Tuhle debatu ukončeme. To už je úděl internetu. Mnoho informací, některé se mohou ztratit, jiné špatně pochopit.
Mapa pro otestování je hotová. Zkusíme zastihnout Falkona, mapu mu předat a ve čtvrtek pokud to půjde, tak se otestuje. Kdo tedy chce z červených testovat, tak ať si zarezervuje 1-2 hodiny někdy večer a možná to vyjde.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
Většina červených absolvovala zátěžové testy s misí o velikosti cca 450kB, AI tam bylo asi 40kousků, na letištích bylo 20+ flaků v poměru 20/80% těžkých/lehkých a s cca 20-30 kolonami o 4-12 jednotkách, letadlovky tam byla taky.
Tak jsem zvědavej na čtvrteční výsledky testů.
Upravil/a 606_vencour dne 29-11-2011 18:26
Hoper napsal:
doprdele falkone, tímdle jsi mě dostal...
Ty i Fuči.
Doprdele Hopere, co tu zase kua prskas?!? :-\
Hoper napsal:
Před 14ti dny (nebo kolika) jsem tu psal o zátěžovém testu, jak to asi vypadá. A jestli nechcete pustit červené s modrýma na váš server nebo jestli to zvládnete vlastníma silama.
Odpověď žádná - prestoze casu na to bolo dostatok....
Teba neucili zaklady "rediokomunikacie"?! Ze kym nedostanes potvrdenie, nemozes sa spolahnut ze sprava bola dorucena adresatovi?! Priznam sa, ze ja som ziadny dotaz nezachytil... mozno som ho necital vobec, mozno nebol dostatocne "dorazny". Ak by ti na tom vazne tak zalezalo, tak by si sa ohlasil znovu a znovu... a znovu... a trebars aj tvojimi oblubenymi PM-kami, kym by si nejaku odpoved nedostal...
Vies, ono je strasne jednoduche len tak "mudrovat", ale je uz tazke investovat do toho svoj cas a usilie a snazit sa vsetko zorganizovat tak ako sa ma, ze?! Takze prosim nechaj stranou ten svoj alibizmus, ze si to "niekedy niekde nejak nieco spomenul"...
Hoper napsal:
To, že nějací červení testovali na vašem serveru jsem se třeba já dozvěděl až dnes - prima komunikace jak red-blue, tak i red-red :(
To ma sice mrzi, ale to si vybavte medzi sebou s vasim generalom Rampou. Z pojho pohladu spravil vsetko co mal - poziadal ma sukromne o "cas na serveri", ja som mu ho prislubil, v dany cas som server spustil a co sa dialo potom sa mna uz netykalo.
Hoper napsal:
A vy tu pak cintáte nesmysly typu, že "prestoze casu na to bolo dostatok..."
No a este povedz ze nie! Povedz mi datum, kedy si mi napisal (sukromne), ze by si chcel test na serveri, a ze sa chces dohodnut?! A ako dlho som ti tvoju snahu "brzdil"?! Hm..? Tak co mi tu zase kua kladies za vinu?! :-\
Nevadi, zabudnime na to, radsej sa sustredme na to, co bude, a ci sa s tym da este nieco spravit...
==============================================================
(to bola akoze hruba ciara za tym co bolo, pome sa divat na to, co bude)
Opakujem co som pisal:
falkon napsal:
Ako ako keby sa velmi chcelo, tak by sa asi dal pustit server na "vedlajsom porte", alebo odletiet to vo stvrtok vecer... ale to by to musel niekto zorganizovat, nahnat tam ludi a poslat mi misiu, ktora sa tam ma nahrat a spustit.
Prepacte mi, ale ako to tu citam, tak tu zatial vsetci len naprazdno [i]cintáte[/i] (mudrujete) miesto toho, aby ste sa dali k cinom! Ujal sa tej organizacie uz niekto? "Veli" tomu testu niekto? Oslovil ma uz niekto, aby si dohodol cas na serveri?! Nie, neoslovil.
