December 04 2025 12:02:31
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 3

· Piloti on-line: 1
Tyler Durden

· Registrovaní piloti: 2,755
· Nejnovější pilot: Glider
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
IL2 BOX online speciálka - Battle of the Scheldt
1stCL_Jiricek
Dva konkretismy:

1) Chápu rozčarování nad tmou. Ale třeba modré straně umožnila útok na jden ze dvou hlavních cílů s polovinu jednotek, který bychom za bílého dne asi nepodnikli. Třeba to tak bylo tvůrci zamýšleno. A třeba to bylo, aby si něco vyzkoušeli. My té tmy využili.

2) Flaky. Při všech útocích si mě flak vybral jako prvního a musel jsem přerušit, abych nedosatal přímo do čela. Flaků bylo objektivně málo, ale subjektinvě mi přišly "jedovaté", střílely (aspoň po mě) přesně. Ve druhém letu mě flak vyřadil a poslal domů.

3) Se slétanou jednotkou bych flaky v akci nepovažoval za nějak velké zlo. S jednotkou, kteoru jsme měli, byly tak akorát. Opět je otázka, co tvůrci chtěli - postrašit, ale nechat hráče přežít? Nebo simulovat realitu a půlce lidem akci ukončit během prvního náletu.

4) Zajímavé je, že po vás nic nestřílelo. Po nás střílela každá vesnička Úsměv

606_Temp
My se městům vyhýbali. Flak jsme.zam čekali. Ale to letiště ještě za tmy fakt nevystřelo ani ránu. A jestli měli kluci na bombtech vypnuté střelce kvůli prozrazení nevím, ale ani střelci na nás nestříleli.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

http://no606.ic.cz/
Lanc
1stCL_Jiricek napsal:

Vážení, drobný příspěvek ve prospěch tvůrců:...

Amen

Falkon a spol dakujem aj za JABO. Vidim dobre ked poviem, ze vidim "Invaziu" na horizonte, dalekom..?
2/JG26_Krak

http://squadron.achileus.cz/
1stCL_Jiricek
606_Tempik napsal:
My se městům vyhýbali. Flak jsme tam čekali.

Taky jsme se chtěli vyhýbat. Ale ty koleje, na kterých jsme hledali vlak, jako na potvoru vedly přes všechna města cestou. No chápeš to? :D

Ale to letiště ještě za tmy fakt nevystřelo ani ránu. A jestli měli kluci na bombtech vypnuté střelce kvůli prozrazení nevím, ale ani střelci na nás nestříleli.

Tak letiště bez orany je nedůstojný cíl, uznávám. Po nás letiště střílelo, ale nijak dramaticky.

Ti střelci mohli být uspaní. Ale taky to může být buga, protože od posledního patche, když dáš střelci pokyn "jen na útočící letadla", tak taky nevystřelí. Tedy alespoň ten v Bf110.

313_OTTO
Díky za specku, i když nevyšla tak jak si tvůrci představovali, ale to se stane. Po restartu to bylo moc pěkné, ikdyž jsme byly v polovičním počtu. A vedoucí spitů již byl kvalitním vínem omámen.

ZVP_Iceman
606_Tempik napsal:

My se městům vyhýbali. Flak jsme.zam čekali. Ale to letiště ještě za tmy fakt nevystřelo ani ránu. A jestli měli kluci na bombtech vypnuté střelce kvůli prozrazení nevím, ale ani střelci na nás nestříleli.

V prvním případě, co nás tempesty přepadli na odletu od letiště mi střelci opravdu nestříleli. Letěli jsme dost pomalu tak od ohlášení banditů střelcem do průletu motoru Napier Sabre mým kokpitem uběhlo cca 10s, chudáci střelci spíš ani nezvládli natáhnout. Při druhém letu bylo vše jak má být, stříleli a asi se i trefili...

Bierglass
1stCL_Jiricek napsal:

606_Tempik napsal:
My se městům vyhýbali. Flak jsme tam čekali.

Taky jsme se chtěli vyhýbat. Ale ty koleje, na kterých jsme hledali vlak, jako na potvoru vedly přes všechna města cestou. No chápeš to? Šklebící se

Ale to letiště ještě za tmy fakt nevystřelo ani ránu. A jestli měli kluci na bombtech vypnuté střelce kvůli prozrazení nevím, ale ani střelci na nás nestříleli.

Tak letiště bez orany je nedůstojný cíl, uznávám. Po nás letiště střílelo, ale nijak dramaticky.

