November 25 2024 11:29:45
Navigace
IL-2 BoS Návody
1. Aktivace licence
2. Ladění .ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 BoS FAQ (pilot help)
IL-2 BoS FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
CLoD Návody
Postup instalace volitelných záplat
Nastavení ovládání (Aircraft.csv)
IL-2 Návody
IL-2 Sturmovik (verze)
1. Začínáme s IL-2
2. Ladění conf.ini
3. nastavení ovladačů
IL-2 Sturmovik FAQ (pilot help)
IL-2 Sturmovik FAQ (SW help)
Pilotovatelná letadla
RoF Návody
Planeset
Kdo je on-line
· Hosté on-line: 7

· Piloti on-line: 0

· Registrovaní piloti: 2,747
· Nejnovější pilot: carramba66
IL-2: Cliffs of Dover
IL-2 Sturmovik: Cliffs of Dover- krabice (box)
IL-2 Sturmovik 1946
IL-2 Sturmovik 1946 - krabice (box)
Rise of Flight
Rise of Flight - krabice (box)
Informace o SVK
Vlastníci a provozovatelé
Pravidla SVK fóra
Číst diskuzi
Svět Virtuálních Křídel (IL-2 Sturmovik 1946, Cliffs of Dover, Rise of Flight) » IL-2: Battle of Stalingrad (letový bojový simulátor z období bitvy o Stalingrad) » IL-2: BoS diskuse
 Vytisknout diskuzi
Battle of Stalingrad - žvanírna 2015
1stCL_Werner
Jsem dost zvědavej jak bude v BoSu P-40 lítat.

Bobby Gibbes 112.RAF Squadron o kořistní G-2:
We, the P-40 pilots. had dreamt of such an opportunity for long time: to sit at the controls of a '109 and to identify its weak spots in mock dogfights. Apart from some other pilots of 112. Sqn, I flew the '109 most of the time. Unfortunately, we soon realized that the 'Messer', confronted with a P-40, had no weak spots whatsoever. Every time I took it up for mock combat with our machines, I could wasily shoot down any target I wished. Further tests were promtly cancelled, so as not to undermine our pilots' morale.

1st Czech Lions - Resistance is futile...

Farky
Bude to určitě dost podobné P-40E v klasickém šturmovi, nepředpokládám žádné velké překvapení. Pořád to bude letadlo výkonově někde na úrovni Bf 109E, které přes nadšení na ofiko fóru nakonec dlouhodobě nebude lítat moc lidí. Ještě uvidíme jak udělají ovládání motoru, na to jsem moc zvědavý zase já.

Jinak z těch nových screenů nejsem abych pravdu řekl úplně nadšený. Větrný štítek pocitově není správně, přední sklo přijde mi moc široké. Ale třeba je to jen nějaký blbý úhel, uvidíme jak to bude nakonec vypadat. Taky moc nechápu, že v defaultu bude mít P-40E jen čtyři kulomety a další pár bude unlock. Alespoň tak o tom mluví Jason. Přitom by to mělo být přesně obráceně, vymontování kulometů byla polní úprava, navíc dost vzácná. Nemluvě o tom, že je v SSSR pokud vím zdokumentovaná jenom na pár kusech P-40N, žádnou fotku P-40E se čtyřmi kulomety neznám (což pochopitelně neznamená že neexistuje).

Rumcajs
I LaGG3 lítá kde kdo dokonce online. Není důvod, aby i tu P40 lidi nelítali. Asi to nebude nejoblíbenější kus, ale své zastánce si to najde.

K tomu hodnocení, co postoval Werner, by se slušelo zas přidat známé výroky Golodnikova, který tu P40 lítal a bojoval proti mezkům a který tvrdil, že P40 mohla s Befkama bojovat jako rovný s rovným až do 1943. Jen se prý nesměla lítat podle továrních specifikací a motor se tedy měnil častěji.
Podle aktuálního BOSka bych řekl, že podání P40 vs Bf 109F2 bude podobné jako třeba stávající Jak 1 vs F4. Tedy Befko bude obecně výkonnější, ale určitě nenechaj P40 úplně na holičkách a daj jí šanci. Zda to bude úplně korektní a zda i stávající výkony jsou korektně ve smyslu dokumentů, které mají k dispozici, to se neví a asi se to ani nedozvíme. Debatu posledně utnuli s tím, že to dělali podle nějakých tajných materiálů, které mají jen oni a tedy máme věřit, že to tak je dobře.

