HSFX6, dojmy, bugy, expert mode
|
310_Pip |
Přidané 21-07-2012 15:40
|
Uživatel
Příspěvek: 1613
Založený: 14.09.09
|
Wernere, hezky priklad, jenze foceno z venku, dulezite je to zevnitr
jinak u rusaku je to samozrejme v poradku, tam problem s cistotou skla byl, a jak jsi dokazal stejny efekt u LW je mi dost zahadou, jak sem psal vyse, na mape Circusu 43 jsem si zalitl FW a je to sklo daleko cistci, pouze v urcitem uhlu je tam odlesk slunicka, ale to je urcite ok, je to jen za urcitych podminek.
Uz sem to rikal v Praze a na tom trvam, pokud mas kombinaci sklo ve spitu + maskovany FW ve vychodni kamuflazi, prakticky neni sance ho videt ani na relativne malou vzdalenost, pri +- stejne urovni virtualnich pilotu je to dost vyznamna pomoc pro LW...
navic jak psal Pepino a ja, nevim o tom ze by si nekdy u RAF ci USAAF stezovali na vyhled ci cistotu skel v kokpitech
u 109 mam pocit, ze tam je taky hodne rozdilu v jednotlivych sklech no a pancerova deska v G6 je taky kapitola sam pro sebe - pokud by se tam dala sklenena, nebylo by to od veci
Upravil/a 310_Pip dne 21-07-2012 15:41
Vous etes des femmes,des esclaves,des chiens.Je crache sur vous!
Hoka hey!
|
|
|
|
1stCL_Werner |
Přidané 21-07-2012 15:44
|
Uživatel
Příspěvek: 720
Založený: 21.08.10
|
Mě je vcelku jedno kdo to má nejhorší, možná, že i ten spit. Netroufnu si tvrdit, protože v něm nemám pořádně nic nalítáno, ani to nehodlám dělat. Jen mi trochu vadí tohle kategorický odsuzování, jak zase spita odrbali a že nikomu jinýmu to nedělá.
Na té fotce nejde ani tak o to, že není umytý, ale jak se na skle odráží interiér. Osobně věřím tomu, že tenhle kulatej překryt bude v tomhle mnohem horší, než třeba rovné tabulky u G-6.
Stejně tak si dovedu představit jak asi vypadalo omoklý plexi, který mechanik ošůroval hadrem. Asi stejně tak, jak vypadá sklo, který vám umeje nějakej aktivita u benzínky
1st Czech Lions - Resistance is futile...
|
|
|
|
310_Pepno |
Přidané 21-07-2012 15:55
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 100
Založený: 30.09.11
|
Tady všichni mluvíte o skle ale spojenci RAF a USAAF meli plastové kokpity jak už sem psal
|
|
|
|
TozziFan |
Přidané 21-07-2012 16:01
|
Uživatel
Příspěvek: 1431
Založený: 05.05.08
|
No a že plexi. A jaká byla úroveň technologie výroby před 80 lety? Já se kloním k názoru Wernera, že v oblé bublině se toho odráží víc než na rovné tabulce skla. |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 21-07-2012 16:07
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Nějaký fyzikální důvod proč by se to mělo v oblé odrážet více, než v lesklé? Jediný rozdíl by byl v deformaci toho odlesku. Nebo mě někdo poučte.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
310_Pip |
Přidané 21-07-2012 16:10
|
Uživatel
|
310_Pepno napsal:
Tady všichni mluvíte o skle ale spojenci RAF a USAAF meli plastové kokpity jak už sem psal
to uz sou detaily Pepino
Wernere me se vzdycky nejaky breceni na to ci ono spis pricilo, neni to muj styl, jenze, kdyz zjistuju, ze pomalu kazda chyba ci nepresnost u LW ji pomuze, zatimco na druhe strane ne, a navic se rekne, ze je to jen detail, ktery neni dulezity, tak me to trochu zacina stvat a vzbuzuje dojem, ze uz se opravdu nemeri stejnym metrem... jak sem psal vyse, skoro kazdy tu chcipl aspon tisickrat ma nalitano spoustu hodin, takze kazda nepresnost se tu promitne daleko vice. Nakonec se dozvidam, ze Spit byl zrejme nejhorsi letadlo valky, ktery byl pomaly, netocil a nebylo z nej videt sakra ti piloti RAF byli zrejme nadlidi, kdyz dokazali neco sestrelit, zato piloti od LW kteri pred Spitem mely hluboky respekt byli zrejme pekny trubky
Hoka hey!