Ti střelci mohli být uspaní. Ale taky to může být buga, protože od posledního patche, když dáš střelci pokyn "jen na útočící letadla", tak taky nevystřelí. Tedy alespoň ten v Bf110.

Souhlasím,ten flak byl opravdu dost slabí.Bylo brzo ráno a třeba prd viděli.Rovněž naše taktika na to mohla mít vliv.Nevěděli po čem mají střílet dříve.A když už se nějaký flak opovážil někoho z našich pilotů popohnat byl bez milosti umlčen.

606_Temp
Na druhou stranu to letiště nebylo na mapě ani jako aktivní. Možná nemělo vůbec flak a jen tam parkovala AI před vzletem.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin

1stCL_Jiricek
Bierglass napsal:
Souhlasím,ten flak byl opravdu dost slabí.Bylo brzo ráno a třeba prd viděli.Rovněž naše taktika na to mohla mít vliv.Nevěděli po čem mají střílet dříve.A když už se nějaký flak opovážil někoho z našich pilotů popohnat byl bez milosti umlčen.

To asi nemluvíš o té akci, jsem vám v kruzích vázal jeden flak, slovy jeden flak, který 2 stodesítky ani na dva průlety netrefily, načež mi rozebral výškovku a oba motory, a ve svém důsledku rozložil celý německý velkonálet, protože následovalo ztracení všech všemi, hodinové hledání všech všemi, korunuvané úderem zdravé Bf110 do země a vyčerpáním paliva a odletem coveru 4 minuty před hlavním cílem, že? :D

Bierglass
1stCL_Jiricek napsal:

Bierglass napsal:

To asi nemluvíš o té akci, jsem vám v kruzích vázal jeden flak, slovy jeden flak, který 2 stodesítky ani na dva průlety netrefily, načež mi rozebral výškovku a oba motory, a ve svém důsledku rozložil celý německý velkonálet, protože následovalo ztracení všech všemi, hodinové hledání všech všemi, korunuvané úderem zdravé Bf110 do země a vyčerpáním paliva a odletem coveru 4 minuty před hlavním cílem, že? Šklebící se

Tím myslíš ten první útok na letiště, nebo ten na vlak? Njn, jsem si zapomněl zapnout stabík a čuměl při tom do mapy noVyděšený Ale vlak jsem trefil. Domíval jsem se , že flak je na tom vlaku.Možná jsem se přeslechl a hlásil jsi pozemní flak. Omlouvám se.
Upravil/a Bierglass dne 03-05-2020 12:55

AH_Kraken
Díky autorům, já jsem se bavil a myslím i ostatní v P-47.
Naplánovaný cíl jsme splnili a flak byl únosný (poškodil nám jedno letadlo které úspěšně přistálo na náhradním letišti).

Chtěl bych jenom říci že plně souhlasím s tím co napsal Jiříček, to by mělo být poučení pro další specialky.
1stCL_Jiricek napsal:
- Ztotožunije se naopak s jedinou větší kritikou, a to tou Barryho. Neznat cíle, nevědět na co trénovat, nemít o čem přemýšlet - to opravdu náladu spíše snižovalo než zvyšovalo. Speciálková nálada se v podstatě dostavila až v okamžiku, kdy jsme znali cíle a bylo možné konkrétně přemýšlet o akci. Pak už myslím, že výmluvy na málo informací či absenci pravidel byly liché.

310_cibule
1stCL_Jiricek napsal:
Vážení, drobný příspěvek ve prospěch tvůrců:

+1
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Vladis
Ďakujem organizatorom akcie, velitelom a hlavne krakenovi ktorý nam úspešne velil Mrknutí ...a aj všetkým zúčastneným. Škoda toho predčasného konca, ale aj tak som (sme) si to v p-47 užili zo všetkým... okrem dogfightu -nastastie!? Šklebící se

606_Druindin
1stCL_Jiricek napsal:
Vážení, drobný příspěvek ve prospěch tvůrců:

