To zvire: skinheads z 19 stoleti??? to sem nějak nepobral.
Skins vznikli na konci 60ejch let v podstatě z Mods (odtud skůtry, velká část oblečení, paktování se v streetgangs atd.) Velký vliv měla i jamajská kultura (odtud SKA, obuv, holá hlava). Žádná politika v tom nebyla, byli to normální bandičky mladejch kluků, kteří chodili do práce, hospody a občas se mezi sebou porvali "znepřátelné" skupiny asi tak jak se u nás porvou borci z dvou vesnic na zábavě. Pravda, dochází i ke střetům s přistěhovalci (většinou z Pakistánu), ale to se nedá považovat za rasismus, ale opět spíše za rvačky mezi "gangy" - i když občas označovány za boj proti těm, kteří berou mladejm práci. Velkej nástup skins je až spolu s punkem na konci 70ejch let. Začíná převládat rocková hudba tzv. Oi! (původně pouze pozdrav, později název subkultury Skins&punks a jejich hudby) Jedna s nejvlivnějších hudebních skupin je Screwdriver a protože jejich spěvák začíná koketovat s ultrapravicovou politikou a přelívá to do textů, začíná se i určitá část skins "nacizovat". Dochází k rozkolu mezi skins v anglii, ale hlavně k přelití téhle módy do evropy a to vesměs pouze v již politické ultrapravicové podobě. Takto jsou potom skins vnímáni médii a nikoho už nezajímají kořeny tohohle hnutí. Tuším že kolem roku 86 vznikají SHARPS (SkinHeads Against Racial Prejudice) kteří chcou vrátit skins tam kam patří a bojují s naziskins. Bohužel se z nich časem stávají také političtí, protože již nejde o boj za návrat k tradičním Oi!skins, ale stává se z nich v mnoha městech součást AntiFa scény. Několik SHARPS se dokonce později stává tzv. Redskins (většinou trockysti)
Takze kdyz budu vypadat jak hipik nebo cikan a budu vydelavat(platit vetsi dane) vetsi nez cela skupinka skinu, ktera do me bude kopat na zemi, mam to povazovat za tu "spravnou filosofii vlastence", ktery ma asi vesteckou kouli a vi podle pohledu co jsem zac ?
:clap:
Špatně jsi četl:
1) Už víc jak patnáct let nejsem aktivní Skinhead a zůstali mi jenom názory prvotní myšlenky. Mmj s těmito názory souhlasí docela hodně neplešek.
2) Přestal jsem se aktivně hlásit kvůli Fašos a jim podobným blbečků.
3) Mezi cikorkama jsem měl i nějaké přátele.
4) Nemám nic proti cikorkám, co dřou stejně jako já od rána do večera, aby se uživili.
5) Vlastenectví tebou podané je špatné vlastenectví. Je to nacionalismus.
6) Budeš se divit, ale znám i pár cikorek, co se dali ke skinům. Docela šílenost a řežou je obje strany.
7) Pomatence najdeš všude.
8) Když budeš makat, nebudeš dělat problémy, tak jsi můj člověk. A je úplně jedno, jestli jsi černej, žlutej nebo modrej. Zelenej ne. Zelený nesnáším.
WT_Buback napsal:
To zvire: skinheads z 19 stoleti??? to sem nějak nepobral.
