October 20 2025 21:23:27
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 9

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Cliffs of Dover (letový bojový simulátor z období bitvy o Británii) » IL-2: CLOD diskuse
 Vytisknout diskuzi
Patche, datadisky - kyblíček spekulací
Opitze
Člověk tu napíše jednou za 3 týdny a pořád ho má někdo v hubě... Asi nejde o kvantitu, ale kvalitu příspěvku, co? Mrknutí
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

313_Nevo
WT_Horrido napsal:
Proč si na oběd dávat nedovařenou, zkaženou klobásu se zavánějící hořčicí, ale "dobrým" krajícem chleba, když je v nabídce čerstvý Wienerschnitzel?

Pretoze je to asi vitana zmena, a je k tomu chleba. Komu by predsa chutil furt schnitzel, a bez prilohy!? Šklebící se
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7

1stCL_Novotny
Nevo škoda že jsem tvé chutě neznan když si byl u mne na narozeninách! Šklebící se Místo pagáčiku k snídani bych ti od Ivanky nechal připravit podobnou dobrotu. Šklebící se Šklebící se

magot
WT_Horrido napsal:
Proč si na oběd dávat nedovařenou, zkaženou klobásu se zavánějící hořčicí, ale "dobrým" krajícem chleba, když je v nabídce čerstvý Wienerschnitzel?

Žádnej schnitzel v nabídce není, akorát sojový párky bez masa v plastovým střevu, je to hnus velebnosti.
Jsem zastánce nedovařenýho CLODu, páč nikdo stejně na trh nic jinýho neuvedl co by se s tím dalo srovnat ...
Upravil/a magot dne 07-12-2012 00:38

WT_Horrido
No pokud musíš mít WW2 a nemůžeš bez toho být a prostě nekvalitu ignorovat, tak ti asi nic jiného nezbývá... Aby to ovšem s tímhle fatalismem nedopadlo příště úplně stejně.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_123
můžete vařit
můžete smažit
můžete pronášet další sáhodlouhé veskrze inteligentní projevy

rozhodně at už vyjde cokoliv už nebudu odškrávat dny v kalendáři
stavět nové nadupané PC
brát si dovolenou atd. atd.

vono to za to nestojí
to sklamání bylo a stále je příliš velké
počkám co vyleze jak to zhodnotí uživatelé (bez nějakého velkého těšení vlastně mě je to fuk)
zda to bude mít pořádný offline atd atd

vono čím sem starší a čím je toho času na PC, pivo a jiné osobní zábavy
čím dál tím méně
a asi ne jen u mě dřív plné servry TS kanály zejí prázdnotou
a už ani v té hospodě není tolik lidí co dřív

tudíž u jakékoliv hry co hraju a budu hrát
musí mě bavit
což poslední technokratický špatný online simulátor nesplnil ani z 10%
u jeho následníka budu určitě hoodně opatrný

no už snad rok se snažím dohrát zaklínače 2 a skyrim
pokoušim se přežít druhou válku v IL2 1946 4.09, první v rofku - offline
občas když mě někdo ukecá objevím se i online
věnuji se i onlinerpg GW2, AoC ted asi ze zvjedavosti stáhnu star wars když je freee, nakoupil pár knížek (tudíž ještě na pár let mám vystaráno)

tak až se kluci kolem ila rozhodnou udělat pro mě zábavnou hru dejte vědět
zatím mě osobně DT nenadchlo CLOD sklamal tudíž mě nějak ten Il přestal zajímat clod odinstalován a 1946 4.09 nemam chud ani důvod rozštelovat si 4.10 a víš svou 4.09+graf/zvuk+offline mody
prostě IL umírá a nemůžou za to rozhodně hráči
ale těch pár blíznivích technokratů co se rozhodli stvořit geniální hru
a udělali z obou ILů nedodělaný paskvil (dle mého názoru)

zas jiní štastnější preferující jiný druh zábavy jsou nadšeni - budiž jim přáno, ale já rozhodně nebudu investvat čas a peníze do něčeho co mě neba

dlouhé ale zas poslední v tomto vláknu
víc není co říct

Opitze
ha! aspoň jedna duše zachráněna před nekonečnou bolestí pekelnou! Mise splněna, jdu péct cukroví... Cool
Válka a korupce se nedá oddělit.

