November 23 2024 17:44:30
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 4

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2 Sturmovik 1946 (letový bojový simulátor z období druhé světové války) /*PC série*/ » IL-2: 1946 - Neoficiální Addony a MODy
 Vytisknout diskuzi
Superpack C6, Ultrapack...a další...
Hoper
rozum zvítězil a je to tak dobře
teď už jen aby se patřičně nastavily i servery ... :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.

[samurajský pohled na zajetí]
ovarek.cz/hamster.gif

Adler
Kukulo napsal:
Kedze UP je postaveny na HSFX nesuhlasil by som v plnej miere. Ultrapack sa na HSFX jadro nabaloval. Nezda sa ze by to bol prave UP co by jednotil.

a ako dlho si sledoval vyvoj UP? si beta tester UP? vies nieco z pozadia tvorby UP? ked taketo veci tvrdis Úsměv nie je jedno, co sa na co nabaluje, hlavne je, ze sa to zjednocuje a mozno zase zazijeme casy preplnenej Hyperlobby, jej zamrzanie a podobne, lebo teraz ziva oproti casom slavy IL2 prazdnotou Vyděšený

Anonymní uživatel
Ide o SFS subory ktore su to zdrave jadro. A ak sa nemylim, az UP vo verzii 1.8 na nich staval. Na to naozaj nemusim byt betatester abych si spojil suvislosti. A samozrejme vyssie hovorim o UP vo verzii 1.8

Z Read me! suboru UP 1.8:

"SFS Files ( Chaps, HSFX)

UP 1.8 is based on Chaps SFS archives that are made for HSFX History Mod."

Ako tvrdis "nie je jedno co sa na co nabaluje" a s tymto suhlasim. Ide mi len o to priznat HSFX co mu patri - kvalitativne je na tom tak, ze sa na nom stavia (nestavia sa na UI ani na UP).

Ale v konecnom dosledku mame rovnaky nazor: "...hlavne je, ze sa to zjednocuje."

WT_Pedropan
Adlere, ja bych se radeji dockal doby, kdy se bude litat na originalni verzi, vylepsene jednim oficialnim teamem (a v dane situaci preferuji Daidalos...).
Jsem zastancem MODu, prinesly do Sturma hodne noveho a dobreho, ale na druhou stranu mne jednotne instalace nuti zmodovat hru i tam, kde nechci.
Myslim, ze vsem tvurcum se to ponekud vymklo z rukou a podlehli kdejakemu Joudovi, ktery povazuje prave ten svuj mod za nejdulezitejsi a nejsuprovejsi. V mnoha pripadech jde pouze o graficke ficury, ktere nemusi vsem vyhovovat, ale diky jednotne instalaci je musis otrocky stahovat a potykat se s jejich odstranenim.
Bohuzel se zda, ze dochazi na Vogonova slova. Otevrela se Pandorina skrinka, ze ktere leta spousta nesmyslu. Asi jako programator tusil, co to bude znamenat.
Fandil bych zakladnimu jednotnemu modu, ktery da do hry nove zvuky, nova letadla, mapy a funkcni veci typu Zutiho DF modu a smytec. Vse ostatni at je jako volitelna nastavba s architekturou puvodniho modovani.
Takhle mne otravuje stahovat petigigove soubory a na ctyrech instalacich zkouset, jake co je...

http://www.wtigers.org/
Adler
Neviem na com pracuje Daidalos, ale ja osobne UP neinstalujem vobec koli grafickym ficurovinam, ba naopak ...

1. zvuky (olegove su uplne na H)
2. AOC - advanced engine managment
3. realistic engine torque
4. realistic bomb and torpedo fusing
5. atmospheric mod 3.1 (turbulencie za lietadlom, etc...)
6. AAA mod fast (trajektorie flaku a ziva posadka, ktora ma strach ked na nu strielaju)
7. tougher bridges and trains (alebo je normalne znicit most 50kg bombou ? )
8. 6DOF tracker
9. realistic weapon armament mod by Josse (amen)
10. MDS - moving dogfight server

na graficke ficurovinky sa mozem vysrat Šklebící se ... uz chyba len velmi malo detailov, ktore som ale poslal LesnimuHU uz davno a mozno sa este dozijem sturma, kde full real znamena skoro simulator Vyděšený

Drzim palce Daidalos Teamu, ale zatial niente. Ked bude nieco z toho, co hore pisem ofiko, tak mozeme diskutovat o nemodovanom Sturmovi Mrknutí
Upravil/a Adler dne 09-11-2009 19:15

