312_Karl napsal:
to bych nerekl ze se nevzpominalo...
Souhlas s Karlem !
Někdo by si měl doplnit vzdělání.
Máš zajímavej pohled na vzdělání...nu což.
Tak fajn, začni vyjmenovávat, třeba za poslední 3 roky, imho to bude hodně krátkej seznam. Já si vzpomínám jen na triptych od Čáslavskýho v televizi a pak na jednu zadní stranu o FF v MFD. Jinak byla o letcích (o pozemních vojácích nemluvě, tam je to ještě daleko horší) zmínka jen když některý z nich zemřel...
Chápu, bouračka na dálnici a soud manžela Helenky Vondráčkový, to jsou daleko zajímavější témata... Pak nemáme mít blbou mládež, když jsou blbci i dospělí...
A komu lidi to "S!" píšou? Sobě, pro svůj vlastní pocit...
Upravil/a fatale dne 06-10-2006 11:07
Den pred osudnym ranem jsem si nahodou pustil dokument o Frantisku Fajtlovi. Nemohl jsem tusit, ze to bude za par hodin tema tak aktualni
Dokud jsou tito lide zdravi, narod si mysli, ze je vse v poradku. Az v momente, kdy nekdo z nich zemre, si narod uvedomi, co ztratil.
Smutne na tom je, ze nez se naucime techto lidi vice vazit i za jejich zivota, uz tu zadni nebudou...
Kdyby byli lide tak dokonali, jak chceme, to by zadne valky nemuseli byt a zadni hrdinove by nebyli potreba. Takto daleko ale bohuzel nejsme a nejspis nikdy nebudeme...
ja fakt nechapu co chcete ?? Maj pred barakem techto lidi postavat davy a zadat o podpis do svy knizky ? Za posledni pulrok jsem v televizi videl celkem hafo poradu o veteranech, stejne tak v novinach bylo spousta clanku a to se obycejne na tv nekoukam a noviny nectu. Veterani se ucastnili vseljakych pietnich akci, prehlidek, dostavaly vyznamenani etc.
Konec koncu i sam fajtl se v nejakym dokumentu vyjadril ze ted uz jen trochu toho klidu a pohoda...
fakt nechapu o co ti de fatale. Jak si predstavujete takovy hrdy narod ? Jak si predstavujete "zajem o hrdiny" ? Nejsou to zadny konzumni celebrity aby se ukazovaly v kdejaky priblbly show.
Upravil/a 1stCL_pbarry dne 06-10-2006 14:50
Není důležité vyhrát, ale přežít.
I když vyhrát je taky fajn.
Obzvlášť, když vyhraju já!
Zkus is přečíst diskuzi třeba na idnes, pak možná pochopíš...
Když se někde objeví, je to pro většinu lidí jen "ňákej dědula", běží-li dokument, nikdo to nesleduje, ale sotva některý z nich zemře, je 99% národa strašlivě smutná. A přitom pomalu neví, kdo to byl, co dělal. Přečtou si 10 řádkovej souhrn jeho života a pak se ukájí na fórech a diskuzích strašlivou lítostí...
Upravil/a fatale dne 06-10-2006 15:28
1stCL_pbarry napsal:
Za posledni pulrok jsem v televizi videl celkem hafo poradu o veteranech, stejne tak v novinach bylo spousta clanku a to se obycejne na tv nekoukam a noviny nectu.
Možná k nám ten signál ještě z Prahy nedorazil, můžeš jich pár zmínit? Když jich bylo tolik, tak by to neměl bejt takovej problém.
Ostatně všiml sis, v kolik dávali GEN o FF? Krásný čas, že...
Upravil/a fatale dne 06-10-2006 15:37
fatale napsal:
Když se někde objeví, je to pro většinu lidí jen "ňákej dědula", běží-li dokument, nikdo to nesleduje, ale sotva některý z nich zemře, je 99% národa strašlivě smutná. A přitom pomalu neví, kdo to byl, co dělal. Přečtou si 10 řádkovej souhrn jeho života a pak se ukájí na fórech a diskuzích strašlivou lítostí...