Dosažení kritické meze korupce téměř vždy vyvolá občanskou válku. A válka vyvolá ještě větší korupci. A tato korupce vyvolá další nestabilitu, která oslabí již tak oslabené demokratické instituce. Oslabí demokratickou kontrolu elit, kontrolu vlády, kontrolu státní autority. Války vedou armády a jejich generálové. A armády z podstaty nejsou demokratické instituce. Pro generály armád je válka požehnání. Kdo podporuje válku vedenou zkorumpovaným státem, podporuje jak samotnou korupci, tak v důsledku i úplné zničení demokracie a svobody v tomto státě.

310_cibule
Já taky ne, numero,

za prvé jsem zjistil, že kupovat si předem kvůli jakékoliv hře nové PC je blbost (udělal jsem to kdysi párkrát a vždycky to byla kravina, už jen proto, že nikdy žádná hra, která za to stála, nevyšla v termínu). U CoD jsem si málem koupil nové PC po půl roce, ale naštěstí jsme zjistil, že mi bohatě stačí nová GK.

Za druhé už mi není dvacet, takže kvůli PC hrám si neodškrtávám dny (no, to jsem snad nedělal nikdy, ale těšíval jsem se nezřízeně) a dovolenou si beru hlavně kvůli dětem.

Holt prostě už nic není, co bývalo Úsměv A v tom je ten problém. Doporučuji si na to zvyknout, člověku to dost zjednodušuje život (a časem dokonce zjistí, proč tomu tak je Úsměv)

Je to přesně tak, jak jsi napsal. Každý at dělá, co mu přijde zábavné.

Jediný trochu problém je, když pár lidí (tím nemyslím tebe) poněkud zlovolně vytváří permanentně negativní dojem, takže jiní to pod jeho vlivem ani pořádně nevyzkoušejí. Škoda, při troše námahy je to velká zábava.

Ale tak to v životě je, není důvod si na to stěžovat. Třeba Robo a Válec tráví stovky hodin testováním, studováním různých pramenů, prolézáním webu a to, co zjistili pak předávájí dalším (kdo si nechá poradit, ví, co je třeba nastavit a jak, létá formace na Kanálem či off-line skvělé a propracované kampaně Desastersoftu. A jiným stačí konstatování: je to zmetek, jste blbci. Tak to bude vždycky, nikdy se to nezmění. Na tom je postaven smysl a fungování lidské existence.

Právo mít možnost si z toho všeho vybrat sám je, myslím, nade vše. Čili jak říkáš!
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

313_123
zas bych si tak nefandil
pomůžem si vtipem

Pesimista vidí v tunelu tmu (třb. opice)
Optimista vidí světlo na konci tunelu (třb. cibule)
Realista vidí světla vlaku (třb. hori)
Strojvůdce vidí tři blbce na kolejích

ps/edit: cibul byl rychlejší to je na opičáka
Upravil/a 313_123 dne 07-12-2012 12:22

310_cibule
Čistě technická, třeba to někomu pomůže vyhnout se problému.

Včera jsem si koupil tu novou kampaň od Desastersoftu, na níž zde Valec dla odkaz.

Večer jsemji začal stahovat, šlo to neuvěřitelnou rychlostí 20 kbps/s, takže mne to kupodivu po nějaké době přestalo bavit (nevím, v čem byl problém, na 1C psali lidé, že jim to šlo rychleji. Nicméně já včera večer bez problému létal CoD on-line, tedy ne ve stejnou dobu, takže připojení okey Úsměv

Zkusil jsem to pak ještě jednou a ještě jednou. Při třetím pokusu mi to zahlásilo, že soubor už byl stáhnut.