Nechci se v tom už moc šťourat ale Jiříčku naše rozepře s jedním z organizátorů začala dříve ve skrytém RED vlákně. Byl to pro mě (a ne jen mě) docela problém na který jsem okamžitě upozornil a Falkon na to měl diametrálně odlišný názor. Oba asi komunikujeme jako slon v porcelánu, tak se to trochu vyostřilo. Nicméně vše co jsem kdy psal jsem psal s dobrým úmyslem ve smyslu zlepšení atmosféry pro speciálku, resp když jsem narazil na nějaký problém, tak jsem na to upozornil. Ohledně vlastnosti hry při dopadu na vodní hladinu, jsem nejprve napsal zcela normálně a nikdo na to nereagoval do doby, než to rozvášnil Pbarry. Pak jsem tiše akceptoval Falkonovo vyjádření ohledně teploty listopadového moře, které ale prohlášením, že počasí je květnové přestalo platit. Tak jsem na to způsobem sobě vlastním znovu upozornil. Pokud myslíš že pro speciálku bylo lepší na nic neupozorňovat, tak já si to nemyslím.
Podle mě by organizátoři měli využít toho, že v komunitě jsou lidi, co mají detailní přehled o jednotkách té či oné strany i lidí co mají nalétáno v onlinu spousty hodin. Tak jak tomu bývalo dříve ať už za časů AOE při tvoření map, nebo předchozích speciálek. Bude to jen ku prospěchu věci.
Ohledně dalších připomínek jak z modré tak červené strany co napsali lidi přede mnou plně souhlasím.

Na závěr organizátorům poděkuji. Nikomu nevyčítám, že to po hodině spadlo, to každej rozumnej člověk pochopí (i když moc nás to nepotěšilo).

Jako největší přínos téhle speciálky stejně považuji příchod staronových pilotů a zaměření na slétanost větších skupin, čili tréninky. Samotná akce je stejně jen taková ta třešnička na dortu. Byla trochu kyselá, ale snědli jsme ji Úsměv

falkon
AH_Kraken napsal:
Chtěl bych jenom říci že plně souhlasím s tím co napsal Jiříček, to by mělo být poučení pro další specialky.
1stCL_Jiricek napsal:
- Ztotožunije se naopak s jedinou větší kritikou, a to tou Barryho. Neznat cíle, nevědět na co trénovat, nemít o čem přemýšlet - to opravdu náladu spíše snižovalo než zvyšovalo. Speciálková nálada se v podstatě dostavila až v okamžiku, kdy jsme znali cíle a bylo možné konkrétně přemýšlet o akci. Pak už myslím, že výmluvy na málo informací či absenci pravidel byly liché.

Krakene, diky za feedback. Podla informacii od Magota vam -- cervenej strane -- pokyny a ciele odovzdal uz na prvej porade vedenia / doplnoval priebezne. Oproti tomu, modra strana mala rozkazy zverejnene formou "dopisu z velitelstva" niekolko dni pred akciou (to bol ten "pokus" -- kazda strana to mala trochu inak).

Takze taka forma, akou ste to mali na cervenej strane, Ti prisla tiez "malo", Krakene?

falkon
606_Druindin napsal:
... teploty listopadového moře, které ale prohlášením, že počasí je květnové přestalo platit. Tak jsem na to způsobem sobě vlastním znovu upozornil.

A to je presne to zbytocne "hnidopišské"...

Rozoberat tu s tebou fakty nema zmysel, pretoze nie si ochotny zamysliet sa do hlbky a v suvislostiach -- vypichavas si len to, co sa ti hodi.

Skutocnou pravdou totiz je, ze tvoje a Tempikove "vypady" v tomto verejnom vlakne boli motivovane len a len "urazenou pychou" ( poslapanym egom) po tom, co som sa vam v dobrej viere snazil v RED vlakne odpovedat a vy dvaja ste ma obvinili z "podvadzania a ze budem vynasat informacie modrym".

Nech si na to spravi nazor kazdy sam.

Poucenie pre organizatorov: Vzdy sa najdu ......., ktory sa to organizatorom budu snazit zneprijemnit a pokazit.

ZVP Zdenek
Děkuji organizátorům za odvahu že se do akce pustili, spojencům gratuluji k zaslouženému vítězství, škoda jen předčasného konce........................

Že byla akce pojata zrovna takto se mi líbí, jen ať si ti "věšáci na medajle" na obou stranách namáhají hlavy s plánováním v časové tísni..... Blbosti jako zranění = konec a komu se to nelíbí ať táhne bych oželel asi jako každý ale svět prostě není dokonalý...
Die Tschechen sind die lachende Bestien

magot
Já bych především poděkoval Saldymu, protože jeho boj s mission editorem se rovnal boji Davida s hodně nestabilním Goliášem.
A nesnese to srovnání se speckama ze starého šturma, protože co se týče výroby mise, tak tam to byla procházka růžovým sadem ve srovnání s tímto ..
Btw jen pro představu, online testování mise probíhalo ještě dva měsíce před zveřejněním této specky. Přesto na nás zaskočila ta skrytá konfigurace mise o které nikdo nevěděl.

