January 09 2025 07:50:20
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 1

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,752
· Nejnovější pilot: 312Mates
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » Rise of flight (letový bojový simulátor z období první světové války) » Rise of flight - diskuse
 Vytisknout diskuzi
Rise of Flight - diskuse o simulátoru z období první světové války
Karl_Voss
já osobně jedu podle tohoto návodu a vše funguje jak má i ve hře

1. Otevřít .dds soubor v inDXTbmp.
2. Uložit ten dds soubor jako bmp
3. Otevřít ten BMP ve photoshopu.
4. Natřít letadlo Úsměv
5. uložit to jako PSD
6. Opět pomocí DXT otevřít ten PSD soubor
7. tam dát "Save as" a uložíš to do složky v rise of flight ve formátu .dds dxt5 format. příklad: (\Rise of Flight\data\graphics\skins\fokkerdr1)
jméno té složky musí být taky správně jinak to nepojede
8. a můžes testovat ve hře, nezapomeň že musíš hru pustit s "mods on"

tu máš názvy složek:
albatrosd3
albatrosd5
breguet14
dfwc5
fokkerd7
fokkerd8
fokkerdr1
nieuport17
nieuport28
pfalzd3a
pfalzd12
se5a
sopcamel
sopdolphin
spad13
Upravil/a Karl_Voss dne 26-03-2010 10:18

WT_Horrido
1stCL Novotny napsal:
Páni mistři skinaři, jak máte nastavenej ten DDC převodník. A co jak ukládáte a do čeho něž ten skin tím DDC proženete.
Už sem pár zkusil a šlo mi to,ale teď když mám jeden podle dokumentace od stavebnice Eduardu je tu problém. V hangáru si ten skin hodím na hadraplán,ale po spuštění mise tam není. Copa to mám špatně???? Dík předem. Mrknutí

Samo v PhotoShopu. V DDC do Paint Shop Pro a jiné ne, tam je všechno jinak!!!Úsměv

Jestliže ten skin vidíš korektně v hangáru tak je v pořádku a musíš ho vidět i v "terénu." Na nastavení nvidia pluginu se podívám, on si to nastavení pamatuje tak už si to z hlavy nevybavím. Ukládám to přímo z Photoshopu.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Dík pánové.Úsměv

WT_Horrido
Ten návod od Vosse je ale trošku složitý, stáhnout template z RoF stránek a plugin do Photoshopu od nVidie mi přijde mnohem jednodušší Mrknutí
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Takže zatím to vypadá takhle, je to nedodělané. Momentálně paracuji na tom měsíci. Je to podle Edíků z jejich stavebnice, Jasta 71,Leutnant Hans Joachim von Hippel.
-----------------------
[img]http://medvidek.org/leteckaskola/rof/projekt.jpg[/img] is not a valid Image.
-----------------------
Je to převedeno tím procesem od Karl_Vosse. Ale, hned první poznatek je zajímavej. Pokud to převedu v PhotoShopu přez ten nVidiáckej DDC ksindl tak to má ten krásnej odlesk. Převodem v DXTBmp je tahle věc mimo a to ve všech možných nastaveních DDS formátů. Škoda.Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 26-03-2010 12:55

Karl_Voss
no ja to od te nvidie nezkousel, kdyz mi tohle funguje, ono to vypada slozite ale je to ok, no a ten odlesk, ony by se ty barvy moc lesknout nemeli, aby to vypadalo autenticky Úsměv

jeste bych doporucil, kdyz pracujes na skinu divat se na to pres ten UserViewer.exe, je to mnohem rychlejsi nez poustet hru

ps:zatim to vypada pekneÚsměv
Upravil/a Karl_Voss dne 26-03-2010 13:48

WT_Horrido
Autentické letadlo první světove se lesklo jako nový šesták. Barvy byly lesklé a hlavně laky byly kurevsky lesklé... Úsměv
Upravil/a WT_Horrido dne 26-03-2010 14:20
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Jo vím co myslís těma barvama,ale to se netýká jich! Jde o to že DDS ti vytvoří Alfa kanál a ten pak slouží jako lesk ploch. Ten můj obrázek vypadá jako nenatřená překližka a právě ten Alfa kanál vytvoří ten efekt laku. Tady prostě není, ale koukal sem tam na nějaké možnosti cosi doplňovat s Alfa kanálama.Úsměv
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 26-03-2010 14:38

WT_Horrido
Ten alfakanál ti odsere právě špatné nastavení exportu DDS.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Takže nebude problém v nastavení DDS převodníku,ale to že to prostě neumí nebo to je totálně jinde k mání pro doladění. Ale v DXTBmp lze zkopírovat a uložit Alfa kanál z jiného skinu do složky a poté do již vytvořeného DDS souboru extrahovat. Úsměv . . . . . a jedem! Jediná nevýhoda je že musíš použít Alfa kanál vždy od daného tipu letadla.Mrknutí
Upravil/a 1stCL_Novotny dne 26-03-2010 14:43

Karl_Voss
no vidis, oni tam neco s alfa kanalem rikali ale ja to preskocil, jelikoz sem s tim mel problemy, treba cerba barva byla neviditelna, takze ve vysledku letadlo skoncilo prodiravele Vyděšený) ale kdyz ti to funguje, tim lip .)