|
|
|
|
jirik |
Přidané 21-07-2012 16:11
|
Uživatel
Příspěvek: 560
Založený: 12.05.08
|
Robo napsal:
Podla vsetkeho by mali byt tie kabiny cca rovnake, idealne ruske trosku nazltnutejsie a menej kvalitne
Pak by bylo hezké, kdyby byla otevírací kabina u ruských mašin. Dle literatury leckdy praktikované opatření ke zlepšení výhledu u Jaků v prvních letech války. |
|
|
|
310_Pip |
Přidané 21-07-2012 16:25
|
Uživatel
|
jirik napsal:
Robo napsal:
Podla vsetkeho by mali byt tie kabiny cca rovnake, idealne ruske trosku nazltnutejsie a menej kvalitne
Pak by bylo hezké, kdyby byla otevírací kabina u ruských mašin. Dle literatury leckdy praktikované opatření ke zlepšení výhledu u Jaků v prvních letech války.
je to tak, stejne to mely i La5 prvnich serii
Hoka hey!
|
|
|
|
kouty |
Přidané 21-07-2012 21:46
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
holla, včera jsem se normálně připojil na AoE a dneska mi to s HSFX i na čisté 4.111 vyhazuje hlášku " Misson loading failed : Landscape "názevmapy"/load.ini loading error"
Netušíte někdo co to mohlo způsobit?
Edit: Opraveno Rýpal jsem se v CCC a nastavil původní hodnoty
Upravil/a kouty dne 21-07-2012 21:55
|
|
|
|
606_hayes |
Přidané 21-07-2012 22:46
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 417
Založený: 18.09.06
|
na ktorych miestach mam lobovat aby sa prerobili tie kokpity na spitfiru???? |
|
|
|
606_Temp |
Přidané 21-07-2012 22:49
|
Stařešina
Příspěvek: 5502
Založený: 19.08.07
|
Hele opatrně. Jakýkoliv zásah do spitfirů za posledních několik modů i patchů nebyl pro červené zrovna dobrý. Nedráždi hada bosou nohou
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
|
|
|
|
606_hayes |
Přidané 21-07-2012 23:16
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 417
Založený: 18.09.06
|
ved ja chcem len aby sa prerobili tie strasne odlesky...ak sa to mdorym paci nech si to kludne este aj zvyraznia na befkach a fokinach..podla mna je to kravina na mraky aby sa to hentak odrazalo... ze cez to neni skoro nic vidiet |
|
|
|
1stCL_Hien |
Přidané 22-07-2012 00:13
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 264
Založený: 30.01.10
|
Co se týče kvality plexiskla u foku,tak dle úryvku ze zprávy Zkušební stíhací jednotky v Duxfordu,cituji: "kvalita použitého plexiskla je doslova excelentní"
Add věc vyditelnosti a neviditelnosti,tak já proti zemi nevidím nic a může tam být 10 foků,jako 10 spitů
Ale jinak na západě létat s východním skinem je takové difné... |
|
|
|
606_Vocko |
Přidané 22-07-2012 03:38
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 178
Založený: 19.11.07
|
S množstvím odlesků by na tom měl být snad zakřivený kokpit stejně jako rovné desky. Jedno místo "skla" může prostě odrážet obraz jen z jednoho místa ať je křivé jak chce, jde jen o plochu. Rozdíl bude jen ve zkreslení odrazu.
Pak jsou tu čmouhy - mastný fleky od opřený fraulein či lady budou mít myslím stejně hnusnej vliv.
