Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
|
Rumcajs |
Přidané 11-06-2015 09:36
|
Stařešina
Příspěvek: 6043
Založený: 12.05.12
|
Farky napsal:
Novi - to přece vůbec nebylo o betatesterech, ty za nic nemůžou. Přečti si i tu další větu.
Rumcajs - absolutně souhlasím, manuál nepochybně vyšroubuje cenu na dvojnásobek, možná až trojnásobek.
Pokud vám přijde normální že u hry není manuál, tak vám opravdu nemám co víc říct. Jistě že je normální mít k zakoupené věci návod. Já ten stav nijak neobhajuju. Je to blbě. Jen píšu, že to prostě odráží stav našeho žánru. Ti kluci od 777 se určitě neflákaj. Jásoň se netopí v penězích, který na nás vydělal. Jo a nepsal jsem, že manuál by vyšrouboval cenu na 3 násobek. Psal jsem o tom, aby bylo vše podle přání. Pro někoho je důležitý manuál, pro jiného offline kampaň, pro další optimalizovaný online, najdou se lidi, co by preferovali větší počet letadel a map i bez návodu. Je toho hodně, co by to mohlo a mělo mít. To, co vidíme, je prostě obraz toho, kde jsme. Už jsem to psal, rozhodně si nemyslím, že by si 777 žili jak prasátka v žitě. Jsem spíš přesvědčenej o tom, že maj velice striktní rozpočet a jednoduše nezbývají peníze na najmutí dalších lidí. Od začátku byl Jasonův plán ten, že co lze udělat komunitně, má vzniknout komunitně. Jsem si s ním o tom i psal a odpovídal mi, že největší problém je sehnat ty správné lidi. Tedy součástí toho celého snažení je i plán, že aby se to zaplatilo, musí i dost významné části dodat komunita. A zrovna manuály tak lze zvládnout. Další, co tak lze zvládnout, nebo bude snad možné v dohledné době, jsou mapy. Proto píšu, že máme být rádi, že vůbec něco vzniklo, protože těch pár tisíc lidí na světě, kteří tohle kupují, by víc nezaplatili. S tím se rozumný člověk dokáže nějak vyrovnat. Jestli si někdo myslí, že v našem žánru je tolik peněz, aby to zaplatilo ty hezké představy, může zkusit přesvědčit nějakého investora, že by to dokázal udělat a přitáhnout lidi, aby to kupovali. No a vydolovat z něj odhadem těch 100 milionů, aby se vůbec dalo o nějakém vývoji uvažovat. Jo, řeč je o 100M korun jako základu pro jakoukoli úvahu o vývoji flight simu a určitě to není částka konečná či neměnná.
Non est specifica
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-06-2015 10:07
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Blanik je tiez na icu
Ja som vyrastal na hrach, ktore sme si nekupili. A tieto manual bud nemali, alebo ked mali tak sme ani nevedeli co to taky manual je a na co sa pouziva, takze nevidim problem a Chuckov je aj tak lepsi
Vcera som si dal svoje prve lety na LaGG3 a musim povedat, ze lieta to velmi pekne. Samozrejme online.
Proti Fw190 som si zaspominal na stareho Sturma ako sme kedysi tiez pri zemi prehanali fokace v lagoch.
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
Tyler Durden |
Přidané 11-06-2015 11:54
|
Diskutující
Příspěvek: 2537
Založený: 07.10.14
|
Ořezaný flight sim který lidi nekupují, protože je ořezaný a je to ořezaný flight sim protože to lidi nekupují. Udělat to pořádně nejde, protože to lidi nekupují a lidi to nebudou kupovat, když to nebude uděláno pořádně. Historicky věrohodnou simulaci válečné kariéry vlastně dnes nikdo nelétá, ale kupodivu nikdo nelétá ani levelovací arkádičku s fantasy metálama na mapě a letadly z východní fronty a druhé světové s historickou věrností pro puberťáky. A „komunita“ má všechno dodělat, ale „komunita“ nic nedodělá, protože ořezaný sim není technicky schopen zobrazit ani zlomek toho co by se mělo dodělat. |
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 11-06-2015 13:12
|
Stařešina
|
Tak nějak Tylere. Živoří to. Je mi jasný, žes asi chtěl říct, že problém je v tom, že to není udělaný "pořádně". Ale ono to pořádně nebude, protože v tom jednoduše nejsou peníze. Stran komunity bych to neviděl až tak strašně. Sice jsem skeptik ohledně toho, zda TF vydá ten plánovaný patch s Maltou, ale to je jiná kapitola. To je opuštěný produkt. BOS/BOM a další mají šanci, protože to není opuštěný a lidi, kteří by byli schopni dodělat mapy, mise, kampaně atp. existují. Nakonec se stačí podívat na počet skinů vytvořených pro ROFko a i ten kampaňový generátor. Tohle bude ještě nějaký čas žít, jen to někteří nejsou ochotni akceptovat ve formě, v jaké to je. Ale to je stav vlastně čehokoli. Vždy jsou lidi, kteří by to udělali jinak a líp. (hehe, jen kdyby se k tomu odhodlali)
Non est specifica
|
|
|
|
313_Nevo |
Přidané 11-06-2015 15:21
|
Uživatel
Příspěvek: 1888
Založený: 13.08.06
|
Vyznavaci offline leteckej kariery zazivaju poslednou dobou zial tazke chvile. Neda sa nic robit.. jedine skusit miesto atmosfery ten kozmos.. tam hladat spasu
CPU 4core 3.3GHz | GPU 1GB GDDR5 192bits | DDR3 4x4GB CL9 | SSD 250GB | Win7
|
|
|
|
kvitek |
Přidané 11-06-2015 15:36
|
Nováček
Příspěvek: 66
Založený: 03.02.13
|
Teď jsem viděl, že shání lidi, kteří převedou ten externí generátor kampaně pro ROF do BOS.