Jo a ještě k tomu hodnocení Bfka vs P40. Zas třeba ten Golodnikov, když po válce učil mladý, dostal pokárání za to, že ty mladý kluky s Jakama 3 dokázal vyškolit s (teď nevím zda P39 nebo P40). Snižovalo to prý morálku, protože přeci Jak 3 byla nejlepší dogfightová stihačka té doby. Téměř jistě byla, ale Golodnikov byl prostě dobrej a zelenáči z toho Jaku 3 nedostali to, co on z krámu z půlky války. Zkrátka já docela věřím, že v podání BOM bude P40 konkurenceschopné letadlo.

Nakonec k tomu přednímu sklu. BOS/BOM používá poměrně malý úhel ... field of view. Třeba při přechodu z CloDu nebo možná i Šturmu je to znát. Věci vypadaj jinak, je třeba si na to zvyknout. Zvolili poněkud jinou perspektivu. Nakonec ten 3D model snad dělaj podle výkresové dokumentace a těžko předpokládat, že by v tom udělali zásadní chybu.
Non est specifica

CSW_Cassius Chaerea
Rumcajs napsal:
Zkrátka já docela věřím, že v podání BOM bude P40 konkurenceschopné letadlo.
Když ji namodeluje Golodnikov tak určitě...

Farky
Tak samozřejmě že to lidi budou lítat, jen je to prostě jedno z letadel co se spoustě lidem líbí, ale moc v tom nelítají protože jsou ve hře lepší éra. Každé letadlo je přece konkurenceschopné, jen se s ním musí lítat správně. Ona to bude spíš srdcovka pro lidi co vědí co s tím dělat. Vsadím se, že třeba do Išaka poleze mnohonásobně víc lidí.

Field of view s tím nemá myslím tolik společného, ostatní letadla vypadají stejně jako v CLOD nebo starém Il-2. Já neříkám že to mají nutně špatně, viděl jsem zatím jen pár obrázků. Jde o to, že když jsem ty obrázky viděl poprvé, tak to bylo ... cvak, s překrytem něco není v pořádku. Vzhledem k tomu, že je to moje nejzamilovanější éro z WWII tak ho mám nakoukaný hodně. Hodně moc. Hodně, hodně moc. Ale jak jsem psal, třeba to je jen nějakej blbej úhel.

1stCL_Werner
Rumcajs napsal:
Nakonec ten 3D model snad dělaj podle výkresové dokumentace a těžko předpokládat, že by v tom udělali zásadní chybu.

No, všichni jsme viděli první verzi kokpitu 190.
G-2 mají stále kulaté podvozkové šachty.

Powerty
Nejsem odborník, ale to letadlo mám dost rád a jak píše Farky, při pohledu na screen co postnul Baron se mi překryt taky hned nezdál. No uvidíme, jestli je to tím úhlem.

Baron
Nuz, ja vam veru neviem. Pri prvom pohlade som mal rovnaky dojem ako Farky. Potom som si porovnal fotografiu realneho stroja s modelom bez textury, a tam mi to vychadza vcelku ok. Asi by to chcelo viac obrazkov P-40E, takto vlastne usudzujeme iba z jedneho. Ale tiez je celkom dobre mozne, ze aj ked to maju nekorektne, uz to nechaju tak.

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_05_2015/post-7693-0-89253200-1432898816.jpg

www.warbirddepot.com/dbimages/244/244-c-1280.jpg

forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_04_2015/post-7693-0-27885500-1428072238.jpg
Upravil/a Baron dne 31-05-2015 12:24
Hals - und Beinbruch!