Už teď mi přijde vhodnější kandidát na specku DCS engine, z pohledu přípravy mise a možností konfigurace a stability.
Ale BOXu bych se ještě nevzdával .. dáme mu ještě šanci Úsměv
Upravil/a magot dne 03-05-2020 14:55

606_Druindin
falkon napsal:

606_Druindin napsal:
... teploty listopadového moře, které ale prohlášením, že počasí je květnové přestalo platit. Tak jsem na to způsobem sobě vlastním znovu upozornil.

A to je presne to zbytocne "hnidopišské"...

Rozoberat tu s tebou fakty nema zmysel, pretoze nie si ochotny zamysliet sa do hlbky a v suvislostiach -- vypichavas si len to, co sa ti hodi.

Skutocnou pravdou totiz je, ze tvoje a Tempikove "vypady" v tomto verejnom vlakne boli motivovane len a len "urazenou pychou" ( poslapanym egom) po tom, co som sa vam v dobrej viere snazil v RED vlakne odpovedat a vy dvaja ste ma obvinili z "podvadzania a ze budem vynasat informacie modrym".

Nech si na to spravi nazor kazdy sam.

Poucenie pre organizatorov: Vzdy sa najdu ......., ktory sa to organizatorom budu snazit zneprijemnit a pokazit.

Mám pocit Falkone že jsi do značné míry paranoidní. Já nikdy nepsal že budeš něco někam vynášet, já psal že je blbost aby jsi ty a Saldy viděli do RED vlákna a Magot do Blue vlákna, že případny problémy se vyřeší ve vlákně pro všechny. A že to, že organizátoři víte z logiky věci skoro vše plus to že si přečtete i naše interní plány vám tu speciálku pokazí. A že z hlediska přínosu pro speciálky příští si to pak stejně přečtete až po odtajnění vláken.
Výsledkem byla hádka zakončená tvojim obvyklym histerickym vyjádřením že to nemusíme letět, nebo ať si uděláme speciálku svou s našema pravidlama.
Ve výsledku si červená strana začala plánovat mimo skryty red vlákno a nezjistíš teda nic ani po odtajnění vláken. Což jsi asi nechtěl.

Pokud si myslíš, že naše kroky byly motivovány tím, aby jsme organizátorům něco pokazili a znepříjemnili, tak tě mohu ujistit, že to není pravda a tato tvá doměnka je ubohá.

606_Temp
Falkone nevyostruj to. Nikdo nikoho neobvinila z podvádění. My se ohradili proti to.u, že jsme nevěděli, ze do plánovacího vlákna má přístup někdo, o kom nevíme. Za červené byl spojka Magot, který za nás i letěl. Nechápu do teď proč bys měl mít přístup do plánovacího vlákna a hlavně proč jsme to nevěděli.

Uražený nikdo z našich nebyl.

A měli jsme od začátku i formaci, že budeme bránit antwerpy a máme zaútočit na Kolín. Přesnější info jsme dostáli až snad dva až 4 dny předem.

Přejít na fórum:
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

12-11-2025 10:15
Cthulhu dostal podvodní piáno https://youtu.be/.
..UuLQP-YE8O

10-11-2025 10:38
Den válečných veteránů 11. 11. https://www.daruj.
..ojekt/1812

06-10-2025 19:06
Radiační situace za firmamentem zůstává normální

21-09-2025 14:51
Byl jsem na dnech NATO. Viděl Harrier, Hornet, Rafale, EF Typhoon, Mirage2000 a B-52 a bylo to dobré.

20-08-2025 11:11
Ahoj dneska někdo na il-2 budem na teamspeaku kolem 5-6 hod klidne i ty Vity muzes dorazit taky se vracime po dlouhé době. Mrknutí

19-08-2025 21:45
Ahoj, Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá Úsměv poraďte mi kde bych objevil staré veterány.

09-08-2025 13:55
Tak na zbytek roku hodně štěstí jako z Kokury!

23-07-2025 10:14
A kde máš ty "svoje" obrázky?

22-07-2025 20:07
já "svoje" nezakazuju

18-07-2025 10:09
Jaké nalinkované obrázky? 95% obrázků na netu nelze linkovat, je to zakázáno.

38,679,312 návštěv