October 20 2025 08:51:58
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
Alan Grey
Moje skromná přání:

1/ Při rozlišení 1440 x 900 by mohla jít strčit mapa až do rohu monitoru (momentálně nejde, začne se ztrácet)

2/ Možnost změnit velikost a eventuálně barvu písmen. Nynější červené tučné texty jsou celkem rušivé. Vím, že jde vše vypnout, ale někdy se hodí. Jde i o varovné hlášení vpravo

3/ Emblémy - to co je momentálně na strojích za plachty je fakt ošklivé (ano, dá se použít IL2 Mat manager, ale když se to přepracuje tak nebude potřeba)

4/ Když už máme 6DOF, tak zkusit pootvírat kabiny u co nejvíce typů letadel

5/ Nové textury země (alespoň tak dobré jako je nepřekonané Slovensko) - nemusí být najednou stačí začít u 4.13m a skončit u 4.99m Úsměv Jednu mapu po druhé

6/ No a nějaké ty efekty (kouř, výbuchy, flak ...).

http://www.alan-grey-page.cz/
Koty
radko1111 napsal:
este ma napadlo aby sa v misiách dalo pouzit v letke viac ako 4 lietadla

Taky jsem nad něčím takovým uvažoval, takže se k tomuto nápadu přidávám.

Ale souvisel by s tím posun imatrikulace - ten pevně daný co tam teď je (že velitel např. druhé gruppy má pevně dné číslo 5...) je taky vcelku k ničemu navíc je to nehistorické Vyděšený
Rien n'est parfait; c'est la vie!

TozziFan
Alan Grey napsal:
YouTube Video

To je oficiální video což Magote? Znamená to, že se tedy dočkáme orig. imatrikulace fins. letectva, když už je to ofiko uveřejněno na videu? Vyděšený

Lekk
magot napsal:
Lekk napsal:... pozemáky ...

Nevím co je pozemák ale vím co je tuzemák Mrknutí

To máš pak těžký..něco ti vysvětlovat...drž se tuzemáků.Mrknutí

magot
Lekk napsal:To máš pak těžký..něco ti vysvětlovat...drž se tuzemáků.Mrknutí

Šak není rum, není šturm!

Alan Grey
TozziFan napsal:
To je oficiální video což Magote? Znamená to, že se tedy dočkáme orig. imatrikulace fins. letectva, když už je to ofiko uveřejněno na videu? Vyděšený

Myslím si, že to je buď ruská verze, kde omezení není a nebo za to může IL2 MAT Manager. Pokud ani jednu, tak je to jen a jen dobře !!!

http://www.alan-grey-page.cz/
Koty
Alan Grey napsal:
TozziFan napsal:

Myslím si, že to je buď ruská verze, kde omezení není a nebo za to může IL2 MAT Manager. Pokud ani jednu, tak je to jen a jen dobře !!!

Jak originální imatrikulace? Ta je v dnešní době samozřejmostí Šklebící se - jen těch pár vyvolených nahoře si to nemyslí... pánové, nemáte cihlu, nebo botu? Mám strašnou chuť házet VyděšenýCool

lochness
Alan Grey napsal:
Moje skromná přání:
...

4/ Když už máme 6DOF, tak zkusit pootvírat kabiny u co nejvíce typů letadel

5/ Nové textury země (alespoň tak dobré jako je nepřekonané Slovensko) - nemusí být najednou stačí začít u 4.13m a skončit u 4.99m Úsměv Jednu mapu po druhé

6/ No a nějaké ty efekty (kouř, výbuchy, flak ...).

viz predchozi prispevky:
ad 5) magot se vyjadril, ze na texturach se pracovalo/pracuje, ale neni momentalne sila to dotahnout do finise abych tak rek.

ad 6) aby to Robo nemusel psat uz po milionte prvni, tak nektere lepsi efekty jsou v planu do 4.12

ad 4) viz diskuse o Tempestu predpokladam, ze i kdyz pujde otevrit kabina, stejne je pohyb hlavy omezen okraji kokpitu, takze nejake vyklaneni ven se asi nebude konat. Ale bylo by to fajn u nekterych stroju Úsměv
kogm.bluefile.cz/banner/ban_loch.jpg

Hans-Assi
Malinkaté přání: přepracovat nesmyslnou mapu Itálie na realistickou, byť s menší plochou území?

radko1111
ta italie je katastrofa Mrknutí kolko v sebe mali promile ked ju robili Zamračený
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

Koty
radko1111 napsal:
ta italie je katastrofa Mrknutí kolko v sebe mali promile ked ju robili Zamračený

Právěže ani jednu - a jak byli smutní tak se na to vysr... vybodliÚsměv

Panek
Kéž by .50 byly účiné alespoň jako 60% UBS 12.7mm.