310_cibule
Pamatujete na podobné debaty ohledně obrázků Hurricane před vydáním CoD? :-) Také měl údajně úplně špatně vytvarovaný čumák. Nádhera, člověk si hned přijde o pár let mladší...
"Máte právo říkat cokoli. ... Právo být na veřejnosti za hlupáka je u nás garantováno ústavou. Ale právo něco vyslovit nedělá z toho výroku pravdu. Pravda se prokazuje nebo vyvrací porovnáním s fakty. Kdo tenhle princip nerespektuje, s tím je těžká řeč. Všichni smíme takovou diskusi odmítnout. To není zbabělost ani povýšenost, to je jen rozumné hospodaření se silami a časem."

Art
Nedávno jsem narazil na stížnosti ohl. Yaka a jeho klapek. Co si o tom myslíte vy?

Rumcajs
Art napsal:

Nedávno jsem narazil na stížnosti ohl. Yaka a jeho klapek. Co si o tom myslíte vy?
To je ta kanonická Kwiatkova stížnost na arkádovou implementaci klapek u Jaka?

Těžko se k tomu stavět nějak seriozně, zatím jsem neviděl, že by někdo přinesl údaje o tom, jak by ten Jak měl točit na klapkách. Je to sice divné, že při použití dvoupolohových přistávacích klapek dojde k výraznému zlepšení turn rate, ale potíž je, že asi nikdo nemá data, jak by se to mělo chovat opravdu. Nakonec boj na klapky je ve světě leteckých simulantů velmi oblíbená disciplína a nějaké letadlo v tom musí být nejlepší. Zda v tomto případě jde o víceméně náhodný výsledek parametrů letadla vložených do toho jejich FM, nebo zda je to schválně (ať už podloženo nebo nepodloženo), to se asi oficiálně nedozvíme. Co jsem četl na IL2 foru, tak se k tomu lidi vyjadřovali různě kriticky, poměřovali jednotlivá letadla a ten Jak (ale i La 5) se chová vyjímečně dobře. Asi největší výtka byla, že letadla z období WW2 se na plných klapkách chovají většinou tak, že při přehnaném přitažení velmi rychle ztrácejí stabilitu. To ale neplatí pro Jaka a Lavočky v BOSku, kde lze na klapkách viset na vrtuli s čumákem nahoru skoro jak vrtulník. Kdo má cit v nohách (na směrovku), dokáže udržet stabilně nějakých 140 IAS a mířit přitom pánubohu do oken pod úžasným úhlem. Zas ale mezek se nechová o moc jinak. Myslím, že třeba FW 190 se chová tak nějak uvěřitelněji (tedy úhlem pohledu člověka nelítavce).

Za sebe klapky Jaka neřeším. Lítám s Mezkama tak, aby mě klapky Jaka nevzrušovaly. Když vidím, že pilot Jaku o mě ví a umí úhybné manévry, vykašlu se na něj a letím pryč, dokud mám převahu energie. Když ji už nemám, tak jsem to zvoral, no.

Farky napsal:
Field of view s tím nemá myslím tolik společného, ostatní letadla vypadají stejně jako v CLOD nebo starém Il-2. Já neříkám že to mají nutně špatně, viděl jsem zatím jen pár obrázků. Jde o to, že když jsem ty obrázky viděl poprvé, tak to bylo ... cvak, s překrytem něco není v pořádku. Vzhledem k tomu, že je to moje nejzamilovanější éro z WWII tak ho mám nakoukaný hodně. Hodně moc. Hodně, hodně moc. Ale jak jsem psal, třeba to je jen nějakej blbej úhel.
Nemůže do toho vstupovat ten nešťastný lom světla? Totiž lom světla na tom tlustém sklu se v reálu projevuje jak při pohledu zevnitř tak při pohledu zvenku. Když se udělá pohled ve stejném úhlu a ze stejné vzdálenosti jako je fotka, vždycky ten výsledek bude trochu jiný. Lom světla pravděpodobně modelovat nebudou. V DX9 asi rozhodně ne a jestli přechod na DX 11, kterej je snad na spadnutí, přinese nějaký pokrok, to si netroufám odhadnout. Nicméně ten problém s FW 190 byl taky v lomu světla. Nebyl v geometrii, ale v tom, že bez lomu světla prostě člověk vidí něco jiného. V CloDu taky zrcátko na Spitu nevypadá věrohodně, když v něm není vidět dozadu. Taky je to pocitově nějak divně, ne?
Upravil/a Rumcajs dne 31-05-2015 16:12
Non est specifica

