pepane to si nezasloužim....
[img]http://forum.il2sturmovik.com/public/style_extra/team_icons/founder_gold_en.png[/img] is not a valid Image.
|
|
|
|
Opitze |
Přidané 08-03-2007 21:52
|
Stařešina
Příspěvek: 6346
|
hele, když je Jurovi jedno, co zde lidi píšou, tak já řeknu taky něco svého
je to často na hranici kýče, ale lidi, kteří žijí érama z WWII to prostě nevidí nebo nechtěj vidět, tak jako jiní pomatenci, zase neviděj kýčovitost nějakej fantasy obrázků...
ono je nejtěžší ve fotkách i v malbách zachytit atmosféru, předat nějakou emoci, kterou tam dává autor... v tomhle obrázku je jenom další "onanie" nad tím, jakej supr čupr Spirfire je a ukájení se nad tím, jak to zase schytal další hnusnej nácek(HURÁÁÁ!) v hnusném hranatém, fuj, chcípněte všichni, letadle...
a proto já radši hledám fotky jako je třeba tato:
[img]http://www.pr.afrl.af.mil/win/f-18.jpg[/img] is not a valid Image.
nebo tato:
[img]http://www.aviation-fr.info/militaire/murduson/F14%20Tomcat%20066.jpg[/img] is not a valid Image.
nebo tato:
[img]http://www.combatindex.com/hardware/images/air/f14/f-14_304.jpg[/img] is not a valid Image.
nebo
[img]http://www.combatindex.com/hardware/images/air/f16/f-16_238.jpg[/img] is not a valid Image.
a nejlepší tapeta je stejně tohle:
[img]http://www.mondobirra.org/sfondi/pilsner_urquell8.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Opitze dne 08-03-2007 21:55
Válka a korupce se nedá oddělit.
Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.
|
|
|
|
1stCL Pepan |
Přidané 08-03-2007 22:01
|
Rozkoukaný
|
WT_Schmouddle napsal:
Pepane to si nezasloužim....
Aaaale - nebuď zas tak skromnej! Tyhle znaloti vybalit u báru na ňákou pipku tak jí povalíš na krovky 100%tně |
|
|
|
1stCL Pepan |
Přidané 08-03-2007 22:05
|
Rozkoukaný
|
Opitz - to pivo nemá správnou teplotu!!! Navíc mi stále dlužíš chlast... |
|
|
|
WT_Schmouddle |
Přidané 09-03-2007 00:24
|
Uživatel
|
Ta F14 na catu je přesně ten druhý, složitější způsob...
(složitější kompozičně technicky je to zhruba to stejné)
Hlavně musíš mít štěstí jako prase a rychlej foťák jinak ta F14 bude někde vořezana...
Tahle fotka taky paří do kategorie "kdybych to takhle vyfotil tak se počůrám radostí"
Pepan: Tak já to někdy zkusím a dám vědět, jo?
Upravil/a WT_Schmouddle dne 09-03-2007 00:27
|
|
|
|
313_123 |
Přidané 09-03-2007 07:25
|
Uživatel
Příspěvek: 1516
Založený: 23.01.06
|
1stCL Pepan napsal:
313_123 napsal:
3, juro držím palec
1. Kde?
2. Začni co ti v tom brání
3. Já taky
Ps neser se s tim a pořádně se odvaž!!! - je to osvobozující si zde čas od času ulevit
1. podívej se na naše forum vlákno o fučidoj to by mě tady neprošlo
2. jaksi jem byl i uvolnován ze ZŠ (vybrán s 1000 uchazečů) a ty věci o kterých se tady vedou vědecké teze študoval asi 10 let a ty žvásty rádoby odborníku mě prostě někdy serou
(příklad s posledním učitelem jsem vedl odbornou debatu o umění,
123: viděl jsem obraz - modrá plocha na ní tři žluté vlnky a ten kretén to chce prodat za 30tis
učitel: to jsem dělal já
123: aha
tak takhle nějak jsem ukončil svou uměleckou kariéru)
3. on to dělá pro radost a s vaší konstruktivní kritikou se děte bodnout
ps: to je můj názor můžete s ním nesouhlasit ale to je tak všechno co s tím můžete dělat
nebo řečeno jinak neukazujte tu práce jiných stvořte něco sami
uveřejnujte to tady vedte si o tom odborné debaty
a né že tu uveřejní něco jura všichni se na něj vrhnete s vaší
radoby pomocí
konec hlášení |
|
|
|
1stCL_SaBot |
Přidané 09-03-2007 07:52
|
Uživatel
Příspěvek: 787
|
313_123 napsal:...
(vybrán s 1000 uchazečů)...
tohle jsou ty nadherny okamziky, za ktery clovek dekuje skole, ze ho naucila cist
proste to chce dycky poradnej argument, kterej to hodi do late
nejlepe s hrubkou, aby to nabralo na vaznosti
Upravil/a 1stCL_SaBot dne 09-03-2007 07:55
|
|
|
|
WT_Horrido |
Přidané 09-03-2007 08:07
|
Fusioner
Příspěvek: 10264
|
313_123 napsal:
nebo řečeno jinak neukazujte tu práce jiných stvořte něco sami
uveřejnujte to tady vedte si o tom odborné debaty
a né že tu uveřejní něco jura všichni se na něj vrhnete s vaší
radoby pomocí
Jo jo, na to aby clovek poznal krivou zed musi byt zcela urcite zednik, jak jinak. Nejlepe vybran s 1000 uchazecu
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり
|
|
|
|
rudidlo |
Přidané 09-03-2007 08:27
|
Diskutující
Příspěvek: 2447
|
313_123 napsal:
...
Bylo by možné dát někomu přepsat větnou skladbu, abychom i my co jsme nebyli vybráni s 1000 uchazečů pochopili co jsi chtěl vlastně říct?
Že jsem debil mi říkali už ve školce, ale z tvých dadaistických básní jsem nepochopil ani jednu. |
|
|
|
1stCL_Wedge |
Přidané 09-03-2007 08:43
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 324
Založený: 21.10.05
|
Juro je to pěkný! Prostě nemůže bejt každej den posvícení. Některé jsou geniální, některé lepší a některé horší.....a tak je to se vším, nejen s Tvými obrázky. Každopádně díky.
313_123 napsal:
Ale plosimtě. Víš jakej je tvuj problém.....moc píšeš do cheatu!!! Ty než napíšeš to svoje oblíbené "Kde seš??"......tak seš většinou tuhej. |
|
|
|
Jirka |
Přidané 09-03-2007 08:58
|
Uživatel
Příspěvek: 1553
Založený: 02.11.05
|
Ó jaká by tu byla nuda, kdyby nebylo zdejších odborníků na všechno.
|
|
|