Bylo by super, kdyby se to povedlo a při tom to přepsali tak, aby to nechtělo ten spyware jawa. |
|
|
|
Baron |
Přidané 12-06-2015 18:04
|
Diskutující
Příspěvek: 4840
Založený: 18.02.10
|
Zlavy na IL2:BoS (vratane Fw-190 a La5) : http://il2sturmov... a novy Developer Diary: http://forum.il2s...ntry265521
Cockpit Bf-109E-7
P-40
Upravil/a Baron dne 12-06-2015 18:11
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 12-06-2015 18:07
|
Stařešina
|
Ach jo, venku je léto. Vývojáři maj už taky léto. Už aby bylo léto i pro nás normální lítavce.
Non est specifica
|
|
|
|
losik |
Přidané 13-06-2015 09:33
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 261
Založený: 06.02.06
|
Zakoupil jsem BOS na jejich stránkách, ale nevím co dál, to mi od nich přijde dvd, nebo to jde někde stáhnout? |
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 13-06-2015 10:21
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
Losíku vlez na stránky BoS a po přihlášení klikni na profil! Pak už to sám najdeš. |
|
|
|
Baron |
Přidané 13-06-2015 11:05
|
Diskutující
|
Pre Losika:
Chod na hlavnu stranku http://il2sturmov... a naloguj sa vpravo hore cez polozku Login. Po nalogovani klikni na polozku Profil (hned vedla toho, kde si sa prihlasoval). Objavis sa vo svojom Accounte - a na pravej strane mala byt piata polozka zhora s nazvom Download. Tym stiahnes Launcher, nainstalujes hru - bude sa ti potom chvilu updateovat - a mozes lietat. Ak si kupil Premium edition, pod polozkou Download je dalsie klikadlo Activate unlocks. Kliknutim na toto tlacitko sa ti spristupnia vsetky moduly, ktore je inak potrebne vylietat. Je mozne ho pouzit aj vtedy, ak mas standartnu ediciu a k nej dokupene obidve premiove lietadla, teda La-5 a Fw-190A3.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
olda Olde maly |
Přidané 14-06-2015 07:16
|
Diskutující
Příspěvek: 2022
Založený: 22.01.07
|
A za jak dlouho po zaplacení to tam naběhne? Protože normálně tam žádná položka Download není. Asi až se jim to připíše na účet, což?
Upravil/a olda Olde maly dne 14-06-2015 08:40
|
|
|
|
1stCL_Novotny |
Přidané 14-06-2015 10:22
|
Moderátor
Příspěvek: 3174
Založený: 01.10.05
|
No při použití PayPal je platba okamžitá. Losík použil platbu čistě kartou a zatím nemá potvrzeno uhrazení od banky, takže může být problém tam.
Dál je možné že mají osobní potvrzení v administraci na stránkách BoS. Ze začátku to tak bylo. Trvalo to cca.24h min!!! Ovšem to musela proběhnout platba. |
|
|
|
Baron |
Přidané 14-06-2015 10:25
|
Diskutující
|
to Oldo: Spravne. Po zaplateni.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
Hoper |
Přidané 15-06-2015 20:39
|
Moderátor
Příspěvek: 12091
Založený: 29.09.05
|
X Novotny napsal:
Tak proč nejsi Betatester a kurva neděláš manuály k hardcore simům??
A jako normální PC hráč si k tomu sedneš a zapneš si tu sračku s klávesnicí a myší a věř že za pár minut nic neřešíš. ;)
Dokud si budou lidi přát dva produkty v jednom není nad čím breptat. Páč to jako jeden z nás to nepotřebuješ a jako obyč jalovej PC uživatel to dáš na min. náročnost zapaříš na klávesnici z myší a smažeš. tak proč řešit manuál na jednu a tu samou píseň pro pár "magorů" kteří si tu novou leč ohranou verzi pouštěj pořád do kola.
