October 20 2025 08:52:23
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Kniha priani 4.13
magot
Lekk napsal:... pozemáky ...

Nevím co je pozemák ale vím co je tuzemák Mrknutí

Ajvn
Jenom malý dovětek k Těm jakúm:
Nějak jsem nedokázal přesně vyjádřit co mi hlavně nesedí.
Ten přesný výraz našel Frankler: TUHOST v zatáčce. Jakoby se hodně bránil Točit.
Jestliže tedy je pravda že to byla obratná letadla, pak jo to fakt chybička.
Muže mi k tomu někdo z DT něco říct?
A co rusové?Šklebící se Ti přece jaky hodně lítají nechystá se nějaká revize?

PS
Myš levým mi dělá dvojklik tak jestli teď zas tak sry.

Peter Winter
magot napsal:
Lekk napsal:... pozemáky ...

Nevím co je pozemák ale vím co je tuzemák Mrknutí

za tuzemák ti vysvětlím co je pozemák ... Vyděšený

606_Temp
Robo napsal:
G-6/AS od Olega je vlastne G-14/AS, uz sme sa o tom rozpravali Mrknutí

606_Tempik napsal:Jeden z mých největších Il2 snů je ten, aby se stejného liftingu, kterým prošli spitfiry a fokáče (hellcaty atd) dočkali i befka.

Uz tu o tom asi rok hovorime, Mlho. Na Befkach sa robi, budu v 4.12 prekopane.

Ad G6(14)/ AS. Ne to co je u Olega v originále je bůhví co, jen ne normální AS verze. U kurfursta na stránkách jsou klasické AS verze (jak G6, tak 14) pěkně zdokumentovány. 580 u země je prostě utopie.

Ad překopaná befka a moje sny - dokud to neuvidím použitelné, tak o tom budu snít. Tečka Šklebící se
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Lekk
WT_Horrido napsal:
Detailně to nesleduji tak se zeptám - umí už Šturm boxy těžkých bombardérů?

jenom skupiny po 4 strojích a každá má svoji trasu nezavislou na ostatních skupinách.
pozn:
lítatelné těžké bombry jsou dostupné jenom v UP3 - 4.11.1 jich má výrazně mínSmutný

BP_dFrog
Lekk napsal:
33/pdf seznam všech objektů ve FMB s jejich vyobrazením, kategorií a názvem

Jej, to by byla krása, kdyby tohle bylo.

A přidal bych :

- vytvořit konvoj lodí - dělat ho lodičku po lodičce je práce pro masochistu, navíc jak nastavit u takového konvoje % zničení cíle...
- vlak - přidat možnost waypointů a ne jen začátek a konec cesty
- zapracovat na Il-2 Server Commanderu - nějak nezvládá MDS - neumí odečítat pohyblivé cíle
- pozemní kolony by se mohly v cíli cesty seskupit do nějakého tvaru a nezůstávat v hadovité koloně

DarkTatka
lochness napsal:
Jen ten pingmeter by mozna mohl byt schovanej a ukazovat se jen pri zobrazeni rosteru, co DT? Úsměv

Schovani pingmeteru bych byl pro. Ale stacilo by mi ho schovat pri prehravani tracku, kazi to jinak docela pekne screenshoty.

VioletLightning
@Lekk - pěkný ;)
jen...

1) psalo se tu, že to je zdroj VELKÝCH problémů, čiliž nereálné
2) psalo se tu, že bude RR
7) už je, ale jen pro odpovídajícně vybavená letadla (jak logické)
11) nevím, jestli DT zvětšili "hloubku" vody, ale tady se obávám, že to bude ještě nějakou dobu "neřešitelné" (ale snad se o tom už uvažovalo, nevím jestli jen filozoficky :))
15) tohle přeci už funguje, né ? (tuším že s altem)
16) ano ano ano
26) viz snaha o nasměrování DT ke komplexnímu předělání AI :)
28) já bych to doplnil tak, aby byla možnost do mapy vkládat "jakékoliv" značky - např "soukromé" poznámky z brf apod. Jen kliknout - vložil by se jeden z předpřipravených symbolů a maximálně nějaký txt (ehm, chci už moc, co ? ;) )
29) jj, o tomhle se už taky ze strany DT (Lesník) mluvilo, snad to nezapadlo v zapomnění
33) ano ano ano

GC3_Messik
57_OTU ajvn napsal:
Dost plkú proto že jirík (nebo jirícek) nahodí nějaké téma a hned nato co? Plky. Což mě v tomhle vlákně žere
Neměl jsem na psaní dost času. Třeba Jak-3 není špatný.
Ale kromě tohoto typu se o šturmJacích nedá o nějaké obratnosti Pipe mluvit.
A nebo jsou tady Jaky správně, ale v tom případě jsou špatně lavočky a přeobratné BF-109-F2 a F4
Nedá se s tím něco dělat?