Skins vznikli na konci 60ejch let v podstatě z Mods (odtud skůtry, velká část oblečení, paktování se v streetgangs atd.) Velký vliv měla i jamajská kultura (odtud SKA, obuv, holá hlava). Žádná politika v tom nebyla, byli to normální bandičky mladejch kluků, kteří chodili do práce, hospody a občas se mezi sebou porvali "znepřátelné" skupiny asi tak jak se u nás porvou borci z dvou vesnic na zábavě. Pravda, dochází i ke střetům s přistěhovalci (většinou z Pakistánu), ale to se nedá považovat za rasismus, ale opět spíše za rvačky mezi "gangy" - i když občas označovány za boj proti těm, kteří berou mladejm práci. Velkej nástup skins je až spolu s punkem na konci 70ejch let. Začíná převládat rocková hudba tzv. Oi! (původně pouze pozdrav, později název subkultury Skins&punks a jejich hudby) Jedna s nejvlivnějších hudebních skupin je Screwdriver a protože jejich spěvák začíná koketovat s ultrapravicovou politikou a přelívá to do textů, začíná se i určitá část skins "nacizovat". Dochází k rozkolu mezi skins v anglii, ale hlavně k přelití téhle módy do evropy a to vesměs pouze v již politické ultrapravicové podobě. Takto jsou potom skins vnímáni médii a nikoho už nezajímají kořeny tohohle hnutí. Tuším že kolem roku 86 vznikají SHARPS (SkinHeads Against Racial Prejudice) kteří chcou vrátit skins tam kam patří a bojují s naziskins. Bohužel se z nich časem stávají také političtí, protože již nejde o boj za návrat k tradičním Oi!skins, ale stává se z nich v mnoha městech součást AntiFa scény. Několik SHARPS se dokonce později stává tzv. Redskins (většinou trockysti)
Mě se to nechce doma hledat, ale někde to mám. KOncem 19. století se v anglii zformovala skupina lidí, kteří protestovali proti násilnému snižování platů a náboru levné pracovní cíly dovážené převážně z východu. HAmmm tak změna. Říkali si Skinheads. Jejich společným znakem balo vyholení hlavy. Na základě tohohle pak vzniklo to co popisuješ ty, ale převážně to s nima nemělo kromě holé hlavy společného nic. Ale jak tak koukám co píšeš, tak by mě zajímalo odkud čepáš.
edit: jiné informace.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 15-08-2006 12:54
57MH_Zvire napsal:
Je jeden docela drsný film. Nemůži si vzpomenout jak se jmenuje, protože jsem ho viděl jenom jednou a už je to docela dávno, ale jde mi o konec. Tuším je to o bojích v Jugoslávii. Jeden z vojáků dá pod druhého ležícího minu, protože je to nepřítel. Pak se do toho vloží s novináři ta nestraná středová síla, která je má dozorovat, aby k takovým situacím vůbec nedocházelo. V momentě kdy zjistí, že tomu vojákovi nepomůžou, tak sehrají pro novnáře divadlo že ho zachránili a odletí pryč. Borce tam nechají na mině ležet dál. To je ten typcký případ nezůčastněnosti a nad věcí. :confused:
Jsme rómové... odpor je marný... budete asimilováni.....
A co takhle
Zcela bez nadsázky:
Jsme bílá většina... odpor je marný... budete asimilováni...
Nestálo by za to se trochu zamyslet, jak tahle společnost změnila Rumungrům, Olášským Romům a dalším zcela násilně po roce 1948 jejich způsob života, aniž by se nějak citlivě pokusila získat je pro nějakou rozumnou alternativu?Jak je nahnala do sídlišť, v nichž neuměli žít. Zbavila je jejich tradičních řemesel (brusiči, láteníci, koňští handlíři) a pak se jim začala posmívat, že nic neumějí. Cpala jejich děti do zvláštních škol, ne proto, že byli hloupé, ale proto, že neuměli česky a byli jiné. Nikdo s nimi nechtěl ztrácet čas. A aby od nich byl pokoj, uplácela je dávkami, aby nepřekáželi nám, ušlechtilým bílým v zaměstnání. Sestěhovala je do ghett, ať radši nejsou moc vidět.
A ejhle, ono to nefunguje (ostatně stejně jako to nefungovalo s černochy v Americe). A proto je třeba z toho někoho obvinit: nejlépe je, že se dost nesnaží, nechtějí makat, nechtějí přijmout naše normy.
Obávám se, že 99% z nás by se v případě, že by se narodila do takto zdevastované rodiny (komunity) chovala stejně špatně (z pohledu bílé majority) jako ti, které tak odsuzujeme.
Bohužel, řešení není jednoduché, dokonce neexistuje ani žádný zaručený recept. Chce to jen hodně trpělivosti,empatie a méně siláckých reakcí a jednostranných opatření.
A na závěr citát jednoho z nás "do cikorek a podobných vyžírek". Mám v rámci této paušalizace používat rčení "Češi a podobní zloději"? Bude se ti to líbit? Myslíš, že kvůli tomu přestanou někteří příslušníci tohoto etnika za hranicemi krást?
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."