Takže jsem začal komunikovat s Desastersoftem a tohle je ta informace: Při downloadu jsou jen dva pokusy a třetí Vám to nepovolí (samozřejmě když napíšete Desastersoftu, tak se to vyřeší, ale jeden si to může ušetřit).
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

WT_Horrido
Já myslel že je to skvělé a propracované a ono to zatím nejde stáhnout...
Upravil/a WT_Horrido dne 07-12-2012 13:25
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
Horri, mám tě rád Mrknutí

Robo
[img]https://dl.dropbox.com/u/10668862/CloD/karavana.jpg[/img] is not a valid Image.
Upravil/a Robo dne 07-12-2012 13:36

WT_Peci
Všeho dočasu....

[img]http://www.asergeev.com/pictures/archives/2010/840/jpeg/23.jpg[/img] is not a valid Image.

WT_Horrido
Já jsem se třeba dočetl při prolézání webu tohle:

Yesterday I returned home after frolicking with a gaggle of Heinkels when I suddenly was notified that we lost one of our own. I did not even have time to mourn or contemplate who had bought a farm, because in quick succession four more followed (incidentally, the price of farms went sky high as well). They had all crashed into the terrain while on approach to the flattest airfield in the long history of flat airfields.

---

I will add a note to the readme about it, but FWIW what I do to try and avoid it (you can only do this if you are flight leader) is to order the formation to take the widest spacing. This gives them a chance to pull up when you land.

Naštěstí je řeč o předělané kampani zadarmo a tohle jistě nebude případ skvělé a propracované kampaně Desastersoftu za 25 ojro.

Ale budu rád až se to podaří stáhnou a vyzkoušet, bylo by mi líto ztrácet takto kamarády ve zbrani. Byť nejsou živí a nemohou opětovat lásku tak jako třeba Cibule. Polskou recenzi na Dundase jsem zkusil, ale psaná polština mi bohužel nějak nejde.
Upravil/a WT_Horrido dne 07-12-2012 14:00
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Horrido
Jo, něco jsem z té polské recenze přece jen pochopil.

Mise jsou scriptované, tedy každé další hraní stejné. Při prvním hraní je realistickému bojovému létání stále stejné mise dokola zabráněno s ještě větším realismem tak, že po smrti pilota si uděláte nového který letí natvrdo až další misi v sérii.

Tolik k bodu 4. Jistě důležité pro každého kdo přemýšlí nad koupí.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
WT_Horrido napsal:
Polskou recenzi na Dundase jsem zkusil, ale psaná polština mi bohužel nějak nejde.

Tady jsem pro tebe sehnal krátký výtah z této recenze v angličtině, než se to doučíš.

http://forum.1cpu...hp?t=36358

Mimochodem ten držák na doutník a elektrický zapalovač tam skutečně Galland asi nemá, už mi to potvrdil druhý člověk.

WT_Horrido
Recenze - z latinského re-censeó, (znovu posoudit, zhodnotit) je písemný kritický posudek díla.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

310_cibule
A jen pro zajímavost, toto stojí v charakteristice druhého addonu od Desastersoftu neboli Fighter Aces! Adolf Galland – The Expert!

Completely new gameplay elements with thousands of random events and chance encounters!

Komu nevyhovují skriptované mise (třeba létá jednu kampaň třicetkrát dokola), ten raději sáhne pod Gallandovi.

A tak pořád dokola...

Moc toho o tom nevím, nelétám, nezajímá, zato mám ale pevný názor a ten zde budu sdělovat do roztrhání těla. Třeba otárvím ještě pár dalších Úsměv

P.S. Jak jsi na tom Horri s psanou angličtinou? Cool
Upravil/a 310_cibule dne 07-12-2012 14:18

WT_Horrido
Jen tak pro zajímavost, toto stojí v popisu Il-2 Sturmovik Cliffs of Dover:

Latest-gen graphics engine with DX11 API support...
Advanced physics – rain, fog...
Join a 128-player multiplayer mode where battles can last hours, days or even weeks...
The huge map contains... airfields... – all located exactly where they were in 1940.
Relive the first major air battle of history...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

14-07-2025 18:24
a není tu čistě náhodou někdo, kdo ví proč se nezobrazují nalinkované obrázky?

13-07-2025 23:31
Další zpráva o medvědech! Šklebící se

38,319,004 návštěv