November 24 2024 02:47:04
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 8

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
saldy
WT_Flan napsal:

Ne ze by o to nejak slo, ale je zajimave, ze dosahnout normalniho ksichtu je asi nejake, mne utajene, umeni Úsměv

Ano typický ruský geroj vypadá takto a né jako nějaký mamánek Mrknutí

[img]http://albumwar2.com/cache/521_thumb_medium728_0.jpg[/img] is not a valid Image.

http://www.sturmovik1946.estranky.cz/
Koty
WT_Horrido napsal:

Ty bys chtěl střílet na ženské Barone? Freuda na tebe! Úsměv

Horri, ono existují i slečny lítající simulátory. A myslím, že by byly rády, kdyby mohly i vypadat jako slečny Úsměv (čistě prakticky, zvedlo by to prodejnost o asi 50 % Mrknutí )
Rien n'est parfait; c'est la vie!

WT_Horrido
[img]http://www.wtigers.org/extra/svk/il2_rus_pilot.jpg[/img] is not a valid Image.
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

WT_Flan
No vida ! Tohle asi nebude segra toho Ivana. Celkovy esteticky dojem je dost rozdilny Šklebící se

Koty
WT_Horrido napsal:

[img]http://www.wtigers.org/extra/svk/il2_rus_pilot.jpg[/img] is not a valid Image.

jelikož je to viditelná montáž... co takhle zkusit trochu přizpůsobit některé rozměry, ať nevypadá jak čtrnáctiletá placatice? Pff

Mriswith
řekl bych, že to Koty můžeš klidně zkusit Úsměv jsem zvědavej, jak ti to půjde, s těma popruhama...

Koty
Mriswith napsal:

řekl bych, že to Koty můžeš klidně zkusit Úsměv jsem zvědavej, jak ti to půjde, s těma popruhama...

Zkusil bych, ale nemám na to program Úsměv umím jen barvit a lepit obrázky Šklebící se

Bierglass
Rumcajs napsal:

Přileju trochu do ohně Mrknutí

Nejsou odpůrci klikatelného kokpitu. Jsou je ti, co ho chtějí a ti, kterým je to šumafuk. Ti co jim to je šumafuk se dále dělí na pragmatiky, kteří chápou, že to klikání by stálo nějaký vývoj a mají strach z rozpliznutí projektu a na gnostiky, kteří stejně vědí své.

Mrmlání, remcání, kňučení, osočování a jiné není česká vlastnost. Stačí se podívat třeba na proslulé 1C forum. Kolik se tam najde různých trollů, chytrolínů, oponentů a navrch magor Raaaid.

Simulace reality takhle na PC je stejně vždy velice ošidná. Stačí se podívat na pokus CloDu limitovat počet ovládacích prvků manipulovaných současně. Stačilo, aby osa nějakýho trimu jiskřila a jeden už neudělal nic dalšího. Pak taky každej doma máme jinej HW. Někdo má kokpit z FW190 se všema těma páčkama a čudlíkama napojenýma na počítač, jinej to mastí doma na stole u starého joysticku a rozhlíží se kloboučkem. Je to hra především.

Klikatelný kokpit nemusí být až tak jednoduše implementovatelný. Co když nekteré ovládací prvky v některých polohách stíní jiné prvky? Co přepínače s pojistkama proti nechtěnému přepnutí? Jak implementovat ovládání prvků, který jsou v blbém úhlu a dráha jejich pohybu je na monitoru nevýrazná? Tohle všechno je snadný, dokud si to nezkusíte vyrobit a ještě to pak někomu vnutit, aby to opravdu používal.