WT_Peci napsal:
Pokud se podívám a zjistím, že mě vyžírá nepřizpůsobivé etnikum a jim podobní, kteří si z plození dětí udělali přísun financí, kteří z naprosté většiny nehodlají v životě normálně pracovat a když už něco dělají, tak je to šmelina, nebo čórky, když třeba mojí mámě řeknou, že nemá nárok ani na částečný invalidní důchod, přestože se za 30 let v pracovním procesu ztrhala a má trvalé následky a kdejakej 20tiletej cikán má plnej invalidní důchod na plochý nohy nebo astma, tak se nediv, že člověk dostane potřebu, něco s tím udělat...
Tim, ze nekoho budes mlatit ho do prace nedonutis....zkus spis donutit ostatni lidi, aby priste nevolili "socany". Ti by furt brali bohatym a davali chudym. Za to, jak se ted cikani "maji" si muzeme jako narod sami. Jenze tady bohuzel je spousta lidi, co taky nechce makat, takze jim socialni davky atd. vyhovuji. Takze proc volit neco jineho.
Pak nezbyde na tvoji mamu ani na silnice. Ale ve finale za to "muze tvuj soused", ktery volil pravdepodobne "socany".
Cikani na tomto socialnim zrizeni akorat profituji diky svemu nadani "hrat chudacky".
Cukr a bic jak za Masaryka... taky to pry bylo obcas podle meho dedy krute. Ale jinak to s timhle narodem asi nejde......bohuzel
Vezmu to z jiné strany. Původem jsou to Indové. Když sem k nám přišli, tak by se měli přizpůsobit kultuře národa, do kterého vstoupilii. Stjeně jako se evropané musí přizpůsobit v muslimském světě, když do něho vstupují. A to docela drasticky a násilně.
Stejně jako jsou teĎ nepokoje ve Francii, kdy se muslimové pookusili o muslimizaci Francie a bylo jm to odepřeno. Nikdo je nenutil se přestěhovat.
U černochů v USA je to bohužel jinak a docela jejich postoj chápu, ale řekl bych, že už to trochu přehánějí.
Teď to bude docela hnusný ale:
Klidně si tu žij, ale chovej se slušně a šoupej nohama. Děláš bordel, táhni odkud jsi přišel.
Jinak výraz Češi a podobní zloději klidně používej, protože je to pravda. Je to pozůstatek dovozové ideologie, které se hned tak nezbavíme, ale sí se snažím. Nikdy jsem nic neukrad, od osmnácti chodím do práce, nikdy jsem nebyl na pracáku a snažím se žít slušný a spořádaný živto a platit daně.
Upravil/a 57MH_Zvire dne 15-08-2006 13:10
To 312_HeRa:
Ale tady nikdo nikoho nemlátí. Mi tu v podstatě máme stejne názor jako ty. Jenomže protože máme na sobě cejch Skinhead, tak si hned mysíš, že po večerech chodím kopat do cikorek. Divil by jis se, ale nechodím.
Jsme bílá většina... odpor je marný... budete asimilováni...
no ono se taky rika, ze zajmy mensiny musi ustoupit zajmum vetsiny. koneckoncu je na tom zalozen i nas volebni system. takhle to proste funguje. clen majoritniho uskupenstvi bude uplatnovat na minoritu svoje pravidla, prave proto, ze jich je vic, pripadne za nim stoji vetsi moc (at uz vojenska, financni ci jina). urcite to neni uplne nejlepsi zpusob, ale funguje uz kurva dlouho a jeste dlouho fungovat bude - vzdyt se s tim setkavame denne, no ni?
Obávám se, že 99% z nás by se v případě, že by se narodila do takto zdevastované rodiny (komunity) chovala stejně špatně (z pohledu bílé majority) jako ti, které tak odsuzujeme.
Bohužel, řešení není jednoduché, dokonce neexistuje ani žádný zaručený recept. Chce to jen hodně trpělivosti,empatie a méně siláckých reakcí a jednostranných opatření.