Takze ak nieco chcete, tak si to zariadte. Z mojej strany je to len o tom, aby ma niekto dostatocne vcas sukromne kontaktoval (idealne mail, moze byt aj PM), a dohodol sa so mnou na moznostiach servera (hlavne casovych). Sorry, ale som tiez celkom vytazeny clovek, takze nemozem garantovat neustalu pohotovost az si niekto na poslednu chvilu zmysli ze po mne nieco chce...
Ked sa s dotycnym dohodneme na case, tak budem ocakavat ze mi bude dorucena misia, ktoru budem moct v dostatocnom predstihu nahrat na server a vecer spustit.
Hoper napsal:
to je blbost, protože to chce k tomu i tu mapu, když už ne počet objektů
Misiu si vytvorte aku chcete - s lubovolnym poctom objektov. Snad ale naivne necakate, ze vas niekto pusti na "finalnu mapu" par dni pred akciou... :) Aktualne testovana misia ma 739 kB a 23371 riadkov.
Topper-Czech napsal:
Bude generálka na ostrém serveru?
AH_Permon napsal:
JOJO Hopera moc nemam rád B) ale vtom má pravdu.
Měl byse udělat zatěžový test at seto zas neposere jak s PALBOU.
Pajda napsal:
Tudíž doufám že se v ten čtvrtek večer sejdeme v dostatečném množství.
Hoper napsal:
Fuči, naši organizátoři doufám zažádají na čtvrtek přístup pro červené.
Ako vidno, zaujem vas prejavilo viacero, takze sa dohodnite medzi sebou, kto sa toho ujme a zacne to organizovat. Opat opakujem, ze do tejto chvile ma zatial este nikto s nicim konkretnym nekontaktoval!
-------------------------------------------- Mimochotom, Hopere, aby sme si naliali cisteho vina... :) Vidis sa? Prskas tu najviac, ale ked ide do tuheho a treba nieco SPRAVIT, tak sa z toho zase vyzuvas a pises "...naši organizátoři doufám zažádají..." :) Nemyslim to v zlom, ale prijde mi to ale usmevne... ;)
Edit: uz som sa vybublal aj ja :) tak dufam, ze z toho nevznikne flejm. Kazdopadne ja uz k celej zalezitosti nemam moc co povedat - technicke veci doriesim sukromne s pripadnym organizatorom kto sa toho ujme.
falkone, ač jsi udělal čáru za svým psaním, stejnak sis neodpustil kecy a ještě blbé (zvlášť když víš prd jestli se o to někdo stará), takže se nediv, že tak budu jednat i já...
Celou dobu jsem mlčel, protože se organizace akce dařila vzhledem k tomu, jak to probíhalo loni na Palbě. A ono relativně ani nebylo co připomínkovat. Co jsem chtěl, byl jen ten zátěžový test,
To už jsem se neudržel - bylo to ve vlákně, kdes něco řešil právě ty a Fuči.
Svoji připomínku jsem směřoval na Fučiho (jestli jsou modří schopni otestovat server v plné zátěži), když nepřišla žádná reakce, reagoval jsem tam poznámkou směřující na tebe.
Jelikož se stále snažím držet toho, že tuhle akci organizuje určitý uzavřený okruh lidí a není dobré jim do toho zasahovat (kam by to přišlo, když by to udělal každý), postnul jsem dnes ráno PMku Podrsovi s tím, že to snad předá tam kam má - na jednotlivé naše sekce a hlavnímu velitelovi. soukromá poznámka k falkonovi - ano, mohl jsem tu vyskakovat a zasahovat do něčí organizace, ale vím, že ty bys byl první rypák, který by se ozval, proč do toho zasahuju, když jsem jen "účastník"....
Takže pokud se do zítřejšího ráno nikdo z oficielních neuráčí nějak ozvat na našich červených vláknech, přebírám organizaci čtvrtečního testu plně do svých rukou a nebudu to už jen "lehce" zařizovat jako doposud (falkone, to je opět narážka na ty tvý kydy....)
Mise je samozřejmě připravená naše (Permonem), jen "inteligenta" by mohlo napadnout, že bysme chtěli použít ostrou verzi mise.
Opět se ale čeká, jestli se s něčím náhodou nevytasí Velitel.