Asi jdu se svým příspěvkem ke klikatelnému kokpitu pozdě nic méně mi to nedá abych se s vámi podělil o můj pohled na věc.Pilot obdobně jako řidič ovládá většinu ovládacích prvků intuitivně bez toho aby se na ně díval.Jen tak se může plně soustředit na dění kolem sebe a na ovládání letadla potažmo automobilu.Když jsem před dávným časem dělal řidičák sk.C měl jsem velice svérázného instruktora.Cvičné jízdy jsem prováděl s vozidlem Praga S5 .Vzhledem k tomu,že v té době se neřešilo kde ovládací prvky jsou ale hlavně když fungují nebylo vždy úplně jednoduché je po hmatu najít.Instruktor vyžadoval plné soustředění na jízdu a řidič se v kabině směl podívat pouze na přístrojovou desku. Jakýkoliv pohled na ovládací prvek ,třeba na řadící páku při řazení atd.okamžitě trestal dlouhým dřevěným pravítkem nejčastěji úderem do pravé paže.Mohu hovořit o velkém štěstí,že není instruktorem k CloDu.S největší pravděpodobností by mne ubil okamžitě po startu.Systém"nejprve pohledem najdi,poté myší najeď a klikni"mi připadá přinejmenším poněkud nešťastným řešením a pevně věřím,že v BoS nebude.Děkuji za pozornost.

Koty
....a pořád existují tací, kteří chápou, že zdvojení ovládání je taky možnost. Prostě dát klikatelný i klávesový Úsměv

310_Pip
Bierglass napsal:

Rumcajs napsal:

Přileju trochu do ohně Mrknutí

Nejsou odpůrci klikatelného kokpitu. Jsou je ti, co ho chtějí a ti, kterým je to šumafuk. Ti co jim to je šumafuk se dále dělí na pragmatiky, kteří chápou, že to klikání by stálo nějaký vývoj a mají strach z rozpliznutí projektu a na gnostiky, kteří stejně vědí své.

Mrmlání, remcání, kňučení, osočování a jiné není česká vlastnost. Stačí se podívat třeba na proslulé 1C forum. Kolik se tam najde různých trollů, chytrolínů, oponentů a navrch magor Raaaid.

Simulace reality takhle na PC je stejně vždy velice ošidná. Stačí se podívat na pokus CloDu limitovat počet ovládacích prvků manipulovaných současně. Stačilo, aby osa nějakýho trimu jiskřila a jeden už neudělal nic dalšího. Pak taky každej doma máme jinej HW. Někdo má kokpit z FW190 se všema těma páčkama a čudlíkama napojenýma na počítač, jinej to mastí doma na stole u starého joysticku a rozhlíží se kloboučkem. Je to hra především.

Klikatelný kokpit nemusí být až tak jednoduše implementovatelný. Co když nekteré ovládací prvky v některých polohách stíní jiné prvky? Co přepínače s pojistkama proti nechtěnému přepnutí? Jak implementovat ovládání prvků, který jsou v blbém úhlu a dráha jejich pohybu je na monitoru nevýrazná? Tohle všechno je snadný, dokud si to nezkusíte vyrobit a ještě to pak někomu vnutit, aby to opravdu používal.

Asi jdu se svým příspěvkem ke klikatelnému kokpitu pozdě nic méně mi to nedá abych se s vámi podělil o můj pohled na věc.Pilot obdobně jako řidič ovládá většinu ovládacích prvků intuitivně bez toho aby se na ně díval.Jen tak se může plně soustředit na dění kolem sebe a na ovládání letadla potažmo automobilu.Když jsem před dávným časem dělal řidičák sk.C měl jsem velice svérázného instruktora.Cvičné jízdy jsem prováděl s vozidlem Praga S5 .Vzhledem k tomu,že v té době se neřešilo kde ovládací prvky jsou ale hlavně když fungují nebylo vždy úplně jednoduché je po hmatu najít.Instruktor vyžadoval plné soustředění na jízdu a řidič se v kabině směl podívat pouze na přístrojovou desku. Jakýkoliv pohled na ovládací prvek ,třeba na řadící páku při řazení atd.okamžitě trestal dlouhým dřevěným pravítkem nejčastěji úderem do pravé paže.Mohu hovořit o velkém štěstí,že není instruktorem k CloDu.S největší pravděpodobností by mne ubil okamžitě po startu.Systém"nejprve pohledem najdi,poté myší najeď a klikni"mi připadá přinejmenším poněkud nešťastným řešením a pevně věřím,že v BoS nebude.Děkuji za pozornost.