Osobně jsem lítal Yaky skoro celou virtuální kariéru online. Nikdy mi nepřišlo, že bych byl nějak Olegem znevýhodněn a befka/Fw byla velké sousto. Je to jen můj názor ale co jsem se o ně tehdy zajímal a četl tak jsem neměl pocit, že by Yak nesplňoval parametry co má mít.
V rukou obratného pilota je to smrtící. Ovšem pokud potkáte lepšího pilota v Befku tak není co řešit Šklebící se Spousta průserů šla zachránit spoluprácí s wingmanem. Není vše jen o hrubém výkonu stroje.. Mrknutí
Išak je ten nejlepší! pozn. v roce 33 Mrknutí

gc3normandie.over.cz
jirik
GC3_Messik napsal:

Osobně jsem lítal Yaky skoro celou virtuální kariéru online. Nikdy mi nepřišlo, že bych byl nějak Olegem znevýhodněn a befka/Fw byla velké sousto. Je to jen můj názor ale co jsem se o ně tehdy zajímal a četl tak jsem neměl pocit, že by Yak nesplňoval parametry co má mít.
V rukou obratného pilota je to smrtící. Ovšem pokud potkáte lepšího pilota v Befku tak není co řešit Šklebící se Spousta průserů šla zachránit spoluprácí s wingmanem. Není vše jen o hrubém výkonu stroje.. Mrknutí

Jak 1b, Jak 9 a jejich následovníky považuji za velmi slušně výkonné stroje, kde se netřeba bát vlka nic. Ale ve starších verzích Jaků, pokud se mi nepovede rychlé zneschopnění protivníka, tak déle trvající manévrový pro mě většinou končí špatně. Úsměv

radko1111
ja si prajem aby bolo v ile viac počasí napr sneženie , pustna burka alebo čista jasna obloha bez oblakov ... a co sa tika pocasia este to ze keby to počasie bolo miestami napr na mape slovenska by v Banskej Bystrici snežilo a v Trenčíne by bolo jasno snad ma chápete
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

cyberolas
No, to už by se dalo lítat jak FSX, jen tak polet a byla by to zábava, ale nevím jak velký vliv by všechno tohle mělo na FPS.

Lekk
VioletLightning napsal:
@Lekk - pěkný Mrknutí
jen...

15) tohle přeci už funguje, né ? (tuším že s altem)

beru zpět opravdu to funguje - výběr s altem přes oblast.
Díky VioletMrknutí

magot
BP_dFrog napsal:
A přidal bych :
- vytvořit konvoj lodí - dělat ho lodičku po lodičce je práce pro masochistu, navíc jak nastavit u takového konvoje % zničení cíle...
- vlak - přidat možnost waypointů a ne jen začátek a konec cesty
- zapracovat na Il-2 Server Commanderu - nějak nezvládá MDS - neumí odečítat pohyblivé cíle
- pozemní kolony by se mohly v cíli cesty seskupit do nějakého tvaru a nezůstávat v hadovité koloně

Tohle jsou konstruktivní nápady narozdíl od Lekkovin ...

- Konvoje, zajímavej nápad (myslím že už se uvažovalo, ale nerealizovalo)
- waypointy vlaků budou
- Server commander - do tohohle nevidím, spíše Lesník
- pozemní kolony grupování, zajímavá myšlenka, uvidíme co se dá dělat

BP_dFrog
Il-2 Server Commander potřebuje úpravu jako sůl. Protože při použití pohyblivých cílů při zadání příkazu <targets vypíše ***Objectives***

Stejně tak by to chtělo úpravu, že při každém startu by se posunula ikonka pohyblivého cíle na mapě pilota. Jako že je to poslední zaznamenaná pozice. Nemusí se hýbat pořád, jen posunout v okamžiku startu. Koneckonců, piloti si do mapy poslední známou polohu cíle zaznamenat mohli...

Pohyblivé letadlové lodě jsou fajn, ale opět, aspoň ikonu s poslední polohou v okamžiku startu i při volbě Realistic Navigation.

Matylda
Určitě jsem se už na to někde ptal, ale že mám tu Holzmannovu sklorézu, tak nepamatuji odpověď. Zeptám se znovu, páč by to mohlo souviset s vlíknem Mrknutí:

Proč se nemůžu dostat v bombardéru, při přehrávaném tracku, na různé pozice včetně bomb. zaměřovače, ale jen koukám od pilota? Je to chyba jen u mě, nebo nemoc šturma obecně a mohlo by se na tom popř. zapracovat?

Anonymní uživatel
To bude tym ze v nastaveni tracku mas zapnutu packu "Manual view control". Ked ju vypnes mozes sa preklikat do ktorejkolvek pozicie.

Matylda
Ne ne, v tom to není.

Anonymní uživatel
V tom pripade bude zrejme naky problem u Teba, bo to funguje.

radko1111
este ma napadlo aby sa v misiách dalo pouzit v letke viac ako 4 lietadla
Ivan Gašparovič o Balkánskych otázkach:
„Srbsko má veľmi výhodnú a peknú polohu pri mori.“
"Republika srbská a Biela Hora je ako Slovensko a Česko. V mnohom sú si podobné."
"Za najvážnejšiu otázku pri stabilizácii regiónu západného balkónu... ehm... balkánu..."

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,314,950 návštěv