zcela urcite bych byl stejnej jako je drtiva vetsina ciganu pokud bych se narodil jako cigan. a mas taky pravdu, ze reseni neni jednoduche - uz jenom z toho duvodu, ze navrat ciganu k jejich puvodnim hodnotam a zivotnimu stylu od jakyho byli tak vytrzeni je jiz jaxi nemozne. takze zmena, pokud nejaka probehne, bude bolestiva, dlouha ale hlavne musej se na ni podilet OBE strany. a tahle vule z OBOU stran me tady chybi. dokud budou politici vyuzivat ciganskou problermatiku jenom v dobe kdy budou potrebovat nabrat nejaky body a dokud budou cigani pouzivat rasismus jen a pouze k ziskani vyhod pro sebe tak k zadny zmene nedojde a ja budu furt rikat, ze cigani jsou z velky casti svine jaky parazitoujou na pracujici vetsine. stejne tak si budou kramsky v anglickym Bedfordu az do smrti rikat, ze ti cesi strasne kradou protoze tam prece meli tu ceduli
Mě se to nechce doma hledat, ale někde to mám. KOncem 19. století se v anglii zformovala skupina lidí, kteří protestovali proti násilnému snižování platů a náboru levné pracovní cíly dovážené převážně z východu. HAmmm tak změna. Říkali si Skinheads. Jejich společným znakem balo vyholení hlavy. Na základě tohohle pak vzniklo to co popisuješ ty, ale převážně to s nima nemělo kromě holé hlavy společného nic. Ale jak tak koukám co píšeš, tak by mě zajímalo odkud čepáš.
edit: jiné informace.
Odkud čerpám? Odkazy ti dám těžko... starý ziny a ze života
Jo ještě k těm jinejm informacím: pokud vím, sami si dřív skinheads neříkali, ale byli tak poprvé označeni nějakým novinářem co psal o nějakym místním gangu... tak možná proto co píšeš.
Upravil/a WT_Buback dne 15-08-2006 13:19
WT_Peci napsal:
Pokud se podívám a zjistím, že mě vyžírá nepřizpůsobivé etnikum a jim podobní, kteří si z plození dětí udělali přísun financí, kteří z naprosté většiny nehodlají v životě normálně pracovat a když už něco dělají, tak je to šmelina, nebo čórky, když třeba mojí mámě řeknou, že nemá nárok ani na částečný invalidní důchod, přestože se za 30 let v pracovním procesu ztrhala a má trvalé následky a kdejakej 20tiletej cikán má plnej invalidní důchod na plochý nohy nebo astma, tak se nediv, že člověk dostane potřebu, něco s tím udělat...
Tim, ze nekoho budes mlatit ho do prace nedonutis....zkus spis donutit ostatni lidi, aby priste nevolili "socany". Ti by furt brali bohatym a davali chudym. Za to, jak se ted cikani "maji" si muzeme jako narod sami. Jenze tady bohuzel je spousta lidi, co taky nechce makat, takze jim socialni davky atd. vyhovuji. Takze proc volit neco jineho.
Pak nezbyde na tvoji mamu ani na silnice. Ale ve finale za to "muze tvuj soused", ktery volil pravdepodobne "socany".
Cikani na tomto socialnim zrizeni akorat profituji diky svemu nadani "hrat chudacky".
Cukr a bic jak za Masaryka... taky to pry bylo obcas podle meho dedy krute. Ale jinak to s timhle narodem asi nejde......bohuzel
Takze kdyz budu vypadat jak hipik nebo cikan a budu vydelavat(platit vetsi dane) vetsi nez cela skupinka skinu, ktera do me bude kopat na zemi, mam to povazovat za tu "spravnou filosofii vlastence", ktery ma asi vesteckou kouli a vi podle pohledu co jsem zac ?
:clap:
Špatně jsi četl:
5) Vlastenectví tebou podané je špatné vlastenectví.
7) Pomatence najdeš všude.
8) Když budeš makat, nebudeš dělat problémy, tak jsi můj člověk. A je úplně jedno, jestli jsi černej, žlutej nebo modrej. Zelenej ne. Zelený nesnáším.
Napodobne:
ad 5)Nemluvil jsem o svem vlastenectvi, ale o pocitu z vlasteneckych textu napr:Bila liga je bila liga..vycisti si boty.....a jim podobnym. To ti prijde vlastenecke ? Zmlatit nekoho, kdo se snazi o vetsi rozkvet zeme nez si ty sam je vlastenectvi ?
ad 7)Ale davova psychoza u Skinheadu funguje paradne, co ? :clap:
ad 8)Tak ja chi byt ruzovobily s cernejma puntikama a potkat par "nacku", kteri se zrovna nudi. Hadej jak dopadnu...:tdown: A dopadnu tak i kdybych umel zazpivat nasi hymnu lip nez ji urcite umi kdejakej skinhead a budu drit, aby nas narod vzkvetal.....a co mi to bude platne?