WT_Flan
WT_Pedropan napsal:
Adlere, ja bych se radeji dockal doby, kdy se bude litat na originalni verzi, vylepsene jednim oficialnim teamem (a v dane situaci preferuji Daidalos...).
Jsem zastancem MODu, prinesly do Sturma hodne noveho a dobreho, ale na druhou stranu mne jednotne instalace nuti zmodovat hru i tam, kde nechci.
Myslim, ze vsem tvurcum se to ponekud vymklo z rukou a podlehli kdejakemu Joudovi, ktery povazuje prave ten svuj mod za nejdulezitejsi a nejsuprovejsi. V mnoha pripadech jde pouze o graficke ficury, ktere nemusi vsem vyhovovat, ale diky jednotne instalaci je musis otrocky stahovat a potykat se s jejich odstranenim.
Bohuzel se zda, ze dochazi na Vogonova slova. Otevrela se Pandorina skrinka, ze ktere leta spousta nesmyslu. Asi jako programator tusil, co to bude znamenat.
Fandil bych zakladnimu jednotnemu modu, ktery da do hry nove zvuky, nova letadla, mapy a funkcni veci typu Zutiho DF modu a smytec. Vse ostatni at je jako volitelna nastavba s architekturou puvodniho modovani.
Takhle mne otravuje stahovat petigigove soubory a na ctyrech instalacich zkouset, jake co je...

Presne tak. Zvuky jsou veci, ktere mi znovu nakoply Sturma sky high. A par dalsich...nez se to rozlezlo do straslive sire a celych packu plnych veci co chci nasledne odprasknout. Jo jo, mit tak zakladni mod s moznosti naslednych voleb...

WT_Pedropan
No vidis Adlere, takze se shodujeme. Graficke pytloviny, budiky, cockpity a ostatni necht je na vuli kazdeho. Stejne to na konektivitu nema vliv a at si kazdy cuci na co chce.

Do tveho seznamu bych doplnil uz jen jednu vec. Ona sice pry ve Sturmovi je, ale nejak hodne podivne.

Ja chci proste flaknout petistovku na letiste a koukat, jak si v tech dirach vsichni enemaci ulamujou kola. Tohle mne tam chybi. A ne ze to ti supermani za dvacet vterin zahrabou... Šklebící se

http://www.wtigers.org/
CSL_Stuka
Tiež musím súhlasiť. Myslím, že problém v modovaní tkvie v tom,že si chce každý presadiť svoje. Väčšina z nás má fakt mody na 3 veci. Zvuky, lietadlá+kabíny, mapy. Ofiko patch, ktorý by tieto veci vyriešil by klepol moderom po vajčiskách. Samozrejme mody by mohli ostať aj nadalej,ale všetko ostatné by mohlo byť len ako plus v modoch.
Snažíte sa tu presadiť kopu vecí, ktoré sú pre HRU zbytočne zaťažujúce. A vôbec nemyslíte na ľudí, ktorý majú slabšie kompy. Áno určite sú to skvelé veci, ale všetky tie efekty a "simulátorovské" veci sú podľa na špeciálne servery pre ľudí, čo na to majú komp a majú ochotu si to stále konfigurovať server od serveru. A keď sme už pri tom:
Adler napsal:
a ešte som skúšal weapons failure mod. Niekde som čítal, že P-51 B alebo C nemohla strieľat v zatáčke s preťažením 2g, lebo sa mu seklo podávanie nábojov ( opravte ma ak sa mýlim ). Ja som to skúšal do bezvedomia, ale nič sa neseklo.
Tak už keď niečo má fungovať, tak nech to fičí.
Ale napriek tomu si ale myslím, že UP je dobrá vec a snaží sa vniesť trocha poriadku do chausu čo nastolil UI.

cyberolas
JO, tak to s tím Mustangem jsem četl taky....teprve P-51D měla tohle vyřešeno.
P.S.:MOdařům po vajčiskách? To snad neVyděšenýCool

Adler
WT_Pedropan napsal:Ja chci proste flaknout petistovku na letiste a koukat, jak si v tech dirach vsichni enemaci ulamujou kola. Tohle mne tam chybi. A ne ze to ti supermani za dvacet vterin zahrabou... Šklebící se

Toto mal LesniHU mod mal, len nas HU uz je Daidalos, takze uvidime co Daidalos pripravy. Vyděšený

Adler
CZS_Stuka: Weapon Failure mod sa tyka len BOMB a RAKIET, teraz sa vola "realistic bomb and torpedo fusing" ... zasekavanie zbrani, nie je v ziadnom mode pokial viem do dnesneho dna. Smutný

czs_scharck
Diky Tajpane za fotku UHU. Skoda ze vetsinu z tech eroplanu opet asi moc neuzijeme on-line. Vubec nejlepsi by bylo, kdyby MODari delali s Daidalosem a 1-2x do roka vypustili pekne 'vypeceny' patch. Sturm by tak zil jednim, dobrym, zivotem . . . to by byly servery a specky . . .
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

XXX_Dazz
WT_Pedropan napsal:
No vidis Adlere, takze se shodujeme. Graficke pytloviny, budiky, cockpity a ostatni necht je na vuli kazdeho. Stejne to na konektivitu nema vliv a at si kazdy cuci na co chce.