1stCL_Werner
Rumcajs napsal:

Nicméně ten problém s FW 190 byl taky v lomu světla. Nebyl v geometrii, ale v tom, že bez lomu světla prostě člověk vidí něco jiného. V CloDu taky zrcátko na Spitu nevypadá věrohodně, když v něm není vidět dozadu. Taky je to pocitově nějak divně, ne?

Ten problém s FW nebyl vůbec jen o lomu světla. Kožený lem měl špatný tvar, palubní desky byl vůči sobě špatně posezené a ReVi bylo taky blbě uložené.

Alan Grey
forum.il2sturmovik.com/uploads/monthly_06_2015/post-7693-0-52680100-1433520537.jpg

DD 99 - http://forum.il2s...ntry264124

http://www.alan-grey-page.cz/
1stCL_Novotny
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11417760_830973236980536_9217420003325635158_o.jpg[/img] is not a valid Image.

1stCL_Novotny
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xta1/t31.0-8/11289519_830973226980537_4171071367566765085_o.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xft1/t31.0-8/11415607_830973273647199_5622868254131045725_o.jpg[/img] is not a valid Image.
[img]https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xtf1/t31.0-8/11427270_830973270313866_7729838588154244430_o.jpg[/img] is not a valid Image.

Rumcajs
No to je nádhera. Už to vidím před sebou, LW bude mít Ju 88, Bf 110, He 111. To je koneckonců základ pro cokoli od 1940 až do 1945.
Non est specifica

Baron
Vyzerá to nádherne... ozaj, ten strelec v BF ma byt tak vysoko?
Upravil/a Baron dne 05-06-2015 19:26
Hals - und Beinbruch!

datelko
To sa snaží vyskočiť, lebo jemu zima Mrknutí

magot
Pěkná 110tka Úsměv

Deschain
tesim se na podzim, beta bomka uz bude nejakou chvili bezet a ja zas budu mit cas a chut litat (v lete to nejde Šklebící se )

Přejít na fórum:
HANÁCKÉ SLET
HANÁCKÉ SLET 14.6.-16.6.
Přihlášení
Jméno

Heslo

Nejste pilotem?
Klikněte sem
a zaregistrujte se.

Zapomněli jste heslo?
Pro zaslání nového
Klikněte sem.
TeamSpeak3
cr597.teamspeak3.com:9254
Heslo: net

Rychlovka
Pro přidání zprávy se musíte přihlásit.

31-10-2024 09:57
ČTK: Z dosud nezjištěných příčin se dnes v noci zřídilo letadlo na solární pohon.

21-10-2024 20:04
Intel vydal novou aktualizaci mikrokódu.

02-10-2024 14:07
To není dobrá myšlenka. Belzebub každého stáhne do pekel a přes zvolené zástupce i nás obyčejné lidi. Vyděšený

27-09-2024 11:19
Pokud ti co zvolím budou plnit svůj program, ať se klidně spojí i s Belzebubem.

26-09-2024 16:00
Kdokoliv bude v koalici s kýmkoliv. Jím nejde o smysl, ale o prachy a to politiky spojuje.

25-09-2024 16:44
Příští volby vyhraje ANO a bude v koalici s ODS. Ostatní strany budou v opozici.

23-09-2024 08:17
Prognostik z tebe už nebude. Úsměv

19-09-2024 19:18
Jelikož se blíží ten čas, tak bych jen skromně řekl: Nacionalisti všech zemí, vyližte si prdel! Šklebící se

13-09-2024 15:43
Kroměříž a Olomouc - Pravděpodobnost 3. povodňového stupně >90%

12-09-2024 16:09
A toto je noční můra Troubek: https://hydro.chm.
..ekt/307354

36,041,302 návštěv