Dále zkreslení zakřivením skla a výrobními nekonalosti způsobující další křivosti - to šturmovik prostě neumí simulovat. Sklo by se muselo chovat jako čočka a výrobními chybami ještě jako různá čočka v různých částech kokpitu.
A nakonec nekvalita samotného skla, především různé "duhy" na skle, vzniklé asi tepelným zpracováním (modrá, zelená.... jako při popouštění?) - většina skel to má, stačí nasadit polarizovaný brejle a přes některý skla ani neuvidíte. A samozřejmě zažloutnutí skla.
Takže jak by to mělo vypadat dle soudu mého ve šturmu?
1/ odlesky palubovky apod. u všech zhruba stejně. Dynamické to šturm neumí, takže zhruba na 30% skla nějaký rozumný odraz interiéru? (kvalita skla nemá vliv, na super novym okně stenak uvidíš odraz celý ulice)
2/ čmouhy - mastný fleky tam asi moc neměli, možná pár drobnejch nedokonalostí tam šoupnout....
3/ čočkovitost šturm neumí - nenahrazovat čmouhama a tedy vynechat
4/ zažloutnutí samozřejmě, "duhy" též, problém je s historickou přesností. |
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 22-07-2012 07:04
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
A teď si vemte, že mám brejle. Takže těch odlesků, fleků a šmouh je tolik, že mám co dělst abych při startu hned netrefil hangár při pojíždění, Natož pak ve vzduchu uviděl Foka s východním skinem
Upravil/a olda Olde maly dne 22-07-2012 12:43
|
|
|
|
kouty |
Přidané 22-07-2012 10:15
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
Koukněte někdo na zbraně od 217. Nejsou absolutně slyšet
Taky s tím sklem by se mohlo něco udělat. To mlíko mi docela vadí
|
|
|
|
Ajvn |
Přidané 22-07-2012 12:24
|
Diskutující
Příspěvek: 2485
Založený: 30.05.07
|
Čau už se tady o tom mluvilo, ale zbraně fakt skoro není slyšet.
S těma šmouhama jsem myslel že je to jen můj problém, protože mi se tady dějou vůbec podivné věci.
1: U všech lavoček při přidání tahu nad 50% se začíná ozývat zvuk dalšího motoru.
Jako kdyby vadle mě letěl ultralajt. Dělá to ještě někomu? |
|
|
|
magot |
Přidané 22-07-2012 22:01
|
Fusioner
Příspěvek: 17611
Založený: 19.06.08
|
kouty napsal:
Koukněte někdo na zbraně od 217. Nejsou absolutně slyšet
Taky s tím sklem by se mohlo něco udělat. To mlíko mi docela vadí
Ale z Do-217 bylo ve skutečnosti vidět kulový to nevíte?
Taky z Fw-189 a z He-111 to taky nebylo kdo víc co ...
viz zpráva testovacího pilot LW letadel Erica Browna (RAE), jeho popis výhledu z Do-217 se rovná výhledu důchodce s šedým zákalem.
Upravil/a magot dne 22-07-2012 22:10
|
|
|
|
1stCL_Fucida |
Přidané 23-07-2012 16:35
|
Hlavní administrátor
Příspěvek: 10827
Založený: 26.01.13
|
On má Spit hlavně ty "odlesky" takové hodně kontrastní a tvoří množství přechodů. Zkusím v HSFX zalobovat za nějaké zmírnění/přepracování. Tohle není úplně dobrý - takhle plexi za letu prostě nevypadá. V reálu odlesky vnitřku příliš výrazné nejsou.
"Verloren ist nur, wer sich selbst aufgibt."
|
|
|
|
Wulfi |
Přidané 23-07-2012 16:55
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 126
Založený: 08.03.06
|
zdar - konkretně u laviny se mito líbí, jak rachtá při svýšení přípusti prostě točíš motor a má to grady. Mě to dává pocit z poslechu motoru v nějakým režimu - super. Eh lw má samoždřejmě uber letadla, ale ta la5f není špatná |
|
|