Ruský kulomet rozebere cíl rychleji než 3x .50 - Čím to?
To se BLUE bojí toho, že ryhlé (US) letadla by měla i účinek při střelbě?

Edit: mnohokrát jsem odříznul křídlo u FW jedním ruským kulometem, ale stejný typ FW klidně odletěl po soustavné palbě 8x .50 a to je sakra 4x .50 na jedno místo bez konvergence!
Upravil/a Panek dne 14-05-2012 19:49

magot
TozziFan napsal:

Ano je to officiální video.
Modré finské swastiky stejně tak jako Německé na koso nejsou povolené. Tady se stala chyba! Dík za upozornění.

magot
Panek napsal:
Kéž by .50 byly účiné alespoň jako 60% UBS 12.7mm.

Ruský kulomet rozebere cíl rychleji než 3x .50 - Čím to?
To se BLUE bojí toho, že ryhlé (US) letadla by měla i účinek při střelbě?

Edit: mnohokrát jsem odříznul křídlo u FW jedním ruským kulometem, ale stejný typ FW klidně odletěl po soustavné palbě 8x .50 a to je sakra 4x .50 na jedno místo bez konvergence!

V java kódu je 50. calibr nastaven správně co se týče učinnosti, ale všeobecně mi taktéž přijde že P-47 je relativně neučinný ...

BP_dFrog
To není jedinná chyba ve zbraních. Schválně si zkuste to co je na obrázcích. Zbraně jsou stejné ráže, stejný náboj, ale... He-111 na první výstřel zničí nádrž naproti tomu Ju-88 do ní vystřílí celou zásobu a ... nic se nestane. Víc netřeba dodávat.

Edit: a proto že je toto vlákno o přáních, tak bych si přál aby palubní zbraně měly sjednocené účinnosti podle konkrétního typu a ne aby každé letadlo na tom bylo jinak, byť mají stejné zbraně.

[img]http://i291.photobucket.com/albums/ll307/dFrog/792.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a BP_dFrog dne 14-05-2012 20:14

1stCL_Fucida
Skutečně stejná munice? I stejné páskování? Minimálně má MG 81 zcela jinou kadenci.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."

606_Temp
To je jako s dostřely zbraní. Dvacítka co má těžší granát a vyšší úsťovou rychlost má o 25% menší dostřel, než druhá dvacítka, co má poloviční energii.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Koty
..Není náhodou MG-81 ta divná dvouhlavňová mrcha z Ju-87? Ta je sakra účinná...

A UBS má ůplně jiný náboj než americký .50. Má mnohem větší objem prachové náleže a větší (delší a ostřejší) projektil - vždyť ten náboj se běžně používal v protitankových puškách Šklebící seŠklebící se

Panek
Nezamlouvej to Fuči! .50 jsou čajíček.
Divné je, že s UB ve věži a soustavnou střelbou dojednoho místa udělám ... počkej si .... HOVNO.
Kdežto s UB v Yak-9 ustřelím křídlo befku, i když zdrhá!!!

P-47 má při zásahu cíle jen baterií z jednoho křídla menší účinek, než letadla, která střílí jen dvojící .50!

Neznám zdroj JAVA pro ila, ale aby 3 P-51 s kvalitou (US piloti) za kniplem museli uklovávat G-6 befko, než všem dojde munice. Přitom FW sejme jeden Yak-9 s útokem jenom kulometem.

Já tu nemluvím o náhodných setkáních! Třeba jsem na AH napadl Bf, pustil jsem mu rejžomety (4x .50) olej (dostal vážně čočku), on obrátil a na velkou vzdálenost ze mne udělal fireball pomocí MK-108. TAK TO JE FAKT HAPPY! Mít 2xUB z Yak-7, tak je ten fireball on!

Stačí si přečíst něco od Slováků, jak dostávali čočku od US. Jako dvousekundové blikání zásahů na BF bez postihu? Na jednu stranu kulička ze 7mm škasu do stejného éra je pro něj zásadní zpomalení.

Tekže:
Je to kujwa bonus pro ruské zbraně?
Nebo jsou US zbraně totálně na hojjjjjčiiiik?
Upravil/a Panek dne 14-05-2012 20:44

Koty
... pokud si ale správně uvědomuji, tak energie zásahu je kvadratickou funkcí počtu hlavní... stoupá to s druhou mocninou. A proto by se tři .50 měly vyrovnat jednomu UBS, nebo UB (z toho ve věži dopadají kulky z kratší hlavně - tj větší rozptyl. Žádná věda...

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,942 návštěv