Do tveho seznamu bych doplnil uz jen jednu vec. Ona sice pry ve Sturmovi je, ale nejak hodne podivne.

Ja chci proste flaknout petistovku na letiste a koukat, jak si v tech dirach vsichni enemaci ulamujou kola. Tohle mne tam chybi. A ne ze to ti supermani za dvacet vterin zahrabou... Šklebící se

Pedro,
bohužel se, ale nedá předpokládat, že by Daidalos všechny ty zázraky, které Adler vyjmenoval a ty doplnil dokázalo dostat do oficko patche. Smutný

czs_scharck
A dozvíme se někdy proč ?
Nějaké zábrany v komunikaci na jedné ze stran ?
CSL/I_Scharck <iíi=< 59

Tajpan
cyberolas napsal:
JO, tak to s tím Mustangem jsem četl taky....teprve P-51D měla tohle vyřešeno.
P.S.:MOdařům po vajčiskách? To snad neVyděšenýCool

lidički moji zlatí, neblbnite!!!!
lebo sa to dostane modistom do uší a spravia to a máme všetci po ftákoch.
mne absolútne stačilo , ked som si testoval v UP1.8 odolnost mostov.
doletím zo štukov na most, spustím sa dole , odhodím , zásah ale bomba nebuche.
a nie že by len raz. Naštvaný
skúste si predstaviť ,že letíte coopku, df, špeciálku, konečne ste niekomu na šestke a zlyhajú, zaseknú sa vám zbrane.
kašlite na toto. NaštvanýÚsměv

Tajpan
apropoo, viete že UP1.8 že obsahuje vec, ktorú Oleg už vyvíja tri roky a bez úspechu?
Pristát na letisku, dotankovať, doplnit strelivo, opraviť poškodenie (rozumie sa len velmi lahké) a vzlietnuť znovu so boja!!!!
otestované, skvele funguje. Len tá oprava: musíte pristát bez poškodenia podvozku, nesmiete stratiť žiadnu čast lietadla (slot, klapky, krídlo) a ani motor vám nesmie kúriť.
pravdepodobne spravádzkuje zbrane, opraví nádrž, a contols. Mrknutí

alfik
No jo, Tajpane, jenže... realitě bližší by bylo kdyby si ten program "pamatoval" minulé zacházení s letadlem a podle toho při dalších letech upravoval vlastnosti Šklebící se Např. lidi co lítají celou dobu se 110% na vrtuli a ti co kašlou na hlášku o vysoké teplotě by napříště usmažili motor, kroutiči dvanáctigéčkovému by zčistajasna upadlo křídlo... Cool
Vem to takhle: Bylo by možné při tříminutovém stání na letišti vyměnit roztřískané přístroje, natahat přefiklé lanka, odseknout zaseklé závěry a podavače, docpat střelivové pásy, dolít palivo a taky (mezi náma) olej... ??? Mám za to že tohle zrovna není moc o přiblížení k reálu. Je to dobré tak na to abys měl na jeden polet víc bodíků za sestřely Mrknutí
"Zapomněli jste na syny Vorvénovy. Ztratili jste Greptrovo kladivo. Vás nikdo mstít nebude." Dr. Lazarus

Tajpan
alfik, podla mna nebude žiadny problém, ak sa pošle požiadavka na modistov, a dá sa kludne upraviť čas k reálu dotankovania a i doplnenie streliva.
tých cca 80sekúnd na doplnenie streliva napr u Hurricane ,
bude na klasickom DF-servery plnom vulcherov
trvať večnost. Mrknutí

k opravám, zatial sa mi nepodarilo pristát poškodený tak , aby som sa opravil.
Úsměv

Robo
Tajpan napsal:
apropoo, viete že UP1.8 že obsahuje vec, ktorú Oleg už vyvíja tri roky a bez úspechu?

Hehe, preco si myslis, ze to vyvija a ked uz, preco si myslis, ze bez uspechu? PffPff Konkretne tento MOD je super ficurina na online hru, ale musime si priznat s realitou ma spolocne malicko...