Souhlasím s tebou fatale. Na tuhle diskusi jsem taky nahlédl a místy to bylo na pár facek.
Myslím, že po tom, co se čtyřicet let (s malou výjimkou konce let šedesátých) nesmělo o těchto lidech veřejně mluvit, psát a publikovat, by si zasloužili té pozornosti víc.
Oni asi opravdu v posledních letech byli nezvykle vytížení. Absolvovali bezpočet návštěv, diskusí i oslav, takže takhle to asi myslel Vogon.
Ale té naprosto veřejné presentace bych si přál víc. V tomhle máš pravdu.
WT_Pedropan napsal:
...Myslím, že po tom, co se čtyřicet let (s malou výjimkou konce let šedesátých) nesmělo o těchto lidech veřejně mluvit, psát a publikovat, by si zasloužili té pozornosti víc....
O letadla víc jak o lodě jsem se začal zajímat v osmdesátých letech, především díky tomu, že začaly vycházet letecké knížky. Ve větším. Takže si ještě dalších tak sedm let uber ;-)
Ad zvaní tědlech "dědulů" (a občas i babiček) na různé akce v posledních deseti letech - občas to pro ně už bylo spíš "utrpení" - byli (a jsou) to už přeci jen staříkové a stařenky ...
ad informace o nich - když jsou různé vzpomínkové dny k nějakému výročí, TV dají spíše zahraniční filmy, i když i u nás jich je k dispozici dost. A myslím ty bez komunistické ideologie - Zánik samoty Berhof, Smrt si říká Engelchen ...
Těch dokumentů opravdu zas neběží tak málo, nejsem encyklopedie, abych si pamatoval přesné názvy...ale v nedávné době běžel třeba dokomunt o ČS legiích, pak i několikadílný dokument o ČS odboji za druhé světové války, pamatuji si dokumenty o spojeneckých výsadcích na území protektorátu atd.podívej se do programu na stránkách český televize....
fatale napsal:
Nevím, kam všema těma poznámkama míříš, ale když začneš u sebe, co jsi u dělal Ty pro to, aby tomu bylo jinak??
1stCL_Jamamoto napsal:
Těch dokumentů opravdu zas neběží tak málo, nejsem encyklopedie, abych si pamatoval přesné názvy...ale v nedávné době běžel třeba dokomunt o ČS legiích, pak i několikadílný dokument o ČS odboji za druhé světové války, pamatuji si dokumenty o spojeneckých výsadcích na území protektorátu atd.podívej se do programu na stránkách český televize....
víš, ale já mířil k tomu, že když se slaví něco, co se dost podstatně týká naší republiky, bylo by vhodné pustit český film a ne třebas Pearl Harbour...
fatale napsal:
Nevím, kam všema těma poznámkama míříš, ale když začneš u sebe, co jsi u dělal Ty pro to, aby tomu bylo jinak??
Treba jsem od nej precetl vse, co kdy vydal, na rozdil od jinych, co na forech placou Jestli te zajima co delam vic, tak treba mam uz skoro prepsanej deduv denik (utek z protektoratu az vylodeni v Normandii), jeste uvidim, co z toho udelam, zda to dam nekam na net, nebo se budu pokouset o knizku...nezalezi to jen na mne. Nevim, zda jsi me pochopil, ja se nenavazel do letecky komunity (ackoliv), ale spis do lidi, co tak desne uprimne placou vsude kolem, aniz by cokoliv vedeli. A jak pise Hoper, kdyz uz zemre takova persona, jakou FF byl, tak dat o nem dokument ve 1/4 na 12 vecer, to je proste ostuda.
Upravil/a fatale dne 06-10-2006 21:41
1stCL_SaBot napsal:
snad si tady nechcete "merit pera" na tema, kdo toho vic udelal pro pana Fajtla
to uz je lepsi ta diskuze na idnesu
nene, šlo mi jenom o to, jestli člověk, který něco kritizuje, není jenom věčný kverulant.
Musím přiznat, že mě Fatale svou odpovědí potěšil, je tak dál
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.