:D
Jediné co se dá řešit je to proč o tom pořád dokola meleme!! :D :D
Novi (a Nevo) - já si třebas dodnes pamatuju, jak když jsem si koupil Flankera, tak to bylo nejen o tom, že to má krásnou krabičku s origo CD, ale že je u toho manuál jak prase (rozuměj - srozumitelnej a obsáhlej). A byl jsem na sebe děsně pyšnej, když Díky S-37 jsem získal druhé místo v PDnkově hádačce a jako odměnu získal manuál na Falcona 4!
A děsně nadával na Olega, když se snažil šturma tlačit do roviny "lítej podle budíků", ale nebyl schopnej udělat nějakej kloudnější manuál. A v tom co měl, byly chyby.
Tištěným manuálům je odzvoněno (případně by to mohl / měl být dárek pro několikanásobné předplatiče), ale manuál v pdf má zlomkovou cenu... (kdepak je ten manuál na Doru, co sliboval TenCoMuNemůžuPřijítNaJméno ?)
jinak ale mír :)
Porazit nepřítele a dát mu život může vypadat jako projev laskavosti,
ale ve skutečnosti to je to nejkrutější, co poraženého může potkat.
[samurajský pohled na zajetí]
|
|
|
|
Saburo |
Přidané 15-06-2015 21:20
|
Rozkoukaný
Příspěvek: 218
Založený: 22.12.08
|
pdfkovej manuál na DCS Doru je ve hře a je více než dostatečnej, je tam i qickstart pro ty co nechtěj číst veledíla
a co si pamatuju byl tam od začátku a byl často dolaďován na základě připomínek uživatelů |
|
|
|
Baron |
Přidané 16-06-2015 08:59
|
Diskutující
|
Manuál by mal byť ku každej hre. Považujem za veľkú chybu, že tak 1C/777 neurobili hneď pri vydaní hry.
Len pre informáciu - pracujú na DCG kariere pre BoS a pre BoM v spolupráci s Patom Wilsonom. To je ten, ktorému vďačíme za kariéru v RoF. Zháňajú k tomu ďalších programátorov.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|
|
kouty |
Přidané 16-06-2015 11:04
|
Uživatel
Příspěvek: 1050
Založený: 29.08.09
|
a kterej z vás ty manuály vůbec čte? dejte mi 88 a ne nějákej manuál!
|
|
|
|
Rumcajs |
Přidané 16-06-2015 12:01
|
Stařešina
|
Tak zkraje ty Chuckovo manuály byly užitečný. Možná pro někoho, kdo měl všechny ty letadla nalítaný ze Šturma, to bylo zbytečný, ale mě to u ruskejch strojů pomohlo. Ne všechno je tak jasný, jak si člověk myslí, že?
Manuál k ovládání hry jsem nepotřeboval. Celý ten uživatelský interfejs je natolik průhlednej, že jsem takovou potřebu necítil. Ne že by to bylo GUI nějak etxrémně povedené, ale použití bylo jasné. Snad jen to mapování některých prvků jako je trim a vrtule různě pro různá letadla si zaslouží nějaké teoretické přípravy.
Kapitola sama o sobě by byl pak obecný návod pro úplné začátečníky. Něco pro lidi, kteří chtějí lítat a bojovat, ale netuší, jak se to vlastně dělá.
Nakonec některé "nejdůležitější" informace pro letecké souboje online se nikde v manuálu člověk nedočte. Nikde není psáno, že směs u ruských lítadel je pro srandu králíkům. Že některý typy můžou lítat na plnej kotel se zavřenejma chladičema. Že klapky v přistávací konfiguraci u vybraných strojů zlepšují stablitu a turn rate. Že se s LaGGem dá dajvovat i přes 700km/h. Že se manuálním řízením vrtule u 109 dá dosáhnout některých vypečených kousků. Že když je člověk v úzkých, ale vyskočí předtím, než ho trefjej, že není sestřelenej. Že největší legrace se dá zažít i tak, že člověk napěchuje letadlo bombama, narodí se na letišti a počká, až bude kolem něj co nejvíc rodících se spolubojovníků a pak to pustí na zem. Prostě nejlepší věci v manuálu nejsou.
Non est specifica
|
|
|
|
Baron |
Přidané 16-06-2015 12:23
|
Diskutující
|
kouty napsal:
a kterej z vás ty manuály vůbec čte? dejte mi 88 a ne nějákej manuál!
Napríklad ja, Kouty. Bombardovať horizontálne s He-111 a s Pe-2 v BoS som sa naučil vďaka Chuckovým manuálom.
Hals - und Beinbruch!
|
|
|