@falkon - pokud nikdo s ničím nepřijde, dostaneš link na stažení mise a další podrobnosti - bude ti to stačit zítra (středa 29.11.) večer ?
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
Hoper napsal:
To, že nějací červení testovali na vašem serveru jsem se třeba já dozvěděl až dnes - prima komunikace jak red-blue, tak i red-red :(
No s tím testováním červených opatrně, on to byl test něčeho úplně jiného, než toho kolik servr a jednotlivé počítače útáhnou. Bylo nás tam jenom cca 20 jestli se nepletu a ani Já a domnívám se, že ani většina ostatních zůčastněných nevěděla, že je to ten ofiko server na kterým se to celý poletí.
Takže by jsem s výkřiky brzdil jak na Blue tak na Red straně :@
jsem zticha, tohle si nechám až po akci
už takhle je zde větrno :)
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat. [samurajský pohled na zajetí]
To je furt samý zátěžový test, testovací zátěž, zátěžová zátěž ... Já jsem po vzoru Lipferta zavedl před každým letem fyzickou rozcvičku s takovou zátěží, že za modré se není čeho obávat.
mno jo, vy modří....
ale letí taky červení a ti to měli bez Lipfertovských rozviček :)
ed: a Jiříčku, nechceš nám o těch vašich rozvičkách povědět něco víc ? ;)
Upravil/a Hoper dne 29-11-2011 18:59
my ji nezanedbali, my jen neměli dostatek železa na cvičení a organizátory nějak opomnělo napadnout, že by nám nějaké mohli poskytnout :)
zvlášť když se tak důkladně cvičí ;)
a čímpa že to trpíte ?
Hoper napsal:
Takže pokud se do zítřejšího ráno nikdo z oficielních neuráčí nějak ozvat na našich červených vláknech, přebírám organizaci čtvrtečního testu plně do svých rukou a nebudu to už jen "lehce" zařizovat jako doposud
No vidis ze to ide - konecne slovo chlapa!! Tak sa mi to paci!
Ok, uzavrime celu tuto diskusiu -- aktualne ma uz oslovil trojlistok Podrs, Tempik a Hoper a dohodli sme sa na testovacej session vo stvrtok 1.12. vecer. Misiu som uz obdrzal, cim to povazujem za "dohodnute".
Ci to bude len privatny test cervenej strany alebo verejny test oboch stran je na "organizatoroch" tohoto testu - nech sa pripadne sami vyjadra tu vo verejnom vlakne s pripadnymi instrukciami.
Takze vo stvrtok, panove! Dufam ze mi tam na serveri nebudete robit neplechu!!
Nemusí to být jen test pro červenou stranu. Pokud bude zájem i ze strany modrých, nechť se připojí. Čím víc nás bude, tím věrněji nasimulujeme zatížení serveru.
"Ten, kdo se ve jménu bezpečnosti vzdává svobody, nezaslouží si ani svobodu ani bezpečnost.“ Benjamin Franklin
!!!! Důležité !!!! čtěte pozorně, zásadní přepracování pravidel !!!! Důležité !!!!
Pravidla byla uvedena do finální podoby verze 1.4, s tím je spojena také upravená tabulka postihů ve verzi 1.1.
Vzhledem k tomu, že jsme objevili další zásadní nedostatek v RRR systému v komunikaci mezi letištěm a letadlem, byli jsme nuceni prakticky zcela přepracovat původní koncept, který uvažoval s dozbrojováním pomocí tohoto interního systému v rámci simulátoru. Během minulého víkendu jste si všimli, že pravidla i systém doznaly značných změn, nyní jsme vše finalizovali a uhladili. V pravidlech najdete kompletně změněný systém oprav i dotankování letounů (bod 2.6. a všechny body článku 4 !!!!!!!). Nyní již tedy nebudeme RRR systém využívat ani k odtankování paliva.
Věřím, že je to již poslední změna před akcí, že ji pochopíte a upravená pravidla všem rychle přejdou do hlavy.