Klikatelný kokpit není nic strašnýho, například v DCS, navíc při startovací proceduře by byl fajn... ostatně jde o pohled na věc ve hře, nevím proč to přirovnáváš k reálu, dle toho by si po chcípnutí měl simulátor asi odinstalovat nebo co? Ostatně znám člověka, který to chtěl nějak podobně praktikovat a po virtuální smrti si dával nějakou slušnou porci kliků za trest Vyděšený
www.311raf.com/images/signature/sig_Pip.jpg
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!

http://www.310raf.com/cs_wing_hangar.php
Rumcajs
Přeci v tom polském fimu o virtuálních pilotech Il2 byl ten američan, co na sobě měl ten elektrickej obleček a trestal se elektrošokama při zásahu. To bychom měli taky zavést.

Peter Winter
A pro výše uvedené by měl být simulátor dodáván jako kompletní systém i s kabinou letadla.
Chcete létat Spita, ok dodáme i s kabinou s 6DOF, 88 proč ne jen tu místnost potřebujete trochu větší pane, přípojku na motorový proud máte? A myslíme že by jste si měl pořídit ještě tři parťáky ...

To by byla realitka jedna báseň Cool

Fabo
Jsem se primo musel zaregistrovat Šklebící se

Peter Winter napsal:

A pro výše uvedené by měl být simulátor dodáván jako kompletní systém i s kabinou letadla.
Chcete létat Spita, ok dodáme i s kabinou s 6DOF,
...
To by byla realitka jedna báseň Cool

Takovej uz i je, sic ne na sturma ani CloD, ale...

http://www.youtube.com/watch?v=TVfeiBX7Aww

a taky

http://a2asimulations.com/forum/viewtopic.php?p=213814#p213814

CSL1_Talbot
Dalsi update http://forum.il2s...#entry9637
[img]http://www.ulozisko.sk/obrazky/700632/sigpic3393_11.gif[/img] is not a valid Image.

Pragr
Líbí se mi hlavně ta reakce na startování motoru za zimních podmínek a že v RoF, pokud se nastaví spawn s nezahřátým motorem, tak po deseti sekundách ztuhne olej tak, že už motor nikdo nenahodí Úsměv

Rumcajs
Tak sim, kde by nešly nastartovat Bf-ka v ruský zimě, by byl reálnej. Pokud vím, dokud to od rusů neokoukali a nezačali to rozehřívat kastrolem zapálenýho benzínu pod čumákem, za velkých mrazů nelítali. Akurát nevím, kdo z nás by šel "sedět" ty mise, kde se pro mráz nelítalo. I když by to nemuselo být úplně špatný, jeden by si nalil něco dobrýho a šel pokecat s kolegama nelítavcema do kantýny.

WT_Horrido
Ale létali, měli jen málo ohřívacích agregátů. ROFácké hrátky s mrazem jsou taky prakticky nesmyslem, protože za mrazu prostě mechanici pravidelně roztáčeli motory aby nevychladly...
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

1stCL_Novotny
To je detajl Horri, hlavní je že to funguje jako mráz. Mrknutí

WT_Horrido
Možná by se měli soustředit na to aby to mělo alespoň takový obsah jako dvacet let staré hry. Třeba že se ti při plánovaném pozemním útoku zobrazí prostá fotografie objektu s vyznačením cílů...

Pak ať si simulují mráz třeba i s Karlou Mráčkovou. Úsměv
武士は振り返らない
祖国を救うためが(我)ここにあり

313_Nevo
To mas tak, ked stale odznova modeluju lietadla a kokpity a lietadla a kokpity, tak potom neostava moc casu na zvysok. Mrknutí

Jedina vyhoda BOSu je to, ze par modelov 'pretiahnu' z CLODu (BOMu). Otazka je, ako nalozia s usetrenym casom. Ale vyzera ze maju plany.. Úsměv
Je to vidiet na tej 9tej odpovedi ohladom multiplayeru - od retoriky nerobit ziadny 'ofikos' server presli k slovam ako 'servers for you', 'MMO', 'posibility', 'optimist' Šklebící se

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,031,137 návštěv