Nenech se vysmat...nasili plodi zase jen nasili...to neni reseni :tdown:
WT_Peci napsal:
Nikde jsem nepsal nic o mlácení, nebo jo? :geek:
A jakou ty teda citis potrebu s tim neco delat ? Hlavne co ?
A co s tim delaji Skinheads?
Jen protesuji? :lol: Nebo berou pravo do svych rukou a nohou, retezu, teleskopoickych obusku?
tomiczech napsal:no ono se taky rika, ze zajmy mensiny musi ustoupit zajmum vetsiny. koneckoncu je na tom zalozen i nas volebni system. takhle to proste funguje.
Ne takhle to nefunguje. Demokracie je založena na vládě většiny a respektování menšin.
Pro adminy: Mohl bych poprosit o navrácení zvacejícího smajlíku, rád bych vyjádřil co si myslím o některých příspěvcích. Děkuji.
Napodobne:
ad 5)Nemluvil jsem o svem vlastenectvi, ale o pocitu z vlasteneckych textu napr:Bila liga je bila liga..vycisti si boty.....a jim podobnym. To ti prijde vlastenecke ? Zmlatit nekoho, kdo se snazi o vetsi rozkvet zeme nez si ty sam je vlastenectvi ?
ad 7)Ale davova psychoza u Skinheadu funguje paradne, co ? :clap:
ad 8)Tak ja chi byt ruzovobily s cernejma puntikama a potkat par "nacku", kteri se zrovna nudi. Hadej jak dopadnu...:tdown: A dopadnu tak i kdybych umel zazpivat nasi hymnu lip nez ji urcite umi kdejakej skinhead a budu drit, aby nas narod vzkvetal.....a co mi to bude platne?
Nenech se vysmat...nasili plodi zase jen nasili...to neni reseni :tdown:
no a tady je ten zakladni problem. nerozlisujes mezi White Power, nacionalismem a vlastenectvim. to ze existujou i cerni skini? ze se v Nemecku poradali (mozna ze jeste poradaj) obrovsky skinfestaky kam se nackove ani neodvazej problizit, jelikoz by dostali brutalne pres drzku? nesmysl, dyt prece skin = nacek a rasista.. a ano davova psychoza funguje bajecne. jedna statistika uvedla ze nejpocetnejsima prislusnikama naziskins jsou kluci ve veku okolo 15-18 let.
jenomze davova psychoza nefunguje jen mezi nackama
57MH_Zvire napsal:Skini jsou po celé ČR spojování s fašismem, protože je media jinak neukazují. Ovšem už si nikdo nevšimne, že i tihle poblouznění Fašos jsou organisace s velmi silnou strukturou a sebeovládáním. Viz třeba koncerty. Kdo viděl naposledy, žeby někde skini něco rozflákali? Přijedou pronajatým autobusem, zavřou se v pronajaté hospodě, proběhne koncert a v klidu se zase pronajatým autobusem odsunou domů. Jenom naše totálně xenofobní společnost se z toho může s odpuštěním posrat. Musí hlídkovat policajti a nakukovat periskopem do zateměných oken, jestli tam náhodou někdo nezvedl ruku při objednávání piva do špatnýho úhlu. Pamatujete si na nedávnou vzpomínkovou akci Nacionalistů? V absolutním klidu udělali ohlášený pochod k pomníku, kde byla pronesena řeč a zase se vrátili. Nikdo nic nerozbíjel, nezapaloval. Všechno v klidu dokonce i když se je snažila napadnout skupina fetek. A co třeba komunismus? Stalin povraždil milióny a komunisti jsou dokonce třetí nejsilnější strana v republice. Když je fašismus protizákoný, tak by měl být i komunismus. Skóre na vyhlazování mají stejný.
Ano Skini jsou spojováni s fašisty, protože prostě fašisti jsou.
Organizačně silná struktura má být jako nějaké plus neboco?
Ohledně těch geniálně zorganizovaných koncertů, se snad ani nemá cenu vyjadřovat. Chlapci si poslechnou něco zhudebněných textů o zplynování židů a cikánů, navzájem si ukážou kolik je v sudetech sněhu a zase se rozejdou. Taky zábava.