Z veci, ktore Adler pise su nie vsetky mozne:

1. zvuky (olegove su uplne na H)

ano, ale takisto vacsina modovanych. Niektore su ozaj dobre spravene, zneju same o sebe super, najma externe zvuky z motorov. Aj v kabine to znie pekne, ale nerealisticky. Poriadne urobit nove zvuky by bolo dost nelahke. A vysledok MOD spundpackov je vzdy rozpacity... Napriklad v HSFX, kde rev motora prehlusi vrzganie stareho skunera pri namahani draku lietadla Zamračený A detto c6 detto UP. Kde je realita? Pouzivat 3rd party zvuky len preto, ze to pekne basovo huci? Viem, ze origo zvuky su zastarale, ale nie je to az take jedoduche upgradnut ich, verte mi, zistoval som a snazil som sa najst sposoby...

2. AOC - advanced engine managment

Pracuje sa na tom + dalsie zaujimave veci.

3. realistic engine torque

Pracuje sa spolu s dalsimi vecami. Mimochodom, to co je v UP na s realitou spolocne malo podla reakcii ludi, ktori lietavaju /-li WWII veterany. Opat, len preto, ze to je pekne a ine ako povodne to este nemusi byt 'realistic'.

4. realistic bomb and torpedo fusing

Pracuje sa. (to je koniec koncov Marazova praca)

5. atmospheric mod 3.1 (turbulencie za lietadlom, etc...)

Zloyov mod je dost odveci Cool Ale ako simulator centrifugy moze byt.

6. AAA mod fast (trajektorie flaku a ziva posadka, ktora ma strach ked na nu strielaju)

Toto je dost zabugovane, nejak rozhasili range tych artilerii, ale napad super.

7. tougher bridges and trains (alebo je normalne znicit most 50kg bombou ? )

Ano.

8. 6DOF tracker

Priorita, vsetko zavisi ale od Olega.

Josseho zbrane su realistic asi ako to tvoje amen Šklebící se Ale striela sa s tym lahsie, to mas pravdu.

10. MDS - moving dogfight server

Ano.

Adler
Turbulencie za lietadlom simulovane v X-PLane: http://www.youtube.com/watch?v=8M6sEMXt5Qw (Zloyov mod je super podla mna, aj ked urcite treba doladit, ako vsetko, co je na zaciatku)

Weapon Mod od Josseho, je zase podla mna dielo, ktore konecne so spojenim s DM od 303 Kwiateka na zapadne stroje robi to co ma. Nici lietadla. Neviem aky odbornik radi ohladom zbrani Daidalosom a ja osobne netusim ako a co urobi v reale zasah 20 mm granatom, alebo sprska cal.50 municie, ale som si isty, ze to co ukazuje IL2 to nie je, pretoze aj "primitivny" TARGET TOBRUK robi vypis o sposobenom poskodeni v Jouloch na jednotlive casti lietadla a v momente, ked pride k pretazeniu nosniku, tak AMEN, co pri 20 mm grante je okamzite a pri prelete cez salvu Mustangu tiez Vyděšený No a o tom "lahsom" zostrelovani, k tomu sa radsej nevyjadrujem Šklebící se

Co sa tyka zvukov, ano, su mozno nerealisticke a hladinou intenzity nevyvazene, ale urcite mam ovela lepsi zazitok, ak lietam na tych nevyvazenych zvukoch, ako na povodnych kosackach a ventilatorch z WC.

Cele modovanie ma podla mna priniest nie len REALITU (???) do virtualneho lietania, ale aj trosku zazitok adekvatny roku 2009. Fakt je, ze virtualna komunita IL2 sa vyvija uz dlho, ale Sturmo ostal tam, kde bol a vdaka modom sa zacina zase priblizovat komunite. Chvilku urcite potrva, kym nadobudne 99% kvalitu, ale dufam a verim, ze raz tvorcovia UP (napr.) vydaju samostatne spustitelny uzavrety MOD, ako v pripade inych hier ako BF2 a pod. a nebude mat ziaden SWITCHER, lebo uz nikto original hrat nebude, alebo DAIDALOS bude osvieteny.

EDIT: joj, zabudol som na to engine torque, ano, tiez sa mi zda ten moment od vrtule slabulinky, ked ho dokazem kompenzovat so 66% riadenim uplne bez problemov ... v TARGET TOBRUK som rozbil XX spitfirov, kym som prvykrat vzlietol a o pristati ani nehovorim. V orig. IL2 mozem pri starte aj pristati pit kavu, telefonovat, skrabat sa na riti a aj tak dosadnem uplne v pohode.
Upravil/a Adler dne 10-11-2009 12:53

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

teamspeak server Hosting by TeamSpeak3.com
Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,027,831 návštěv