1stCL_Novotny
Tak už to vypadá jak má, jen poladit toho volotrka na bocích a je to.
--------------------------
[img]http://medvidek.org/leteckaskola/rof/projekt2.jpg[/img] is not a valid Image.
--------------------------

1stCL_Novotny
WT_Horrido napsal:
Ten návod od Vosse je ale trošku složitý, stáhnout template z RoF stránek a plugin do Photoshopu od nVidie mi přijde mnohem jednodušší Mrknutí

Já to krapet poobešel. Šklebící se Já si dál jedu přez ofico Skiny a pak to jen prohodim tím DXTBmp. Tam přidám ten Alfa kanál a hotovo. Mám jen starej Paint Shop Pro a tam mi ty hovadiny na DDS nejdou. Mrknutí Teď už to je pohoda.Šklebící se

1stCL_Novotny
Karl_Voss napsal:
no vidis, oni tam neco s alfa kanalem rikali ale ja to preskocil, jelikoz sem s tim mel problemy, treba cerba barva byla neviditelna, takze ve vysledku letadlo skoncilo prodiravele Vyděšený) ale kdyz ti to funguje, tim lip .)

Pozor nesmíš tu Alfu vytvářet! tam je pár možností,ale to dělá nějaký brykule!!. Jen si ztoho tebou staženýho skinu ten kanál stáhni a je to. Stačí si ten skin nahrát v DXTBmp a ta Alfa se ti zobrazí v pravo nahoře na tom panelu, tam pak klikneš na "EXPORT ALPHA CHANEL" a uložíš si jí. Pak až budeš mít svůj skin hotovej a převedenej do DDS tak ho otevřeš a klikneš na "IMPORT ALPHA CHANEL" A DÁŠ ULOŽIT. Úsměv Je to krkolomné,ale zadarmo.Mrknutí

Karl_Voss
supr dik, vyzkousim na mem dreideckeru Úsměv

WT_Horrido
Tenhle Albík to má být? Mrknutí

www.wingnutwings.com/ww/www/products/model_kitsets/32015/online_instructions/Albatros%20D.Va%20Page%2021.jpg
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
Ne Tenhle! Šklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící seŠklebící se
Mě pose*.
----------------------
[img]http://medvidek.org/leteckaskola/rof/albedu.jpg[/img] is not a valid Image.
----------------------

1stCL_Novotny
A neměl po té havárce jinej? Třeba ten co se sním seru tak dlouho?
Zamračený

Karl_Voss
nevedel by nekdo, kde se da najit nejaky podrobnejsi nakres nebo fotky ovladani fokkeru Dr1?
mam v umyslu to udelat z tohodle: [img]http://img168.imageshack.us/img168/1232/26032010003.jpg[/img] is not a valid Image.

Úsměv

ale nemuzu najit zadny rozumny obrazky, leda primo podle toho ze hry ale tam se na to neda poradne podivat z lepsich uhlu

podle neceho to prece museli udelat i ti rusaci ...

WT_Horrido
1stCL Novotny napsal:
A neměl po té havárce jinej? Třeba ten co se sním seru tak dlouho?
Zamračený

Nevím, ale Jasta 71 se dlouho kreslila s červeným ocasem a pruhama, ale správně to má být ta černá, takže už tím je to podezřelé...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

01-01-2025 10:10
Štěstí, zdraví, spokojenost a mnoho potěšení duchovních i tělesných, přeju všem!

24-12-2024 12:49
vesele vanoce a štastny novy rok vam všem

24-12-2024 11:15
Pohodové Vánoce a šťastný nový rok přejí Vencourovi

08-12-2024 13:02
Vypadá to, že Nvidia definitivně ruší GeForce Experience. Už se mi aktualizuje na Nvidia App.

06-12-2024 19:02
Viděl jsem jen prvních 8 sekund videa. Stačilo mi.

04-12-2024 13:31
Vlastně jako by miliony mozkových buněk vykřikly hrůzou a náhle utichly.

04-12-2024 12:50

03-12-2024 15:48
Zase po letech jsem zaskočil a tak vás všechny zdravím...borci Mrknutí

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

36,169,412 návštěv