57MH_Zvire napsal:Jaký rozdíl oproti Skinheads je naše "zlatá mládež" svíjející se pod vlivem chemie a dělající bordel, ničící soukromé vlastnictví, protože je to přece !!!!SVOBODA!!!! A pak brečí, že dostali na hubu od policajtů, protože dělali bordel. Třináctiletá holka bez vědomí rodičů odjede na Czechtek, kde neuposlechne výzvy policie a způsobí si zlomeninu nohy. Kdo ví kde sebou fetka sekla, ale svede se to na policii. Chudinka. Má sedět doma na prdeli a rodiče by ji měli zlomit i tu druhoou za to co udělala. To že se pak naše trsající a bordel dělající mládež přesunula na Strahov, kde začal teprve ten správný tanec a kde si na ně po předchozí mediální aféřpolicie ČR už netroufla, aby z toho N@va neudělala další celosvětovou aféru. Zřezali tam pár lidí na sanitku. A oni se je jenom snažili usměrnit. Přece jenom pouštět TucTuc 24/7 v zástavbě není zrovna normální.
Zmlátit je smažky a nemakačenky!
57MH_Zvire napsal:Víte že ti vaši nenávidění náckové mají vlastní velmi výkonou pořádkovou službu? Velmi výkonou.
Mnoho lidí to poznalo na vlastní kůži. Před ¾ rokem si takhle podali jednu „smažku“ na Slovenku. 21letý kluk to odnesl životem.
57MH_Zvire napsal:Víte že vyholenejm holkám se neříká skinheadky?
Leukémičky?
57MH_Zvire napsal:Víte že jeden z důvodů, proč tohle hnutí vzniklo byl, aby v Anglii místní starousedlíci zabránili přílivu levné pracovní síly z východu a tím přicházeli o práci?
Zapomněl jsi dodat, že to byli buď černoši, nebo žluťáci.
57MH_Zvire napsal:No, ale berte si plešky do huby. Ale bacha. Jednou by jsme se vám mohli i hodit. :confused:
Stejně jako nedonutíš nikoho násilím pracovat, tak si ani ty násilím nevybojuješ svoje místo na trhu práce. Píšete to tu dobře. Už 30 let je dělnická třída západní evropy ohrožena pracovní silou z východních zemí. A dosáhl někdo z dělnické třídy v těch 30ti letech nějakého pokroku tím, že se přihlásil do nějakého radikálně smýšlejícího hnutí?
Resp. zlepšila se působením těchto organizací nějak situace romské otázky?
Co tobě, jako mladému hochovi skinheads přinesli, že jsi takový zastánce i po 15ti letech?
Pomohla ti nějak tvoje holá hlava v osobním či profesním životě?
Či snad zdravotním stavu?
Nebo máš pocit, že jsi nějak přispěl ke zlepšení života nás bílých?
A ještě mi řekni: Co dělá takový HODNÝ aktivní skinhead? Čím je tak aktivní? (Toto je opravdu otázka. To netuším)
Píšeš dlouze, věcně, jasně. Myslím že jsi to mohl být ty kdo by těm mladým hrdým hochům mohl u pomníku shrnout, jak to tu všecko vlastně je.
Podle mýho názoru jsou někteří mladíci povahově předurčeni k účasti v podobných militantně smýšlejících organizacích. U nás vstupují do těch zde jmenovaných, v islámském světě je to o CHLOUPEK nebezpečnější.
Většinou zdejší fóra jen čtu. Dneska mi to tu hnulo žaludkem a nedá mi nereagovat.
Už od puberty jsem byl vždycky hrdej na to, že jsem nepotřeboval nějakou skupinu, která by mi doplnila můj názor nebo mě nasměrovala nějakým spravedlivým směrem. A o své místo na trhu práce se bít s nikým nemusím, na to mám kvalifikaci. Cikánů mám přes plot 90 a serou mě všichni. Ani já nevím, co s nima udělat, aby se to hnulo. Ale kvůli tomu se nepotřebuju zavírat s někým v hospodě.
A na závěr konkrétním směrem:
Zvíře, neznám tě, nesoudím tě, ale je zajímavé, jak se člověk na psaném fóru dokáže zcela jasně vybarvit. Je jen otázka, jestli si myslíš, že jsi se vybarvil správně.
P:S: Taky opravdu netuším, na co je taková PLEŠKA vlastně užitečná?...
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.