Zároveň jsem na první stránku umístil odkaz na finální MODpack pro naši speciálku. Oproti poslednímu se lidí pouze v detailech, přesto je potřeba jej nezbytně nutné mít pro akci připravený. Původní adresář UP zcela odstraňte a nahraďte jej novým.
A na závěr mám ještě jednu poměrně zásadní a nemilou zprávu pro velkou část stíhacích a bitevních pilotů - nefungují přídavné nádrže. Nemá žádný význam si je brát, pouze brzdí letoun. Je mi jasné, že tato věc zasáhne více červené, nežli modré, avšak nejsme to schopni vyřešit a opravit. Je to hloubkový problém v MDS, na který jsme i přes mnohatýdenní testování bohužel přišli velice pozdě. Tato potíž se vyskytuje pouze při specifickém nastavení základen, bez kterých se však tato akce neobejde.
edit: 2.6. ods. 3
Je-li letoun na stupni poškození 2 (poškozen středně), lze jej opravit. Délka opravy lehce poškozenéholetounu je 60 minut.
4.1.
3) Despawnujte (stiskněte Refly), navolte novou výzbroj a respawnujte (stiskněte Fly).
Pokud je letiště napadeno během bodu 3 (tzn. za situace, kdy je pilot v menu), je letoun považován za ztracený. - neměl by velitel třeba házet kostkou (sudá , lichá), pač takhle je to 100% úspěch, což mě přijde nesprávné! Není tam role náhody!
Upravil/a 606_Alllite dne 30-11-2011 07:43
[img]http://sjura.sweb.cz/606_panel_BG-Z-mustang_02_300x60.jpg[/img] is not a valid Image.
4.3. Ukončení operací
Pokud chce pilot ukončit operace, musí zůstat na stojánce cílového letiště po dobu 30 minut. Následně může bez jakýchkoliv dalších postihů despawnovat (stisknout Refly) a kdykoliv vrátit. Letoun i pilot jsou v takové situaci nezničitelní.
Kryje se tato doba s dobou oprav a dozbrojování nebo na zmíněné navazuje?
Navíc se to trošku bije s:
2.4. - zahájení a ukončení operačního letu
... Pilot nesmí ani v případě nulového poškození respawnovat dříve než 15 minut po despawnu. ...
Allite: překlep opraven, díky. Pravidla jsou pro letadla mimo mapu velmi přísná. Je to úmysl - celková snaha je taková, aby letadla v menu trávila co možná nejméně času (původně tam dokonce neměla trávit čas žádný, ale to s polofunkčním RRR padlo)
Ramone: máš pravdu, bod 2.4 s upravenými pravidly velmi kolidoval. Přepracoval jsem ho tak, aby odpovídal upraveným bodům. Díky za upozornění, tady mohlo docházet k nedorozuměním.
Dále - doba před despawnem z důvodu opuštění serveru se kryje s opravami. Je to tedy tak, že se doba opravy sčítá s 30ti minutami uvedenými v bodě 4.3. Tím simulujeme, že
Pokud pilot despawnuje před dokončením oprav či odejde z akce před uplynutím 30 minutového postihu, je jeho letoun považován za ztracený.
Hokusi: změny v Zině jsou spíše kosmetické, ale pro akci je potřeba ji mít. Je tam pár upravených default skinů, upravený aerodynamický odpor závěsníků, upravený dolet jednoho letadla a upravený odhoz pum u několika typů. Možná ještě nějaké další drobnosti.
Ahoj, jak bych si s vámi mohl zalétat? Kdy, kde a jak?
Létal jsem BOS solo a ted si na TAW trosku osvojil i engine mgmt a navigaci jen podle mapy. Sám ale nemám šanci. Létám za spojence.
Ahoj,
Po půlce života jsem si vzpoměl na svoje létání. Bohužel si pamatuji už jen starý Il-2 1946. Co se tedy teď létá poraďte mi kde bych objevil staré veterány.
IL-2 Sturmovik™, Cliffs of Dover™, Pacific Fighters™ are trademarks or registered trademarks of 1C EUROPE, 1C-Multimedia, 1C ONLINE GAMES.
Other marks used herein are those of their respective owners.